macman
|
01.11.2010 12:17 -
Re: Potkaný motor 2.2HDI
|
|

|
Silentbloky jsou dobré - hlavně jsem porovnánal s jiným sice 2.0HDI motorem a ty vibrace na motoru prostě mám... Jene co teď s tím... Mám díky Vaim radám a názorem jednoho mechanika následující monosti:
1/ vadný ventil - po potkání motoru by mohl být jeden ventil hnutý a vibrace by mohly způsobovat rozdílné tlaky ve válcích - oprava = sundat hlavu - nechat udělat ventily + přebrousit + těsnění = cca 5000,-
2/ vadné vačky po potkání motoru - nevím zda by hnutá vačka způsobila vibrace, jeliko hnutí jak sami někteří z vás píete bude neznatelné a ze zkueností ze skočených motorů o zub (co by bylo poněkud více hnuté) pak jdou motory měkce jak benzíňák, nebo zase jak traktor.. Ale nelze tuto monost vyloučit - oprava = 2x nová vačka = 8000,- Kč bez práce
3/ vadný vstřik - dorovnávání podle diagnostiky OK, ale vadný vstřik vyloučit nejde - oprava = nechat přeměřit vstřiky po 2000,- /ks = oprava 8000,-
4/ regulátor tlaku paliva - sice by spíe motor houpal, ne vibroval - ale kolísání tlaku je na diagnostice vidět.. Take nový regulátor cca 4000,-
Pokud neodhadnu závadu na poprvé a půjde se metodou postupně opravit vechno - cena opravy cca 25.000,- Kč
Kdy přidám fakt, e nefungují oba přední snímače ABS, je vadná váha vzduchu, nejde palubní PC (teplem mizí LCD displej), FAP hlásí nedostatek aditiva a dalí spoustu závad, opět nejdou airbagy, potřebuje napustit klima.... Váně přemýlím, zda není čas zkráti trpení tohoto auta a rozebrat ho na díly...
Mimochodem u C5 mě vichni varovali, e je budou průsery s hydraulikou - ta jediná na tom autě funguje..
zoufalej macman |
| |
| |