Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Potkaný motor 2.2HDI
macman
01.11.2010 12:17 - Re: Potkaný motor 2.2HDI
99
Silentbloky jsou dobré - hlavně jsem porovnánal s jiným sice 2.0HDI motorem a ty vibrace na motoru prostě mám... Jenže co teď s tím... Mám díky Vašim radám a názorem jednoho mechanika následující možnosti:

1/ vadný ventil - po potkání motoru by mohl být jeden ventil hnutý a vibrace by mohly způsobovat rozdílné tlaky ve válcích - oprava = sundat hlavu - nechat udělat ventily + přebrousit + těsnění = cca 5000,-

2/ vadné vačky po potkání motoru - nevím zda by hnutá vačka způsobila vibrace, jelikož hnutí jak sami někteří z vás píšete bude neznatelné a ze zkušeností ze skočených motorů o zub (což by bylo poněkud více hnuté) pak jdou motory měkce jak benzíňák, nebo zase jak traktor.. Ale nelze tuto možnost vyloučit - oprava = 2x nová vačka = 8000,- Kč bez práce

3/ vadný vstřik - dorovnávání podle diagnostiky OK, ale vadný vstřik vyloučit nejde - oprava = nechat přeměřit vstřiky po 2000,- /ks = oprava 8000,-

4/ regulátor tlaku paliva - sice by spíše motor houpal, než vibroval - ale kolísání tlaku je na diagnostice vidět.. Takže nový regulátor cca 4000,-

Pokud neodhadnu závadu na poprvé a půjde se metodou postupně opravit všechno - cena opravy cca 25.000,- Kč

Když přidám fakt, že nefungují oba přední snímače ABS, je vadná váha vzduchu, nejde palubní PC (teplem mizí LCD displej), FAP hlásí nedostatek aditiva a další spoustu závad, opět nejdou airbagy, potřebuje napustit klima.... Vážně přemýšlím, zda není čas zkráti trpení tohoto auta a rozebrat ho na díly...

Mimochodem u C5 mě všichni varovali, že je budou průsery s hydraulikou - ta jediná na tom autě funguje..

zoufalej macman

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator