JirkaŘ
|
27.10.2010 08:52 -
Re: Intercooler nebo váha vzduchu
|
|

|
Juzek : No právě... viml jsem si e intercoolery u motorizace 2,2 HDi a 2,0 HDi je stejný , ale taky má stejnou nemoc - má praskliny ve spodní částí. Četl jsem o tom, viděl fotky, slyel i v servisu... ale doposud jsem nikde neviděl postup výměny, proto jsem s tím chtěl přijít. (U motoru 2,0 HDi toho moná se sundá méně) Cena nového dílu (Valeo)je od 3700 kč do cca 4600 kč , ale pokud se najde ikovný opravce tak do tisícovky je zase v pořádku. Zkus hledat v okolí KDO u vás dělá chladiče. Já jsem nael jednoho takového, pána u v důchodu, který tuhle činnost dělá 20 let na ivnost. Měl jsem o něm reference od jiných u od dřívějka... tak jsem jel hned za ním. (Dělá vechny druhy chladičů - olejové, na klimatizaci, intercoolery a samozřejmě na vodu / je jedno jestli na osobní, nákladní či motorky.... dělá vechny)
Za hodinu si pro něj jedu a pak si budu zase "hrát" u auta... 
Take... mám hotovo ! Doplním jetě pár poznatků... Ten opravce jetě včera večer provedl tlakovou zkouku, zvýil tlak na 1,5 atmosféry a... objevil 3. malinkou dírku, take opravil i tu 3. stranu intercooleru a pro jistotu to samé udělal i u 4. strany. Opravené jsou tak vechny 4 rohy spodní části intercooleru. Zaplatil jsem 600 kč za opravu a doma pak ve smontoval.... Pocity ? Řekl bych, alespoň co jsem auto projel, e te turbo skutečně "nakopne" motor a zatlačí do sedačky.... Vím e určitě zabíralo okolo 1600 - 1800 otáček, ale ne tak razantně jako nyní. Prostě u tam byly úniky tlaku. Take.... jsem spokojen. Přikládám tady jetě fotky opraveného intercooleru ze kterých je patrné kde byly praskliny. Je moné e TO samé mají i ostatní majitelé "zamatených" intercoolerů.... |
| |
| |