| | |
23.03.2013 10:41 -
Re: Co nového chystá Citroen
|
2559875
|
|
Brzda
|
|
|
Přesně. Pokud vůbec bude.
Stejně tak studie Tubik ( .link. ) naznačovala následníka C8 a měla dokonce hydru, ale nedávno jsem někde četl, e nástupce C8 vůbec nebude....
Myslím, e tohle rozhodnutí je patné, ale je to o tom, e Peugeot je v PSA ten hlavní. Citroen vyrábí auta, se kterými jezdí fr. prezidenti, vdycky byl technologicky a designem nahoře (DS, SM, CX...), před časem rozjel řadu DS, které nikdo moc nevěřil, ale dneska se prodává docela dobře (hlavně DS3). Peugeot byl vdycky střední proud.
Nechápu teda, proč se to teď snaí otočit a udělat z Peugeotu luxusní auto a z Citroenu low end. Obvzlá při zachování řady DS to nedává smysl - kdo si koupí luxusní auto (DS) od lowendového výrobce??? Koupil by si někdo Dacii za 1,5 mega? Asi nee.
A kdy nemám prodeje, tak je asi nevylepím tím, e do toho auta budu strkat jen výběhovou techniku. Navíc kdy novou moderní techniku bude pouívat jen Peugeot, zvýí se poměrně její cena za vývoj a výrobu. Stejně tak s výe zmíněnou reklamou atd, atd.....
Prostě kormidelníci PSA jsou úplně mimo a tak by se hlavní změna podle mě měla provést na místech vedení koncernu........
Přesně. Pokud vůbec bude.
Stejně tak studie Tubik ( http://www.autorevue.cz/fotogalerie-citroen-tubik-do-posledniho-detailu_2 ) naznačovala následníka C8 a měla dokonce hydru, ale nedávno jsem někde četl, e nástupce C8 vůbec nebude....
Myslím, e tohle rozhodnutí je patné, ale je to o tom, e Peugeot je v PSA ten hlavní. Citroen vyrábí auta, se kterými jezdí fr. prezidenti, vdycky byl technologicky a designem nahoře (DS, SM, CX...), před časem rozjel řadu DS, které nikdo moc nevěřil, ale dneska se prodává docela dobře (hlavně DS3). Peugeot byl vdycky střední proud.
Nechápu teda, proč se to teď snaí otočit a udělat z Peugeotu luxusní auto a z Citroenu low end. Obvzlá při zachování řady DS to nedává smysl - kdo si koupí luxusní auto (DS) od lowendového výrobce??? Koupil by si někdo Dacii za 1,5 mega? Asi nee.
A kdy nemám prodeje, tak je asi nevylepím tím, e do toho auta budu strkat jen výběhovou techniku. Navíc kdy novou moderní techniku bude pouívat jen Peugeot, zvýí se poměrně její cena za vývoj a výrobu. Stejně tak s výe zmíněnou reklamou atd, atd.....
Prostě kormidelníci PSA jsou úplně mimo a tak by se hlavní změna podle mě měla provést na místech vedení koncernu........
|
|
23.03.2013 10:50 -
|
2559876
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
Nuz je to smutné, bol som dlho fanuík znacky ale vw kopia a auto s konvencnym podvozkom nema v mojej garazi miesto.. staci ked sa divam na nove napr Citroen Technospace.. je to cista pomala cesta k vw koncernom, tvarit sa nemecky a predavat francuzsky.. to uz citroen nezachrani,sklamal mnoho svojich zakaznikov ci uz technickou podporou alebo nezaujmom o zakaznika a zrazu sa PSA chyta slamky..
a tak po BX ,XM,Xant,C5 (hadam aj C6) poputujem k inym znackam , urcite nlie k nemcom skor ma laka nieco ako jaguar,lexus ,hyundai,volvo ktore maju
Nuz je to smutné, bol som dlho fanuík znacky ale vw kopia a auto s konvencnym podvozkom nema v mojej garazi miesto.. staci ked sa divam na nove napr Citroen Technospace.. je to cista pomala cesta k vw koncernom, tvarit sa nemecky a predavat francuzsky.. to uz citroen nezachrani,sklamal mnoho svojich zakaznikov ci uz technickou podporou alebo nezaujmom o zakaznika a zrazu sa PSA chyta slamky..
a tak po BX ,XM,Xant,C5 (hadam aj C6) poputujem k inym znackam :-(((( , urcite nlie k nemcom skor ma laka nieco ako jaguar,lexus ,hyundai,volvo ktore maju
|
|
23.03.2013 16:33 -
|
2559903
|
|
Darja
|
|
|
Brzda napsal(a): Peugeot byl vdycky střední proud.
Nechápu teda, proč se to teď snaí otočit a udělat z Peugeotu luxusní auto a z Citroenu low end.
Naprosto chápu tvoje rozčarování, z toho kam (do čeho) Citroën míří. Kdy ho v sedmdesátých letech michelin prodal značku pod PSA, tak začalo soustavné utlačování Citroënu vůči Peugeotu.
Citroën byla luxusní, inovativní, pokroková značka. Dokud nepřilo krcení z PSA.
Alespoň teď dělají zajímavé dyzajny... DS řada je zajímavá.. ale to je ve. Chybí mi tam ta pokroková due citroenu, ta "jinost" a ultra krutá extravagance, které jej dělala tak vyzívavným. Hlavně vlastnictví vozu této značky znamenalo "nejdu s proudem, jdu proti němu, jsem svůj a takový zůstanu, mám rád pohodlí a eleganci a nechci splynout"
Etě, e se André upil, kdyby tohle vechno viděl, stejně by ho kleplo
Naprosto chápu tvoje rozčarování, z toho kam (do čeho) Citroën míří. Kdy ho v sedmdesátých letech michelin prodal značku pod PSA, tak začalo soustavné utlačování Citroënu vůči Peugeotu.
Citroën byla luxusní, inovativní, pokroková značka. Dokud nepřilo krcení z PSA.
Alespoň teď dělají zajímavé dyzajny... DS řada je zajímavá.. ale to je ve. Chybí mi tam ta pokroková due citroenu, ta "jinost" a ultra krutá extravagance, které jej dělala tak vyzívavným. Hlavně vlastnictví vozu této značky znamenalo "nejdu s proudem, jdu proti němu, jsem svůj a takový zůstanu, mám rád pohodlí a eleganci a nechci splynout"
Etě, e se André upil, kdyby tohle vechno viděl, stejně by ho kleplo :-))))
|
|
23.03.2013 20:38 -
|
2559928
|
|
cit
|
|
|
Jen se nebojte Citroen to dá
Jen se nebojte Citroen to dá:palec
|
|
24.03.2013 08:42 -
|
2559949
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Moná se pletu, ale přijde mi, e zatím co si bude Peugeot hrát na to co není, tak zatím bude Citroen přicházet o zákazníky jako jsme my, kteří si Citroen kupují právě proto, e je to Citroen. Touto strategií Peugeot získá navrch před Citroenem, ale vúči ostatním značkám si nemyslím, e by něco získal. Jestli PSA opravdu hodlá toto udělat, tak u teď je mi z toho smutno.
Moná se pletu, ale přijde mi, e zatím co si bude Peugeot hrát na to co není, tak zatím bude Citroen přicházet o zákazníky jako jsme my, kteří si Citroen kupují právě proto, e je to Citroen. Touto strategií Peugeot získá navrch před Citroenem, ale vúči ostatním značkám si nemyslím, e by něco získal. Jestli PSA opravdu hodlá toto udělat, tak u teď je mi z toho smutno.
|
|
24.03.2013 16:31 -
|
2559983
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Předně se tady bavíme o pochybném článku z Das Auto.cz... Jedna spekulace vedle druhé, i kdy se to zdánlivě tváří důvěryhodně. "Koncern PSA analyzuje", "bylo rozhodnuto", "analytici souhlasí jen částečně" - ádný odkaz na konkrétní zprávu, rozhodnutí valné hromady, jména oněch analytiků. Podobných zaručených zpráv u tady bylo. Raději se nechejme překvapit
Předně se tady bavíme o pochybném článku z Das Auto.cz... Jedna spekulace vedle druhé, i kdy se to zdánlivě tváří důvěryhodně. "Koncern PSA analyzuje", "bylo rozhodnuto", "analytici souhlasí jen částečně" - ádný odkaz na konkrétní zprávu, rozhodnutí valné hromady, jména oněch analytiků. Podobných zaručených zpráv u tady bylo. Raději se nechejme překvapit;-)
|
|
24.03.2013 20:56 -
|
2560046
|
|
Darja
|
|
|
ádnej článek jsem nečetla, ale tohle u bylo zjevný u v době, kdy ádný auto.cz nebylo. To prostě lidi, co citroen sledují dlouho, ví.... A je to koda...
ádnej článek jsem nečetla, ale tohle u bylo zjevný u v době, kdy ádný auto.cz nebylo. To prostě lidi, co citroen sledují dlouho, ví.... A je to koda...
|
|
25.03.2013 08:56 -
|
2560104
|
|
.45acp
|
|
|
artsvec napsal(a): Moná se pletu, ale přijde mi, e zatím co si bude Peugeot hrát na to co není, tak zatím bude Citroen přicházet o zákazníky jako jsme my, kteří si Citroen kupují právě proto, e je to Citroen. Touto strategií Peugeot získá navrch před Citroenem, ale vúči ostatním značkám si nemyslím, e by něco získal. Jestli PSA opravdu hodlá toto udělat, tak u teď je mi z toho smutno.
My uivatelé do toho ale nemáme anci vůbec kecat. Pouze slovy klasika Járy Cimrmana " s tím můeme nesouhlasit, můeme o tom vést spory, ale to je asi tak vechno!"
My uivatelé do toho ale nemáme anci vůbec kecat. Pouze slovy klasika Járy Cimrmana " s tím můeme nesouhlasit, můeme o tom vést spory, ale to je asi tak vechno!"
|
|
26.03.2013 09:57 -
|
2560356
|
|
Toky
|
Město: Koice, Auto: Xsara Picasso 1,6HDi 66kW | Počet příspěvků: 7 |
|
|
To mono len rynčia reazami, tvária sa e vykazujú činnos. Nemenili sa tam vo vedení nejakí žudia?
To mono len rynčia reazami, tvária sa e vykazujú činnos. Nemenili sa tam vo vedení nejakí žudia?
|
|
08.04.2013 22:44 -
|
2564858
|
|
zico
|
|
|
ja som vcelku optimista co sa tyka nasej znacky
nova C4 Picasso: .link.
kraasny voz a navrat k extravagancii
koncept DS-X: .link.
ak do toho ale daju hydrauliku, moze to byt zaujimave
ja som vcelku optimista co sa tyka nasej znacky :-))
nova C4 Picasso: http://www.auto.cz/citroen-c4-picasso-seriovy-technospace-prvnich-oficialnich-fotkach-73756
koncept DS-X: http://www.auto.cz/citroen-wild-rubis-predobraz-crossoveru-ds-x-73875
ak do toho ale daju hydrauliku, moze to byt zaujimave :-o
|
|
08.04.2013 23:18 -
|
2564904
|
|
Hanz 397
|
|
|
zico napsal(a): ja som vcelku optimista co sa tyka nasej znacky
nova C4 Picasso: .link.
koncept DS-X: .link.
ak do toho ale daju hydrauliku, moze to byt zaujimave
Picasso je moc pěkný,ale z DS 9(odkaz v článku o DS-X),tak z toho úplně učůrávám...
Picasso je moc pěkný,ale z DS 9(odkaz v článku o DS-X),tak z toho úplně učůrávám...
|
|
08.04.2013 23:25 -
|
2564908
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
To DS-X má být SUV 4X4 tam hydra asi nebude. koda toho Picassa to by se mi líbilo s hydrou.
To DS-X má být SUV 4X4 tam hydra asi nebude. koda toho Picassa to by se mi líbilo s hydrou.
|
|
21.05.2013 10:45 -
|
2581488
|
|
Georgie
|
Město: Vranovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Upresneni poslednich info o strategii PSA .link.
...tak nejak jsem cekal za to bude takhle. Proste kdo bude chtit lepsi vybavu bude muset jit do rady DS. Jen jsem zvedavej na nastupce C5, jestli bude jeste mit hydru. Tusim ze asi ne Snad bude aspon ekvivalent C5 v rade DS s hydrou.
Upresneni poslednich info o strategii PSA http://www.auto.cz/citroeny-rady-c-zlevni-konkurenci-dacii-vsak-rozhodne-nebudou-74588
...tak nejak jsem cekal za to bude takhle. Proste kdo bude chtit lepsi vybavu bude muset jit do rady DS. Jen jsem zvedavej na nastupce C5, jestli bude jeste mit hydru. Tusim ze asi ne :-( Snad bude aspon ekvivalent C5 v rade DS s hydrou.
|
|
10.06.2013 13:54 -
|
2588056
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
To by mě taky celkem zajímlo.. přece jen, současné u je 5 let. Né e bych měl na novou, ale člověk je zvědavej kam se to bude ubírat, a pokud hydra nebude, tak by to byla koda DS9 jí mít bude, ale to je uplně mimo mísu
To by mě taky celkem zajímlo.. přece jen, současné u je 5 let. Né e bych měl na novou, ale člověk je zvědavej kam se to bude ubírat, a pokud hydra nebude, tak by to byla koda :( DS9 jí mít bude, ale to je uplně mimo mísu :-))))
|
|
10.06.2013 18:08 -
|
2588150
|
|
del42sa
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 441 |
|
|
Georgie napsal(a): Upresneni poslednich info o strategii PSA .link.
...tak nejak jsem cekal za to bude takhle. Proste kdo bude chtit lepsi vybavu bude muset jit do rady DS. Jen jsem zvedavej na nastupce C5, jestli bude jeste mit hydru. Tusim ze asi ne Snad bude aspon ekvivalent C5 v rade DS s hydrou.
nástupce C5 byl plánován na platformě BVH premium také s pouitím hydrauliky. Po vytvoření aliance s GM se zvaovala moná spolupráce na platformě pro vozy segmentu D, ale nakonec PSA pouije vlastní platformu. Jeliko BVH2 se v mezičase přejmenovalo na EMP2, je logické, e platforma jako taková hydraulický podvozek podporuje
Jak se nakonec Citroen rozhodne zatím není známo, nicméně varianta s hydrou je stále pravděpodobná (viz diskuze pod videem)
.link.
nástupce C5 byl plánován na platformě BVH premium také s pouitím hydrauliky. Po vytvoření aliance s GM se zvaovala moná spolupráce na platformě pro vozy segmentu D, ale nakonec PSA pouije vlastní platformu. Jeliko BVH2 se v mezičase přejmenovalo na EMP2, je logické, e platforma jako taková hydraulický podvozek podporuje ;-)
Jak se nakonec Citroen rozhodne zatím není známo, nicméně varianta s hydrou je stále pravděpodobná (viz diskuze pod videem)
http://www.youtube.com/watch?v=h4Xqa1_wIu0
|
|
23.07.2013 05:12 -
|
2600809
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak pro změnu něco z druhé strany světa
Včera se mi povedlo vyfotit v Číně Citroen C4 Cross, je to nějaká verze starí C4, ale docela pěkná a navíc to má ledkové svícení kam se podívá. Na čínskou C5 jsem jetě nenarazil, ale pokud jí někde uvidím, tak jí také blejsknu
Tak pro změnu něco z druhé strany světa ;-)
Včera se mi povedlo vyfotit v Číně Citroen C4 Cross, je to nějaká verze starí C4, ale docela pěkná a navíc to má ledkové svícení kam se podívá. Na čínskou C5 jsem jetě nenarazil, ale pokud jí někde uvidím, tak jí také blejsknu :palec
Přílohy: C4_cross_2.jpg ( 128712b ) - C4_cross_3.jpg ( 165786b ) - C4_cross_4.jpg ( 160332b ) - C4_cross_5.jpg ( 160953b ) - kuratko.jpg ( 97824b ) - |
|
23.07.2013 14:23 -
|
2601073
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ta kohoutí hlava má symbolizovat, jak to Tiňani myslej s Frantíkama?
Ta kohoutí hlava má symbolizovat, jak to Tiňani myslej s Frantíkama? :-))))
|
|
12.09.2013 06:59 -
|
2617035
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Tak pokud chcete vědět, čím jsou vytíené konstrukční kapacity, tak se podívejte na link. To zase muselo protéct pastisu, ne tohle někdo vymyslel.
Auto speciálně pro nákup v supermarketu. Bez oken a na lavici místo sedačky, u se těím na lednový výlet na víkendový nákup... A myslím, e i na teplé Riviéře občas zaprí.
Pokud bych chtěl auto jen na nákupy, tak stačí za pár upů otlučená kára, u které mi nevadí dalí ukanec od nákupního vozíku. A bude mít i okna a mohu s ní v případě potřeby kamkoli a nemusí mít jistě drahé airbagy proti koíkům. A nemusí být ani v super stavu, protoe kdy exne cestou do nákupního centra, tak to nebudu mít domů daleko
.link.
Tak pokud chcete vědět, čím jsou vytíené konstrukční kapacity, tak se podívejte na link. To zase muselo protéct pastisu, ne tohle někdo vymyslel.
Auto speciálně pro nákup v supermarketu. Bez oken a na lavici místo sedačky, u se těím na lednový výlet na víkendový nákup... A myslím, e i na teplé Riviéře občas zaprí.
Pokud bych chtěl auto jen na nákupy, tak stačí za pár upů otlučená kára, u které mi nevadí dalí ukanec od nákupního vozíku. A bude mít i okna a mohu s ní v případě potřeby kamkoli a nemusí mít jistě drahé airbagy proti koíkům. A nemusí být ani v super stavu, protoe kdy exne cestou do nákupního centra, tak to nebudu mít domů daleko :-)
http://auto.idnes.cz/citroen-cactur-01z-/ak_aktual.aspx?c=A130911_120439_ak_aktual_fdv
|
|
12.09.2013 11:18 -
|
2617074
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Aspoň , e nechali přední okno. Je to zvlátní koncept tak asi na tom nejsou tak patně ,kdy vymejlej takovej KRÁMOKAKTUS
Aspoň , e nechali přední okno. Je to zvlátní koncept tak asi na tom nejsou tak patně ,kdy vymejlej takovej KRÁMOKAKTUS:-o
|
|
| |
|
|