fordík
|
16.02.2011 21:53 -
Re: Nestartuje / C5 I 2.0 HDi
|
|

|
Divous napsal(a): Tak se mi dnes také objevila hláka: engine imobiliser fault.
Poslední dobou řeím ten samý problém. Někdy auto nechce chytnout. Jak uvádí výe "milanp", dojde k tomu vdy, kdy není po zapnutí klíčku slyet čerpadlo. Má to pochopitelně logiku. ádná poruchová hláka se neukáe. Dnes jsem ze zoufalství odpojil baterku, a a pak problikla hláka "engine imobiliser fault". opakovaném nastartování jsem konečně dojel domů. Vypnul jsem motor, vytáhl klíček se zapalování a opětovně zastrčil do spínačky. Po otočení bylo opět i opakovaně slyet čerpadlo. Tak buď někdy zablbne čerpadlo nebo je k němu patný kontakt, případně blbne čtení imobilizéru. Baterie je stará necelé dva roky. Při vypnutém motoru je ručička voltmetru zhruba na druhé čárce zleva. Po krátké době jízdy se ustálí v prostředku. Jetě asi dobiji baterii a pak ji jedině věčně zmiňované diagnostika.
Problém je někoho solidního najít, kdo dokáe i analyzovat závadu, nikoliv jenom přečíst. Zatím jsem v okolí nikoho schopnýho nenael. Kdy někdo má, tak na koncernový auta z VW. To bude asi tím, e se tady vyrábí kodovky. Kdo má, tak staenou diag. Bosch . Jednou mi jeden řekl na dotaz na Lexii, "Tak se podívejte, vdy ve Vaem autě je řídící jednotka Bosch, tak diag. Bosch to správně přečte... " |
| |
| |