| | |
15.06.2010 20:24 -
Olej okolo vstřiků
|
2348250
|
|
Zz1
|
|
|
Zdravíčko!
Mám problém s motorem 2.0HDI 100Kw.Okolo vstřiků se mi dělají louičky oleje.Přiel jsem na to hned po koupi.Bazarista se k tomu postavil férově,ve stilu,...to je normální,neni to nový auto.....Pane koupil jste si Citroen....nicméně dal mi kontakt na opraváře.Usoudili jsme,e olej teče zpod ventilového víka,take se to přetěsní,ale ouha!Těsnění v originálu cca 3500,v replice 4200-7000!!! Nalepil to tedy na silikon,e se uvidí... NEPOVEDLO SE.
Olej se tvořil stále,a to nejen okolo vstřiků,ale taky to teklo vzadu po motoru (ale to u i před tím). Vdycky jsem to odsál a vysuil,ale po cca 1000km okolo vstřiků zhruba 0,5cm oleje.Nejhorí je,e při dlouhé jízdě v parnu do kopce to smrdí do kabiny.
Absolvoval jsem tedy druhý pokus.Jiný opravář,jiný tmel,jiný postup a.....olej se kupí vesele dál.
Ovem pozor,změna!Vypadá to,e je to opravdu jen okolo těch zatracených vstřiků.Koukali jsme zrcátkem na zadní stěnu motoru a tam co to zasilikonoval je sucho.
Ptám se tedy.Je technicky moné,e by se ten olej tlačil na povrch okolo těch vstřiků?
Díky vem!
Zdravíčko!
Mám problém s motorem 2.0HDI 100Kw.Okolo vstřiků se mi dělají louičky oleje.Přiel jsem na to hned po koupi.Bazarista se k tomu postavil férově,ve stilu,...to je normální,neni to nový auto.....Pane koupil jste si Citroen....nicméně dal mi kontakt na opraváře.Usoudili jsme,e olej teče zpod ventilového víka,take se to přetěsní,ale ouha!Těsnění v originálu cca 3500,v replice 4200-7000!!!:-p Nalepil to tedy na silikon,e se uvidí... NEPOVEDLO SE.
Olej se tvořil stále,a to nejen okolo vstřiků,ale taky to teklo vzadu po motoru (ale to u i před tím). Vdycky jsem to odsál a vysuil,ale po cca 1000km okolo vstřiků zhruba 0,5cm oleje.Nejhorí je,e při dlouhé jízdě v parnu do kopce to smrdí do kabiny.
Absolvoval jsem tedy druhý pokus.Jiný opravář,jiný tmel,jiný postup a.....olej se kupí vesele dál.
Ovem pozor,změna!Vypadá to,e je to opravdu jen okolo těch zatracených vstřiků.Koukali jsme zrcátkem na zadní stěnu motoru a tam co to zasilikonoval je sucho.
Ptám se tedy.Je technicky moné,e by se ten olej tlačil na povrch okolo těch vstřiků?
Díky vem!
|
|
15.06.2010 20:32 -
Re: Olej okolo vstřiků
|
2348259
|
|
Darja
|
|
|
silikon - sekat ruce
tmel -sekat ruce
Nechápu jednu věc... podívám se, jestli se to nedělá v druhovýrobě.. pokud ne, 3200 Kč za těsnění víka, sání obětuju a nejebu někam silikon, protoe to stejně začne chcát, poblije mi to motor a budu tam, kde jsem byla před tím!
Mě silikon nas*al na víka (mám 4 kusy) pan Patera a tímto mu děkuju za poblitej motor a dalí vydanou sumu za přetěsnění )
silikon - sekat ruce
tmel -sekat ruce
Nechápu jednu věc... podívám se, jestli se to nedělá v druhovýrobě.. pokud ne, 3200 Kč za těsnění víka, sání obětuju a nejebu někam silikon, protoe to stejně začne chcát, poblije mi to motor a budu tam, kde jsem byla před tím!
Mě silikon nas*al na víka (mám 4 kusy) pan Patera a tímto mu děkuju za poblitej motor a dalí vydanou sumu za přetěsnění :)))
|
|
15.06.2010 20:33 -
|
2348260
|
|
jumep
|
|
|
Vies co je pod vstrekovacmi?
Kompresna komora, takze spod nich tazko.
Je to isto olej? Ak ano musi ti ubudat aj v motore.
Osobne si myslim, kup nove tesnenie a nelep.
Dalsia vec je, ako vypada ten povrch pod tym ....
A hentaky pristup bazarnika - fakt dalsi hyper mega predajca vonfkovich risskych strojov ...
Pri 20r. aute ked to tece to pochopim, tu to ma zjavnu pricinu, ktoru treba odstranit a nie lepit.
Vies co je pod vstrekovacmi?
Kompresna komora, takze spod nich tazko.
Osobne si myslim, kup nove tesnenie a nelep.
Dalsia vec je, ako vypada ten povrch pod tym ....
A hentaky pristup bazarnika - fakt dalsi hyper mega predajca vonfkovich risskych strojov ...
Pri 20r. aute ked to tece to pochopim, tu to ma zjavnu pricinu, ktoru treba odstranit a nie lepit.
|
|
15.06.2010 20:35 -
|
2348261
|
|
jumep
|
|
|
Darja napsal(a): silikon - sekat ruce
tmel -sekat ruce
Mě silikon nas*al na víka (mám 4 kusy) pan Patera a tímto mu děkuju za poblitej motor a dalí vydanou sumu za přetěsnění )
preto tam experti v bosch servise cpu neviem co, ale je to cierne a vypadalo to ako lep na okna ... bola fuska odlepit to viko
preto tam experti v bosch servise cpu neviem co, ale je to cierne a vypadalo to ako lep na okna ... bola fuska odlepit to viko
|
|
15.06.2010 20:39 -
|
2348262
|
|
Zz1
|
|
|
No nevim nevim,ten říkejme tomu tmel na motory je mnohdy spolehlivějí neli celý těsnění.Záleí na značce a na tom kdo s tím dělá.Mechanik č.2 to celý pořádně odmastil a nechal to řádně zaschnout a vypadá to,e se mu dílo povedlo.Na krátkých stranách deklu a na zadní straně je ve O.K. jen okolo vstřiků pořát loue.
Platit 3500,- za origo těsnění se mi nechtělo,páč sem si nebyl jistej,jestli to pomůe.
No nevim nevim,ten říkejme tomu tmel na motory je mnohdy spolehlivějí neli celý těsnění.Záleí na značce a na tom kdo s tím dělá.Mechanik č.2 to celý pořádně odmastil a nechal to řádně zaschnout a vypadá to,e se mu dílo povedlo.Na krátkých stranách deklu a na zadní straně je ve O.K. jen okolo vstřiků pořát loue.
Platit 3500,- za origo těsnění se mi nechtělo,páč sem si nebyl jistej,jestli to pomůe.
|
|
15.06.2010 20:43 -
|
2348263
|
|
Darja
|
|
|
Kdy jsi spokojený s tím tmelem či čo to tam má naplácaný, tak to naplácej i na vstřiky
Není kolem vstřiků nějaké gufero? Jako ďouzly neznám, ale větinou je vstřiky mají... a jestli tam to gufero je, není součástí tý sady? Jsou tam takový čtyři krouci, co tak vypadají
Asi jsem z V6 vycvičená, e cena dílů je jinde a vysoko, ale nejsem tak bohatá, abych auto bastlila
Kdy jsi spokojený s tím tmelem či čo to tam má naplácaný, tak to naplácej i na vstřiky :)
Není kolem vstřiků nějaké gufero? Jako ďouzly neznám, ale větinou je vstřiky mají... a jestli tam to gufero je, není součástí tý sady? Jsou tam takový čtyři krouci, co tak vypadají :)
Asi jsem z V6 vycvičená, e cena dílů je jinde a vysoko, ale nejsem tak bohatá, abych auto bastlila ;-)
|
|
15.06.2010 20:46 -
|
2348264
|
|
Zz1
|
|
|
Jj,je to olej,v motoru neubuda,protoe je to více méně zanedbatelné mnoství.Na 1000km cca 5mm v tom nejhlubím místě okolo vsřiků,take dohromady tak 3 polívkový lice.Nejhorí je,e to smrdí.
Jj,je to olej,v motoru neubuda,protoe je to více méně zanedbatelné mnoství.Na 1000km cca 5mm v tom nejhlubím místě okolo vsřiků,take dohromady tak 3 polívkový lice.Nejhorí je,e to smrdí.
|
|
15.06.2010 20:49 -
|
2348266
|
|
jumep
|
|
|
no ak to smrdi, co to je za olej?
Zo vstriku ti olej nepotece, leda tak nafta, cize zdroj hladaj inde
ci je to tym vikom zistis lahko, vyumyvaj dosucha a po 100km skontroluj kade to tece
no ak to smrdi, co to je za olej? :)
Zo vstriku ti olej nepotece, leda tak nafta, cize zdroj hladaj inde
ci je to tym vikom zistis lahko, vyumyvaj dosucha a po 100km skontroluj kade to tece
|
|
15.06.2010 20:51 -
|
2348268
|
|
Darja
|
|
|
jumepe ,na vyhřátým motoru je to fakt cejtit... Vl. zkuenost..
jumepe ,na vyhřátým motoru je to fakt cejtit... Vl. zkuenost.. :-))
|
|
15.06.2010 20:53 -
|
2348270
|
|
Zz1
|
|
|
Smrdí to proto,e se tam ta louička začne kurevsky ohřívat,resp.jak se auto naklání,tak to co z ní vyplouchne na motor,tak smrdí.je to klasickej smrad spálenýho motorovýho oleje.Pouívám Valvoline 5w40,zatím najeto 11tis,take za chvíli půjde.
Smrdí to proto,e se tam ta louička začne kurevsky ohřívat,resp.jak se auto naklání,tak to co z ní vyplouchne na motor,tak smrdí.je to klasickej smrad spálenýho motorovýho oleje.Pouívám Valvoline 5w40,zatím najeto 11tis,take za chvíli půjde.
|
|
15.06.2010 20:57 -
|
2348271
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jednoducha vec..radne odmastit a dat nove tesneni (za silikon a podobne sracky jak pise Darja sekat ruce a kdyz nepomuze tak prirozeni)
tve setreni se ti vymsti velice rychle
jednoducha vec..radne odmastit a dat nove tesneni (za silikon a podobne sracky jak pise Darja sekat ruce a kdyz nepomuze tak prirozeni)
tve setreni se ti vymsti velice rychle
|
|
15.06.2010 21:18 -
|
2348272
|
|
Zz1
|
|
|
Tak to jste mě moc nepotěili...Nicméně,kdyby jsme připustili tu variantu,e se mu to povedlo utěsnit,není moný,e by tam ten olej el někudy jinudy?Nesetkal se s tím někdo?
Tak to jste mě moc nepotěili...Nicméně,kdyby jsme připustili tu variantu,e se mu to povedlo utěsnit,není moný,e by tam ten olej el někudy jinudy?Nesetkal se s tím někdo?
|
|
15.06.2010 21:25 -
|
2348274
|
|
Darja
|
|
|
No, pokud připustíme, e silikon je dokonalý řeení, je jediná a poslední monost a to vzlínající nafta.
Jak je vstřik usazený, tak je vmáčkej do maličkatý podloky... Leda e by fakt decentně vzlínala nafta. Třeba na BX 1,7 TD ( brutální ropák fkombajnu) nám to vzlíná... není změna ve výkonu, není změna ve spotřebě, jen je zaprasenej motor
No, pokud připustíme, e silikon je dokonalý řeení, je jediná a poslední monost a to vzlínající nafta.
Jak je vstřik usazený, tak je vmáčkej do maličkatý podloky... Leda e by fakt decentně vzlínala nafta. Třeba na BX 1,7 TD ( brutální ropák fkombajnu) nám to vzlíná... není změna ve výkonu, není změna ve spotřebě, jen je zaprasenej motor :D
|
|
15.06.2010 21:34 -
|
2348276
|
|
Zz1
|
|
|
Kruci kruci,tohle je na 99% olej.uvidíme jak se to vyklube.budu pozorovat...
Kruci kruci,tohle je na 99% olej.uvidíme jak se to vyklube.budu pozorovat...:-o
|
|
15.06.2010 21:36 -
|
2348277
|
|
jumep
|
|
|
Zz1 napsal(a): Tak to jste mě moc nepotěili...Nicméně,kdyby jsme připustili tu variantu,e se mu to povedlo utěsnit,není moný,e by tam ten olej el někudy jinudy?Nesetkal se s tím někdo?
Proste setris na nespravnom mieste.
Tomu tesneniu sa nema moc co stat, jedine ze po 10 rokoch stvrdne, tj. ak ho niekto predtym roztrhal alebo polamal, je vobec otazne co robil s tym motorom a preco do toho liezol, daj tam nove, ocisti ten bordel z toho tmelu a mas pokoj (a modli sa aby si nemal kus silikonu niekde padnuty dole do motora a nenasalo ho ...)
edit: resp. ty nesetris uz vobec teraz
1. este 2x to takto zalep a to co si zaplatil za robotu si mohol mat na prvy krat s novym tesnenim
2. natece ti olej na vyfuk, blafne to a uz si dosetril ....
Proste setris na nespravnom mieste.
Tomu tesneniu sa nema moc co stat, jedine ze po 10 rokoch stvrdne, tj. ak ho niekto predtym roztrhal alebo polamal, je vobec otazne co robil s tym motorom a preco do toho liezol, daj tam nove, ocisti ten bordel z toho tmelu a mas pokoj (a modli sa aby si nemal kus silikonu niekde padnuty dole do motora a nenasalo ho ...)
1. este 2x to takto zalep a to co si zaplatil za robotu si mohol mat na prvy krat s novym tesnenim
|
|
15.06.2010 21:52 -
|
2348284
|
|
Zz1
|
|
|
Né e bych se chtěl nějak cukat,ale jak jsem ji napsal,vypadá to,e to neteče z toho víka,take kdybych tam dal to origo těsnění+práce,tak by to MONÁ teklo furt a byl bych cca -4500,-
Né e bych se chtěl nějak cukat,ale jak jsem ji napsal,vypadá to,e to neteče z toho víka,take kdybych tam dal to origo těsnění+práce,tak by to MONÁ teklo furt a byl bych cca -4500,-
|
|
15.06.2010 21:56 -
|
2348286
|
|
Darja
|
|
|
Dokonale ve očisti.
Jak víko, tak okolí vstřiků, a je to čisounký jak čerstvej sníek... a sleduj... pokud to někde teče... uvidí. Takhle nadálku, kdy si vyloučil pro mě jediný logický místo, se to určuje blbě.
Dokonale ve očisti.
Jak víko, tak okolí vstřiků, a je to čisounký jak čerstvej sníek... a sleduj... pokud to někde teče... uvidí. Takhle nadálku, kdy si vyloučil pro mě jediný logický místo, se to určuje blbě.
|
|
15.06.2010 21:58 -
|
2348287
|
|
jumep
|
|
|
jo, len upozornim, ze citroen prisne zakazuje pouzitie wapky v okoli vysokotlakeho vstrekovania, ma sa na to pouzit odmastovaci prostriedok a jemne ... (hlavne pozor na elektroniku atd)
a nechat vysusit - skor ako zapnes kluc ...
jo, len upozornim, ze citroen prisne zakazuje pouzitie wapky v okoli vysokotlakeho vstrekovania, ma sa na to pouzit odmastovaci prostriedok a jemne ... (hlavne pozor na elektroniku atd)
a nechat vysusit - skor ako zapnes kluc ...
|
|
| |
|
|