| | |
03.02.2015 22:48 -
Re: Opravnena pokuta?
|
2781573
|
|
DOUFAK
|
|
|
Reagoval jsem na příspěvek j.Růe kde píe,e nelze uspět ani ve správním řízení a e ma policie vdy pravdu...
Reagoval jsem na příspěvek j.Růe kde píe,e nelze uspět ani ve správním řízení a e ma policie vdy pravdu...:-(
|
|
03.02.2015 22:50 -
|
2781574
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
njn, ná Jarou by měl chodit pěky, ten co nejvíce řve, tak bývá zpravidla potrefená husa....
njn, ná Jarou by měl chodit pěky, ten co nejvíce řve, tak bývá zpravidla potrefená husa.... :-D;-)
|
|
03.02.2015 23:15 -
|
2781575
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Proti uloení pokuty v blokovém řízení se nelze odvolat....
Je vak moné
podat tzv. mimořádný opravný prostředek, kterým je ve smyslu správního řádu
přezkumné řízení (§ 94 a násl.).
V přezkumném řízení správní orgány z moci úřední přezkoumávají
pravomocná rozhodnutí v případě, kdy lze důvodně pochybovat o tom,
e rozhodnutí je v souladu s právními předpisy. Podnět k zahájení
přezkumného řízení můe dát i účastník, a to orgánu, který napadené
rozhodnutí vydal.
Usnesení o zahájení přezkumného řízení lze vydat nejdéle do 2 měsíců
ode dne, kdy se přísluný správní orgán o důvodu zahájení přezkumného řízení
dozvěděl, nejpozději vak do 1 roku od právní moci rozhodnutí ve věci.
dokument ministerstva vnitra ... .link.
právní výklad...
strana 41,42 .link.
rozhodnutí Č. j.: 606/2007-160-SPR/2
1. Podle § 97 odst. 3 správního řádu se z r u u j e bloková pokuta v částce 2 500,-Kč uloená dne 19. července 2007 orgánem Městské policie hl. města Prahy a věc se vrací orgánu Městské policie hl. města Prahy, který přestupek projednal v blokovém řízení. Právní názor na dalí postup řízení se uvádí v odůvodnění rozhodnutí.
.link.
Proti uloení pokuty v blokovém řízení se nelze odvolat....
Je vak moné
rozhodnutí vydal.
dokument ministerstva vnitra ... http://img9.rajce.idnes.cz/d0903/6/6585/6585784_21d0f1a7b905a1ae713980914e08da90/images/blok_pokut.jpg?ver=2
právní výklad...
strana 41,42 http://www.polac.cz/katedry/kvs/konfer/sborniky/frumarova.pdf
1. Podle § 97 odst. 3 správního řádu se z r u u j e bloková pokuta v částce 2 500,-Kč uloená dne 19. července 2007 orgánem Městské policie hl. města Prahy a věc se vrací orgánu Městské policie hl. města Prahy, který přestupek projednal v blokovém řízení. Právní názor na dalí postup řízení se uvádí v odůvodnění rozhodnutí.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=20&cad=rja&uact=8&ved=0CFMQFjAJOAo&url=http%3A%2F%2Fwww.mdcr.cz%2FNR%2Frdonlyres%2FE94963EB-7F2A-4FD3-9BB2-DD02DAD1BD76%2F0%2F6062007160SPR2MichaelaPokornabytemLibcice.doc&ei=vETRVLmtGcLzUq24g6gH&usg=AFQjCNGMccPV2O8QjvfxP6Hcdt89r9sHvg
|
|
04.02.2015 01:54 -
|
2781601
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Proti uloení pokuty v blokovém řízení se nelze odvolat....
Je vak moné
rozhodnutí vydal.
dokument ministerstva vnitra ... .link.
právní výklad...
strana 41,42 .link.
.link.
No můj případ se stal po tragické události v rodině a jel jsem prostě za autem (oba o 20-30Km rychleji) - oba za 2500,- no zaplatil jsem a něco podepsal(zřejmě papír e zaplatím sloenkou) take někdo někde stáhnul prachy a pouil podepsaný papír a já si z jiného důvodu nechával vystavit výpis z karty kam MP poslali e zaplaceno na místě,ale zároveň měli i to e zaplatím sloenkou - no a na tom jsem shořel u soudu jak papír.
No můj případ se stal po tragické události v rodině a jel jsem prostě za autem (oba o 20-30Km rychleji) - oba za 2500,- no zaplatil jsem a něco podepsal(zřejmě papír e zaplatím sloenkou) take někdo někde stáhnul prachy a pouil podepsaný papír a já si z jiného důvodu nechával vystavit výpis z karty kam MP poslali e zaplaceno na místě,ale zároveň měli i to e zaplatím sloenkou - no a na tom jsem shořel u soudu jak papír.
|
|
04.02.2015 13:51 -
|
2781703
|
|
Lulina
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
jruze napsal(a): Platí jedno pravidlo..........
Pokud VÍ, e jsi spáchal přestupek, nemá konexe a není tvým koníčkem prudit orgány státní moci, je nejrychlejí a nejlacinějí řeení zaplatit na místě, pokud se bude chovat kulturně, nemá záznam přestupků dlouhý jak hladová zeď a nenarazí na "routa §" (na sluebně vdy 1 bývá), má navíc slunou anci dostat flastr minimální nebo u dolní hranice, případně pouhé "napomenutí". Jiný postup je pouhá ztráta času a peněz, přesně jak píe. Toto ovem platí pouze pro spolupracujícího občana, bojovník proti systému aplikuje zpravidla poněkud odliný postup.
Pokud VÍ, e jsi spáchal přestupek, nemá konexe a není tvým koníčkem prudit orgány státní moci, je nejrychlejí a nejlacinějí řeení zaplatit na místě, pokud se bude chovat kulturně, nemá záznam přestupků dlouhý jak hladová zeď a nenarazí na "routa §" (na sluebně vdy 1 bývá), má navíc slunou anci dostat flastr minimální nebo u dolní hranice, případně pouhé "napomenutí". Jiný postup je pouhá ztráta času a peněz, přesně jak píe;-). Toto ovem platí pouze pro spolupracujícího občana, bojovník proti systému aplikuje zpravidla poněkud odliný postup.
|
|
04.02.2015 14:03 -
|
2781705
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
Tak pod tohle se klidně podepíu!
Tak pod tohle se klidně podepíu! :palec
|
|
04.02.2015 16:21 -
|
2781781
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
najk napsal(a): RIO Pane řidiči, jste si vědom spáchání přestupku....? ANO. Jste ochoten zaplatit blokovou pokutu? ANO. Kdy má prachy zaplatí na místě, kdy nemá dostane blok na pokutu na místě nezaplacenou a sloenku. Blokovou pokutu lze uloit POUZE jestli přestupce přestupek uznal a je ochoten zaplatit!!!!!!!!! Jinak nelze blokovou pokutu uloiti!!!!!! A jde to do správního řízení.......
Praxe????? Zákon mluví jasně (200/90 Sb.) : § 84
(1) Přestupek lze projednat uloením pokuty v blokovém řízení, jestlie je spolehlivě zjitěn, nestačí domluva a obviněný z přestupku je ochoten pokutu (§ 13 odst. 2) zaplatit.
(2) Proti uloení pokuty v blokovém řízení se nelze odvolat.
Naprosto přesná a vyčerpávající odpověď.
Naprosto přesná a vyčerpávající odpověď.
|
|
| |
|
|