| | |
11.09.2014 23:14 -
Re: Opravnena pokuta?
|
2732129
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
To je jak u nás. Neměl jsem u sebe řidičák, občanku, techničák prostě nic. Chvíli jsme spolu komunikovali. Shodou okolností to byla policajtka. Po asi 15 minutách, kdy si mě prověřila podle jména matky atd mi říká. Navrhněte si trest do 1000Kč. A ja hned obratem na ni. ádám trest smrti. To jste měli vidět co udělal ten její kolega jak se ji vysmál.
Sedl jsem a pokračoval.
To je jak u nás. Neměl jsem u sebe řidičák, občanku, techničák prostě nic. Chvíli jsme spolu komunikovali. Shodou okolností to byla policajtka. Po asi 15 minutách, kdy si mě prověřila podle jména matky atd mi říká. Navrhněte si trest do 1000Kč. A ja hned obratem na ni. ádám trest smrti. To jste měli vidět co udělal ten její kolega jak se ji vysmál.
Sedl jsem a pokračoval. :palec
|
|
12.09.2014 07:12 -
|
2732139
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Mám stejnou zkuenost jako Hellmut na minulé stránce. 2x řeeno parkování s MP a rovnou jsem si sypal popel na hlavu, e nemám výmluvu a e je to jasně moje blbost... a jen napomenutí.
No a jednou parkování se státní poli a jako z vtipu - blbě vyplněná hodina přestupku, tak jsem to vzal jak závodník na nejblií sluebnu, abych tam byl dříve ne je vyplněná hodina a borec na recepci jen natvaně zmuchlal lístek.
Mám stejnou zkuenost jako Hellmut na minulé stránce. 2x řeeno parkování s MP a rovnou jsem si sypal popel na hlavu, e nemám výmluvu a e je to jasně moje blbost... a jen napomenutí.
No a jednou parkování se státní poli a jako z vtipu - blbě vyplněná hodina přestupku, tak jsem to vzal jak závodník na nejblií sluebnu, abych tam byl dříve ne je vyplněná hodina a borec na recepci jen natvaně zmuchlal lístek.
|
|
12.09.2014 10:15 -
|
2732156
|
|
Georgie
|
Město: Vranovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Pred cca pul rokem jsem stejne blbe parkoval v Brne u Mahenovyho divadla. Za oknem jsem mel listek, bylo tam napsany ze zabor verejnyho prostranstvi. Sel jsem na Krenovou k MPikum a vyresily to dve kila.
Pred cca pul rokem jsem stejne blbe parkoval v Brne u Mahenovyho divadla. Za oknem jsem mel listek, bylo tam napsany ze zabor verejnyho prostranstvi. Sel jsem na Krenovou k MPikum a vyresily to dve kila.
|
|
23.01.2015 13:20 -
|
2777940
|
|
miskod
|
|
|
Caute...Stal som na mieste vyznacenom sipkou a prisiel mi pozdrav za 500CZK. Zevraj statie v krizovatke. Za prechodom som mal aspon 6m a ci je to krizovatka je velmi otazne.
- Neviete ako je definovana hranica krizovatky? (zvlast ked ma obluk polomer viac ako 50m)
- Postupit to dalej alebo sa na nich vykaslat a zaplatit bez kecov. Keby som si bol vedomy priestupku, tak zaplatim hned.
- Co ked nezaplatim? Pozdrav mi hodili do schranky a ziadnu dodajku som nepodpisoval.
Caute...Stal som na mieste vyznacenom sipkou a prisiel mi pozdrav za 500CZK. Zevraj statie v krizovatke. Za prechodom som mal aspon 6m a ci je to krizovatka je velmi otazne.
- Neviete ako je definovana hranica krizovatky? (zvlast ked ma obluk polomer viac ako 50m)
- Postupit to dalej alebo sa na nich vykaslat a zaplatit bez kecov. Keby som si bol vedomy priestupku, tak zaplatim hned.
- Co ked nezaplatim? Pozdrav mi hodili do schranky a ziadnu dodajku som nepodpisoval.
Přílohy: statie.jpg ( 83710b ) - |
|
23.01.2015 13:29 -
|
2777945
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
to si myslím, e si v řiti, já bych řekl, e hranice křiovatky je korát jak má čumák auta tzn v křiovatce stojí
"hranice křiovatky je místo vyznačené vodorovnou dopravní značkou "Příčná čára souvislá", "Příčná čára souvislá se symbolem Dej přednost v jízdě!" nebo "Příčná čára souvislá s nápisem STOP"; kde taková dopravní značka není, tvoří hranici křiovatky kolmice k ose vozovky v místě, kde pro křiovatku začíná zakřivení okraje vozovky"
Otázka zaplacení teko říct, estli 500 Kč pak stojí za popotahování....
to si myslím, e si v řiti, já bych řekl, e hranice křiovatky je korát jak má čumák auta tzn v křiovatce stojí
"hranice křiovatky je místo vyznačené vodorovnou dopravní značkou "Příčná čára souvislá", "Příčná čára souvislá se symbolem Dej přednost v jízdě!" nebo "Příčná čára souvislá s nápisem STOP"; kde taková dopravní značka není, tvoří hranici křiovatky kolmice k ose vozovky v místě, kde pro křiovatku začíná zakřivení okraje vozovky"
Otázka zaplacení teko říct, estli 500 Kč pak stojí za popotahování....:nevim
|
|
23.01.2015 15:09 -
|
2778027
|
|
kesur
|
|
|
Jsi v hranici křiovatky, pač jetě platí zákaz 5m od hranice křiovatky.
Jsi v hranici křiovatky, pač jetě platí zákaz 5m od hranice křiovatky.
|
|
23.01.2015 16:53 -
|
2778082
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Tohle je zcela oprávněná pokuta, pětikilo je etě dobrý...
Tohle je zcela oprávněná pokuta, pětikilo je etě dobrý...
|
|
01.02.2015 22:37 -
|
2781172
|
|
Dany
|
|
|
Neplatit. Za co proboha? Dostavit se. Zeptat se.
Je to u dlouho, jak to dopadlo?
Já jednou v pěí zóně věděl, e mám pravdu, ale MP chtěl 200. Bylo levnějí zaplatit, ne jet 260km z práce a přijít o den... Následně mi jeho kolega řekl, e to je debil...
Neplatit. Za co proboha? Dostavit se. Zeptat se.
Je to u dlouho, jak to dopadlo?
Já jednou v pěí zóně věděl, e mám pravdu, ale MP chtěl 200. Bylo levnějí zaplatit, ne jet 260km z práce a přijít o den... Následně mi jeho kolega řekl, e to je debil...
|
|
02.02.2015 07:44 -
|
2781195
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
pokud zaplatíte pokutu v blokovém řízení tak je u neopravitelná, prostě zaplacením jste se přiznali a hotovo
pokud zaplatíte pokutu v blokovém řízení tak je u neopravitelná, prostě zaplacením jste se přiznali a hotovo
|
|
02.02.2015 12:35 -
|
2781250
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
Tak to není úplně pravda, i proti blokové pokutě lze podat opravný prostředek, ale co je mi známo tuhle cestu vyuívají "řidiči" co jim hrozí vybodování. A samozřejmě i tady o tom rozhoduje přísluný správní orgán.
Tak to není úplně pravda, i proti blokové pokutě lze podat opravný prostředek, ale co je mi známo tuhle cestu vyuívají "řidiči" co jim hrozí vybodování. A samozřejmě i tady o tom rozhoduje přísluný správní orgán.
|
|
02.02.2015 16:49 -
|
2781301
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Nesouhlasím. Proti zaplacené blokové pokutě na místě přestupku se nelze odvolat, to znamená ádný opravný prostředek.
Nesouhlasím. Proti zaplacené blokové pokutě na místě přestupku se nelze odvolat, to znamená ádný opravný prostředek.
|
|
02.02.2015 17:09 -
|
2781309
|
|
Světlono
|
|
|
Nesouhlasí? Hm a odkud čerpá své vědomosti? Věř mi, znám to z praxe.
Nesouhlasí? Hm a odkud čerpá své vědomosti? Věř mi, znám to z praxe. ;-)
|
|
02.02.2015 18:55 -
|
2781316
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
RIO Pane řidiči, jste si vědom spáchání přestupku....? ANO. Jste ochoten zaplatit blokovou pokutu? ANO. Kdy má prachy zaplatí na místě, kdy nemá dostane blok na pokutu na místě nezaplacenou a sloenku. Blokovou pokutu lze uloit POUZE jestli přestupce přestupek uznal a je ochoten zaplatit!!!!!!!!! Jinak nelze blokovou pokutu uloiti!!!!!! A jde to do správního řízení.......
Praxe????? Zákon mluví jasně (200/90 Sb.) : § 84
(1) Přestupek lze projednat uloením pokuty v blokovém řízení, jestlie je spolehlivě zjitěn, nestačí domluva a obviněný z přestupku je ochoten pokutu (§ 13 odst. 2) zaplatit.
(2) Proti uloení pokuty v blokovém řízení se nelze odvolat.
RIO :palec Pane řidiči, jste si vědom spáchání přestupku....? ANO. Jste ochoten zaplatit blokovou pokutu? ANO. Kdy má prachy zaplatí na místě, kdy nemá dostane blok na pokutu na místě nezaplacenou a sloenku. Blokovou pokutu lze uloit POUZE jestli přestupce přestupek uznal a je ochoten zaplatit!!!!!!!!! Jinak nelze blokovou pokutu uloiti!!!!!! A jde to do správního řízení.......
(1) Přestupek lze projednat uloením pokuty v blokovém řízení, jestlie je spolehlivě zjitěn, nestačí domluva a obviněný z přestupku je ochoten pokutu (§ 13 odst. 2) zaplatit.
(2) Proti uloení pokuty v blokovém řízení se nelze odvolat. ;-)
|
|
02.02.2015 19:16 -
|
2781325
|
|
Světlono
|
|
|
Píu o tom co jsem zail, ne o tom co jsem slyel nebo četl! Dál se k tomu nebudu vyjadřovat.
Píu o tom co jsem zail, ne o tom co jsem slyel nebo četl! Dál se k tomu nebudu vyjadřovat.
|
|
02.02.2015 19:46 -
|
2781344
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Světlono-Je mi úplně jedno kdo má pravdu.
Ale moh by si nám to osvětlit,zná někoho,nebo ty sám si na místě zaplatil a pak se odvolal a dostal to zpět?
Jinak já byl dnes na MP za stání na chodníku u mě před barákem (je to tam běné a nikdy nic,ale v sobotu tam byl nějaký stráník nadenc v 0:35 a napsal mi pozdrav za stěrač)
Měl jsem kliku, na úřadovně nenali fotku,tak jsem dostal domluvu
Světlono-Je mi úplně jedno kdo má pravdu.:-)
Ale moh by si nám to osvětlit,zná někoho,nebo ty sám si na místě zaplatil a pak se odvolal a dostal to zpět?
Jinak já byl dnes na MP za stání na chodníku u mě před barákem (je to tam běné a nikdy nic,ale v sobotu tam byl nějaký stráník nadenc v 0:35 a napsal mi pozdrav za stěrač)
Měl jsem kliku, na úřadovně nenali fotku,tak jsem dostal domluvu :-d
|
|
02.02.2015 21:17 -
|
2781399
|
|
Lulina
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
najk napsal(a): RIO Pane řidiči, jste si vědom spáchání přestupku....? ANO. Jste ochoten zaplatit blokovou pokutu? ANO. Kdy má prachy zaplatí na místě, kdy nemá dostane blok na pokutu na místě nezaplacenou a sloenku. Blokovou pokutu lze uloit POUZE jestli přestupce přestupek uznal a je ochoten zaplatit!!!!!!!!! Jinak nelze blokovou pokutu uloiti!!!!!! A jde to do správního řízení.......
(2) Proti uloení pokuty v blokovém řízení se nelze odvolat.
Vyčerpávající. Blokové pokuty jsem dával 12 let a nikdy to nikdo nezvrátil, ovem na druhou stranu si umím představit situaci, e cestou soudní lze případně napadnout některý aspekt procesu uloení blokové pokuty
a pokud se prokáe protiprávnost, bude její uloení anulováno (tzv. nulita aktu), v praxi jsem se s tím ale nesetkal.
Vyčerpávající. Blokové pokuty jsem dával 12 let a nikdy to nikdo nezvrátil, ovem na druhou stranu si umím představit situaci, e cestou soudní lze případně napadnout některý aspekt procesu uloení blokové pokuty
a pokud se prokáe protiprávnost, bude její uloení anulováno (tzv. nulita aktu), v praxi jsem se s tím ale nesetkal.
|
|
03.02.2015 22:02 -
|
2781566
|
|
DOUFAK
|
|
|
2x jsem v prolých letech "vyhrál" nebo ustál správní řízení s MP kdy jsem poukazoval na protiprávnost jejího počínání.Bez ztráty bodu i jediné koruny ...
2x jsem v prolých letech "vyhrál" nebo ustál správní řízení s MP kdy jsem poukazoval na protiprávnost jejího počínání.Bez ztráty bodu i jediné koruny ...:palec
|
|
03.02.2015 22:22 -
|
2781569
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
DOUFAK napsal(a): 2x jsem v prolých letech "vyhrál" nebo ustál správní řízení s MP kdy jsem poukazoval na protiprávnost jejího počínání.Bez ztráty bodu i jediné koruny ...
nerozumím tvému sdělení........ není tady náhodou pokec o pokutě??? správní řízení je něco úplně jiného.... BP se na místě neudělí, pokud přestupce s přestupkem nesouhlasí, nebo odmítá zaplatit, pak se věc postupuje dle pětistovky (Správko) příslunému orgánu k projednání a tam má právo předkládat důkazy, klidně i lhát, můe si vzít právnika, nebo se nechat zastupovat... je to taková hra, kde správní orgán rozhodne dle důkazů, přesvědčení, svědků ap. Jinak jestli je člověk jistý, e nespáchal, tak největí kravina je zaplatit BP.... Rovnou můe odmítnout uznat přestupek a poádat o postoupení do SŘ...
nerozumím tvému sdělení........ není tady náhodou pokec o pokutě??? správní řízení je něco úplně jiného.... BP se na místě neudělí, pokud přestupce s přestupkem nesouhlasí, nebo odmítá zaplatit, pak se věc postupuje dle pětistovky (Správko) příslunému orgánu k projednání a tam má právo předkládat důkazy, klidně i lhát, můe si vzít právnika, nebo se nechat zastupovat... je to taková hra, kde správní orgán rozhodne dle důkazů, přesvědčení, svědků ap. :-D Jinak jestli je člověk jistý, e nespáchal, tak největí kravina je zaplatit BP.... Rovnou můe odmítnout uznat přestupek a poádat o postoupení do SŘ... :-D
|
|
| |
|
|