| | |
02.12.2009 21:03 -
Chladici system - ztraci se voda
|
1428808
|
|
tomanhonza
|
|
|
Prosím, poraďte mi. U mé C5 2:0 HDi se mi ztrácí voda. Na 20 km tak 2 litry a nikde není vidět e by tekla. Na volnoběh a to netopí, fouká jen studený vzduch a začne to topit kdy zvýím otáčky. Nevíte co to můe být.?
Prosím, poraďte mi. U mé C5 2:0 HDi se mi ztrácí voda. Na 20 km tak 2 litry a nikde není vidět e by tekla. Na volnoběh a to netopí, fouká jen studený vzduch a začne to topit kdy zvýím otáčky. Nevíte co to můe být.?
|
|
02.12.2009 22:00 -
Re: Chladici system - ztraci se voda
|
1428813
|
|
DOUFAK
|
|
|
mrkni jestli ti nepřibývá olej v motoru,to by byl malér.pak by mohla vytékat okolo vodní pumpy,ale to by jsi viděl.Taky prohmatej,jestli není někde mokrá podlaha ve voze.Topení...
mrkni jestli ti nepřibývá olej v motoru,to by byl malér.pak by mohla vytékat okolo vodní pumpy,ale to by jsi viděl.Taky prohmatej,jestli není někde mokrá podlaha ve voze.Topení...
|
|
02.12.2009 22:10 -
|
1428816
|
|
jumep
|
|
|
pravdepodobne tesnenie pod hlavou
toto je na servis a dohladanie, tu sa da tazko poradit
pravdepodobne tesnenie pod hlavou
toto je na servis a dohladanie, tu sa da tazko poradit
|
|
03.12.2009 12:44 -
|
1428826
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Jetě na Meganu se mi taky začala ztrácet voda a nikde jsem ji nenael. A po nějaké době jsem si viml, e výfuk nějak moc kouří. Voda la do válců, co následně znamenalo výměnu těsnění pod hlavou.
PS: Vechno zlé je k něčemu dobré - s vodou ve válcích motor táhnul jak zběsilý.
Jetě na Meganu se mi taky začala ztrácet voda a nikde jsem ji nenael. A po nějaké době jsem si viml, e výfuk nějak moc kouří. Voda la do válců, co následně znamenalo výměnu těsnění pod hlavou.
PS: Vechno zlé je k něčemu dobré - s vodou ve válcích motor táhnul jak zběsilý.:-))
|
|
03.12.2009 18:22 -
|
1428829
|
|
tomanhonza
|
|
|
Tak se mi na to dneska díval mechanik/amatér a tlakuje to vodu do expanzky.Prý je to buď hlava, nebo těsnění pod hlavou.Doufám, e to hlava nebude.Ta by byla asi pěkně mastná.
Tak se mi na to dneska díval mechanik/amatér a tlakuje to vodu do expanzky.Prý je to buď hlava, nebo těsnění pod hlavou.Doufám, e to hlava nebude:-((((.Ta by byla asi pěkně mastná.:-(
|
|
03.12.2009 20:35 -
|
1428835
|
|
DOUFAK
|
|
|
Tak to měl opět Jumep pravdu a to je na tuti prasklé těsnění pod hlavou... je moné,es to někde přihřál,nebo dotáhl,anebo jsi mordoval jetě studený motor do výkonu a těsnění ruplo.
Tak to měl opět Jumep pravdu a to je na tuti prasklé těsnění pod hlavou... je moné,es to někde přihřál,nebo dotáhl,anebo jsi mordoval jetě studený motor do výkonu a těsnění ruplo.
|
|
03.12.2009 20:37 -
|
1428836
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
kup nove vicko expanzky ...myslim ze lepsi je postupovat od zacatku,ne od konce
kup nove vicko expanzky ...myslim ze lepsi je postupovat od zacatku,ne od konce
|
|
04.12.2009 13:29 -
|
1428857
|
|
VasekR
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
mám stejný problém.. Sice mi to neere tolik vodu. Ale něco přeci jen ano. Tlakuje to do vody. Nové víčko nepomohlo. Ale zdá se mi divné, e to pořád drí tlak. V expanzce je tlak i kdy motor dva dny neběí. Proč ho ten ventilek na víčku nepustí ven? Jinak u svého to tipuju na prasklou hlavu. Ale třeba to bude jen těsnění.
Nevíte někdo na kolik vyjde oprava prasklé hlavy na 2,2 HDi?
mám stejný problém.. Sice mi to neere tolik vodu. Ale něco přeci jen ano. Tlakuje to do vody. Nové víčko nepomohlo. Ale zdá se mi divné, e to pořád drí tlak. V expanzce je tlak i kdy motor dva dny neběí. Proč ho ten ventilek na víčku nepustí ven? Jinak u svého to tipuju na prasklou hlavu. Ale třeba to bude jen těsnění.
Nevíte někdo na kolik vyjde oprava prasklé hlavy na 2,2 HDi?
|
|
04.12.2009 15:01 -
|
1428862
|
|
jumep
|
|
|
prasknuta hlava, tam moc toho neporiesis, to je rozhodne rozumnejsie zohnat nejaku starsiu
v prvom rade pozri tesnenie a daj skontrolovat tu hlavu, ak bude zla, az potom zhanaj ...
prasknuta hlava, tam moc toho neporiesis, to je rozhodne rozumnejsie zohnat nejaku starsiu
v prvom rade pozri tesnenie a daj skontrolovat tu hlavu, ak bude zla, az potom zhanaj ...
|
|
04.12.2009 15:27 -
|
1428863
|
|
VasekR
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
jj chystam se na to. Ale porad to odkladam. Pze to je auto minimalne dva tydny nepojizdne.. sundat hlavu.. dat rovnou nove rozvody.. nove tesneni.. poslat hlavu na tlakovou zkousku... desny...
jj chystam se na to. Ale porad to odkladam. Pze to je auto minimalne dva tydny nepojizdne.. sundat hlavu.. dat rovnou nove rozvody.. nove tesneni.. poslat hlavu na tlakovou zkousku... desny...:-(
|
|
12.12.2009 10:26 -
|
1429187
|
|
pajauchy
|
Město: Hrdibořice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Ahoj chtěl jsem se zeptat , kde najdu roub na vypoutění chladící kapaliny ? Tady na foru jsem nic nenael o tom nebo neumim hledat. Díky
Ahoj chtěl jsem se zeptat , kde najdu roub na vypoutění chladící kapaliny ? Tady na foru jsem nic nenael o tom nebo neumim hledat. Díky:-)
|
|
12.12.2009 23:27 -
|
1429226
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
U roky jsem ádný roub neviděl. Kapalina se vypoutí sundáním spodní hadice z chladiče.
U roky jsem ádný roub neviděl. Kapalina se vypoutí sundáním spodní hadice z chladiče.
|
|
18.12.2009 06:34 -
|
1429462
|
|
Mařena
|
Město: Nýřany, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Zdravim,já mám 2.0HDI fap a stejný problém,voda mizí,pod autem sucho,olej OK,voda-čistá,tak nevím(
Zdravim,já mám 2.0HDI fap a stejný problém,voda mizí,pod autem sucho,olej OK,voda-čistá,tak nevím:-((:nevim
|
|
18.12.2009 08:12 -
|
1429467
|
|
tief
|
|
|
Tesnenie pod hlavou ?
Tesnenie pod hlavou ?
|
|
18.12.2009 17:20 -
|
1429508
|
|
Mařena
|
Město: Nýřany, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
tief: pravděpodobně ale motor tahne normálně,výfuk nekouří,take se asi začne rozebírat...
tief: pravděpodobně :-( ale motor tahne normálně,výfuk nekouří,take se asi začne rozebírat...
|
|
18.12.2009 18:42 -
|
1429511
|
|
jumep
|
|
|
skus premerat tlaky .. ak je to tesnenie, najskor budu dost rozhadzane
skus premerat tlaky .. ak je to tesnenie, najskor budu dost rozhadzane
|
|
06.02.2010 22:08 -
|
1803697
|
|
rameli
|
|
|
taky mám takový problém,kdy jezdím jenom krátké trasy tak se nic neděje ale ujedu tak 80 km a u hlásí počítač málo vody v systému a voda tlakuje do expansky kde uniká okolo víčka, nikde jinde jsem nic neobjevil.Take komu se strácí voda tak se zaměřte na víčko a před jízdou to okolo vytřít do sucha o po jízdě uvidíte.
taky mám takový problém,kdy jezdím jenom krátké trasy tak se nic neděje ale ujedu tak 80 km a u hlásí počítač málo vody v systému a voda tlakuje do expansky kde uniká okolo víčka, nikde jinde jsem nic neobjevil.Take komu se strácí voda tak se zaměřte na víčko a před jízdou to okolo vytřít do sucha o po jízdě uvidíte.
|
|
07.02.2010 07:38 -
|
1803726
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak jsem na tom taky stejne. Posledni dobou mizi voda sice nepravidelne ale mizi. Vetsinou se to ozve po delsich trasach cca 100km, pri popojizdeni po meste nic. Jeste jsem nelezel pod autem abych se podival jestli neni nekde nejaka netesnost. Vicko jsem preventivne koupil novy. Nevim jaky ma byt tlak v nadobce, ale zustava to natlakovany i po noci.
Auto jede jak ma, nekouri.
ad. vicko - nema vicko odpoustet tlak pokud je moc velky? Pak by to znamenalo, pokud je mokro kolem nej ze je tam moc velky tlak a je teda problem v tesneni hlavy nebo primo v hlave.
Tak jsem na tom taky stejne. Posledni dobou mizi voda sice nepravidelne ale mizi. Vetsinou se to ozve po delsich trasach cca 100km, pri popojizdeni po meste nic. Jeste jsem nelezel pod autem abych se podival jestli neni nekde nejaka netesnost. Vicko jsem preventivne koupil novy. Nevim jaky ma byt tlak v nadobce, ale zustava to natlakovany i po noci.
Auto jede jak ma, nekouri.
ad. vicko - nema vicko odpoustet tlak pokud je moc velky? Pak by to znamenalo, pokud je mokro kolem nej ze je tam moc velky tlak a je teda problem v tesneni hlavy nebo primo v hlave.
|
|
| |
|
|