draceq
|
20.07.2010 09:58 -
Re: Jak a proc jste zvolili C5? :-)
|
|

|
Tak jsem u také rozířil řady majitelů tohoto meního soukromého letadla Zatím po třech dnech a 400km naprostá spokojenost, tak doufám, e to tak bude i na dále. C5 jsem si pořídil poté, co jsem po mnou nezaviněné lehké bouračce (která ovem i tak znamenala dle pojiovny totálku) u dosavadního vozítka začal uvaovat, zda dát peníze do opravy, a nebo raději peníze od pojiovny dát do nového auta (tabulková cena toho dosavadního auta byla dle pojiovny 26.000, trní odhaduji tak na 35.000).
Začal jsem koukat po netu a po referencích od známých a pomalu to začínalo vypadat na pořízení C4... nakonec jsem původní vozítko opravil (za zlomek ceny vypočítané pojiovnou), ale mylenka na nové stále tak nějak hlodala. Asi za 14 dní jsem se náhodou potkal s kamarádem automechanikem z Čech, jeho známý vozí auta ze panělska. Zmínil jsem se o úmyslu pořídit C4, no a byla mi nabídnuta C5, která zrovna byla dovezena před 2 měsíci ze paněl. 14 dní jsem se rozmýlel, hledal, studoval tohle fórum, kontroloval VIN v Citroenu a nakonec jsem sedl do auta, jel 200 km a udělal to, před čím mě onen kamarád varoval, a nedělám, pokud to auto nechci koupit - sedl jsem si do něj a projel se  Co mělo za následek, e pětečka skončila u mě na dvorku
Je to kousek z roku 2005 (tedy C II), jezdí od 12 měsíce 2005 (take cca 4,5 roku) a na tachometru má, světe div se asi poctivých (po kontrolách VIN a pátrání po autě) 82tkm (je to kolem a kolem vlastně reálné, já jezdím denodenně do práce 15 km tam, 15 zpět, bez auta se skoro nehnu z baráku a najezdím 17tkm ročně - dlouhé trasy nad 1000km max. 1 - 2x za rok) no a díky jinímu původu v ivotě nevidělo sůl - take motor i podvozek po stránce vzhledu a vnějí koroze jako nové. Spotřeba nádhera, 200 km se zapnutou klimou za 4,9l/100km Kdy budeme hodní na turbo (tzn. mimo jiné dochlazovat po rychlé jízdě, snad to dělal i původní majitel, zatím jede a zní v pohodě) a nebudu ho moc často honit 190 po tankodromu (rozuměj: D1), tak snad jetě motor chvíli poslouí bez nutnosti větí investice.
Výbava byla poskládána troku "panělsky" - klima 2 zóna automat, ale přitom není tempomat (v září bude dodán ), nejsou vyhřívaná sedadla (do naich podmínek bohuel), a je bez FAP filtru (při cenách nového bohudík). Sklápění zrcátek taky oelím (jak říkal kamarád, led a námraza v zimě je první věc (přimrzlé sklopené zrcátko je fajn ), no a kdy ti někdo ukopne v dobrém rozmaru sklopné zrcátko je věc druhá - rozdíl v ceně oproti běnému je značný). Jinak světelné a deové senzory jsou, okna komplet elektrika samozřejmě taky. Připadalo mi to, e si tu výbavu původní majitel odkříkoval tak, aby vyhovovala jinímu podnebí.
Jinak jsem zatím naden a doufám, e mě to hned tak nepřejde. |
| |
| |