Zz1
|
15.06.2010 20:24 -
Olej okolo vstřiků
|
|

|
Zdravíčko!
Mám problém s motorem 2.0HDI 100Kw.Okolo vstřiků se mi dělají louičky oleje.Přiel jsem na to hned po koupi.Bazarista se k tomu postavil férově,ve stilu,...to je normální,neni to nový auto.....Pane koupil jste si Citroen....nicméně dal mi kontakt na opraváře.Usoudili jsme,e olej teče zpod ventilového víka,take se to přetěsní,ale ouha!Těsnění v originálu cca 3500,v replice 4200-7000!!! Nalepil to tedy na silikon,e se uvidí... NEPOVEDLO SE.
Olej se tvořil stále,a to nejen okolo vstřiků,ale taky to teklo vzadu po motoru (ale to u i před tím). Vdycky jsem to odsál a vysuil,ale po cca 1000km okolo vstřiků zhruba 0,5cm oleje.Nejhorí je,e při dlouhé jízdě v parnu do kopce to smrdí do kabiny.
Absolvoval jsem tedy druhý pokus.Jiný opravář,jiný tmel,jiný postup a.....olej se kupí vesele dál.
Ovem pozor,změna!Vypadá to,e je to opravdu jen okolo těch zatracených vstřiků.Koukali jsme zrcátkem na zadní stěnu motoru a tam co to zasilikonoval je sucho.
Ptám se tedy.Je technicky moné,e by se ten olej tlačil na povrch okolo těch vstřiků?
Díky vem! |
| |
| |