Tak jsem se rozhodl ten comm doma rozebrat (na dálková světla mi nelo u skoro přepnout - stále se vypínaly). Není na tom nic moc sloitého.
V první řadě odpojíme baterii. Pak po odroubování dvou roubků sundáme spodní plastový kryt tyče řízení. Horní kryt se odklopí nahoru. Nejprve je ale třeba povysunout DO rádia, případně ovládání tempomatu. Potom na zadní straně volantu jsou dvě prohlubně, ve kterých je zajitěn airbag. Silným roubovákem odtlačíme tyto "pojistky" k vnějí straně volantu a airbag tím odjistíme a můeme ho vyklopit z volantu. Odpojíme konektory z airbagu (tyto konektory jsou zajitěny pojistkou, kterou je třeba vysunout nahoru a potom jde lehce vytáhnout i celý zbytek konektoru). Airbag vyjmeme. Ve věnci volantu je třeba jetě rozpojit jeden konektor, tak aby byly vechny volné a mohl se stáhnout volant. Povolíme roub drící volant (je to torx 45 nebo 50). Lehce sundáme volant (na volantu i na tyči řízení jsou značky, take opětovná montá je bez problému, přesto je dobré mít volant ve středové poloze). Poté povolíme roubek na objímce zajiující ná comm. Objímku trochu roztáhneme, odehneme plastové zajitění polohy a comm stáhneme z řízení. Zpětná montá je v opačném pořadí.
Samotný comm rozpůlíme tak, e postupně odehneme plastové zobáčky kolem dokola (není tam nic lepeno, roubováno nebo nýtováno ani ádné pruinky). Pracujeme s citem a tak aby nám něco nevypadlo (i kdy tam toho moc není).
Já jsem po rozpůlení zjistil, e uvnitř je vechno v pořádku a nic není vydřené. Přesto jsem vechny posuvné části očistil, lehonce je přejel jemným smirklem a opět namazal bílou vazelínou).
Comm jsem sloil dohromady a vyzkouel v autě jetě bez volantu. ádné zlepení se nekonalo

Tak jsem tedy jetě rozebral konec páčky zapínání světel a tam to bylo totálně vyoupané (byly tam pouze zbytky původních styčných ploch). A jak jsem se to snail vylepit, tak mi upadly i ty zbytky

Nakonec se mi podařilo na původní místa připájet kousky mědi z jiného ploného spoje (je to taková prasečina, ale zatím to funguje, i dálková světla drí).
Nejhorí je, e se tato část samostatně asi ani neseene a kvůli takové kravině se musí koupit celý nový comm.
Po této mé zkuenosti si myslím, e 90% problému se světly je v tomto přepínači.
Add: Pokud to není totálně vyoupané, tak by jetě mohlo pomoci to, co psal jirisaub předemnou. Tzn. co nejvíce eliminovat otáčení tímto přepínačem.
Add 2: Jetě jedna poznámka: při opětovném skládání rozpůleného commu dohromady je třeba nastavit obě ovládací páčky, z předního pohledu řidiče, do spodní polohy (blinkr doleva a stěrače na setření), aby se to v pohodě secvaklo.