| | |
30.06.2017 11:57 -
Re: Co s autem... ?
|
3079107
|
|
SWalker
|
Město: Kroměří, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Zdravím vechny klubáky.... Pomalu přemýlím, podobně jako Stirius, jestli si auto nechat a nacpat do něj peníze, nebo se na něj raději vykváknout a pořídit něco jiného... Mám taky C5 I 3.0, jen break. Auto je neskutečně pohodlné, pro mě jako muzikanta super prostorné - shodím zadní sedačky a odvezu celou kapelu a jetě je tam místo Spotřeba v kombinaci s plynem vcelku sluná. Ale straně se mi kazí Auto mám cca 2 roky, koupeno za slunou cenu a lpg za polovinu, ale co chvíli se tam něco se*e... Zatím repas zadní nápravy + brzdy, startér, cívky + svíčky, různý čidla, spojkový váleček, různé drbky-3 brzdové světlo, vzpěry kufru, pár dní zpátky zase problém - nová baterka + alternátor, vzápětí mi auto zase stojí - podle diagnostiky čidlo vačky tak čekám jak to dopadne a co to opravdu je... No dále by se měly udělat rozvody, začíná se ozývat spojka, občas mi blbne při jízdě na lpg vstřik na 5 válci, tak asi celé vyčistit... Bohuel k těmto věcem se ani nedostanu, protoe se pořád se*e něco jiného. Tak přemýlím, jestli má cenu do toho narvat spoustu peněz, abych zase za pár měsíců s tím zůstal někde trčet. Co myslíte vy?
Zdravím vechny klubáky.... Pomalu přemýlím, podobně jako Stirius, jestli si auto nechat a nacpat do něj peníze, nebo se na něj raději vykváknout a pořídit něco jiného... Mám taky C5 I 3.0, jen break. Auto je neskutečně pohodlné, pro mě jako muzikanta super prostorné - shodím zadní sedačky a odvezu celou kapelu a jetě je tam místo :-D Spotřeba v kombinaci s plynem vcelku sluná. Ale straně se mi kazí :-( Auto mám cca 2 roky, koupeno za slunou cenu a lpg za polovinu, ale co chvíli se tam něco se*e... Zatím repas zadní nápravy + brzdy, startér, cívky + svíčky, různý čidla, spojkový váleček, různé drbky-3 brzdové světlo, vzpěry kufru, pár dní zpátky zase problém - nová baterka + alternátor, vzápětí mi auto zase stojí - podle diagnostiky čidlo vačky tak čekám jak to dopadne a co to opravdu je... No dále by se měly udělat rozvody, začíná se ozývat spojka, občas mi blbne při jízdě na lpg vstřik na 5 válci, tak asi celé vyčistit... Bohuel k těmto věcem se ani nedostanu, protoe se pořád se*e něco jiného. Tak přemýlím, jestli má cenu do toho narvat spoustu peněz, abych zase za pár měsíců s tím zůstal někde trčet. Co myslíte vy?
|
|
30.06.2017 14:02 -
|
3079115
|
|
NMC
|
|
|
Ahoj, já jsem si to pořídil hlavně kvůli tomu, e tam vrazím kontrabas a jetě za ním zatáhnu roletu. Které auto to má? Asi 80% věcí, co jsi jmenoval, jsem absolvoval také a zbytek mně určitě čeká. A to jetě nemáme "radosti" dieselů... Vůbec nepřemýlím o prodeji a chci to dotáhnout na veteránské značky. Faktem je, e auto nepotřebuji denně ale kdy u, tak se chci svézt v něčem pro starí a pokročilé. A navíc to má k Lukimu pět kroků.
Ahoj, já jsem si to pořídil hlavně kvůli tomu, e tam vrazím kontrabas a jetě za ním zatáhnu roletu. Které auto to má? Asi 80% věcí, co jsi jmenoval, jsem absolvoval také a zbytek mně určitě čeká. A to jetě nemáme "radosti" dieselů... Vůbec nepřemýlím o prodeji a chci to dotáhnout na veteránské značky. Faktem je, e auto nepotřebuji denně ale kdy u, tak se chci svézt v něčem pro starí a pokročilé. A navíc to má k Lukimu pět kroků.
|
|
30.06.2017 14:30 -
|
3079116
|
|
SWalker
|
Město: Kroměří, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Jojo, u Lukiho uz to několikrát bylo... ale jen rozvody a spojka (bez přítlačáku) vyjdou na 35 tis. A to neřeím dalí věci. Auto potřebuji prakticky denně, a nechci u kadé jízdy trnout, jestli zůstanu někde zase trčet nebo ne. Tak proto jsem hodně na vákách, chápu, auto má svůj věk, ale vzhledem ke kazivosti mého kusu (zdůrazňuji mého) a cenách ND (bohuel 3.0) jestli se toho radi nezbavit a nejít do jiného, méně náročného kombíku.
Jojo, u Lukiho uz to několikrát bylo... ale jen rozvody a spojka (bez přítlačáku) vyjdou na 35 tis. A to neřeím dalí věci. Auto potřebuji prakticky denně, a nechci u kadé jízdy trnout, jestli zůstanu někde zase trčet nebo ne. Tak proto jsem hodně na vákách, chápu, auto má svůj věk, ale vzhledem ke kazivosti mého kusu (zdůrazňuji mého) a cenách ND (bohuel 3.0) jestli se toho radi nezbavit a nejít do jiného, méně náročného kombíku.
|
|
30.06.2017 14:46 -
|
3079117
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Tak já skončil u chrysler grand voyager 3.8 v plynu. V zadu jsem si udělal I postel a ve ok. Jako cena 200k rok 2006 plus asi 30k opravy ale teď píu z Řecka a snad ve je ok a jsem spokojený. S tou C5 bych to u nedal, I s prckem...
Tak já skončil u chrysler grand voyager 3.8 v plynu. V zadu jsem si udělal I postel a ve ok. Jako cena 200k rok 2006 plus asi 30k opravy ale teď píu z Řecka a snad ve je ok a jsem spokojený. S tou C5 bych to u nedal, I s prckem...
|
|
30.06.2017 19:39 -
|
3079158
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
JJ trilitra musis koupit po kompletnim servisu treba jako ten muj face a nebo pocitat ze to bude bezedna studna...
JJ trilitra musis koupit po kompletnim servisu treba jako ten muj face a nebo pocitat ze to bude bezedna studna...
|
|
03.07.2017 09:46 -
|
3079682
|
|
Pedro
|
Město: Ostrava , Auto: Citroën Xantia Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 127 |
|
|
To jste mě zklamali. Já měl zato, e třílitr benzín je bezporuchová verze a byl to můj tajný favorit přítí volby.
To jste mě zklamali. Já měl zato, e třílitr benzín je bezporuchová verze a byl to můj tajný favorit přítí volby.
|
|
03.07.2017 11:48 -
|
3079695
|
|
gliny
|
Město: Senov, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 9 |
|
|
staci rok cihat na inzeratech a az se objevi pekny kousek tak jeste par mesicu nekupovat a pockat az padne cena o 25 000 a potom koupit za 75000 rok 2005 3.0 s automatem a pulroku starym lpg, najeto realnych 135 000 (dle cebie), udelat rozvody, brzdy, filtry, svicky, oleje, cepy za cca 30 000 a hura jezdit za krasnych 15/100
staci rok cihat na inzeratech a az se objevi pekny kousek tak jeste par mesicu nekupovat a pockat az padne cena o 25 000 a potom koupit za 75000 rok 2005 3.0 s automatem a pulroku starym lpg, najeto realnych 135 000 (dle cebie), udelat rozvody, brzdy, filtry, svicky, oleje, cepy za cca 30 000 a hura jezdit za krasnych 15/100 :D
|
|
05.07.2017 10:40 -
|
3080025
|
|
gull
|
|
|
No já u taky začínám mít nervy, během posledního roku auto spolykalo majlant za spojku, rozvody, zadní brzdy, turbo, egr, poslední dva měsíce jsem dvakrát rozhýbaval přední třmen, teď mi začla hrkat poloosa, loiska nápravy mi taky pěkně klepou, podle autodiaga mě jetě čekají vstřiky, startér
Začínám uvaovat o výměně , ale po těch investicích co u jsem do toho dal
No já u taky začínám mít nervy, během posledního roku auto spolykalo majlant za spojku, rozvody, zadní brzdy, turbo, egr, poslední dva měsíce jsem dvakrát rozhýbaval přední třmen, teď mi začla hrkat poloosa, loiska nápravy mi taky pěkně klepou, podle autodiaga mě jetě čekají vstřiky, startér :-(
Začínám uvaovat o výměně :nevim, ale po těch investicích co u jsem do toho dal
|
|
05.07.2017 16:40 -
|
3080080
|
|
jruze
|
|
|
gull napsal(a): No já u taky začínám mít nervy, během posledního roku auto spolykalo majlant za spojku, rozvody, zadní brzdy, turbo, egr, poslední dva měsíce jsem dvakrát rozhýbaval přední třmen, teď mi začla hrkat poloosa, loiska nápravy mi taky pěkně klepou, podle autodiaga mě jetě čekají vstřiky, startér
Začínám uvaovat o výměně , ale po těch investicích co u jsem do toho dal
Jse docela v klidu - kup si X7 a si pořádně zanadává
Jse docela v klidu - kup si X7 a si pořádně zanadává:-))))
|
|
05.07.2017 19:15 -
|
3080092
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Co má proti X7? Jsou tam nějaké výjeby?
Co má proti X7? Jsou tam nějaké výjeby?
|
|
05.07.2017 20:37 -
|
3080097
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Koukni se sem na diskuse a uvidí co se tu řeí za opravy, X7 je tu stále, starí C5 I a II skoro nic, jo zapomněl jsem jetě na ropáky, u dlouho jsem tu nenael dotaz na opravu benzínového motoru.
Koukni se sem na diskuse a uvidí co se tu řeí za opravy, X7 je tu stále, starí C5 I a II skoro nic, jo zapomněl jsem jetě na ropáky, u dlouho jsem tu nenael dotaz na opravu benzínového motoru.
|
|
05.07.2017 21:50 -
|
3080131
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
C5 = 3.0i V6
C5 = 3.0i V6 :palec
|
|
05.07.2017 22:04 -
|
3080137
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
No ten jediný by uel,ten má 6.kvalt automat.
Ale kdo to má ivit?
Ostatní benziny je ostuda s těmi 5 kvality a 4 v automatu
Vzhledem k tomu e chci mít rezervu a prostor v kufru a parkovat v garáích OC
je LPG nesmysl.
No ten jediný by uel,ten má 6.kvalt automat.
Ale kdo to má ivit?
Ostatní benziny je ostuda s těmi 5 kvality a 4 v automatu
Vzhledem k tomu e chci mít rezervu a prostor v kufru a parkovat v garáích OC
je LPG nesmysl.
|
|
05.07.2017 22:23 -
|
3080139
|
|
Luki_C5
|
|
|
Nejsel zastance ani dieselu ani benzinu. Je pravda ze pokud benzin tak V6 s aisinem 6 kvalt. Pokud je vse v poradku tak je to super svezeni. Samozrejme kdybych mel muj najezd 50-70 tkm prolivat benzinem tak bych se asi skrabal za uchem. Na praci HDI a na vylety s rodinou a pro radost V6. Dneska mi volal jeden zakaznik s 3.0 HDI V6 ze se mu asi ve 170 km/h zachvelo auto, zaklepalo to a uz videl tu krasnou olejovou caru za sebou. Takze asi ojnice proletely blokem,turba KO,vstriky KO, hlavy asi taky. Takze zrale na vymenu kompletne nastrojeneho motoru ktery v citroenu stoji 198 tkc plus prace. Nevim no. Kdo od premioveho auta V6 za temer 1 kostku ceka ze neco vydrzi tak se plete.
Nejsel zastance ani dieselu ani benzinu. Je pravda ze pokud benzin tak V6 s aisinem 6 kvalt. Pokud je vse v poradku tak je to super svezeni. Samozrejme kdybych mel muj najezd 50-70 tkm prolivat benzinem tak bych se asi skrabal za uchem. Na praci HDI a na vylety s rodinou a pro radost V6. Dneska mi volal jeden zakaznik s 3.0 HDI V6 ze se mu asi ve 170 km/h zachvelo auto, zaklepalo to a uz videl tu krasnou olejovou caru za sebou. Takze asi ojnice proletely blokem,turba KO,vstriky KO, hlavy asi taky. Takze zrale na vymenu kompletne nastrojeneho motoru ktery v citroenu stoji 198 tkc plus prace. Nevim no. Kdo od premioveho auta V6 za temer 1 kostku ceka ze neco vydrzi tak se plete.
|
|
05.07.2017 23:32 -
|
3080153
|
|
Luki_C5
|
|
|
Mozna to tehdy nebylo ale ted uz to asi uvolnili. 0130 EQ Respektive toto je blok motoru (klika,pisty,ojnice)
Mozna to tehdy nebylo ale ted uz to asi uvolnili. 0130 EQ ;-) Respektive toto je blok motoru (klika,pisty,ojnice)
|
|
11.07.2017 14:11 -
|
3081237
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Rio11 napsal(a): Koukni se sem na diskuse a uvidí co se tu řeí za opravy, X7 je tu stále, starí C5 I a II skoro nic, jo zapomněl jsem jetě na ropáky, u dlouho jsem tu nenael dotaz na opravu benzínového motoru.
Aha, OK.
Sekce motor-prevodovka-vyfukovy-system - X7 ma 1 prispevek z 10
sekce hydraulika-rizeni-brzdy - X7 ma 3 prispevky z 10
sekce podvozek-kola-ulozeni ma 3 prispvky z 10
Ostatni C I/II
Asi nemusim pokracovat, co?
A narazka na benzin vs dehet - to snad nemuzes myslet vazne. Na 100 X7 sazometu pripadne vyrobeny 1 benzinak.
Aha, OK.
Sekce motor-prevodovka-vyfukovy-system - X7 ma 1 prispevek z 10
sekce hydraulika-rizeni-brzdy - X7 ma 3 prispevky z 10
sekce podvozek-kola-ulozeni ma 3 prispvky z 10
Ostatni C I/II
Asi nemusim pokracovat, co?
A narazka na benzin vs dehet - to snad nemuzes myslet vazne. Na 100 X7 sazometu pripadne vyrobeny 1 benzinak.
|
|
11.07.2017 15:39 -
|
3081252
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Takhle to ale taky nejde počítat. C5 I a II je tu tisícovka a u asi 15 let. X7 je tu jen zlomek toho počtu a vechny jsou jetě o poznání novějí.
Takhle to ale taky nejde počítat. C5 I a II je tu tisícovka a u asi 15 let. X7 je tu jen zlomek toho počtu a vechny jsou jetě o poznání novějí. ;-)
|
|
| |
|
|