sanchez
|
10.06.2010 20:39 -
system engine fault 2.0i 16V LPG
|
|

|
Zdravím vechny,
zhruba před 3 týdny jsem si dovezl C5 2.0i 16V II Break. Ihned jsem nechal vyměnit olej, svíčky, filtry, vyčistil krtící klapku. Prvních 600km ve v pořádku ( pouze mi přilo, e auto netáhne jak by mělo ). Kadé rano sem měl problém při startování za studena. Auto nechtělo naskočit doba cca 10 sekund, někdy po startu i chcípla, poté sem zpozoroval, e otáčkoměr litá mezi 500 - 1500 otáčkami . Prvních 200m se auto dusilo, poté jak kdyby někdo mávnul kouzelným proutkem a auto celý den jezdilo výtečně.
Ráno to samé znovu a jetě se na display objevila chyba: __system engine fault___ + chyba tempomatu.
Sebral sem se a jel ke známemu mechanikovi na diagnostiku . Ta nala chybu krtící klapky vdy společně s tempomatem ( v minulosti 15x smazány), chybné hodnoty u první lambda sondy.
Mechanik mi doporučil repasnout katalizátor a novou lambda sondu . Po konzultaci s mechanikem citroen jsme autu dodali novou lambdu pro LPG,CNG original citroen. Tedy repas katalizátoru mě vyel na 8000tis a nová lambda na 2800kc.
Po vyzvednutí auta sem najezdil 80 km ve ok ,´druhý den ráno opět nechtěla naskočit ovem bez chyb. Ten den sem najezdil 200km a auto jak kdyby umřelo, nemá sílu při mírnějím kopci řadím za 4 . Není rozdíl při jízdě na plyn či benzín.
Mechanik nyní spoléhá na vadné čidlo teploty motoru - kvuli blbym startum. A na chybu nové lambda sondy. V sobotu ji dám znovu napíchnout a uvidim.
Neřeil někdo stejný problém?? Díky za kadou pomoc |
| |
| |