lokutil
|
09.07.2011 11:38 -
Čidlo vačky - problém s nastartováním
|
|

|
Zdravím vechny nadence a předem díky za jakékoliv info. Podotýkám, e autům příli nerozumím. Před rokem jsem koupil starí C8 r.v. 2006 2.0HDi 16V. Nechal jsem vyměnit rozvody. Po cca měsíci mám problém nastartovat. Motor točí, občas kytne, ale nechytne. Pak třeba za hodinu chytne a bez problému jezdím. Nikdy mi to za jízdy nechcíplo. up s ním na diagnostiku - chyba čidla vačky - není synchro s klikou - nenastartuje. Provedena výměna čidla vačky. Jezdím pár měsíců a opět to samé. Servisák mi tam vrátil původní čidlo vačky a ono to s ním funguje !?!?! Zdálo se, e tedy problém není v čidle vačky, ale v kabelái. Take (v jiném servisu) mi natáhli 3 nové dráty od konektoru řídící jednotky k čidlu vačky. A problém přetrvává. Třeba týden jezdím úplně OK, a pak najednou nenastartuji, tak to chodím zkouet a třeba druhý den nastartuji a pak zase jezdím (dost nepraktické). Take kabely nový, čidla vačky několikrát měněná a problém stále stejný. Vzal jsem multimetr (následně i osciloskop) a měřil napětí na drátech vedoucích k vačce. (1xkostra, 1x napájení 5V, 1x data z vačky - v klidu 12V po úspěném nastartování se napětí pohybuje mezi 3V a 9V (měřeno multimetrem), - usuzuji z toho, e to jsou impulzy z vačky. Teď, kdy mi mi nejde nastartovat - při startování na drátu z vačky měřím 9V a napětí "se nehýbe", impulsy nejdou. Proč ? Čidlem vačky to není (několikrát měněno). Na vačkové hřídeli musí být nějaký výstupek nebo naopak zářez, který má přes čidlo udělat ten impuls. Je moné, aby tato část vačk.hřídele byla nějak uvolněná, prasklá, nebo prokluzovala ? Dík za info. |
| |
| |