Růa
|
02.09.2009 21:30 -
Re: Systémové CD - C5 2004-2007 (RT3 ...)
|
|

|
Tak jsem dnes konečně rozchodil VDO navigaci.
Jeliko mi jednotka CD-ROM nebrala ani mapové CD, ani servisní (obě jsem stáhnul podle odkazů na www.citroeny.cz), navigace prostě nela, protoe neměla mapové podklady. PC pořád jenom hlásilo patné CD.
Jeliko se mi zdálo, e jednotka CD-ROM patně pracuje, rozhodl jsem se ji vyndat a prozkoumat. Po vyndání jednotky a sundání jejího horního krytu jsem ji připojil zpět na konektory a vloil CD. CD normálně zajelo, ale teď bylo vidět, e se vůbec v mechanice neroztočí a jen to hodí chybovou hláku. Tak jsem jednotku znovu vyndal a vyrouboval ji i z así a najednou jsem uviděl, e napájecí sběrnice k motoru mechaniky je vyndaná a na konci úmyslně zkratována (nevím jaký to mělo důvod) . Řekl jsem si, e nemám co zkazit, tak jsem tu zkratovací svorku sundal a sběrnici nasadil do konektoru, do kterého evidentně patřila. Ve jsem sloil,vloil CD, mechanika se pěkně roztočila, obě CD se v pohodě načetla a u naviguji.
Jetě si myslím, e pokud by člověk dal do CD-ROM mechaniky patné CD, tak by ho to mělo odmítnout a nemělo by se nic pokazit.
Jetě připojuji pár fotek vyndané jednotky CD-ROM. |
| |
| |