Mikra
|
29.08.2011 20:54 -
Re: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
|
|

|
1.8 erou olej snad vechny. Podle odborníků nepodařený motor. 2.0 je pro plyn asi v pohodě, ale jsou tu i 3.0 s plynem a libujou si. Pokud chce od roku 2004, tak to nejspí bude C5II. Dostatečná výbava je ve verzi Exclusive, i kdy ta má natáčecí BiXenony a ty je nechce. Mimochodem, to je to nejlepí, co můe dostat . S výbavou Exclusive dostane víc.
Jinak nechápu, proč si vichni myslíte, e pro diesel je nejdůleitějí velký nájezd km a dlouhé trasy? Vdy to na krátkých trasách, takřka za studena, jezdí za stejně nafty, jako na dlouhých s ohřátým motorem. U mě to byl jeden z důvodů, proč pořídit naftu. Jezdím denně do práce asi 13km a nikdy jsem nepozoroval, e by něco bylo v nepořádku. S předelým benzinovým ZX jsem v zimě jezdil prakticky skoro celou cestu na sytič a dostat se přes zimu pod 12l s 1.6i bylo nemoný. Ne bych cpal peníze do plynu, to si raději nechám silnej bezproblémovej diesel. A naopak, plyn se ti zaplatí a při nájezdu nějakých přiblině 20 a 30 tisíc km, podle toho, jak drahou verzi plynu si pořídí. Tak kdy chce jezdit málo, tak neře spotřebu, ale spolehlivost a ve tvým případě právě výkon a krouák. A ten ti nabídne diesel nesrovnatelně vyí. Navíc motory HDi vydrí větí nájezd km ne benzíňáky. Za svůj ivot toti natočí přiblině polovinu otáček a tak nemusí být vylágrovaný ani motor s 400 tisíci km. U benzínu bych tak vysoký číslo asi neobhajoval.
Kadopádně, a se rozhodne jak chce, bude to tvá volba a potom se nám s výsledkem určitě pochlubí. Přeju astnou ruku při výběru. |
| |
| |