| |  |
Gunman
|
20.07.2011 14:25 -
Re: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
|
|

|
Proč jsem el do C5?
Hmmm, dobrá otázka... Od prvního auta (tátův Favorit 136 L) přes první vlastní auto (-105 L), první sluební auto (Octávia 1.6/55 kW) první vlastní vůz (Ford Scorpio 2.9 i 24v Cosworth) a dalích ... několik ... aut jsem se letos koncem dubna dostal do situace, kdy jsem potřeboval "nové" auto. Jeliko jsem s Peugeotem 407 2.0 HDI+6°AT mel najetých velmi spokojených +-175.000 km, volba byla jasná. Bude to opět Paoutík, opět vrcholová výbava, opět 2.0 HDI/100 kW + vynikající 6°AT Aisin - a jak jsem si řekl, tak jsem to i udělal. Od člověka, jen se pak stal mým známým, jsem koupil své autí v "prudce elegantní " barvě kozí moči a byl vcelku velmi spokojen.
Ovem má spokojenost byla toliko dočasná a trvala pouze do 20. června, kdy se mi do auta podíval jeden ikovnej a zvědavej doveda. Jeliko já stál před přechodem, přede mnou jetě jedno auto a ten dotyčný ikula jel v tahači a měl za sebou přivěenou cisternu... tak auto bylo na mraky a já naklepanej jak vídeňský řízek.
Take nové shánění - leč tentokráte nekorunované poadovaným výsledkem, jeliko Paoutík v podobné výbavě, podobném nájezdu a rozumné ceně prostě nebyl. nebyl, nebyl ... a NEBYL. Tak jsem se chvíli rozhlíel i jinde, uvaoval o dalích alternativách (Alfa Romeo 159 STW, Citroën C5, Renault Laguna, Saab 9-3 či 9-5 nebo Volvo V 70), ve samozřejmě v definici combi, AT převodovka a dízl motor. Z těchto poadavků bych byl ochoten ustoupit jenom v případě Jaguaru S-Type nebo X-Type, protoe to jsou vozy s velikou duí a převelikou nádherou. Vyadují ovem také vyí servisní náklady /kdo chce míti opici, musí mít i na banány) a kdy jsem si pozjioval informace a zkuenosti na "několik" dostupných Jaguar servisů, zaskřípěl jsem zuby, zatřásl pěstí, zatlačil slzu a na Jaga alespoň prozatím rezignoval.
OK, take Jaguár ne - a co tedy ano? Postupně jsem filtroval nabídku na českém trhu, předběně si zarezervoval prohlídku u dvou Lagun, a se mi začátkem července ozval kamarád, e by věděl o jedné jisté C5, nejnovějí (tedy 2.) generace, přesně v takové výbavě, jakou chci, která by navíc byla za vcelku zkousnutelnou cenu.
Po krátké diskusi s přítelkyní, kdy během 3 dnů od názoru "bílé auto? No miláčku, ty jsi se zbláznil. Bílá se k Tobě vůbec nehodí. Tím jezdí jenom namachovaní frajírci, fotbalisti a podobní debilové" přela k dojmu, e "ale ta C5 skutečně vypadá moc dobře". No a tyto krajní názory (včetně několika mezipoloh) průběně měnila a prohazovala.
Nakonec (po jistém drobném nátlaku z mé strany, který zahrnoval 100 wattové árovky, pouta, elektrické oky, několik jezdeckých bičíků, hojnost zmrzliny, drbání na zádech a podobné argumenty ) seznala, e bude lepí to rozhodnuté nechat na mně - a já se tedy rozhodnul pro tu C5.
A po cca 900 kilometrech, které jsem absolvoval v průběhu prvních dvou dnů po koupi jsem rád, e jsem se rozhodnul správně, protoe C5 je skutečně velmi příjemný vůz. Abych parafrázoval Jeremyho Clarksona z Top Gearu, mám takový dojem, e tohle auto vymysleli, vyvinuli a vyrobili přesně pro mne. Prostě si v Citroën Automobilles kdesi v na Boullevard du Victor Hugo, Neuilly-Sur-Seine jednoho dne řekli, e udělají radost jednomu asymetrickému Čechoslovákovi (asi dva metry do výky, asi jeden metrický cent na váhu) a udělají jedno auto speciálně pro něj. A i oni, jak řekli, tak udělali - a já jim za to děkuji, protoe se jim to skutečně povidlo... tedy povedlo.
Tjádydádydádydádydá - a to je ve přátelé, alespoň prozatím |
| |
| |
|
|