| | |
05.06.2015 16:26 -
Honda Goldwing 1500 vs BMW K1200 LT
|
2828609
|
|
MaPiv
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Ahoj vici,
zabrousíme troku mimo čtyčkolové miláčky
Nyní mám Yamahu TDM 900 a pomalu cítím, e potřebuji něco troku jiného, klidnějího, pohodlnějího. Vzhledem k tomu, e často jezdíme ve dvou a na větí vzdálenosti, uvízly mi v očích dva stroje : Honda Goldwing 1500 a BMW K1200 LT.
Máte někdo zkuenosti s nějakým výe uvedným modelem, případně v ideálním případě s oběma?
Ahoj vici,
zabrousíme troku mimo čtyčkolové miláčky :-)
Nyní mám Yamahu TDM 900 a pomalu cítím, e potřebuji něco troku jiného, klidnějího, pohodlnějího. Vzhledem k tomu, e často jezdíme ve dvou a na větí vzdálenosti, uvízly mi v očích dva stroje : Honda Goldwing 1500 a BMW K1200 LT.
Máte někdo zkuenosti s nějakým výe uvedným modelem, případně v ideálním případě s oběma?
|
|
05.06.2015 23:24 -
Re: Honda Goldwing 1500 vs BMW K1200 LT
|
2828669
|
|
Tomi2002
|
|
|
Nazdar, tak hádam nás nebudú kameňova za toto vlákno. Nemám skúsenosti a ani jednú z tych motoriek, mám Hondu VFR 800 (minimálne ete chvížu, na relax a trochu adrenalínu), ale čo tom som o nich čítal a trochu uvaoval do budúcnosti a keď u budem starí a ..., vybral by som si BMW a celkom na starobu Goldasa. BMW je tvorvalec, myslím e so vstrekovaním a príde mi taký modernejí, dynamickejí v porovnaní s Goldasom. Keď píe Goldas 1500, je to starí model, myslím e 6 valec s karburatormi,mono troku viac popapá, trochu viac hranatejí ako BMW, ale stará dobrá klasika. Goldas by mal by pohodlnejí, je to honda, to je ako c5 s hydrou medzi ostatnými autami. Nejazdil som ani na jednej, ale určite to musí by super. Ber to, čo sa ti viac páči
Nazdar, tak hádam nás nebudú kameňova za toto vlákno. Nemám skúsenosti a ani jednú z tych motoriek, mám Hondu VFR 800 (minimálne ete chvížu, na relax a trochu adrenalínu), ale čo tom som o nich čítal a trochu uvaoval do budúcnosti a keď u budem starí a ..., vybral by som si BMW a celkom na starobu Goldasa. BMW je tvorvalec, myslím e so vstrekovaním a príde mi taký modernejí, dynamickejí v porovnaní s Goldasom. Keď píe Goldas 1500, je to starí model, myslím e 6 valec s karburatormi,mono troku viac popapá, trochu viac hranatejí ako BMW, ale stará dobrá klasika. Goldas by mal by pohodlnejí, je to honda, to je ako c5 s hydrou medzi ostatnými autami. Nejazdil som ani na jednej, ale určite to musí by super. Ber to, čo sa ti viac páči :-d
|
|
06.06.2015 00:35 -
|
2828673
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Máme BMW GS 1200.. v rodine Ja som skončil pri Jawe 350..CZtach a spol. Dnesne cesty podla mna niesu motorkarom naklonene.
Máme BMW GS 1200.. v rodine :D Ja som skončil pri Jawe 350..CZtach a spol. Dnesne cesty podla mna niesu motorkarom naklonene.
|
|
08.06.2015 15:54 -
|
2829179
|
|
MaPiv
|
|
|
Tak jsem měl to těstí a o víkendu jsem si vyzkouel oba nádherné stroje. Co jsem ovem neměl dělat, protoe teď bych nejraději oba
Jinak k věci - Goldwing je o par let starsi, coz je samozrejme videt, na druhou stranu jizda je abnormalne pohodlna, jeste prijemnejsi nez v C5 s hydra Motor má krásný zvuk, spotřeba je odpovídající. Na druhou stranu, vaha motocyklu uz je opravdu extremni, navic, spolujezdec ma sice krasne kreslo, ale nohy si otlaci o predni sedacku.
BMW - surovějí motor, nií spotřeba, podvozek mnohem tvrdí ne u Golda, za to poloha pro ridice i spolujezdce je komfortnejsi a myslim, ze pro delsi cestovani i prijemnejsi. Trosicku me zklamala operka ridice (orig.BMW), kterou se mi nepovedlo nastavit do optimalni polohy..
ASi pujdu nakonec do toho BMW, je to preci jen novejsi a modernejsi stroj, ktery ma svew kvality. i Kdyz charisma Golda se nedorovna..
Tak jsem měl to těstí a o víkendu jsem si vyzkouel oba nádherné stroje. Co jsem ovem neměl dělat, protoe teď bych nejraději oba :-d
Jinak k věci - Goldwing je o par let starsi, coz je samozrejme videt, na druhou stranu jizda je abnormalne pohodlna, jeste prijemnejsi nez v C5 s hydra :-p Motor má krásný zvuk, spotřeba je odpovídající. Na druhou stranu, vaha motocyklu uz je opravdu extremni, navic, spolujezdec ma sice krasne kreslo, ale nohy si otlaci o predni sedacku.
BMW - surovějí motor, nií spotřeba, podvozek mnohem tvrdí ne u Golda, za to poloha pro ridice i spolujezdce je komfortnejsi a myslim, ze pro delsi cestovani i prijemnejsi. Trosicku me zklamala operka ridice (orig.BMW), kterou se mi nepovedlo nastavit do optimalni polohy..
ASi pujdu nakonec do toho BMW, je to preci jen novejsi a modernejsi stroj, ktery ma svew kvality. i Kdyz charisma Golda se nedorovna..:-)
|
|
08.06.2015 23:50 -
|
2829292
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Je to tvé rozhodnutí, ale Gold Wing je opravdu loď mezi motorkama, pohodlí, robustnost, nádhera, svou velikostí budí respekt a krásný kadým coulem, ale má pravdu, píchnout nebo zvedat ze země bych ho nechtěl.
Je to tvé rozhodnutí, ale Gold Wing je opravdu loď mezi motorkama, pohodlí, robustnost, nádhera, svou velikostí budí respekt a krásný kadým coulem, ale má pravdu, píchnout nebo zvedat ze země bych ho nechtěl. ;-)
|
|
09.06.2015 09:23 -
|
2829355
|
|
MaPiv
|
|
|
No ono ve vysledku je sucha vaha asi jen o 20 kg vyssi nez u BMW
Ale proste pokrok se zastavit neda a hlavne - sestivalcovy motor mi v lecjake moto-dilne uz neopravi, spise je na to potreba uz autoservis.
No ono ve vysledku je sucha vaha asi jen o 20 kg vyssi nez u BMW :-)
Ale proste pokrok se zastavit neda a hlavne - sestivalcovy motor mi v lecjake moto-dilne uz neopravi, spise je na to potreba uz autoservis. :-))))
|
|
10.06.2015 11:46 -
|
2829759
|
|
Brzda
|
|
|
Jestli to chápu správně, jde o ojetiny. V tom případě bych uvaoval i trochu o spolehlivosti a hlavně ceně servisu. Vzhledem k tomu, e se u BMW říká Bude Mít Velké Výdaje a ta 1500 hondy je fakt lety prověřený motor, el bych spí do ní, i kdy sám mám BMW (F800GS).
Pokud by se jednalo o nové stroje, tam je to obráceně a el bych do BMW, ale hlavně pro to, e je pocitově mení a obratnějí, není to takový parník jak GW a je i hezčí. Mě ale osobně tento typ strojů nic moc neříká, moná za dvacet let.....
Jestli to chápu správně, jde o ojetiny. V tom případě bych uvaoval i trochu o spolehlivosti a hlavně ceně servisu. Vzhledem k tomu, e se u BMW říká Bude Mít Velké Výdaje a ta 1500 hondy je fakt lety prověřený motor, el bych spí do ní, i kdy sám mám BMW (F800GS).
Pokud by se jednalo o nové stroje, tam je to obráceně a el bych do BMW, ale hlavně pro to, e je pocitově mení a obratnějí, není to takový parník jak GW a je i hezčí. Mě ale osobně tento typ strojů nic moc neříká, moná za dvacet let..... :-p
|
|
| |
|
|