jiskrabk
|
23.02.2010 11:47 -
Slaby vykon 2,2hdi
|
|

|
Ahoj,
vím e u se to tu párkrát řeily podobné věci, ale zatím jsem stále nenael řeení mého problému.
Motor mi postupně ztratil výkon la mi nahoru spotřeba (cca. o 1-2l více ne jsem byl zvyklý).
Byl jsem na diag. ale nic nenali, tak mi smazali závady a mám to zkusit jestli se to zlepí. Nezlepilo. Pak jsem podle rad na forech kontroloval hadice a nael ulomené ovládací táhlo krtící klapky. To jsem dočasně přidrátkoval, take teď funguje a taky jsem vyčistil váhu vzduchu jak tu bylo popsáno. Motor se trochu zlepil, táhne plynuleji (předtím trochu kolísala síla v tahu), ale stále si myslím, e to není ono. S nohou na podlaze se tomu nad 140-150 uz nechce ani na rovinkách. Subjektivně mám dojem e se tomu nad nějakých 3 nebo 3,5 tisice otaček nechce.
Napadlo mne jetě zkusit poladit plynové táhlo, jak je tu řeeno v jiných vláknech, ale nevím jestli je to na 2,2 stejné jako na 2,0? Má toto seřízení vliv jen na výkon nebo i na spotřebu? resp. má to vůbec cenu dělat - můe to vyřesit můj problém?
Poslední co mne jetě napadlo, tak e váha vzduchu je patná na tolik, e jí ani vyčitění nepomohlo dostatečně, ale to bych čekal, e na diagnostice něco najdou.
Máte někdo zkuenost nebo radu? Díky.
Jirka |
| |
| |