Barlow
|
02.02.2011 10:17 -
Re: Kde tankovat (nebo spíe netankovat)?
|
|

|
OliAli napsal(a): funtomas napsal(a): Taky sem teď bral naftu v Polsku na Shell v Kudowa Zdrój (Náchod), za cca 29,- Kč (Diesel Extra), take pár stovek se dá uetřit, spotřeba mě docela mile překvapila - 6 l (u XA), větinou se přes zimu pod 6,5 nedostanu.
Taky občas tankuju naftu v Polsku-naposled Shell V-Power Diessel za sluných 31,-Kč. (např. v Liberci za praseckých 36,50 Kč) Skvěle startuje i v největích mrazech a motor je tichoučkej a jak upaluje !
Shell bohuzel ma premiovou naftu, jen lehce aditivovanou a pumpu od pumpy lepsi nebo horsi. Prumer cetan. cisla je 55 coz je za ty penize velmi slaby. Penivost v norme... Jakakoliv nafta z Cepra u Makra nebo Globusu je na 58 CN a opravdu dobre aditivovana. I Agip DieselTECH je na tom lip nez Shell. Jinak o neco lepsi kvalita nafty je na jizni morave (neplati pausalne ale lokalne!)...treba OMV nevozi z Kralup, ale ze Schwechatt...je to bliz. A jsou to stejny pohonny hmoty jako staci na rakouskych cerpacich stanicich.
Pokud neco tankovat tak Vervu 60 CN. na nejake Benzine na vypadovce pak Klidne Globus Ultradiesel ma pecet SGS a ma velkou vytoc paliv coz je velmi dobre (nafta nestarne je neustale doplnovana novou.)
Jinak u Shellu bych si koupil jidlo nebo casopis, ale ne naftu V zahranici (A,D, NL, F, CH) samozrejme ano. |
| |
| |