| | |
13.07.2015 18:42 -
Re: Jaké auto v budoucnu místo C5 ?
|
2840269
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Jetě k té Tesle, pochybuju, e se domácí nabíjení vyplatí. U dieselu můe být spotřeba kolem 250g/kwh=asi 0,3l/kwh=asi 10kč/kwh. To je včetně daní, které jsou 50% určitě. No a běný elektrický tarif je kolem 5kč/kwh. Finančně je jediná výhoda u elektromobilu to "nedanění", případně dotace atd., je to stejné jako u LPG nebo CNG.
No a k tématu: koda, e nejde jít proti času a koupit třeba CX. Rozměrově paráda, vzadu královsky místa, u kombi zvýená střecha, rezerva pod podlahou, dokonalé sklápění sedaček: .link. ta vyklápěcí zábrana je super...takové auto by se snad prodalo i dnes.
Kdo dnes nabídne prodlouenou verzi: .link.
nebo zvýenou verzi: .link.
Jetě k té Tesle, pochybuju, e se domácí nabíjení vyplatí. U dieselu můe být spotřeba kolem 250g/kwh=asi 0,3l/kwh=asi 10kč/kwh. To je včetně daní, které jsou 50% určitě. No a běný elektrický tarif je kolem 5kč/kwh. Finančně je jediná výhoda u elektromobilu to "nedanění", případně dotace atd., je to stejné jako u LPG nebo CNG.
No a k tématu: koda, e nejde jít proti času a koupit třeba CX. Rozměrově paráda, vzadu královsky místa, u kombi zvýená střecha, rezerva pod podlahou, dokonalé sklápění sedaček: http://cdn2.spiegel.de/images/image-250125-galleryV9-narc.jpg ta vyklápěcí zábrana je super...takové auto by se snad prodalo i dnes.
Kdo dnes nabídne prodlouenou verzi: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Citroen_cx_loadrunner-bj_90.jpg
nebo zvýenou verzi: http://www.imcdb.org/i319862.jpg
|
|
13.07.2015 18:51 -
|
2840272
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Teď jsem zkusmo skouknul na Autokelly díly V70 III / 2.0D 100kW a ceny dílů cca srovnatelné s C5.
Teď jsem zkusmo skouknul na Autokelly díly V70 III / 2.0D 100kW a ceny dílů cca srovnatelné s C5.
|
|
13.07.2015 19:12 -
|
2840302
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
c5vyskov napsal(a): Jetě k té Tesle, pochybuju, e se domácí nabíjení vyplatí.
Jestli jsi zkouknul to video od DaveLBC 11.7.2015 - 21:31, tak jsi v něm mohl vidět a slyet, e Tesla dává doivotní nabíjení ZADARA!
Nevím sice, jestli to platí i u nás (předpokládám e jo), ale tím skoro odpadá nutnost dobíjení doma za peníze, navíc bez poizování silný přípojky a rychlonabíjecího zařízení. Z obyčejný zásuvky to jistě nebude dobitý za půl hoďky.
Jestli jsi zkouknul to video od DaveLBC 11.7.2015 - 21:31, tak jsi v něm mohl vidět a slyet, e Tesla dává doivotní nabíjení ZADARA!
Nevím sice, jestli to platí i u nás (předpokládám e jo), ale tím skoro odpadá nutnost dobíjení doma za peníze, navíc bez poizování silný přípojky a rychlonabíjecího zařízení. Z obyčejný zásuvky to jistě nebude dobitý za půl hoďky. ;-)
|
|
13.07.2015 19:31 -
|
2840319
|
|
Brzda
|
|
|
Ano, Tesla má dobíjení v ceně stejně jako mobilní internet ALE internet samozřejmě jen tam, kde je pokrytí signálem a nabíjení jen tam, kde je pokrytí jejich SuperChargery. Doma samozřejmě nabíjí za peníze (pokud nemá nějaký solární ostrovní systém, který ale dost majitelů tesel pouívá). Sousedův brácha ji má, je to fakt brko, které bych si dokázal v garái představit, ale URČITĚ to není konkurent C5 je to jako srovnávat chleba se sádlem a pečenou kačenu
Ano, Tesla má dobíjení v ceně stejně jako mobilní internet ALE internet samozřejmě jen tam, kde je pokrytí signálem a nabíjení jen tam, kde je pokrytí jejich SuperChargery. Doma samozřejmě nabíjí za peníze (pokud nemá nějaký solární ostrovní systém, který ale dost majitelů tesel pouívá). Sousedův brácha ji má, je to fakt brko, které bych si dokázal v garái představit, ale URČITĚ to není konkurent C5 je to jako srovnávat chleba se sádlem a pečenou kačenu :-)
|
|
13.07.2015 19:35 -
|
2840321
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Jak muzes rikat chudine C5ce chleba se sadlem
Jak muzes rikat chudine C5ce chleba se sadlem :-d:-d:-d
|
|
13.07.2015 19:38 -
|
2840327
|
|
Brzda
|
|
|
Říkal jsem chleba se sádlem, se sádlem z té pečené kačeny, no moná jetě s cibulou
Nemyslel jsem to proti C5, tu mám rád, ale jako srovnání s Teslou...
Říkal jsem chleba se sádlem, se sádlem z té pečené kačeny, no moná jetě s cibulou :-))))
Nemyslel jsem to proti C5, tu mám rád, ale jako srovnání s Teslou...
|
|
13.07.2015 19:45 -
|
2840333
|
|
Brzda
|
|
|
vilous napsal(a): Brzda:
1. A co jsi čekal? e otevře stránku a tam bude jasný typ a model, který si máme po C5 kupovat? Kadý má jiné poadavky a finanční monosti. Samozřejmě to musí být kecárna - co si různí lidé představují.
2. Sám jsi ve svém příspěvku taky jen tlachal o ničem.
1. Ne, nečekal jsem, e mi někdo řekne bě a kup si to a to, nejsem imbecil abych toto čekal nebo to dokonce udělal. A ano kecání očekávám, ale věcné a ne jako ty ode zdi ke zdi - v jednom postu se ti líbí jako kandidát Phaeton se vzduchovým podvozkem a ve druhém postu napíe, e výměna jednoho měchu 55t . A pak se diskuze místo o reálném nástupci C5 v naich garáích roztočí okolo Tesly, kterou si nikdo z nás nekoupí a větina diskutujících o ní ví pramálo......
2. Ve svém příspěvku jsem uvedl 5 reálných kandidátů a důvod proč Citroen u asi ne, nevím proč na mě útočí...
1. Ne, nečekal jsem, e mi někdo řekne bě a kup si to a to, nejsem imbecil abych toto čekal nebo to dokonce udělal. A ano kecání očekávám, ale věcné a ne jako ty ode zdi ke zdi - v jednom postu se ti líbí jako kandidát Phaeton se vzduchovým podvozkem a ve druhém postu napíe, e výměna jednoho měchu 55t :nevim . A pak se diskuze místo o reálném nástupci C5 v naich garáích roztočí okolo Tesly, kterou si nikdo z nás nekoupí a větina diskutujících o ní ví pramálo......
2. Ve svém příspěvku jsem uvedl 5 reálných kandidátů a důvod proč Citroen u asi ne, nevím proč na mě útočí...
|
|
13.07.2015 19:57 -
|
2840348
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
jruze napsal(a): A to volvo má jako levné díly?
Určitě levnějí ne Mercedes, BMW či Audi. myslím, e je to celkem srovnatelné s PSA a navíc má pokud vím taky velmi dobrou komunitu sluných lidí na foru.
A určitě se tolik nekrade jak Německá auta. Nevýhoda je, e nemá hydru a ojetiny jsou dost ojeté, jeliko Volva si větinou lidi, či firmy pořizují na jedění....
Určitě levnějí ne Mercedes, BMW či Audi. myslím, e je to celkem srovnatelné s PSA a navíc má pokud vím taky velmi dobrou komunitu sluných lidí na foru. :-)
A určitě se tolik nekrade jak Německá auta. Nevýhoda je, e nemá hydru a ojetiny jsou dost ojeté, jeliko Volva si větinou lidi, či firmy pořizují na jedění....
|
|
13.07.2015 20:05 -
|
2840357
|
|
Luki_C5
|
|
|
Dle meho kdo tu mluvi o Tesle tak ji ma dobre nactenou a nevari z vody
Dle meho kdo tu mluvi o Tesle tak ji ma dobre nactenou a nevari z vody
|
|
13.07.2015 20:05 -
|
2840358
|
|
Brzda
|
|
|
Navíc jeden čas, kdy bylo Volvo pod Fordem, dávali tam motory Peugeot , Citroen (ozn. DV6TED) = Ford (ozn. G8DA , G8DB) = Volvo (oz. D4164T) a Peugeot , Citroen (ozn. DW10 BTED) = Ford (ozn. G6DA , G6DB , G6DD) = Volvo (ozn. D4204T) take spousta dílů bude v podstatě totoných....
Navíc jeden čas, kdy bylo Volvo pod Fordem, dávali tam motory Peugeot , Citroen (ozn. DV6TED) = Ford (ozn. G8DA , G8DB) = Volvo (oz. D4164T) a Peugeot , Citroen (ozn. DW10 BTED) = Ford (ozn. G6DA , G6DB , G6DD) = Volvo (ozn. D4204T) take spousta dílů bude v podstatě totoných....
|
|
13.07.2015 20:10 -
|
2840366
|
|
DOUFAK
|
|
|
Názor na Novou C4 Grand Picasso 1.6 - 2.0 Hdi... To je to auto,co vypadá,jako,e nemá světla
Názor na Novou C4 Grand Picasso 1.6 - 2.0 Hdi... To je to auto,co vypadá,jako,e nemá světla :-d :palec
|
|
13.07.2015 20:11 -
|
2840368
|
|
Luki_C5
|
|
|
je to prukopnik spolu s Jeepem. Za par let tak bude design vypadat u vetsiny aut.
je to prukopnik spolu s Jeepem. Za par let tak bude design vypadat u vetsiny aut.
|
|
13.07.2015 20:18 -
|
2840385
|
|
DOUFAK
|
|
|
Myslí e ho můu prubnout ?
Myslí e ho můu prubnout ?:nevim
|
|
13.07.2015 20:30 -
|
2840406
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Dobíjení zadara asi bude i u nás, ale... .link.
SuperCharger 1,25 hodiny. To jako budu čekat někde hodinu a čtvrt jen kvůli nabití auta? Nabíjení má smysl hlavně doma (přes noc třeba). Taky myslím, e ta jejich rychlonabíječka bude docela likvidovat akumulátory, určitě je to míň etrný ne pomalejí nabíjení.
Trochu jsem uvaoval o Toyotě Auris Hybrid, ale vadí mi u ní nemonost taného...Jinak cena je výborná, kolem 530t kombi, klasický atmosferický benzín+elektromotor.
Dobíjení zadara asi bude i u nás, ale... http://www.greenvictorycapital.com/prodej-vozu/
SuperCharger 1,25 hodiny. To jako budu čekat někde hodinu a čtvrt jen kvůli nabití auta? Nabíjení má smysl hlavně doma (přes noc třeba). Taky myslím, e ta jejich rychlonabíječka bude docela likvidovat akumulátory, určitě je to míň etrný ne pomalejí nabíjení.
Trochu jsem uvaoval o Toyotě Auris Hybrid, ale vadí mi u ní nemonost taného...Jinak cena je výborná, kolem 530t kombi, klasický atmosferický benzín+elektromotor.
|
|
13.07.2015 21:14 -
|
2840475
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zapomeň na to, co jsi se o nabíjení baterií učil kdysi. Těmhle bateriím rychlý nabíjení nekodí, nemají paměový efekt a netrpí samovybíjením. Jen stárnou. No a 8 let záruky včetně baterií ti dodá jistotu. Spí by ses měl modlit, aby umřela jetě před koncem záruky.
Jako větí průser vidím ekologickou výrobu a likvidaci baterií, pokud by se elektromobily opravdu rozířily.
Zapomeň na to, co jsi se o nabíjení baterií učil kdysi. Těmhle bateriím rychlý nabíjení nekodí, nemají paměový efekt a netrpí samovybíjením. Jen stárnou. No a 8 let záruky včetně baterií ti dodá jistotu. Spí by ses měl modlit, aby umřela jetě před koncem záruky. :-d
Jako větí průser vidím ekologickou výrobu a likvidaci baterií, pokud by se elektromobily opravdu rozířily.
|
|
13.07.2015 21:30 -
|
2840500
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
c5vyskov napsal(a): No a k tématu: koda, e nejde jít proti času a koupit třeba CX. Rozměrově paráda, vzadu královsky místa, u kombi zvýená střecha, rezerva pod podlahou, dokonalé sklápění sedaček: .link. ta vyklápěcí zábrana je super...takové auto by se snad prodalo i dnes.
Kdo dnes nabídne prodlouenou verzi
Jo CX to je můj velký sen...Kdyby mi někdo dal Teslu okamitě bych jí vyměnil za CX.
Třeba tohle .link.
Boe to je ták krásný auto,e bych brečel...
Tohle.link.
vypadá dobře za ty peníze,ale před domem na chodníku by mu to moc nesvědčilo...
:-(((( Jo CX to je můj velký sen...Kdyby mi někdo dal Teslu okamitě bych jí vyměnil za CX.:palec
Třeba tohle http://ww3.autoscout24.de/classified/262899723?asrc=st|as&testvariant=list3tiers&tierlayer=st
Boe to je ták krásný auto,e bych brečel...:-o
Tohlehttp://ww3.autoscout24.de/classified/270567705?asrc=st|as&testvariant=list3tiers&tierlayer=st
vypadá dobře za ty peníze,ale před domem na chodníku by mu to moc nesvědčilo...
|
|
13.07.2015 21:34 -
|
2840513
|
|
c5vyskov
|
|
|
Jen aby...vlk taky sliboval
Záruka bude nejspí jen na funkčnost baterky, ale e u konce bude mít jen třeba 40% u neřeit nebude, klasické opotřebení. Jetě beru ten hybrid, tam ti zůstane aspoň klasický spalovák.
CX krásný! Mít to kde parkovat, hned bych nějakej koupil. Nebo dva. Sedan je úasně elegantní a kombi zase úasně praktický
Jen aby...vlk taky sliboval;-)
Záruka bude nejspí jen na funkčnost baterky, ale e u konce bude mít jen třeba 40% u neřeit nebude, klasické opotřebení. Jetě beru ten hybrid, tam ti zůstane aspoň klasický spalovák.
CX krásný! Mít to kde parkovat, hned bych nějakej koupil. Nebo dva. Sedan je úasně elegantní a kombi zase úasně praktický:)
|
|
13.07.2015 21:39 -
|
2840525
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Kamarád mi tvrdil e prý v USA místo dobíjení mění celé baterie,prý jsou pod prahem a za 10 minut hotovo .
Ale nevím ,je to mluvka...
Kamarád mi tvrdil e prý v USA místo dobíjení mění celé baterie,prý jsou pod prahem a za 10 minut hotovo .
Ale nevím ,je to mluvka...:-))
|
|
13.07.2015 22:10 -
|
2840569
|
|
Devilian
|
|
|
Ako mozte z c5,komfortneho auta,chciet presadnut do sportovej tesly?Vsak tie auta nemaju nic spolocne. Okrem toho,tesla dost trpi na kvalitu vyroby. Dal by som vam odkaz,ale pisem z ipadu a tu sa to robi jednoduchym devatklikom na ktory som este neprisiel, ak sa to vobec da. Idea tesly je celkom dobra,auto je na elektriku a do buducna uz do nej len bude treba dat nejake tie baterky,alebo nieco co robi elektriku. Inak tesla predava baterie z auta aj pre domace pouzitie,a tie vykonnejsie stoja 3500dolarov. Taka asi bude cena tych baterii aj do auta.
Ako mozte z c5,komfortneho auta,chciet presadnut do sportovej tesly?Vsak tie auta nemaju nic spolocne. Okrem toho,tesla dost trpi na kvalitu vyroby. Dal by som vam odkaz,ale pisem z ipadu a tu sa to robi jednoduchym devatklikom na ktory som este neprisiel, ak sa to vobec da. Idea tesly je celkom dobra,auto je na elektriku a do buducna uz do nej len bude treba dat nejake tie baterky,alebo nieco co robi elektriku. Inak tesla predava baterie z auta aj pre domace pouzitie,a tie vykonnejsie stoja 3500dolarov. Taka asi bude cena tych baterii aj do auta.
|
|
| |
|
|