| | |
22.05.2016 19:39 -
Re: Co nového chystá Citroen
|
2953461
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Smutné čtení
.link.
Smutné čtení
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/prodeje-citroenu-c5-padaji-az-k-nule-britanii-uz-opousti-mozna-skonci-zcela/
|
|
22.05.2016 19:57 -
|
2953470
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
TomasT napsal(a):
normalne ma rozosmial ten zaver
...Citroën C5 se tak nejspíe pomalu, ale jistě odebírá do záhrobí
booze to co som kupil za auto v 2013tom?
no zaujimave je ze citroen necha model c5 vyhnit, proste aj keby teraz novy model vypustili, nic prevratne v predajoch by sa nestalo. to neviem jake inovacie by museli prist. myslim ze teraz tahaju SUV cka alebo modely co sa tak tvaria....
normalne ma rozosmial ten zaver
...Citroën C5 se tak nejspíe pomalu, ale jistě odebírá do záhrobí
booze to co som kupil za auto v 2013tom?
no zaujimave je ze citroen necha model c5 vyhnit, proste aj keby teraz novy model vypustili, nic prevratne v predajoch by sa nestalo. to neviem jake inovacie by museli prist. myslim ze teraz tahaju SUV cka alebo modely co sa tak tvaria....
|
|
22.05.2016 22:10 -
|
2953563
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
to auto bolo blbe uz ked zislo z linky.. od marketingu az po riesenia..co cakali tupci ? ze sa nemci a nemcofili vrhnu na francuzov? Lebo je to passatoidné? mah..skoda ze si to vyzeru zase len zamestnanci a nie blbe vedenie koncernu
to auto bolo blbe uz ked zislo z linky.. od marketingu az po riesenia..co cakali tupci ? ze sa nemci a nemcofili vrhnu na francuzov? :-)))) Lebo je to passatoidné? mah..skoda ze si to vyzeru zase len zamestnanci a nie blbe vedenie koncernu
|
|
03.06.2016 21:53 -
|
2957985
|
|
jumep
|
|
|
poprosim niekoho kto vie po fr aby toto zhrnul ...
.link.
poprosim niekoho kto vie po fr aby toto zhrnul ...
http://www.automobile-magazine.fr/actualites/citroen/citroen_advanced_comfort
|
|
04.06.2016 10:42 -
|
2958121
|
|
del42sa
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 441 |
|
|
nové odpruení , návrat létajícího koberce ?
.link.
.link.
.link.
.link.
.link.
.link.
.link.
ve zkratce :
+ dodatečný hydraulický tlumič na konci pruiny (třístupňový systém)
+ můe být v nabídce pro vechny modely značky včetně malých aut !
+ lepí korekce příčných a podélnách náklonů ( mono pouít méně tuhé zkrutné stabilizátory = větí komfort )
+ velice flexibilní nastavení tlumiče ( 1 měkký a dva tvrdé módy s plynulým přechodem )
+ frekvence odpruení okolo 1,2 Hz ( původní DS odpruení 1Hz, C5 hydractive soft 1,1Hz )
+ potlačení nerovností vozovky a příčných přejezdů signifikantně
+ nízká cena
+ nízká hmotnost (oproti hydractive)
+ pasivní systém ( ádná elektronika )
+ prototyp odpruení testován na C4 Cactus
- není moná změna světlé výky
- není moné manuálně měnit tuhost odpruení
- na Citroen moná a příli jednoduché řeení
tentý (?) systém má být v nabídce i pro novou C3
.link.
nové odpruení , návrat létajícího koberce ?
http://automobile.challenges.fr/dossiers/20160531.LQA8210/suspension-le-mythique-confort-citroen-est-de-retour.html
http://news.autojournal.fr/news/1505213/Citro%C3%ABn-concept-confort-innovation-suspension?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&utm_campaign=Echobox&utm_term=Autofeed#link_time=1464882410
http://referentiel.nouvelobs.com/file/15197319.jpg
http://referentiel.nouvelobs.com/file/15197237.jpg
http://referentiel.nouvelobs.com/file/15197239.jpg
http://referentiel.nouvelobs.com/file/15197241.jpg
http://referentiel.nouvelobs.com/file/15197227.jpg
ve zkratce :
+ dodatečný hydraulický tlumič na konci pruiny (třístupňový systém)
+ můe být v nabídce pro vechny modely značky včetně malých aut !
+ lepí korekce příčných a podélnách náklonů ( mono pouít méně tuhé zkrutné stabilizátory = větí komfort )
+ velice flexibilní nastavení tlumiče ( 1 měkký a dva tvrdé módy s plynulým přechodem )
+ frekvence odpruení okolo 1,2 Hz ( původní DS odpruení 1Hz, C5 hydractive soft 1,1Hz )
+ potlačení nerovností vozovky a příčných přejezdů signifikantně
+ nízká cena
+ nízká hmotnost (oproti hydractive)
+ pasivní systém ( ádná elektronika )
+ prototyp odpruení testován na C4 Cactus
- není moná změna světlé výky
- není moné manuálně měnit tuhost odpruení
- na Citroen moná a příli jednoduché řeení
tentý (?) systém má být v nabídce i pro novou C3
http://www.largus.fr/actualite-automobile/nouvelle-citroen-c3-2016-toutes-les-infos-et-photos-exclusives-7882389.html
|
|
05.06.2016 12:54 -
|
2958481
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
.link.
a normalne ma napadlo, nebolo by lacnejsie odpruzit IBA sedacky? nejdem jasat, pripada mi to len ako varianta adaptivnych tlmicov.
http://www.autoforum.cz/predstaveni/nahrada-hydropneumatiky-citro-nu-je-venku-pry-prepise-dejiny-odpruzeni-kol/
a normalne ma napadlo, nebolo by lacnejsie odpruzit IBA sedacky? nejdem jasat, pripada mi to len ako varianta adaptivnych tlmicov.
|
|
05.06.2016 13:28 -
|
2958483
|
|
jumep
|
|
|
neviem co si mam o tom myslet, ale kazdopadne nemoznost zmenit svetlu vysku + nalozene auto sadne k zemi ... je obrovske -
neviem co si mam o tom myslet, ale kazdopadne nemoznost zmenit svetlu vysku + nalozene auto sadne k zemi ... je obrovske -
|
|
05.06.2016 15:27 -
|
2958499
|
|
jruze
|
|
|
No řekl bych e ten ,,létající koberec" by potřebovalo vedení fabriky
No řekl bych e ten ,,létající koberec" by potřebovalo vedení fabriky:-))))
|
|
05.06.2016 18:33 -
|
2958599
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Ty vole 20 patentu a roky vyvoje takove kraviny. To je pravda levnejsi nez obycejna H3. Cim vic do toho zacali vrtat elektroniky tim to slo vic do kopru. Podle me chteji uplne zahlusit stredni tridu Citroenu a uvolnit trh pro Peugeot.
Ty vole 20 patentu a roky vyvoje takove kraviny. To je pravda levnejsi nez obycejna H3. Cim vic do toho zacali vrtat elektroniky tim to slo vic do kopru. Podle me chteji uplne zahlusit stredni tridu Citroenu a uvolnit trh pro Peugeot.
|
|
05.06.2016 19:01 -
|
2958613
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak a do těch Peugeotů narvou H3 a bude po problému, kdy takové krásné auto jako je Citroen zatratili.
Tak a do těch Peugeotů narvou H3 a bude po problému, kdy takové krásné auto jako je Citroen zatratili.
|
|
06.06.2016 06:42 -
|
2958736
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
V jednom mám jasno. Jakékoli mé budoucí auto bude sedan vyí střední třídy. A jestli toto "nové" odpruení dají do C1 je mi tedy srdečně jedno.
A nějak jsem nepochopil vlnu SUV. V překladu i česky to znamená Sportovně Uitkové Vozidlo. 90% uivatelů jsou městské paničky nebo důchodci. Ti fakt chtějí Sportovat? No a uitkové je snad kadé auto, kdyby mi nepřináelo uitek, tak si ho přece nekoupím. A v terénu nebo 4x4 99% majitelů nikdy nepouije.
V jednom mám jasno. Jakékoli mé budoucí auto bude sedan vyí střední třídy. A jestli toto "nové" odpruení dají do C1 je mi tedy srdečně jedno.
A nějak jsem nepochopil vlnu SUV. V překladu i česky to znamená Sportovně Uitkové Vozidlo. 90% uivatelů jsou městské paničky nebo důchodci. Ti fakt chtějí Sportovat? No a uitkové je snad kadé auto, kdyby mi nepřináelo uitek, tak si ho přece nekoupím. A v terénu nebo 4x4 99% majitelů nikdy nepouije.
|
|
06.06.2016 08:09 -
|
2958749
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
vilous napsal(a): V jednom mám jasno. Jakékoli mé budoucí auto bude sedan vyí střední třídy. A jestli toto "nové" odpruení dají do C1 je mi tedy srdečně jedno.
To mi připomnělo jeden díl Top Gearu kde mluvili o karavanech a e jejich majitelé si kvůli nim kupují SUV. Celý rok jezdí s SUV aby na pár dní k tomu připojili karavan. e to je stejné, jako kdyby celý rok lidi chodili v přeskáčích ,kdy si jdou na pár dní v roce zalyovat . Nevím kolikrát do roka ty paničky vyrazí do terénu ,e by O.x ?
Kupují si to e sedí vysoko a mají rozhled, to by si mohli koupit i TATRU 815 (viď Zdendo )
A zrovna včera mi kamarád říkal ,e má depresi, e svět u je totálně vyčpělí a u lidstvo neví coby. Důvod té deprese ? Viděl prý nějaký projekt Land Rover SUV Cabrio . Je pravda e u vechno bylo a hledá se nějaký nový trhák. Třeba se nám ty obyčejné sedany a hlavNĚĚÉ KÓÓÓMBÍÍKY časem vrátí. A nebo budeme jezdit vichni v paneláku na kolech (výka rozhled ).
Jinak já si jetě můu za 5-6 let koupit X7 která dnes vyjídí z linky,ta by mi mohla vydret 10 let a pak se uvidí...
To mi připomnělo jeden díl Top Gearu kde mluvili o karavanech a e jejich majitelé si kvůli nim kupují SUV. Celý rok jezdí s SUV aby na pár dní k tomu připojili karavan. e to je stejné, jako kdyby celý rok lidi chodili v přeskáčích ,kdy si jdou na pár dní v roce zalyovat :-d . Nevím kolikrát do roka ty paničky vyrazí do terénu ,e by O.x ? :-))
Kupují si to e sedí vysoko a mají rozhled, to by si mohli koupit i TATRU 815 (viď Zdendo :-p)
A zrovna včera mi kamarád říkal ,e má depresi, e svět u je totálně vyčpělí a u lidstvo neví coby. Důvod té deprese ? Viděl prý nějaký projekt Land Rover SUV Cabrio :-o. Je pravda e u vechno bylo a hledá se nějaký nový trhák. Třeba se nám ty obyčejné sedany a hlavNĚĚÉ KÓÓÓMBÍÍKY časem vrátí.:-d A nebo budeme jezdit vichni v paneláku na kolech (výka rozhled ).
Jinak já si jetě můu za 5-6 let koupit X7 která dnes vyjídí z linky,ta by mi mohla vydret 10 let a pak se uvidí...
|
|
06.06.2016 08:48 -
|
2958779
|
|
jruze
|
|
|
HELLMUT napsal(a): To mi připomnělo jeden díl Top Gearu kde mluvili o karavanech a e jejich majitelé si kvůli nim kupují SUV. Celý rok jezdí s SUV aby na pár dní k tomu připojili karavan. e to je stejné, jako kdyby celý rok lidi chodili v přeskáčích ,kdy si jdou na pár dní v roce zalyovat . Nevím kolikrát do roka ty paničky vyrazí do terénu ,e by O.x ?
Kupují si to e sedí vysoko a mají rozhled, to by si mohli koupit i TATRU 815 (viď Zdendo )
A zrovna včera mi kamarád říkal ,e má depresi, e svět u je totálně vyčpělí a u lidstvo neví coby. Důvod té deprese ? Viděl prý nějaký projekt Land Rover SUV Cabrio . Je pravda e u vechno bylo a hledá se nějaký nový trhák. Třeba se nám ty obyčejné sedany a hlavNĚĚÉ KÓÓÓMBÍÍKY časem vrátí. A nebo budeme jezdit vichni v paneláku na kolech (výka rozhled ).
u mne je to loď,plato,ryby a pro enu a děti bezpečí při nebej boe karambolu.
:palec u mne je to loď,plato,ryby a pro enu a děti bezpečí při nebej boe karambolu.;-)
|
|
06.06.2016 09:49 -
|
2958822
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
K té X7, co teď vyjídí z linky a za pár let si ji budeme moct koupit jako ojetou... je jich právě u hodně málo. Kdy nechce 6-8 leté s půlmilionem km, ale r.v.2012-14, tak u teď se nedá moc vybírat. Nato třeba za 2 roky, a se bude vybírat z X7 vyrobených 2014-2016, tam u bude muset vzít co je.
Prodejům nové X7 se nedivím, přece jen je to 10 let starý model, tak nejde chtít za něj stejně co za novinku (podle mě u se dávno neměla prodávat, měli mít nový model). A zase chápu, e prodávat ji za 500t nejde... Celé to stojí a padá na jejím stáří.
K té X7, co teď vyjídí z linky a za pár let si ji budeme moct koupit jako ojetou... je jich právě u hodně málo. Kdy nechce 6-8 leté s půlmilionem km, ale r.v.2012-14, tak u teď se nedá moc vybírat. Nato třeba za 2 roky, a se bude vybírat z X7 vyrobených 2014-2016, tam u bude muset vzít co je.
Prodejům nové X7 se nedivím, přece jen je to 10 let starý model, tak nejde chtít za něj stejně co za novinku (podle mě u se dávno neměla prodávat, měli mít nový model). A zase chápu, e prodávat ji za 500t nejde... Celé to stojí a padá na jejím stáří.
|
|
06.06.2016 12:31 -
|
2958887
|
|
del42sa
|
|
|
nechci nijak sniovat výhody nového odpruení, ale v podstatě to představuje pořádný plivanec na vechny historické technické vynálezy Citroenu v oblasti odpruení a coby technického inovátora.Tím textem popisujícím výhody nového tlumiče zároveň bagatelizují výhody hydropneumatického odpruení a také jiných systémů ( např. pneumatických či s elektronicky řízenými tlumiči ostatních výrobců )
V podstatě se nám snaí naznačit , e vichni ostatní co věnují výrazné finanční prostředky do vývoje lepích podvozků jsou pitomci, protoe frantíci dokázali během dvou let sfouknout tohle "zázračné" odpruení, které jak sami tvrdí je lepí ne větina elektronicky řízených systémů a je stejně dobré jako hydropneumatika
a to vechno bez elektroniky jako úplně pasivní systém
Jako chápu, e marketing se musí snait kupující přesvědčit o tom, e tyhle "zázračné podvozky" budou stejně dobré jako hydractive (kdy u tenhle geniální systém odpruení ti pitomci zruili ), ale občas by se měli chytit za nos, protoe poslední dobou si pěkně kálejí do vlastních úst
nechci nijak sniovat výhody nového odpruení, ale v podstatě to představuje pořádný plivanec na vechny historické technické vynálezy Citroenu v oblasti odpruení a coby technického inovátora.Tím textem popisujícím výhody nového tlumiče zároveň bagatelizují výhody hydropneumatického odpruení a také jiných systémů ( např. pneumatických či s elektronicky řízenými tlumiči ostatních výrobců )
V podstatě se nám snaí naznačit , e vichni ostatní co věnují výrazné finanční prostředky do vývoje lepích podvozků jsou pitomci, protoe frantíci dokázali během dvou let sfouknout tohle "zázračné" odpruení, které jak sami tvrdí je lepí ne větina elektronicky řízených systémů a je stejně dobré jako hydropneumatika ;-)
a to vechno bez elektroniky jako úplně pasivní systém :palec
Jako chápu, e marketing se musí snait kupující přesvědčit o tom, e tyhle "zázračné podvozky" budou stejně dobré jako hydractive (kdy u tenhle geniální systém odpruení ti pitomci zruili ), ale občas by se měli chytit za nos, protoe poslední dobou si pěkně kálejí do vlastních úst :-d
|
|
06.06.2016 13:29 -
|
2958903
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Chytili se za nos. U na konci reklam nemají hláku "creative technology".
Ale můe to být i tím, e skoro ádné reklamy u vlastně nemají
Chytili se za nos. U na konci reklam nemají hláku "creative technology".
Ale můe to být i tím, e skoro ádné reklamy u vlastně nemají :-)
|
|
06.06.2016 16:00 -
|
2958936
|
|
del42sa
|
|
|
Heh, na to ale nemuseli ani cekat ani za to utracet penize protoze Nivomat se vyrabi uz vic nez dvacet let a kdyby chteli mohli ho uz davno pouzivat. Osobne si nemyslim ze tento system bude udrzovat svetlou vysku. Z celeho toho sdeleni je zrejme ze se zamerili jen na komfort jako takovy a ostatni veci vypustili... (udrzovani svetle vysky nezavisle na zatizeni, zmena svetle vysky podle vozovky/rychlosti vozidla, zmena tuhosti odpruzeni dle jizdniho stylu/pozadavku ridice)
Polovina toho "komfortu" je dána lepsim odtlumenim sedacky
Heh, na to ale nemuseli ani cekat ani za to utracet penize protoze Nivomat se vyrabi uz vic nez dvacet let a kdyby chteli mohli ho uz davno pouzivat. Osobne si nemyslim ze tento system bude udrzovat svetlou vysku. Z celeho toho sdeleni je zrejme ze se zamerili jen na komfort jako takovy a ostatni veci vypustili... (udrzovani svetle vysky nezavisle na zatizeni, zmena svetle vysky podle vozovky/rychlosti vozidla, zmena tuhosti odpruzeni dle jizdniho stylu/pozadavku ridice)
Polovina toho "komfortu" je dána lepsim odtlumenim sedacky :-))))
|
|
| |
|
|