TomasT
|
09.07.2010 18:59 -
Re: Auto ztrácí výkon / C5 I 2.0 HDi
|
|

|
Mám podobný problém - poraďte prosím.
Před týdnem po cestě na Slovensko mi po cca 50 km jízdy v jednom kopci vyskočila hláka "Depollution system faulty", rozsvítila se kutá kontrolka motoru na přístrojovce a auto ztratilo výkon. Zkusil jsem to na místě vyřeit jednoduchými pokusy (vypnout, znova nastartovat, odpojit baterii) - beze změny. Take jsem na Slovensko a pak v úterý zpět dojel v tomhle stavu se sníeným výkonem (po rovině vcelku OK, do kopců na D1 neudrí na pětku rychlost a zpomaluje, spotřeba nafty OK).
Po návratu jsem pročetl diskusi na tohle téma a zjistil, e sám s tím bez diagnostiky asi nehnu a auto ve středu hodil do servisu, kam to mám blízko (.link.
Dnes jsem auto dostal nazpátek s tím e p.Plachý mi řekl, e na tenhle problém nestačí a závadu odstranit nedokáe. Problém nízkého výkonu je podle něj v nesprávné regulaci turba, které ve vyích otáčkách nevytváří dostatečný tlak, take vstřikovače nejsou ochotny dát více paliva do válců. Ale proč se turbo nereguluje správně určit nedokázal. Výstupy z diagnostiky jsou prý divné a nejednoznačné - po vymazání vech závad (5 hláek) a projetí auta se prý objevily nové (z toho jen 1 nebo 2 stejné - nesprávné signály z čidel tlaku) a některé zbylé vypadají jako nesmysly (jedna prý o havení, jedna o čidle chlazení a pak jetě o příli bohaté aditivaci). Pouitou diagnostiku nevím, Proxia to nebyla - nejel jsem tam na diagnostiku ale odstranění závady (take výstup z ní ani nemám, vekeré info bylo jen ústní).
- Podtlakový regulační ventil je v pořádku (ten jsem zkouel předtím i já)
- Spojovací podtlakové hadičky regulace prý jsou v pořádku
- Hadice a chladič za turbem jsou prý také v pořádku
- FAP filter prý je v pořádku (dle diagnostiky)
- Turbo se točí (mechanicky se zdá v pořádku)
- V palivové soustavě diagnostika ádné problémy nehlásí
- Startování a volnoběh - podle mě pocitově bez problémů
- Na neutrál nebo na jedničku jde motor vytočit a k 5.000 otáčkám (ale moc se mu tam nechce, jde to pomaleji)
- V zátěi motor nemá správný tlak za turbem (dle diagnostiky) a tedy ani správný výkon
- Pocitově při jízdě to vypadá, e dokud pedál plynu mačkám lehce, ve je OK, ale kdy překročím určitou hranici auto netáhne (dokonce mi připadalo, e kdy o kousek pedál povolím, tak se výkon o trochu zvýí)
- Asi to nesouvisí, ale přiblině před 1500km jsem měnil vechny filtry a olej (ve běné díly z Automaxu).
Take současná situace je, e e kontrolka motoru u nesvítí, warning log v autě je u čistý, ale závada přetrvává.
Můete mi poradit buď nějakou konkrétní radu co dále zkusit, na co se zaměřit, nebo dobrý servis za rozumnou cenu v Praze který by mi pomohl? (Značkové měniče dílů si nechávám a jako poslední monost) |
| |
| |