Bery62
|
15.03.2010 12:06 -
Re: Chladici system - ztraci se voda
|
|

|
Má zkuenost je taková. Poprvé byla voda kolem víčka vyrovnávací nádrky, hadice z chladiče tvrdé jako kámen - výrok - prasklé těsnění pod hlavou. Výměna těsnění, tlakování a přebrouení hlavy. Po opravě zhruba 500 - 700 km v pohodě, pak se znovu začala strácet voda z chladiče, hadice z chladiče tvrdé jako kámen. Postupně se stav zhoroval a tak dolo na dalí opravu. Nové tlakování hlavy a prý prasklina, opraveno zavařením. Dalích 1000km a opět problémy. Únik vody jetě větí a rychlejí, nepomohlo ani odvrtané víčko s hadičkou do flaky. Dokonce se mi stalo, e před vyjetím byla hladina v nádrce na rysce, po vyjetí z garáe ale u byla hláka počítače e je málo vody. Stačilo pomalu otevřít víčko nádrky a hladina se vrátila na rysku, tak byl natlakovaný cladící systém. Za celou dobu mi vak ádná hadice ani jiná součást chladiče nepraskla. Po různých dotazech u lidí co mají zkuenosti s motory, jsem se dozvěděl, e nejspí bude prasklý nebo prohnutý blok motoru, Vzhledem k tomu, jak se můj motor choval, je to prý nejpravděpodobnějí závada. Take jsem nakonec vyměnil motor. Ten starý mám doma a zatím jsem neměl čas ho rozebrat a zjistit skutečnou závadu. |
| |
| |