Jurá
|
15.11.2008 18:42 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
|

|
Zdravím vechny kdo mají problémy s FAP filtrem. Vzhledem k tomu e jsme koupili naeho vitamína (C5) se 126 tisíci na tachometru dalo se očekávat e se Fapík ozveji velmi brzy. Přesto se ozval a za 6 tisíc km navíc. Tento týden to píplo a DEPOLUTION SYSTEM FOULTY svítilo na displeji a přísloná kontrolka také. Po několika diskuzích kam zajet na diagnostiku a za kolik, co by to mohlo být jiného ne Fapík atd. jsem vylučovací metodou dospěl k závěru, e radu s vyčitěním FAPu vyzkouím horkou WAPkou. Dnes jsem to celé po ránu rozhodil cca 1,5 hod. Pak jsem jel na WAP s horkou vodou (měla by mít více ne 60 st.). Před samotným procesem mytí jsem jetě profoukal filtr tlak. vzduchem. Kominík sice hadr, ale první operace myslím dobrá. Horká voda udělala filtru zcela jistě dobře, protoe prokouknul. Chvíli se z něj valila černota černá ale cca 5 min. stačilo na to aby byla vidět zázračná síla horkých lázní. Následoval zase tlakový vzduch (velmi dobrá volba) a dosuení u doma v garái horkovzdunou pistolí. Sloení těch vech dílů zase do funkční podoby trvalo cca 1,5 hod. Jsem puňa tak mau, čistím a v mezi pauze jsem stihl i oběd (dost se to eně podařilo). Výsledek - nastartuji a kontrolka svítí a zlověstné pípnutí se zase ozvalo. Podla vech teorií ádná panika. Vyjel jsem z garáe protočil motor na 2 tisíce vypnul a el zamknout gará. Dalí nastartování motoru cca za 1 min. Standartní postup při startu a světe div se počítač načetl vechny své údaje tak jak měl a hlavně chtěl. Kontrolka zhasla zlověstný zvuk se ji neozval. Ujel jsem cca 20 km. Auto se chová tak jak má, motor se mi zdá malounko lepí, ale to asi tou radostí. Ani po delí zastávce ádná změna co se týká patných hláení. Doufám, e si je mě ná vitamín neschoval. Závěrem bych chtěl říci e mě celý tento proces stál cca 4 hod. práce vč. teoretických příprav, a cca 150 Kč protoe jsem musel zakoupit 5 litrů nafty do WAPky. Pokud by měl kdokoli nějaký dotaz k postupu prací rád odpovím, bohuel jsem ale neudělal ani jedno foto. Myslím si, e tzv. repasy fitrů vypadají podobně, záleet bude na počtu ciklů, které se stím dají udělat a kolik to "vydrí" dalích ujetých km - to snad taky jednou dozvím. Z toho co jsem viděl a jako technik jsem byl schopen získat informací věřím e se FAPík dlouho neozve. Mějte se. |
| |
| |