bravoGT
|
29.08.2011 21:13 -
Re: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
|
|

|
Mikra napsal(a): 1.8 erou olej snad vechny. Podle odborníků nepodařený motor. 2.0 je pro plyn asi v pohodě, ale jsou tu i 3.0 s plynem a libujou si. Pokud chce od roku 2004, tak to nejspí bude C5II. Dostatečná výbava je ve verzi Exclusive, i kdy ta má natáčecí BiXenony a ty je nechce. Mimochodem, to je to nejlepí, co můe dostat  . S výbavou Exclusive dostane víc.
Jinak nechápu, proč si vichni myslíte, e pro diesel je nejdůleitějí velký nájezd km a dlouhé trasy? Vdy to na krátkých trasách, takřka za studena, jezdí za stejně nafty, jako na dlouhých s ohřátým motorem. U mě to byl jeden z důvodů, proč pořídit naftu. Jezdím denně do práce asi 13km a nikdy jsem nepozoroval, e by něco bylo v nepořádku. S předelým benzinovým ZX jsem v zimě jezdil prakticky skoro celou cestu na sytič a dostat se přes zimu pod 12l s 1.6i bylo nemoný. Ne bych cpal peníze do plynu, to si raději nechám silnej bezproblémovej diesel. A naopak, plyn se ti zaplatí a při nájezdu nějakých přiblině 20 a 30 tisíc km, podle toho, jak drahou verzi plynu si pořídí. Tak kdy chce jezdit málo, tak neře spotřebu, ale spolehlivost a ve tvým případě právě výkon a krouák. A ten ti nabídne diesel nesrovnatelně vyí. Navíc motory HDi vydrí větí nájezd km ne benzíňáky. Za svůj ivot toti natočí přiblině polovinu otáček a tak nemusí být vylágrovaný ani motor s 400 tisíci km. U benzínu bych tak vysoký číslo asi neobhajoval.
Kadopádně, a se rozhodne jak chce, bude to tvá volba a potom se nám s výsledkem určitě pochlubí. Přeju astnou ruku při výběru. 
mas pravdu jen castecne. ano ja ted jezdim na brigadu 5 km s 1,9 JTD motor se zahreje po 4 km a spotreba je asi podle tabulkovych 7,5 kdyz pak jeud z kopce nezere to a kombinovane jsme mozna okolo 6,ale jen protoze netocim vic jak 2100. spotreba uzasna,ale az te podkaji problemy s cerpadlem jako me bude smit po srande. celou dobu co mam auto sem resil extremni vibrace a doted si nejsu jisty jestli to dela dvouhmota,kterou doufam nema citroen na benzinovych motorech jako treba VW koncern.
nastesti mi neodeslo turbo,ale po 183 tis uz ma urcite taky dost.
Je tam strasne moc dilu co i dkyz se zrepasuji maji celkovou hodnotu nad 80 tis. a to se mi u benzinaku nestane. nejdrazsi veci jsou zapalovaci civky a mozna nejaky regulatory volnobehu nestudoval sem system citroenu takze nevim co tam je vse za cidla a kolik stoji,ale i kydbych menil vsechny tak nikdy nezaplatim tolik co za vymenu podavaciho ,vysokotlakeho cerpadla nebo vstriku.
S tou zimni teplotou to mas pravdu kdyz sme jezdil s benzinama nikdy sem nemel spotrebu mensi nez 9 protoze sytic je sytic. to jen kamos s AUDI 3,0 mi tvrdi,ze i kdyz jezdi 5 km zere mu to 9,5
taky vim,ze LPG se nezaplati a neni vhodne na kratke trasy,protoze by me,o podle systemu prepinat az po zahrati motoru,ale benzin je tak drahy,ze ten bych opravdu neuzivil jedine nejakou C3 1,1
A taky HDI pod 150 tis ma vzdy najeto nad 200 tis a u benzinaku mam aspon nejakou sanci,ze snad nejaky kousek z cech bude mit pod 150 tis.Opravdu mam spatne zkusenosti a diesel bych se uz bal koupit |
| |
| |