Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
Qwik
05.08.2011 01:05 - Re: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
Za?iato?n?k
Ahoj dámy a pánové,
koncem loňského roku dozrála doba kdy můj Renault 21 Nevada začal jevit znaky značného opotřebení zubem času r.v. 10 - 1987, tak jsem začal aktivně hledat nástupce.. S Nevadou jsem byl spokojený, bylo to velice pohodlné auto, hlavně sedačky byly bezkonkurenční, spousta prostoru na mé koníčky, dvě kola + bágly na dovču .. vše uvnitř, nebo luxusní spaní po složení zadních sedadel, bezproblémové stěhování.. naložil jsem ji jak vola...
Měl jsem původně zamířeno opět do Renaultu, Laguna byla má první volba, nebo Mazda 6, ale kamarád mě navedl, abych uvažoval i o variantě Citroen C5, jelikoš ji koupil loni v ročníku 2003.
Po pročtení mnoha článků a názorů na diskuzi C5 klubu jsem začal vážně uvažovat o koupi C5.
Do Renaultu mě lákalo spousta fičůrek a pohodlí za vcelku rozumnou cenu.. Váhal jsem ale nad poruchovostí, většinou mi známí radili, že auto s p.... na kapotě NE.
Pak jsem se chvíli povozil s Mazdou6 od kamaráda, jenže tam vadily moji zhýčkané sedínce tvrdší sedačky.
Rozhodnutí tedy padlo na C5, dle diskuze jsem zvolil 2,0L HDI Break.
Neměl jsem čas jezdit do německa a jinde.., tak jsem zašel do bazáru a mi C5 přivezou.. Bohužel po měsíci jsem volal a nic , vůbec nehledali.. Zrovna v té době jsem našel v inzerátech, po zvýšení svého finančního stropu, v jednom bazaru ve FM něco, co se blížilo mému ideálu. Jel jsem se tam podívat, po prohlídce a dohodě jsem po týdnu přijel a po prohlídce v servisu 21.4.2011 koupil. Nechtěl jsem sice automat, ale nějak mě to nevadilo a dnes po 7,5tis. Km jsem nadšen, že už nemusím furt verglovat s kolíkem a na křižovatkách jsem king, než tam ostatní nakvedlají kvalty, jsem již fuč.. Auto je r.v. 28.11.2006 automat 6kv, sice 177tis.Km ale poctivých.
Auto je ve velice zachovalém stavu a i servisáci koukají na krasavce. Drobnosti tam sice jsou, jako drobné oděrky na zadním nárazníku ale to se dá u takto jetého vozu prominout, zásadní věci jsou zatím v pořádku. Svezení je parádní volant jde s posilovačem jako po másle, parkování takového korábu je vcelku taky v pohodě, s čidly P+Z. Hlavně se mi líbí možnost přizvednout si auto když jedu někde mimo silnici, nebo sjíždění přes různé vyvýšeniny.. Brzdy jsou citlivé ale příjemné. Vadí mi občasné zaváhání AP převodovky při rozjezdu po dobržďování, třeba na křižovatce.., to prý se ale dá eliminovat přepnutím do sekvenčního řazení, nebo přizpůsobením se požadavkům převodovky..
Ještě bych se chtěl zmínit o sedačkách, interiér mám ve světlohnědé kůži, pod zadnicí to tak trochu klouže a mohly by být měkčí ale jinak je na autě zatím vše OK. Po výměně náplní, filtrů je to jen potěšení z jízdy.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator