| | |
18.09.2017 14:17 -
Jaký motor do malotraktoru?
|
3095757
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Ahoj vichni, jdu si pro radu: sháním naftový diesel do malotraktoru z nějakého starého auta. Nabídek je plno, ale chtěl bych, aby byl pokud mono čistě mechanický. Common rail vypoutím úplně, jinak z těch starích jsou nabídky na vw golf 3 1,9D, peugeot 309 1,9D... Něco má vstřikovací čerpadlo Lucas, to prý nebrat, je moc citlivé na naftu. Ten golf 1,9D je myslím komůrkáč, radi bych něco s přímým vstřikem. Co byste mi poradili? S vstřikováním Bosch, bez různých řídících vstřikovačů apod, prostě poctivé elezo.
Ahoj vichni, jdu si pro radu: sháním naftový diesel do malotraktoru z nějakého starého auta. Nabídek je plno, ale chtěl bych, aby byl pokud mono čistě mechanický. Common rail vypoutím úplně, jinak z těch starích jsou nabídky na vw golf 3 1,9D, peugeot 309 1,9D... Něco má vstřikovací čerpadlo Lucas, to prý nebrat, je moc citlivé na naftu. Ten golf 1,9D je myslím komůrkáč, radi bych něco s přímým vstřikem. Co byste mi poradili? S vstřikováním Bosch, bez různých řídících vstřikovačů apod, prostě poctivé elezo.
|
|
18.09.2017 18:36 -
Re: Jaký motor do malotraktoru?
|
3095797
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Priamy vstrek si sam vylucil tym, ze nechces RJ, elektroniku a pod.
Priamy vstrek si sam vylucil tym, ze nechces RJ, elektroniku a pod.
|
|
18.09.2017 19:02 -
|
3095801
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Staré fiaty byly přímý vstřik, ne? Jinak jestli je vechno komůrkové, tak se nedá nic dělat... Hlavně bez elektroniky a odolné vstřikovací čerpadlo. Ten VW 1,9D nebo Citroen 1,9D co bylo v Berlingu apod., dá se u nich nějak upravit čerpadlo aby jelo jenom mechanicky?
Staré fiaty byly přímý vstřik, ne? Jinak jestli je vechno komůrkové, tak se nedá nic dělat... Hlavně bez elektroniky a odolné vstřikovací čerpadlo. Ten VW 1,9D nebo Citroen 1,9D co bylo v Berlingu apod., dá se u nich nějak upravit čerpadlo aby jelo jenom mechanicky?
|
|
18.09.2017 19:15 -
|
3095802
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
zalezi natom :
-co s traktorem budes delal
-jakou mas prevodovku a kola
-kolik mista mas na motor
zalezi natom :
-co s traktorem budes delal
-jakou mas prevodovku a kola
-kolik mista mas na motor
|
|
18.09.2017 19:47 -
|
3095805
|
|
jruze
|
|
|
Já jsem si koupil Kubotu (s rotavátorem,karpovej mulčovač a čelním nakladačem) - tyhle domo robo mne nějak neberou. Můu zjistit kolik by stál nějakej motor,nebo celej traktůrek ale jak silnej?
Já jsem si koupil Kubotu (s rotavátorem,karpovej mulčovač a čelním nakladačem) - tyhle domo robo mne nějak neberou. Můu zjistit kolik by stál nějakej motor,nebo celej traktůrek ale jak silnej?:nevim
|
|
18.09.2017 20:07 -
|
3095816
|
|
jumep
|
|
|
ono aj ten lucas pokial to nie je EPIC je docela v pohode
ono aj ten lucas pokial to nie je EPIC je docela v pohode
|
|
18.09.2017 20:41 -
|
3095820
|
|
c5vyskov
|
|
|
Traktůrek u je hotový, teď je v něm motor z Lancie 1,9D z roku 82 Jene se povolilo rozvodové kolo na klikovce a potkal se. Natěstí to odnesly jenom 2 ventily, tak je vyměním a nějakou dobu zase pojede, ale celkově ten motor u moc budoucnost nemá. I díly se na něho blbě shání. Tak se dívám po jiném motoru. Rozměrově tam vejde cokoliv (traktůrek se dá upravit), jak je v autě motor napříč, tak tady je daný celý agregát i s převodovkou podélně.
No kdysi jsem měl fiata a tam se právě ten Lucas musel přetěsňovat, navíc měl jeden vstřik se snímačem, take bez elektroniky by asi nejel. To je přesně motor, jakému se chci vyhnout
Traktůrek u je hotový, teď je v něm motor z Lancie 1,9D z roku 82:) Jene se povolilo rozvodové kolo na klikovce a potkal se. Natěstí to odnesly jenom 2 ventily, tak je vyměním a nějakou dobu zase pojede, ale celkově ten motor u moc budoucnost nemá. I díly se na něho blbě shání. Tak se dívám po jiném motoru. Rozměrově tam vejde cokoliv (traktůrek se dá upravit), jak je v autě motor napříč, tak tady je daný celý agregát i s převodovkou podélně.
No kdysi jsem měl fiata a tam se právě ten Lucas musel přetěsňovat, navíc měl jeden vstřik se snímačem, take bez elektroniky by asi nejel. To je přesně motor, jakému se chci vyhnout:)
|
|
18.09.2017 20:45 -
|
3095826
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no pokud mas misto strc tam motor VW 2.4D
no pokud mas misto strc tam motor VW 2.4D
|
|
18.09.2017 20:59 -
|
3095827
|
|
c5vyskov
|
|
|
Ok, dík, no a něco běnějího by nebylo? Tenhle teď na bazoi nikdo nenabízí... Je tam plno 1,9TDI, ale ty asi bez elektroniky nepojedou, co?
Ok, dík, no a něco běnějího by nebylo? Tenhle teď na bazoi nikdo nenabízí... Je tam plno 1,9TDI, ale ty asi bez elektroniky nepojedou, co?
|
|
18.09.2017 21:01 -
|
3095828
|
|
jumep
|
|
|
P306 1.9D je klasicky mechanicky bosch, ale tiez som tu mal tecuce bosch cerpadlo
vsetko je to uz starina
P306 1.9D je klasicky mechanicky bosch, ale tiez som tu mal tecuce bosch cerpadlo
vsetko je to uz starina
|
|
18.09.2017 21:26 -
|
3095829
|
|
autodiag
|
|
|
c5vyskov napsal(a): Ok, dík, no a něco běnějího by nebylo? Tenhle teď na bazoi nikdo nenabízí... Je tam plno 1,9TDI, ale ty asi bez elektroniky nepojedou, co?
no pouzivalo se to v transporteru T4
PSA 1.9D neoplivaji uplne vykonem na traktor podle meho
mozna bych pouvazoval o preplnovany verzi ,jestli lucas nebo bosch bude vzhledem ke stari motoru asi uplne jedno
kazdopadne tak me napada i 1.9 TDi (ne PD) by taky mohl byt s 81kW uz se da neco udelat a ta elektronika tam vlastne neni skoro zadna...staci ti jednotka a jeden malickej svazek..navic motor je i novejsi a je jich vsude kolik chces
no pouzivalo se to v transporteru T4
PSA 1.9D neoplivaji uplne vykonem na traktor podle meho :nevim
mozna bych pouvazoval o preplnovany verzi ,jestli lucas nebo bosch bude vzhledem ke stari motoru asi uplne jedno
kazdopadne tak me napada i 1.9 TDi (ne PD) by taky mohl byt s 81kW uz se da neco udelat a ta elektronika tam vlastne neni skoro zadna...staci ti jednotka a jeden malickej svazek..navic motor je i novejsi a je jich vsude kolik chces ;)
|
|
18.09.2017 21:54 -
|
3095832
|
|
c5vyskov
|
|
|
Právě, po r.2000 u je vechno common rail...
Ten P306 vypadá nadějně, inzerátů plno a rv. a 1999, o 17 let novějí motor ne mám teď
Hele, výkonu je a a Teď ta Lancia má snad 47kW (nebo měla v roce 82 a je úplně v pohodě. Výkon by stačil mnohem mení, ale zase by se musel motor víc točit. Takhle utáhne cokoliv od volnoběhu a spotřeba nula nic.
O tom TDI jsem uvaoval, turbo vyhodit (ten motor se přes 1500 podívá jednou za rok...). Jene jednotka to znamená i imobilizér, snímač na spínačce, ne? Hlavně se ale bojím, e se utřepe nějaký drát, motor spadne v lepím případě do nouzáku a co s tím? Diagnostiku k traktůrku nechci
Právě, po r.2000 u je vechno common rail...
Ten P306 vypadá nadějně, inzerátů plno a rv. a 1999, o 17 let novějí motor ne mám teď:)
Hele, výkonu je a a:) Teď ta Lancia má snad 47kW (nebo měla v roce 82:) a je úplně v pohodě. Výkon by stačil mnohem mení, ale zase by se musel motor víc točit. Takhle utáhne cokoliv od volnoběhu a spotřeba nula nic.
O tom TDI jsem uvaoval, turbo vyhodit (ten motor se přes 1500 podívá jednou za rok...). Jene jednotka to znamená i imobilizér, snímač na spínačce, ne? Hlavně se ale bojím, e se utřepe nějaký drát, motor spadne v lepím případě do nouzáku a co s tím? Diagnostiku k traktůrku nechci:)
|
|
18.09.2017 22:14 -
|
3095837
|
|
autodiag
|
|
|
no PSA 1.9D uz bude srot co si budem nalhavat...bude i starej,vybehanej...
TDI : proc by jsi turbinu vytahoval ? to v tom pripade shanej SDi ..nicmene ja bych tak turbo nechal...neboj zabirat bude ....immo neni potreba ani jine "zbytecnosti" ..kdyz kabelaz nazahnes dobre nic se ti neutrepe ..jak jsem psal staci ti jednotka a malej svazek
no PSA 1.9D uz bude srot co si budem nalhavat...bude i starej,vybehanej...
TDI : proc by jsi turbinu vytahoval ? to v tom pripade shanej SDi ..nicmene ja bych tak turbo nechal...neboj zabirat bude ;) ....immo neni potreba ani jine "zbytecnosti" ..kdyz kabelaz nazahnes dobre nic se ti neutrepe ;) ..jak jsem psal staci ti jednotka a malej svazek ;)
|
|
18.09.2017 22:24 -
|
3095838
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Tak existuje este mechanicke tdi (hladaj o mTDI). Lenze zohnat cerpadlo z Fiata 1.9 tdid uz bude docela oriesok a este aj tam treba vymenit vacku za TDickovu. Alebo cerpadlo VP37 prerobit na mechaniku atd. Niektori to mali urobene, zladene rychlo. ini sa s tym trapia dlho...
Tak existuje este mechanicke tdi (hladaj o mTDI). Lenze zohnat cerpadlo z Fiata 1.9 tdid uz bude docela oriesok a este aj tam treba vymenit vacku za TDickovu. Alebo cerpadlo VP37 prerobit na mechaniku atd. Niektori to mali urobene, zladene rychlo. ini sa s tym trapia dlho...
|
|
18.09.2017 22:47 -
|
3095839
|
|
c5vyskov
|
|
|
Tak záleí na kusu, stejně prd poznám, kdy motor koupím na paletě... Ty peoty snad nebudou mít takové nájezdy jak TDI. Turbína je v tomhle případě akorát zdroj problémů, nasaje chrobáka a začne poutět olej... Nebo teda to SDI, tady jsem nael předělané na jednoduché čerpadlo: .link.
I kdy se dívám, e ty SDI jsou často kolem r.v.98, pak je lepí ten peot, na kterém se nemusí nic předělávat.
Take kdy to shrnu, dívat se po VW 2,4D, P306 1,9D, v nejhorím ten SDI? Jinak různé felicie, berlinga, to je vechno Lucas nebo Bosch s elektronikou? Lucas radi nechci, přece jen v tom Fiatu byl po 10 letech na opravu, a Bosch v Lancii je po 35 letech pořád ok...
Tak záleí na kusu, stejně prd poznám, kdy motor koupím na paletě... Ty peoty snad nebudou mít takové nájezdy jak TDI. Turbína je v tomhle případě akorát zdroj problémů, nasaje chrobáka a začne poutět olej...:) Nebo teda to SDI, tady jsem nael předělané na jednoduché čerpadlo: https://www.youtube.com/watch?v=LJ5-R_P0T08
I kdy se dívám, e ty SDI jsou často kolem r.v.98, pak je lepí ten peot, na kterém se nemusí nic předělávat.
Take kdy to shrnu, dívat se po VW 2,4D, P306 1,9D, v nejhorím ten SDI? Jinak různé felicie, berlinga, to je vechno Lucas nebo Bosch s elektronikou? Lucas radi nechci, přece jen v tom Fiatu byl po 10 letech na opravu, a Bosch v Lancii je po 35 letech pořád ok...
|
|
18.09.2017 22:57 -
|
3095840
|
|
autodiag
|
|
|
kazda predelavka je vetsim zdrojem problemu nez turbina
SDi je TDi bez turba cili rok 2003-4
1.9D z felicie je mechanicka vec...bez elektroniky....
pokud muzu radit dej co nejnovejsi motor,budou dostupnejsi dily...
kazda predelavka je vetsim zdrojem problemu nez turbina ;)
SDi je TDi bez turba cili rok 2003-4
1.9D z felicie je mechanicka vec...bez elektroniky....
pokud muzu radit dej co nejnovejsi motor,budou dostupnejsi dily...
|
|
18.09.2017 23:08 -
|
3095841
|
|
c5vyskov
|
|
|
Přehazování čerpadla bude docela harakiri, tuhle variantu krtám. Alespoň dokud jde sehnat přímo ten PSA 1,9D s mechanickým čerpadlem, pak u nic jiného nezbyde...
Přehazování čerpadla bude docela harakiri, tuhle variantu krtám. Alespoň dokud jde sehnat přímo ten PSA 1,9D s mechanickým čerpadlem, pak u nic jiného nezbyde...
|
|
18.09.2017 23:17 -
|
3095853
|
|
jumep
|
|
|
ono to 1.9D bolo aj v berlingu 2002 ci ako, akurat uz to malo aj vahu vzduchu, ale inak to bol stary mechanicky diesel, ale uz tam je lucas s tymi par solenoidmi (nie EPIC)
ono to 1.9D bolo aj v berlingu 2002 ci ako, akurat uz to malo aj vahu vzduchu, ale inak to bol stary mechanicky diesel, ale uz tam je lucas s tymi par solenoidmi (nie EPIC)
|
|
18.09.2017 23:22 -
|
3095859
|
|
c5vyskov
|
|
|
Určitě chci co nejnovějí, teď ty díly jetě sehnat jdou, ale za 5-10 let u těko. Na tu Lancii u je to katastrofa, dá se jen na inzeráty co kdo vyhrabe z regálu...
Teď mě napadá, nedělal VW ty 1,9D i jako stabilní motory do různých elektrocentrál apod? Pak by byly díly sehnatelné delí dobu...
Motor s ŘJ se tady do těch domácích strojů nehodí. Kdy si vzpomenu, jaký problém jsem měl loni s C5 kvůli patnému kontaktu a to bylo 10 let staré auto, a teď vybírám motor který by měl fungovat tak 30 let (20 let starý + 10 let v traktůrku)... To musí být čistě mechanická záleitost.
Určitě chci co nejnovějí, teď ty díly jetě sehnat jdou, ale za 5-10 let u těko. Na tu Lancii u je to katastrofa, dá se jen na inzeráty co kdo vyhrabe z regálu...
Teď mě napadá, nedělal VW ty 1,9D i jako stabilní motory do různých elektrocentrál apod? Pak by byly díly sehnatelné delí dobu...
Motor s ŘJ se tady do těch domácích strojů nehodí. Kdy si vzpomenu, jaký problém jsem měl loni s C5 kvůli patnému kontaktu a to bylo 10 let staré auto, a teď vybírám motor který by měl fungovat tak 30 let (20 let starý + 10 let v traktůrku)... To musí být čistě mechanická záleitost.
|
|
18.09.2017 23:28 -
|
3095860
|
|
c5vyskov
|
|
|
No tak to berlingo u radi ne. Ale jestli je motor stejný jako v P306, to by bylo fajn, e by na něho pasovaly věci z novějího berlinga. To mě teď zachraňuje u té Lancie z roku 82, e plno dílů je tam stejných jako v Bravu z roku 96
No tak to berlingo u radi ne. Ale jestli je motor stejný jako v P306, to by bylo fajn, e by na něho pasovaly věci z novějího berlinga. To mě teď zachraňuje u té Lancie z roku 82, e plno dílů je tam stejných jako v Bravu z roku 96:)
|
|
| |
|
|