| | |
05.07.2015 07:25 -
Re: Jaké auto v budoucnu místo C5 ?
|
2837381
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
robo napsal(a): no za mna este uvidim co bude v buducnosti, zatial neni po dvoch rokoch najmensi dovod. denne dochadzanie za co najlacnesie a najpohodlnejsie s pocitom bezpecia plni dokonale. dialnica -120km
nechapem celkom tema, ked uvazujete predat stare c5, tak co na citrofore je treba poradit BMW ci Superb? Kazdy 2 prispevok je o pohodli a hydre.
X7 ma jake problemy? jasne, zasa male, nepaci sa atd . Ale ja nezatazeny zasa I a II si neviem vynachvalit skok z C4 na x7. Podla mna aj presedlanie z C5 I do X7 je ako z buducnosti. navyse nova ma konecne dotykovy displej
no aby som to skratil, odpoved na otazku je jednoznacne NOVE AUTO
No nevím jestli je to tím odliným jazykem, ale moc ti nerozumím.
Nebo ty nám? Tady nikdo nechce prodat C5 a koupit BMW Superb.
Jde o to, a bude auto staré tak,e u to nebude únosné, tak co potom pořídit za vůz? Kdy C5 nebude mít hydru a moná nebude v Evropě vůbec? Co pak???
No nevím jestli je to tím odliným jazykem, ale moc ti nerozumím.
Nebo ty nám? Tady nikdo nechce prodat C5 a koupit BMW Superb.
Jde o to, a bude auto staré tak,e u to nebude únosné, tak co potom pořídit za vůz? Kdy C5 nebude mít hydru a moná nebude v Evropě vůbec? Co pak??? :-((((
|
|
05.07.2015 09:16 -
|
2837382
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Moná se X7 budou jetě pár let vyrábět, kdy teď udělali ten "facelift", motory Euro 6, tak snad X7 po roce nezaříznou. Do roku 2030 půjdou určitě provozovat, po stránce servisu.
Víc mám obavu z různých daní. Ono se můe klidně stát, e v roce 2020 napaří na Euro4 auta daň 20tisíc ročně, k tomu mýto na dálnici, pro E4 taky vyí sazba....a jetě rádi vyměníme X7 za fábie s E7. Případně jetě stát zavede podporu pro elektromobily/hybridy a pak ten výběr bude jetě snadnějí, jestli platit ročně x desítek tisíc za provoz X7 (obecně starého auta, dieselu), nebo naopak si vzít od státu statisícovou dotaci na hybrid. No a pak za 15 let to tady bude jak v Řecku Take přemýlet dnes, jaké auto koupím za 10 let, je dost mimo...
Moná se X7 budou jetě pár let vyrábět, kdy teď udělali ten "facelift", motory Euro 6, tak snad X7 po roce nezaříznou. Do roku 2030 půjdou určitě provozovat, po stránce servisu.
Víc mám obavu z různých daní. Ono se můe klidně stát, e v roce 2020 napaří na Euro4 auta daň 20tisíc ročně, k tomu mýto na dálnici, pro E4 taky vyí sazba....a jetě rádi vyměníme X7 za fábie s E7. Případně jetě stát zavede podporu pro elektromobily/hybridy a pak ten výběr bude jetě snadnějí, jestli platit ročně x desítek tisíc za provoz X7 (obecně starého auta, dieselu), nebo naopak si vzít od státu statisícovou dotaci na hybrid. No a pak za 15 let to tady bude jak v Řecku:) Take přemýlet dnes, jaké auto koupím za 10 let, je dost mimo...
|
|
05.07.2015 09:45 -
|
2837383
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
@helmut pri zalozeni topicu som mal dojem ze problem uz nastal a treba riesit vymenu
inak to moze byt v nezavaznej diskusii.
kedze x7 je stale zivy, dokonca dostal okrem noveho motora aj nejake dalsie features, a stale s hydrou, tak nevidim ziadny problem. Ak ho kupis dnes, 10 rokov mas pokoj [mozno ]
Hej riaditelka povedala ze bude nieco ine, tak sa nechajme prekvapit.
co ja vidim ako problem kupy dalsieho citroena je autorizovany servis [uroven prudko zavisi medzi jednotlivymi dielnami] , ale v podstate ani u inych znaciek to nemusi byt o moc lepsie kedze je to o ludoch
oplati sa kliknut .link.
@helmut pri zalozeni topicu som mal dojem ze problem uz nastal a treba riesit vymenu
kedze x7 je stale zivy, dokonca dostal okrem noveho motora aj nejake dalsie features, a stale s hydrou, tak nevidim ziadny problem. Ak ho kupis dnes, 10 rokov mas pokoj [mozno :-)))) ]
co ja vidim ako problem kupy dalsieho citroena je autorizovany servis [uroven prudko zavisi medzi jednotlivymi dielnami] , ale v podstate ani u inych znaciek to nemusi byt o moc lepsie kedze je to o ludoch
oplati sa kliknut :) http://www.pnky.sk/aktuality/francuzska-elegancia-k-videniu-v-campingu-pullmann/
|
|
05.07.2015 15:34 -
|
2837542
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Z C5 a C6 by som iel do niečoho zhruba podobného..netradičného a daleko od nemeckej filozofie automobilizmu.. najskôr Jaguar XF, XJ, Tesla S, Saab 9-5 ..
Myslím ale e nebudem donútený kupova nehydraulický citroen, najbliích 25-30 rokov Ked takú dobu zvládli prei BXká..XMká..tak C5ky a 6tky by nemali ma problém.
P.S Tie som sa vrátil k starej nokii ale k praktickému Véčku, kde sa nederie klavesnica, displej..tlačítka sú velké ako prst, foák je obstojný 2.2mpix. Nokia 6267
Z C5 a C6 by som iel do niečoho zhruba podobného..netradičného a daleko od nemeckej filozofie automobilizmu.. najskôr Jaguar XF, XJ, Tesla S, Saab 9-5 ..
Myslím ale e nebudem donútený kupova nehydraulický citroen, najbliích 25-30 rokov :) Ked takú dobu zvládli prei BXká..XMká..tak C5ky a 6tky by nemali ma problém.
P.S Tie som sa vrátil k starej nokii :D ale k praktickému Véčku, kde sa nederie klavesnica, displej..tlačítka sú velké ako prst, foák je obstojný 2.2mpix. Nokia 6267 :P
|
|
06.07.2015 09:49 -
|
2837829
|
|
shalafi
|
|
|
zvlastne je, ze tu nikde nevidim podla mna adekvatnu nahradu z hladiska podvozku aj priestoru - A6 Allroad .. adekvatnu z pohladu od monitora - zatial som to nepilotoval (navyse cena noveho je trochu mimo). Ale ked uz sa tu spomina MB-E, tak snad A6 Allroad nie je az tak mimo misu ..
@Delict - po Jaguare XF som poskuloval uz ked som vyberal auto, nakoniec vyhral H3+ a nove vs. pochybne ojazdene ..
zvlastne je, ze tu nikde nevidim podla mna adekvatnu nahradu z hladiska podvozku aj priestoru - A6 Allroad .. adekvatnu z pohladu od monitora - zatial som to nepilotoval (navyse cena noveho je trochu mimo). Ale ked uz sa tu spomina MB-E, tak snad A6 Allroad nie je az tak mimo misu ..
@Delict - po Jaguare XF som poskuloval uz ked som vyberal auto, nakoniec vyhral H3+ a nove vs. pochybne ojazdene ..
|
|
06.07.2015 15:13 -
|
2837952
|
|
shalafi
|
|
|
Ano, A6 kufor je menej prakticky - uzsi, nizsi, aj ked dlhsi. Objemovo je to ale totozne (rozdiel 2 litre v neprospech C5).
Ano, A6 kufor je menej prakticky - uzsi, nizsi, aj ked dlhsi. Objemovo je to ale totozne (rozdiel 2 litre v neprospech C5).
|
|
06.07.2015 16:46 -
|
2837969
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
V mém případě je to právě o těch rozměrech, zejména, kdy potřebuji převést elektrický vozík a nechci ho rozebírat. A6 je hlavně hodně nízká, nadruhou stranu má nakládací hranu dost vysoko. Elektrický vozík co te´d mám váí 155kg, a e si mohu u C5 díky hydraulice sníit zadek je super.
V mém případě je to právě o těch rozměrech, zejména, kdy potřebuji převést elektrický vozík a nechci ho rozebírat. A6 je hlavně hodně nízká, nadruhou stranu má nakládací hranu dost vysoko. Elektrický vozík co te´d mám váí 155kg, a e si mohu u C5 díky hydraulice sníit zadek je super.
|
|
06.07.2015 18:21 -
|
2837986
|
|
DOUFAK
|
|
|
No já dumal takté a vydumal,e bez stávající C5 to bude pěkná NUDA a po určitých najetých km nastane i více technických problémů ohledně podvozku,ne-li se stávající C5 po 12 letech bezproblémového provozu na taxi.. Nicméně jsem se rozhodl přítí rok pro Novou C4-Grand Picasso BLUE-HDI 150 hp. 1.6 HDi se dodnes trochu bojím...
No já dumal takté a vydumal,e bez stávající C5 to bude pěkná NUDA a po určitých najetých km nastane i více technických problémů ohledně podvozku,ne-li se stávající C5 po 12 letech bezproblémového provozu na taxi.. Nicméně jsem se rozhodl přítí rok pro Novou C4-Grand Picasso BLUE-HDI 150 hp. :palec 1.6 HDi se dodnes trochu bojím...:-(
|
|
06.07.2015 21:33 -
|
2838074
|
|
luta
|
|
|
co jsem cetl tak ta nova 1.6 hdi neni tak spatna. 8ventil, jinak posazeny vstriky..fap nevim? snad lip ulozenej
co jsem cetl tak ta nova 1.6 hdi neni tak spatna. 8ventil, jinak posazeny vstriky..fap nevim? snad lip ulozenej
|
|
06.07.2015 21:38 -
|
2838078
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
ono ta 1.6 nebude zadne terno na taky autobus , ale do mesta na taxi asi ok
ono ta 1.6 nebude zadne terno na taky autobus :-d , ale do mesta na taxi asi ok
|
|
06.07.2015 21:45 -
|
2838087
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Audi je iná filozofia.. vozil som sa v kadecom aj na pneu podvozkoch..ale mne napr z BMW 7my bolo na vracanie Parádny motor..vsetko fajnove..aj sa tvárilo ze uz uz zapláva ako c5..ale hned v náznaku to tak divne utne..asi ako ked zastavuje rychlovýah..a moc sa mi to nepacilo.
S audinami som mal len utrpenie, ked som sa par krat vozil /soferoval do zahranicia.. nemam ich preto rad uz z principu..sirokanske stredove tunely.. chyba mi ergonomia..sport sedacky tlacia do bokov (aj na novom passate su podobne uzasne ) atd.. Nemal som este moznost A7 A8 ..takze zatial nehadzem cele audi do koa
Audi je iná filozofia.. vozil som sa v kadecom aj na pneu podvozkoch..ale mne napr z BMW 7my bolo na vracanie :-d Parádny motor..vsetko fajnove..aj sa tvárilo ze uz uz zapláva ako c5..ale hned v náznaku to tak divne utne..asi ako ked zastavuje rychlovýah..a moc sa mi to nepacilo.
S audinami som mal len utrpenie, ked som sa par krat vozil /soferoval do zahranicia.. nemam ich preto rad uz z principu..sirokanske stredove tunely.. chyba mi ergonomia..sport sedacky tlacia do bokov (aj na novom passate su podobne uzasne ) atd.. Nemal som este moznost A7 A8 ..takze zatial nehadzem cele audi do koa :-d
|
|
06.07.2015 21:47 -
|
2838088
|
|
robo
|
|
|
shalafi napsal(a): zvlastne je, ze tu nikde nevidim podla mna adekvatnu nahradu z hladiska podvozku aj priestoru - A6 Allroad .. adekvatnu z pohladu od monitora - zatial som to nepilotoval (navyse cena noveho je trochu mimo). Ale ked uz sa tu spomina MB-E, tak snad A6 Allroad nie je az tak mimo misu ..
ja by som k teme dodal ze zavisi aj kde byvas a na co auto potrebujes,
byvam uz 15 rokov na jednom "vychytenom" sidlisku a nova x7 dovezena z predajne je asi tak maximum co zavist "spolubyvajucich" unesie. niektori nezamestnani su cely den v okne. prisaham ze by som ich zamestnal ako straznikov aut, maju o vsetkom prehlad. auta z inej ako francuzsko/talianskej provencie tu mizli ci nedavno tu jedno zhorelo jedno BMW. neustale vidim z okna tukance, ako panicky nevedia parkovat, ako cerstvi vodici cuvaju, bezohladnost na kazdom kroku.
tak asi bude rozumnejsie riesit najprv byvanie
ja by som k teme dodal ze zavisi aj kde byvas a na co auto potrebujes,
byvam uz 15 rokov na jednom "vychytenom" sidlisku a nova x7 dovezena z predajne je asi tak maximum co zavist "spolubyvajucich" unesie. niektori nezamestnani su cely den v okne. prisaham ze by som ich zamestnal ako straznikov aut, maju o vsetkom prehlad. auta z inej ako francuzsko/talianskej provencie tu mizli ci nedavno tu jedno zhorelo jedno BMW. neustale vidim z okna tukance, ako panicky nevedia parkovat, ako cerstvi vodici cuvaju, bezohladnost na kazdom kroku.
tak asi bude rozumnejsie riesit najprv byvanie :-((((
|
|
07.07.2015 10:51 -
|
2838218
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
No mám taky jednu z těch pozdějích a o moc novějí C5 II neseenu... X7 mi přijde malá, take mi zbývá jen BMW 5er GT nebo 7er. Jene cena za servis těchto krasavců je úplně jinde ne u biturba... No uvídme co přijde na trh, snad bude časem značka nejlepí - sluební auto
No mám taky jednu z těch pozdějích a o moc novějí C5 II neseenu... X7 mi přijde malá, take mi zbývá jen BMW 5er GT nebo 7er. Jene cena za servis těchto krasavců je úplně jinde ne u biturba... No uvídme co přijde na trh, snad bude časem značka nejlepí - sluební auto :-))
|
|
07.07.2015 11:25 -
|
2838245
|
|
bew
|
Město: Ďura u Ostravy, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Tam (u Pullmana) jsme byli. Nakonec 41 registrovaných účastníků (aut).
robo napsal(a): @helmut pri zalozeni topicu som mal dojem ze problem uz nastal a treba riesit vymenu
kedze x7 je stale zivy, dokonca dostal okrem noveho motora aj nejake dalsie features, a stale s hydrou, tak nevidim ziadny problem. Ak ho kupis dnes, 10 rokov mas pokoj [mozno ]
oplati sa kliknut http://www.pnky.sk/aktuality/francuzska-elegancia-k-videniu-v-campingu-pullmann/'>.link.
Tam (u Pullmana) jsme byli. Nakonec 41 registrovaných účastníků (aut).
|
|
07.07.2015 13:20 -
|
2838256
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Kdy je řeč o BMW, kámo má BMW 5 kombi tuím 3.0 biturbo nafta. Abych se vepředu veel s levým kolenem, musí být sedačka úplně vzadu a úplně dole - díky čemu je nastupování a vystupování naprostý horor. Sedím tam velice stísněný a v naí C3 mám kolem sebe víc místa i pohodlnějí posez. O "velikosti" kufru ani nemluvě.
Kdy je řeč o BMW, kámo má BMW 5 kombi tuím 3.0 biturbo nafta. Abych se vepředu veel s levým kolenem, musí být sedačka úplně vzadu a úplně dole - díky čemu je nastupování a vystupování naprostý horor. Sedím tam velice stísněný a v naí C3 mám kolem sebe víc místa i pohodlnějí posez. O "velikosti" kufru ani nemluvě.
|
|
07.07.2015 13:25 -
|
2838257
|
|
Devilian
|
|
|
Sice tu niektory hovoria, ze sucasna C5 sa este predava a nie je dovod na obavy, ale my benzinovy sme s velkym citroenom skoncili niekedy v roku 2009-2010. Vtedy sa prestal predavat 2.0i a 3.0i, a ten paskvyl od BMW nepocitam. U mna je to uz v podstate jasne. Moje dalsie auto bude bud honda accord 2.4i (vynikajuci motor a kvalitne a pekne auto), alebo renault laguna 2.0i turbo (nejake to francuzske pohodlie a dostatocny vykon). Podla situacie v praci este asi skusim pohladat C6 3.0i v6, ale podla toho co som videl na inzeratoch ich vela nie je.
PS: Zial, mojej nokii 6150 baterka vypovedala sluzbu. Moj LG vreckovy televizor sa jej v tom hlavnom, telefonovani a vydrzi, nevyrovna ani nahodou. Je ale pravda, ze na nokii sa ovela tazsie spehuju ludia
Sice tu niektory hovoria, ze sucasna C5 sa este predava a nie je dovod na obavy, ale my benzinovy sme s velkym citroenom skoncili niekedy v roku 2009-2010. Vtedy sa prestal predavat 2.0i a 3.0i, a ten paskvyl od BMW nepocitam. U mna je to uz v podstate jasne. Moje dalsie auto bude bud honda accord 2.4i (vynikajuci motor a kvalitne a pekne auto), alebo renault laguna 2.0i turbo (nejake to francuzske pohodlie a dostatocny vykon). Podla situacie v praci este asi skusim pohladat C6 3.0i v6, ale podla toho co som videl na inzeratoch ich vela nie je.
PS: Zial, mojej nokii 6150 baterka vypovedala sluzbu. Moj LG vreckovy televizor sa jej v tom hlavnom, telefonovani a vydrzi, nevyrovna ani nahodou. Je ale pravda, ze na nokii sa ovela tazsie spehuju ludia :)
|
|
07.07.2015 13:49 -
|
2838259
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Jene to zase vybírá z "veteránů", zhruba stejně starých jako X7. Jako nové si accorda 2,4 ani lagunu 2,0 nekoupí:
.link. Accord končí úplně
.link. Talisman jen 1,6turbo
Jene to zase vybírá z "veteránů", zhruba stejně starých jako X7. Jako nové si accorda 2,4 ani lagunu 2,0 nekoupí:
http://www.autohit.cz/novinky/128366-honda-accord-v-evrope-konci-zajem-o-ni-je-mizivy Accord končí úplně
http://www.auto.cz/renault-talisman-nastupce-laguny-alatitude-prijizdi-88098 Talisman jen 1,6turbo
|
|
07.07.2015 13:52 -
|
2838260
|
|
artsvec
|
|
|
Tady má dobrou baterku pro Nokia 6150 .link.
Devilian napsal(a): Sice tu niektory hovoria, ze sucasna C5 sa este predava a nie je dovod na obavy, ale my benzinovy sme s velkym citroenom skoncili niekedy v roku 2009-2010. Vtedy sa prestal predavat 2.0i a 3.0i, a ten paskvyl od BMW nepocitam. U mna je to uz v podstate jasne. Moje dalsie auto bude bud honda accord 2.4i (vynikajuci motor a kvalitne a pekne auto), alebo renault laguna 2.0i turbo (nejake to francuzske pohodlie a dostatocny vykon). Podla situacie v praci este asi skusim pohladat C6 3.0i v6, ale podla toho co som videl na inzeratoch ich vela nie je.
PS: Zial, mojej nokii 6150 baterka vypovedala sluzbu. Moj LG vreckovy televizor sa jej v tom hlavnom, telefonovani a vydrzi, nevyrovna ani nahodou. Je ale pravda, ze na nokii sa ovela tazsie spehuju ludia
Tady má dobrou baterku pro Nokia 6150 http://www.supermobil.cz/katalog/2234/baterie-do-mobilu/730/baterie-nokia-5110-6110-6150-7110-6210-6310-6310i-1550-mah-li-pol/
|
|
| |
|
|