Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
Gunman
20.07.2011 14:25 - Re: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
99
Proč jsem šel do C5?
Hmmm, dobrá otázka... Od prvního auta (tátův Favorit 136 L) přes první vlastní auto (Š-105 L), první služební auto (Octávia 1.6/55 kW) první vlastní vůz (Ford Scorpio 2.9 i 24v Cosworth) a dalších ... několik ... aut jsem se letos koncem dubna dostal do situace, kdy jsem potřeboval "nové" auto. Jelikož jsem s Peugeotem 407 2.0 HDI+6°AT mel najetých velmi spokojených +-175.000 km, volba byla jasná. Bude to opět Pažoutík, opět vrcholová výbava, opět 2.0 HDI/100 kW + vynikající 6°AT Aisin - a jak jsem si řekl, tak jsem to i udělal. Od člověka, jenž se pak stal mým známým, jsem koupil své autí v "prudce elegantní " barvě kozí moči a byl vcelku velmi spokojen.
Ovšem má spokojenost byla toliko dočasná a trvala pouze do 20. června, kdy se mi do auta podíval jeden šikovnej a zvědavej doveda. Jelikož já stál před přechodem, přede mnou ještě jedno auto a ten dotyčný šikula jel v tahači a měl za sebou přivěšenou cisternu... tak auto bylo na mraky a já naklepanej jak vídeňský řízek.

Takže nové shánění - leč tentokráte nekorunované požadovaným výsledkem, jelikož Pažoutík v podobné výbavě, podobném nájezdu a rozumné ceně prostě nebyl. nebyl, nebyl ... a NEBYL. Tak jsem se chvíli rozhlížel i jinde, uvažoval o dalších alternativách (Alfa Romeo 159 STW, Citroën C5, Renault Laguna, Saab 9-3 či 9-5 nebo Volvo V 70), vše samozřejmě v definici combi, AT převodovka a dízl motor. Z těchto požadavků bych byl ochoten ustoupit jenom v případě Jaguaru S-Type nebo X-Type, protože to jsou vozy s velikou duší a převelikou nádherou. Vyžadují ovšem také vyšší servisní náklady /kdo chce míti opici, musí mít i na banány) a když jsem si pozjišoval informace a zkušenosti na "několik" dostupných Jaguar servisů, zaskřípěl jsem zuby, zatřásl pěstí, zatlačil slzu a na Jaga alespoň prozatím rezignoval.

OK, takže Jaguár ne - a co tedy ano? Postupně jsem filtroval nabídku na českém trhu, předběžně si zarezervoval prohlídku u dvou Lagun, až se mi začátkem července ozval kamarád, že by věděl o jedné jisté C5, nejnovější (tedy 2.) generace, přesně v takové výbavě, jakou chci, která by navíc byla za vcelku zkousnutelnou cenu.
Po krátké diskusi s přítelkyní, kdy během 3 dnů od názoru "bílé auto? No miláčku, ty jsi se zbláznil. Bílá se k Tobě vůbec nehodí. Tím jezdí jenom namachovaní frajírci, fotbalisti a podobní debilové" přešla k dojmu, že "ale ta C5 skutečně vypadá moc dobře". No a tyto krajní názory (včetně několika mezipoloh) průběžně měnila a prohazovala.

Nakonec (po jistém drobném nátlaku z mé strany, který zahrnoval 100 wattové žárovky, pouta, elektrické šoky, několik jezdeckých bičíků, hojnost zmrzliny, drbání na zádech a podobné argumenty ) seznala, že bude lepší to rozhodnuté nechat na mně - a já se tedy rozhodnul pro tu C5.

A po cca 900 kilometrech, které jsem absolvoval v průběhu prvních dvou dnů po koupi jsem rád, že jsem se rozhodnul správně, protože C5 je skutečně velmi příjemný vůz. Abych parafrázoval Jeremyho Clarksona z Top Gearu, mám takový dojem, že tohle auto vymysleli, vyvinuli a vyrobili přesně pro mne. Prostě si v Citroën Automobilles kdesi v na Boullevard du Victor Hugo, Neuilly-Sur-Seine jednoho dne řekli, že udělají radost jednomu asymetrickému Čechoslovákovi (asi dva metry do výšky, asi jeden metrický cent na váhu) a udělají jedno auto speciálně pro něj. A i oni, jak řekli, tak udělali - a já jim za to děkuji, protože se jim to skutečně povidlo... tedy povedlo.

Tjádydádydádydádydá - a to je vše přátelé, alespoň prozatím

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator