macman
|
25.10.2010 23:56 -
Re: Potkaný motor 2.2HDI
|
|

|
Take mám první dojmy a informace z diagnostiky..
Já uplně chápu názor lidí, kteří by ten motor prostě nechali "udělat", ale mým problémem jsou finance, take momentálně potřebuji pojízdné auto.. Navíc jsem si vdy dokázal větinu věcí na autě vdy udělat sám - včetně elektriky a i mne to baví.. Take nechci prostě dát auto jen tak do servisu, čekat 3 neděle ne se na to někdo podívá a pak koulet očima nad cenou.. Tím nechci říct, e by vechny autoservisy byly zlatokopové, ale bohuel ve svém okolí moc schopných servisů neznám.. Buď jsou profíci, pak nemají čas... nebo mudlové a pak to stojí za to...
Tohle auto jsem před týdnem prakticky dostal v rámci rodiny, jeliko v neautorizovaném servisu odhadli cenu opravy více, ne je reálná cena 10 let starého auta s 350.000km na tachometru.. Poslední rok jsem jim na tom opravoval blbosti.. Servis, kam auto jezdilo si řeklo např. za opravu stahovačky 14.000Kč, tak jsem koupil na Ebay ty plastíky co drí sklo za 4.99E + 2E potovné.. Kdy jim řekli za opravu Airbagů asi 20.000Kč, tak jsem si vlezl pod sedačku a vyčistil a zapojil konektor.. Poté co auto za poslední rok zůstalo 6x někde viset a potkanej motor jako hřebíček do rakve - tak jsem ho za relativně směnou cenu odkoupil, jinak by lo na ND..
Take byl jsem na origo diagnostice PSA.. Závada na motoru mi cestou zhasla, auto začalo jet.. Na diag byla závada, e bylo odpojené čidlo polohy vačky (moje práce, během opravy jsem ho měl odpojené a zapnul jsem klíček). Jinak mám vadné obě dvě přední čidla ABS, vadné čidlo vnějí teploty (hlásila klima), nekomunikuej LP zrcátko (ale funguje).
Teď ovem jedna záhada.. Podle diag mi nefunguje čidlo otevření nádre a hlásí to chybu dávkování aditiva.. Jedná se o trvalou závadu, po vymazání opět okamitě naskočí.. Podle servisáka by auto mělo být v nouzovém reimu pořád - ale není.. kontrolka nesvítí.. Čím to??
K vibracím - jsou pouze na volnoběh.. Nejsou moc velké, ale i nevyváené TDI se neklepe tolik.. Na semaforech si připadám jako v masáním křesle.. V otáčkách je motor naprosto tichý, převauje aerodynamický hluk (a zadní loisko) nad jakýmakoliv vibracema, nebo hlukem z motoru..
Rychlost auta taky dobrá, v kopci mi přijde motor spíe slabí a prakticky nelze brzdit motorem.. Jde jakoby moc zlehka.. Během dnení 150km cesty je průměrná spotřeba o 2L větí ne předtím, ale původnímu majiteli bylo přes 80 let a rychleji ne 80 s tím nejezdil.. Take nelze nic porovnat..
Mimochodem při brdění motorem stále ukazuje spotřebu kolem 3L/100 (u VW jsem zvykly na 0, tak nevím jestli tady má být taky 0, nebo ne)
Omlouvám se za román..
macman |
| |
| |