| | |
11.07.2015 18:14 -
Re: Jaké auto v budoucnu místo C5 ?
|
2839279
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jéii,Phaeton?
Jezdil k nám majitelův známý s Phaetonem W10TDI a nic horího v téhle kategorii jsem jetě neřídil a neopravoval-motor jsem z toho měl venku třikrát(Musí se vyndat pomalu i na výměnu oleje...),Techniku to má z passatu,kříenou s A8 a překvapivě dost koncernových detailů,který jsem bezpečně poznal,ikdy se tvářily jinak,ze sluební Caddy...
Jízdní vlastnosti ádnej zázrak-neurazí,ale ani nenadchnou a kdy tomu W10 člověk hodně naloil,tak bylo slyet z nádre zvuk,jako kdy se vypoutí vana (nadsázka,ale i tak- spotřeba 21l/100km mi na diesel přijde docela dost,navíc vzhledem k,na desetiwálec,nevalný dynamice). Skoro stejně průserový N63 v 7er je jízdně podstatně lepí a dokáe kudlu za nějakých 16-18 litrů...
Jéii,Phaeton?
Jezdil k nám majitelův známý s Phaetonem W10TDI a nic horího v téhle kategorii jsem jetě neřídil a neopravoval-motor jsem z toho měl venku třikrát(Musí se vyndat pomalu i na výměnu oleje...),Techniku to má z passatu,kříenou s A8 a překvapivě dost koncernových detailů,který jsem bezpečně poznal,ikdy se tvářily jinak,ze sluební Caddy...
Jízdní vlastnosti ádnej zázrak-neurazí,ale ani nenadchnou a kdy tomu W10 člověk hodně naloil,tak bylo slyet z nádre zvuk,jako kdy se vypoutí vana (nadsázka,ale i tak- spotřeba 21l/100km mi na diesel přijde docela dost,navíc vzhledem k,na desetiwálec,nevalný dynamice). Skoro stejně průserový N63 v 7er je jízdně podstatně lepí a dokáe kudlu za nějakých 16-18 litrů...
|
|
11.07.2015 18:53 -
|
2839285
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Jak říká W10TDI byl původně vyvinutá jako motor do lodě a to u mi stačilo
Jak říká W10TDI byl původně vyvinutá jako motor do lodě a to u mi stačilo :-)
|
|
11.07.2015 21:31 -
|
2839332
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Já jsem se zamiloval do TESLY S . Nemá sice hydru ale pneumatické pruení se změnou světlé výky. .link.
Já jsem se zamiloval do TESLY S . Nemá sice hydru ale pneumatické pruení se změnou světlé výky. :)https://www.youtube.com/watch?v=YXwqp9GsGa8
|
|
11.07.2015 22:31 -
|
2839370
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Přesně... Kamarád si ji ted koupil. Je to BEST OF !!! 700 koni a 930 Nm s dojezdem 480km a zarukou na 8 let včetně baterii. Co víc si přát. Jen musí mít těch 110 tis euro bez daně co za ni dal. Koupil si to jako třetí auto ke svemu Cayenne Turbo a Nissan GTR a teď nemá potřebu jezdit ničím jiným.
Přesně... Kamarád si ji ted koupil. Je to BEST OF !!! 700 koni a 930 Nm s dojezdem 480km a zarukou na 8 let včetně baterii. Co víc si přát. Jen musí mít těch 110 tis euro bez daně co za ni dal. Koupil si to jako třetí auto ke svemu Cayenne Turbo a Nissan GTR a teď nemá potřebu jezdit ničím jiným. :-p
|
|
11.07.2015 23:35 -
|
2839401
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Dneska v České Lípě jsem viděl viz příloha, nádhera, třeba jednou v budoucnosti budeme jezdit krásnou kačenou, akorát nevím co je to za club.
Dneska v České Lípě jsem viděl viz příloha, nádhera, třeba jednou v budoucnosti budeme jezdit krásnou kačenou, akorát nevím co je to za club. :-)
Přílohy: IMG_20150711_103038.jpg ( 1465373b ) - IMG_20150711_103109.jpg ( 1281423b ) - IMG_20150711_103137.jpg ( 1103478b ) - IMG_20150711_103148.jpg ( 903524b ) - |
|
12.07.2015 07:10 -
|
2839496
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak to jsem si zase jednou naběhl, zmátl mně v názvu ten club, jinak opravdu nádhera, koda e jsem nechytil majitele, určitě by vysvětlil a rád bych pokecal, hádám, e od nás z klubu to asi nikdo není.
Ty SPZ se tváří, e jsou normální, ani nevím, jak vypadají veteránské, Jardo díky za vysvětlení.
Tak to jsem si zase jednou naběhl, zmátl mně v názvu ten club, jinak opravdu nádhera, koda e jsem nechytil majitele, určitě by vysvětlil a rád bych pokecal, hádám, e od nás z klubu to asi nikdo není.
Ty SPZ se tváří, e jsou normální, ani nevím, jak vypadají veteránské, Jardo díky za vysvětlení. ;-)
|
|
12.07.2015 09:06 -
|
2839536
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Cestou z Paříe jsem byl někde v půlce Německa u zastrčené pumpy dost mimo dálnici a Tesla tam měla u restaurace asi 10 dobíjecích míst. Ale stáli u nich místní ropáci, tak to asi moc pouívané není. Na jízdu po ČR bych to bral, ale na dovču to prostě jetě není. Navíc třeba klima u C5 bere 8kW, v zimě topení... A bude více dobíjecích stanic... nebo se zvýí jetě dojezd.
Cestou z Paříe jsem byl někde v půlce Německa u zastrčené pumpy dost mimo dálnici a Tesla tam měla u restaurace asi 10 dobíjecích míst. Ale stáli u nich místní ropáci, tak to asi moc pouívané není. Na jízdu po ČR bych to bral, ale na dovču to prostě jetě není. Navíc třeba klima u C5 bere 8kW, v zimě topení... A bude více dobíjecích stanic... nebo se zvýí jetě dojezd.
|
|
12.07.2015 09:22 -
|
2839557
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Kazdy den vidim aspon jednu teslu V čiernej by sa mi velmi jedna pozdávala..len tých dobíjacích staníc je málo ..nevidím ani jednu
60kWh ale aj 80kwh performance verzia sa dá nájs od 70 tisíc.. ale ked si človek zráta palivo za povedzme 200 000km + rozvody, filtre, oleje, výfuk.. nieje to také nehorázne.
Verím e jedného dňa bude doma Ale skôr mení model.. ak výde tesla X, a bude ma neaké nekonvenčné pruenie.. milerád do nej pôjdem.
.link.
Podla offic stránky, by mali byt pokryte CZ/SK uz tento rok.
Kazdy den vidim aspon jednu teslu :) V čiernej by sa mi velmi jedna pozdávala..len tých dobíjacích staníc je málo ..nevidím ani jednu :-((((
60kWh ale aj 80kwh performance verzia sa dá nájs od 70 tisíc.. ale ked si človek zráta palivo za povedzme 200 000km + rozvody, filtre, oleje, výfuk.. nieje to také nehorázne.
Verím e jedného dňa bude doma :palec Ale skôr mení model.. ak výde tesla X, a bude ma neaké nekonvenčné pruenie.. milerád do nej pôjdem.
http://www.teslamotors.com/en_EU/
Přílohy: teaser@2x.jpg ( 750449b ) - Tesla X |
|
12.07.2015 09:46 -
|
2839603
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
63zdenda napsal(a): Tak to jsem si zase jednou naběhl, zmátl mně v názvu ten club, jinak opravdu nádhera, koda e jsem nechytil majitele, určitě by vysvětlil a rád bych pokecal, hádám, e od nás z klubu to asi nikdo není.
Ty SPZ se tváří, e jsou normální, ani nevím, jak vypadají veteránské, Jardo díky za vysvětlení.
Takhle vypadají veteránské...- zelené na zeleným.
Takhle vypadají veteránské...- zelené na zeleným.:-)
Přílohy: DSC_2202.JPG ( 2251400b ) - |
|
12.07.2015 09:48 -
|
2839606
|
|
Bllizzard
|
Město: Kamenný Újezd, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 186 |
|
|
63zdenda napsal(a): Tak to jsem si zase jednou naběhl, zmátl mně v názvu ten club, jinak opravdu nádhera, koda e jsem nechytil majitele, určitě by vysvětlil a rád bych pokecal, hádám, e od nás z klubu to asi nikdo není.
Zdendo, v příloze se můe podívat na veteránské značky.
Zdendo, v příloze se můe podívat na veteránské značky. :-)
Přílohy: TypytabulekHVaSV.doc ( 161792b ) - |
|
12.07.2015 14:11 -
|
2839746
|
|
63zdenda
|
|
|
Kluci díky za vysvětlení.
Páo, to jsou krasavci, kdes to fotil?
Mému autu je letos 10 let, jetě pár roků, tuím od 20 a víc je budu mít také, protoe jiné nechci, jenom mám strach, aby místní mistři nedezertovali k jiné značce a měl by mi to vůbec kdo udrovat, i kdy Jarda syslí biturba, tak to vypadá dost nadějně, asi zůstane.
Kluci díky za vysvětlení. :palec
Páo, to jsou krasavci, kdes to fotil?
Mému autu je letos 10 let, jetě pár roků, tuím od 20 a víc je budu mít také, protoe jiné nechci, jenom mám strach, aby místní mistři nedezertovali k jiné značce a měl by mi to vůbec kdo udrovat, i kdy Jarda syslí biturba, tak to vypadá dost nadějně, asi zůstane. :-d
|
|
12.07.2015 14:38 -
|
2839768
|
|
Hanz 397
|
|
|
Delict napsal(a): Kazdy den vidim aspon jednu teslu V čiernej by sa mi velmi jedna pozdávala..len tých dobíjacích staníc je málo ..nevidím ani jednu
Verím e jedného dňa bude doma Ale skôr mení model.. ak výde tesla X, a bude ma neaké nekonvenčné pruenie.. milerád do nej pôjdem.
.link.
Já si nemyslím,e elektrika je palivo budoucnosti...
Myslím,e a dojde ropa,tak se vyrojí spousty jiných pouitelnějích,levnějích a nakonec i ekologičtějích řeení pohonu. Zatím ropné lobby nenechají spatřit světlo světa nic jiného...
Ale to u jsme tu probírali-např vodík.
Já si nemyslím,e elektrika je palivo budoucnosti...
Myslím,e a dojde ropa,tak se vyrojí spousty jiných pouitelnějích,levnějích a nakonec i ekologičtějích řeení pohonu. Zatím ropné lobby nenechají spatřit světlo světa nic jiného...
Ale to u jsme tu probírali-např vodík.
|
|
12.07.2015 15:42 -
|
2839789
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Ked nemcom dola za druhej svetovej ropa..jazdili na vetko moné, od drevoplynu a po syntetický benzín.
Problem vodíku je e zhruba na výrobu 1L vodíku sa spotrebuje energia ekvivalentná 3 litrom benzínu
Moným rieením je vyuíva slnečnú energiu. Napriek tomu si myslím e práve elektromotor je cesta..lebo od spalovacieho mi pride vhodnejsi do aut..a mam s nim skusenosti..tak mozem zrovnavat.
Ked nemcom dola za druhej svetovej ropa..jazdili na vetko moné, od drevoplynu a po syntetický benzín.
Problem vodíku je e zhruba na výrobu 1L vodíku sa spotrebuje energia ekvivalentná 3 litrom benzínu :-d
Moným rieením je vyuíva slnečnú energiu. Napriek tomu si myslím e práve elektromotor je cesta..lebo od spalovacieho mi pride vhodnejsi do aut..a mam s nim skusenosti..tak mozem zrovnavat.
Přílohy: Tesla.jpg ( 20012b ) - Bonus |
|
12.07.2015 16:18 -
|
2839801
|
|
Hanz 397
|
|
|
Delict napsal(a): Ked nemcom dola za druhej svetovej ropa..jazdili na vetko moné, od drevoplynu a po syntetický benzín.
Problem vodíku je e zhruba na výrobu 1L vodíku sa spotrebuje energia ekvivalentná 3 litrom benzínu
Výroba vodíku není a takový problém,jako jeho skladování,ale jak jsem psal-věřím,e a přijde ta správná doba,tak budeme jezdit třeba i na vodu . Ale bohuel se toho nikdo z nás asi nedoije,nebo bude mít starosti spí s tím,aby udrel moč,ne s tím,co natankuje
Na elektroautech se mi líbí jedna věc-dynamika...Takova I1 je na rozjezdu rychlejí,ne M3, o I8 ani nemluvím-tam je to a neskutečný,kam se ti protlačí při selápnutí plynu aludek .
Ale bát se,e ode mě z domova nedojedu do Prahy,nebo e budu muset mrznout,abych dojel,nebo v Praze chytnu kolonu a v ní mi dojde áva,a nebo,e tam nebudu tak dlouho,aby se mi plně nabila aku,abych dojel domu... Adrenalin občas neukodí,ale nic se nemá přehánět
Samozřejmě,i tyhle technologie jdou neskutečně dopředu(E72 ujela čistě na elektriku cca 2km,I8 u tuím kolem 40km při srovnatelný ceně baterky a jen o troku větí velikosti),ale i tak v tom nevidím budoucnost nijak růově. Navíc u Lithiových baterií je problém s logistikou-nesmí do letadla a za dalí: asi před rokem a kousek jsem měnil aku na E72 a nevěřil jsem,jakej problém byl se tý starý zbavit a kolik to zabralo času a papírování-take i s tímhle si evidentně nikdo neví pořádně rady A právě pokud jde o likvidaci,tak mám takovej pocit,e to dopadne stejně,jako s likvidací úasně ekologického FAP
Výroba vodíku není a takový problém,jako jeho skladování,ale jak jsem psal-věřím,e a přijde ta správná doba,tak budeme jezdit třeba i na vodu ;-). Ale bohuel se toho nikdo z nás asi nedoije,nebo bude mít starosti spí s tím,aby udrel moč,ne s tím,co natankuje :-d
Na elektroautech se mi líbí jedna věc-dynamika...Takova I1 je na rozjezdu rychlejí,ne M3, o I8 ani nemluvím-tam je to a neskutečný,kam se ti protlačí při selápnutí plynu aludek :-d .
Ale bát se,e ode mě z domova nedojedu do Prahy,nebo e budu muset mrznout,abych dojel,nebo v Praze chytnu kolonu a v ní mi dojde áva,a nebo,e tam nebudu tak dlouho,aby se mi plně nabila aku,abych dojel domu... Adrenalin občas neukodí,ale nic se nemá přehánět ;-)
Samozřejmě,i tyhle technologie jdou neskutečně dopředu(E72 ujela čistě na elektriku cca 2km,I8 u tuím kolem 40km při srovnatelný ceně baterky a jen o troku větí velikosti),ale i tak v tom nevidím budoucnost nijak růově. Navíc u Lithiových baterií je problém s logistikou-nesmí do letadla a za dalí: asi před rokem a kousek jsem měnil aku na E72 a nevěřil jsem,jakej problém byl se tý starý zbavit a kolik to zabralo času a papírování-take i s tímhle si evidentně nikdo neví pořádně rady ;-) A právě pokud jde o likvidaci,tak mám takovej pocit,e to dopadne stejně,jako s likvidací úasně ekologického FAP :nevim
|
|
12.07.2015 16:27 -
|
2839810
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Asi nechápu, ale skutečně tu uvaujete o Tesle, která stojí cca od 20 000 000 Kč?
Delict napsal(a): 60kWh ale aj 80kwh performance verzia sa dá nájs od 70 tisíc.. ale ked si človek zráta palivo za povedzme 200 000km + rozvody, filtre, oleje, výfuk.. nieje to také nehorázne.
Neni nehorázný? Auto třeba za 2 míče, provozní náklady 20Kč/1km (a u to je podle mne dost přehnaný), co je na 200 000 Km 4 miliony, take celkem jsem v tom za 6 míčů.. Oproti pouze nákupní ceně Tesly mi to přijde jako UKRUTNEJ rozdíl.. Ale pokud doma přehazuje pětiseteurovky vidlema, potom by to dávalo smysl (ale to mi zas nesedí C5 I ve tvym profilu) ...
Asi nechápu, ale skutečně tu uvaujete o Tesle, která stojí cca od 20 000 000 Kč? :nevim
Neni nehorázný? Auto třeba za 2 míče, provozní náklady 20Kč/1km (a u to je podle mne dost přehnaný), co je na 200 000 Km 4 miliony, take celkem jsem v tom za 6 míčů.. Oproti pouze nákupní ceně Tesly mi to přijde jako UKRUTNEJ rozdíl.. Ale pokud doma přehazuje pětiseteurovky vidlema, potom by to dávalo smysl (ale to mi zas nesedí C5 I ve tvym profilu) ... :-)
|
|
12.07.2015 17:19 -
|
2839838
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
DeFuckTo napsal(a): ... uvaujete o Tesle, která stojí cca od 20 000 000 Kč?
Uber jednu nulu a jse na trochu vyí ceně, ne stála moje nová C5 před 8mi lety.
Za tu dobu serala 350 000,- Kč jen v naftě, do servisu, olejů, gum, a jiných spotřebních serepetiček jsem nasypal dalích skoro 100 000,- Kč. A hlavní velký nákladný servisy mám teprve před sebou. Při stoupajících cenách nafty, nebo benzínu, není vyloučený, e brzy přijde doba, kdy se dokáe takový auto zaplatit jen na palivu během pár let. A třeba takový taxíkář s velkým ročním nájezdem by mohl i něco vydělat.
Uber jednu nulu a jse na trochu vyí ceně, ne stála moje nová C5 před 8mi lety.
Za tu dobu serala 350 000,- Kč jen v naftě, do servisu, olejů, gum, a jiných spotřebních serepetiček jsem nasypal dalích skoro 100 000,- Kč. A hlavní velký nákladný servisy mám teprve před sebou. Při stoupajících cenách nafty, nebo benzínu, není vyloučený, e brzy přijde doba, kdy se dokáe takový auto zaplatit jen na palivu během pár let. A třeba takový taxíkář s velkým ročním nájezdem by mohl i něco vydělat.
|
|
12.07.2015 18:48 -
|
2839874
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
Ceny paliv budou krátkodobě spíe klesat, pak moná mírně růst, ádný průser v nejblií dekádě nečekejte. Zatím se vrchol těby nekonal, nalezi je spousta. Syntetická paliva se dají vcelku snadno i kdy ne úplně levně vyrábět z uhlí, kterého je mnohonásobně více ne ropy. Ale, pálit zdroje uhlovodíků je z dlouhodobého výhledu plýtvání na to je to moc cenná surovina pro vemoný průmysl. Elektromobil je určitě dobrá cesta, jen je třeba vylepit skladování a doplňování energie ve vozidle. Třeba to vůbec nebudou baterie. Hlavní bude cena.
Ceny paliv budou krátkodobě spíe klesat, pak moná mírně růst, ádný průser v nejblií dekádě nečekejte. Zatím se vrchol těby nekonal, nalezi je spousta. Syntetická paliva se dají vcelku snadno i kdy ne úplně levně vyrábět z uhlí, kterého je mnohonásobně více ne ropy. Ale, pálit zdroje uhlovodíků je z dlouhodobého výhledu plýtvání na to je to moc cenná surovina pro vemoný průmysl. Elektromobil je určitě dobrá cesta, jen je třeba vylepit skladování a doplňování energie ve vozidle. Třeba to vůbec nebudou baterie. Hlavní bude cena.
|
|
12.07.2015 20:22 -
|
2839894
|
|
Delict
|
|
|
Milý DeFuckTo ..mám 3x C5, BX a C6tku pre tvoju info
Počítajme jednoducho.. spotreba c5 zhruba 7L na 100km.. pri cene paliva zhruba 1,28 teda 100km stojí 8,96 len na palive. Za 200 000km je to 17 920 len za palivo.
Len k palivu prirátajme kúpnu cenu auta vo vyej strednej triede ..napr C6 55 000 = 72 920... a za túto cenu má teslu ktorá na palive u nič nezhltne
Toto prirovnanie je ale trochu scestné..lebo napr Tesla má 310kW 416 koní..a motory v tejto kategorii maju spotrebu niekde inde ako smienych 7L v C5ke.. ekvivalent moze byt napr mercedes E 500 s benzínovým V8 a "len" 300kW.. ten ale ide spotrebou cez 9L bene..jeho nákupná cena je 71 000+ zhruba cena paliva za 200tkm + 23 040 = 94 040, neratajme ceny opráv a dielov za Ečkový medák. A tesla výde oproti medáku lacno..
Tesla model X by mala ma predajnú cenu príjemných 55 000 a patri do kategorie strednej triedy.. odrátajme palivo = 37 080 ..povedz mi e to nieje sluné.
Za tie prachy navye dostane ultra zrychlenie a stabilny krutiaci moment počas irokého pásma otáčok u od pohnutia motora. Dalej dostane ultra tichý motor, bez vibrácií, bez volnobehu, bez olejovej náplne, bez vstrekovačov, bez vysokotlakého čerpadla, bez vahy vzduchu, intercoolera, turba, výfuku, FAPu, palivovej nádre ..
P.S Tesla nestojí 20 000 000kč (737 730)
Milý DeFuckTo ..mám 3x C5, BX a C6tku pre tvoju info :-d
Počítajme jednoducho.. spotreba c5 zhruba 7L na 100km.. pri cene paliva zhruba 1,28 teda 100km stojí 8,96 len na palive. Za 200 000km je to 17 920 len za palivo.
Len k palivu prirátajme kúpnu cenu auta vo vyej strednej triede ..napr C6 55 000 = 72 920... a za túto cenu má teslu ktorá na palive u nič nezhltne :)
Toto prirovnanie je ale trochu scestné..lebo napr Tesla má 310kW 416 koní..a motory v tejto kategorii maju spotrebu niekde inde ako smienych 7L v C5ke.. ekvivalent moze byt napr mercedes E 500 s benzínovým V8 a "len" 300kW.. ten ale ide spotrebou cez 9L bene..jeho nákupná cena je 71 000+ zhruba cena paliva za 200tkm + 23 040 = 94 040, neratajme ceny opráv a dielov za Ečkový medák. A tesla výde oproti medáku lacno..
Tesla model X by mala ma predajnú cenu príjemných 55 000 a patri do kategorie strednej triedy.. odrátajme palivo = 37 080 ..povedz mi e to nieje sluné.
Za tie prachy navye dostane ultra zrychlenie a stabilny krutiaci moment počas irokého pásma otáčok u od pohnutia motora. Dalej dostane ultra tichý motor, bez vibrácií, bez volnobehu, bez olejovej náplne, bez vstrekovačov, bez vysokotlakého čerpadla, bez vahy vzduchu, intercoolera, turba, výfuku, FAPu, palivovej nádre ..
P.S Tesla nestojí 20 000 000kč (737 730)
|
|
| |
|
|