| | |
11.09.2014 16:27 -
Opravnena pokuta?
|
2731894
|
|
spacekj
|
Město: Brno, Auto: Audi A4 2013 1,8TFSI 172kW | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Ahoj vespolek. Tak se mi stala nemila vec. Jezdim kolem druhe domu z prace a v tu dobu se proste nikde kolem domu neda zaparkovat nic vetsiho nez Fabia (Ukrajinska v Brne). Nechal jsem tedy auto na "vjezdu", ktery je na fotce v priloze. Vjezd nikam nevede, je to zpevnena plocha a nikde tam neni zadna znacka ani nic jineho. Je tohle stani opravdu na pokutu?
Ahoj vespolek. Tak se mi stala nemila vec. Jezdim kolem druhe domu z prace a v tu dobu se proste nikde kolem domu neda zaparkovat nic vetsiho nez Fabia (Ukrajinska v Brne). Nechal jsem tedy auto na "vjezdu", ktery je na fotce v priloze. Vjezd nikam nevede, je to zpevnena plocha a nikde tam neni zadna znacka ani nic jineho. Je tohle stani opravdu na pokutu?
Přílohy: Parkovani.jpg ( 217371b ) - |
|
11.09.2014 16:56 -
Re: Opravnena pokuta?
|
2731907
|
|
jumep
|
|
|
akokolvek je to nezmyslne, je to vyjazd / vjazd (ako ked niekomu stojis pred branou)
opravnena je, nezmyselna tiez
akokolvek je to nezmyslne, je to vyjazd / vjazd (ako ked niekomu stojis pred branou)
opravnena je, nezmyselna tiez
|
|
11.09.2014 16:59 -
|
2731910
|
|
spacekj
|
|
|
Nemusi byt vjezd nahodou oznaceny znackou? Stejne tak, jako treba prijezdova plocha pro hasice. Prave by me zajimalo, co presne mi tam zakazuje parkovat.
Nemusi byt vjezd nahodou oznaceny znackou? Stejne tak, jako treba prijezdova plocha pro hasice. Prave by me zajimalo, co presne mi tam zakazuje parkovat.
|
|
11.09.2014 17:04 -
|
2731913
|
|
Nesebr
|
|
|
Na pokutovem listku je vzdy nspsany paragraf, který byl porusen.
Ten vjezd je predpokladam pro Integrovany zachranny systém, hasici, sanitky a mel by se dodrzovat pred kazdym vchodem do domu. U nas v Ostrave uz zacali srafovat pred tyto mista zlute cary.
Na pokutovem listku je vzdy nspsany paragraf, který byl porusen.
Ten vjezd je predpokladam pro Integrovany zachranny systém, hasici, sanitky a mel by se dodrzovat pred kazdym vchodem do domu. U nas v Ostrave uz zacali srafovat pred tyto mista zlute cary.
|
|
11.09.2014 17:08 -
|
2731917
|
|
spacekj
|
|
|
Listek byl komplet rozmoceny a necitelny. Jak je vidno na fotce, zadny zluty cary, zadny cedule, nic co by zakazovalo stani ci cemukoliv jinemu...
Listek byl komplet rozmoceny a necitelny. Jak je vidno na fotce, zadny zluty cary, zadny cedule, nic co by zakazovalo stani ci cemukoliv jinemu...
|
|
11.09.2014 17:10 -
|
2731921
|
|
jumep
|
|
|
vjazd do garaze / svoju vlasnu branu mas tiez oznacenu?
vjazd do garaze / svoju vlasnu branu mas tiez oznacenu?
|
|
11.09.2014 17:15 -
|
2731923
|
|
spacekj
|
|
|
Ze zkusenosti ma kazdy pred garazi, ktera usti na klasickou komunikaci aspon zlute cary. Ja nemam nic (bydlim v bytovce, proto resim tento problem).
Ze zkusenosti ma kazdy pred garazi, ktera usti na klasickou komunikaci aspon zlute cary. Ja nemam nic (bydlim v bytovce, proto resim tento problem).
|
|
11.09.2014 17:30 -
|
2731929
|
|
Nesebr
|
|
|
Branit by ti melo hlavně svedomi a moralka, ze se kvůli tvemu autu nedostane invalida domu, zachranari budou muset klickovat s nositkama nebo bude hasicum chybet metr hadice kdyz ti bude horet obyvak.
Je i mnoho jinych veci, co nejsou namalovane a proste se nedelaji.
Branit by ti melo hlavně svedomi a moralka, ze se kvůli tvemu autu nedostane invalida domu, zachranari budou muset klickovat s nositkama nebo bude hasicum chybet metr hadice kdyz ti bude horet obyvak.
Je i mnoho jinych veci, co nejsou namalovane a proste se nedelaji.
Přílohy: DSC_0667.JPG ( 2873490b ) - |
|
11.09.2014 17:38 -
|
2731942
|
|
spacekj
|
|
|
A takhle nejak to melo byt oznaceny. Ve meste bydlim chvili, takze nejakych mistech pro vjezdy sanitek a podobne se dozvidam ted (ne, pri delani ridicaku se to neresilo). Bohuzel tohle bylo JEDINE misto, kam se mi auto vlezlo na celem sidlisti (no a jeste tyto plochy v jinych mistech, kde mimochodem auta stavaji).
A takhle nejak to melo byt oznaceny. Ve meste bydlim chvili, takze nejakych mistech pro vjezdy sanitek a podobne se dozvidam ted (ne, pri delani ridicaku se to neresilo). Bohuzel tohle bylo JEDINE misto, kam se mi auto vlezlo na celem sidlisti (no a jeste tyto plochy v jinych mistech, kde mimochodem auta stavaji).
|
|
11.09.2014 17:48 -
|
2731947
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
Tohle je vjezd jen s velkou dávkou fantazie. I u mnohem zřetelnějích výstupů z chodníku ke komunikaci jsou zvykem luté čáry na vozovce. Tedy alespoň na Lesné, jak koukám, tak v Bohunicích se s tím neobtěují. Tak jako tak tě čeká jednání s úřadem. Buď zaplatit nebo jít do správního řízení. A pokud půjde do správního, tak jako prostý občan jsi v nevýhodě, to raději nějakého právníka sebou. Jestli se to dá hrát na osobu sice známou, ale nedohledatelnou netuím.
A dodávám pro kolegy co ho kárali, tak v poměrech, situaci a hustotě provozu v oné ulici, by sanitce ani hasičům nebránil, jedině pokud by někdo stěhoval nábytek.
Tohle je vjezd jen s velkou dávkou fantazie. I u mnohem zřetelnějích výstupů z chodníku ke komunikaci jsou zvykem luté čáry na vozovce. Tedy alespoň na Lesné, jak koukám, tak v Bohunicích se s tím neobtěují. Tak jako tak tě čeká jednání s úřadem. Buď zaplatit nebo jít do správního řízení. A pokud půjde do správního, tak jako prostý občan jsi v nevýhodě, to raději nějakého právníka sebou. Jestli se to dá hrát na osobu sice známou, ale nedohledatelnou netuím.
A dodávám pro kolegy co ho kárali, tak v poměrech, situaci a hustotě provozu v oné ulici, by sanitce ani hasičům nebránil, jedině pokud by někdo stěhoval nábytek.;-)
|
|
11.09.2014 18:12 -
|
2731961
|
|
spacekj
|
|
|
Nerad parkuju na takovych mistech, bohuzel pri navratu z prace po 2. hodine v noci je hledat misto na parkovani utopie. Nebylo na celym sidlisti nic, kam bych C5 narval. Zajimave je, ze problem s parkovanim mam az posledniho pul mesice, mozna mesic. Jinak jsem vzdy mohl auto nechat pekne u hlavni cesty podelne.
Nerad parkuju na takovych mistech, bohuzel pri navratu z prace po 2. hodine v noci je hledat misto na parkovani utopie. Nebylo na celym sidlisti nic, kam bych C5 narval. Zajimave je, ze problem s parkovanim mam az posledniho pul mesice, mozna mesic. Jinak jsem vzdy mohl auto nechat pekne u hlavni cesty podelne.
|
|
11.09.2014 18:45 -
|
2731973
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
asi má dobrého souseda, jestli ten lístek je předvolánka, tak tam dojdi a zapla, to je to nejjednoduchí řeení, jestli má dobrého a drahého právnika, tak jdi do správního řízení - bude tě to stát 5x tolik. Jinak vztek na poldy je někdy neoprávněně zbytečný, kdy pán soused zavolá, tak policie ze zákona MUSÍ řeit a jednat....
Moná to ani nebyla policie ale vaí místní čerti - MP. Jdi a zapla - bude mít klid. Nezaplatí dostane předvolánku s barevným pruhem... nedostaví se bez omluvy, tak tě předvedou... oni to prostě nějak musí vyřeit. Doporučuji se na sluebně - nejspíe MP chovat sluně a můe odejít třeba jenom s napomenutím , nebo symbolickou pokutou. ONI to prostě nějak musí vyřeit a ukončit. Hlavně nemachruj, protoe v některých případech se můe výe pokuty odvádět od chování osoby (to jsou ty pokuty, kde je sankce v rozmezí od - do) a věř tomu, e vím o čem píu
asi má dobrého souseda, jestli ten lístek je předvolánka, tak tam dojdi a zapla, to je to nejjednoduchí řeení, jestli má dobrého a drahého právnika, tak jdi do správního řízení - bude tě to stát 5x tolik. Jinak vztek na poldy je někdy neoprávněně zbytečný, kdy pán soused zavolá, tak policie ze zákona MUSÍ řeit a jednat....
Moná to ani nebyla policie ale vaí místní čerti - MP. Jdi a zapla - bude mít klid. Nezaplatí dostane předvolánku s barevným pruhem... nedostaví se bez omluvy, tak tě předvedou... oni to prostě nějak musí vyřeit. Doporučuji se na sluebně - nejspíe MP chovat sluně a můe odejít třeba jenom s napomenutím , nebo symbolickou pokutou. ONI to prostě nějak musí vyřeit a ukončit. Hlavně nemachruj, protoe v některých případech se můe výe pokuty odvádět od chování osoby :-D (to jsou ty pokuty, kde je sankce v rozmezí od - do) a věř tomu, e vím o čem píu ;-)
|
|
11.09.2014 18:47 -
|
2731974
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
Aha, tak teď je mi to jasnějí, myslel jsem, e jsi to parkoval na cestě před těma "kolejema", souběně s vozovkou. Pokud to správně chápu, tak jsi to postavil na ně, kolmo k cestě, z větí části mimo vozovku. V tom případě to městská policie nejspíe vyhodnotila jako zábor veřejného prostranství a ne jako dopravní přestupek, tomu nemohli odolat. Já osobně bych zael na MP a zkusil to ubrečet na co nejmení pokutu a dále s tím neztrácel čas a energii.
Aha, tak teď je mi to jasnějí, myslel jsem, e jsi to parkoval na cestě před těma "kolejema", souběně s vozovkou. Pokud to správně chápu, tak jsi to postavil na ně, kolmo k cestě, z větí části mimo vozovku. V tom případě to městská policie nejspíe vyhodnotila jako zábor veřejného prostranství a ne jako dopravní přestupek, tomu nemohli odolat. Já osobně bych zael na MP a zkusil to ubrečet na co nejmení pokutu a dále s tím neztrácel čas a energii.
|
|
11.09.2014 18:49 -
|
2731976
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Normální parkovací místo to není. Neměl by si tam stát a parkovat. Záleí také trochu na přístupu kadého jednoho policisty. Já jako polda bych to nechal bejt, a neřeil bych to. Ale jestli si ji pokutu zaplatil stejně nemá odvolání. A v tomto případě bych se ani asi nehádal a zaplatil bych to, mení zlo ne to tahat do přestupkové komise.
Normální parkovací místo to není. Neměl by si tam stát a parkovat. Záleí také trochu na přístupu kadého jednoho policisty. Já jako polda bych to nechal bejt, a neřeil bych to. Ale jestli si ji pokutu zaplatil stejně nemá odvolání. A v tomto případě bych se ani asi nehádal a zaplatil bych to, mení zlo ne to tahat do přestupkové komise.
|
|
11.09.2014 19:04 -
|
2731992
|
|
spacekj
|
|
|
Neplatil. Oni mi jen nechali listek za steracem, kterej byl uplne rozmocenej a necitelnej. Jen vim, ze nic jinyho to byt nemohlo. Takze to necham byt, kdyz mi dojde predvolani, pujdu tam a pri dotazu proc jim odpovim protoze to jinde bohuzel neslo, parkoviste jsou precpany a ja o pul 3 v noci nebudu nikde chodit s drahym laptopem a vecma do prace skrze to, ze parkuju daleko od domu. Snad to jako "lidi" pochopej.
Neplatil. Oni mi jen nechali listek za steracem, kterej byl uplne rozmocenej a necitelnej. Jen vim, ze nic jinyho to byt nemohlo. Takze to necham byt, kdyz mi dojde predvolani, pujdu tam a pri dotazu proc jim odpovim protoze to jinde bohuzel neslo, parkoviste jsou precpany a ja o pul 3 v noci nebudu nikde chodit s drahym laptopem a vecma do prace skrze to, ze parkuju daleko od domu. Snad to jako "lidi" pochopej.
|
|
11.09.2014 19:13 -
|
2731997
|
|
jumep
|
|
|
hlavne im zober ten listok rozmoceny a opytaj sa ze ako si to mal riesit z tohoto (mohla to byt aj reklama za stieracom )
hlavne im zober ten listok rozmoceny a opytaj sa ze ako si to mal riesit z tohoto (mohla to byt aj reklama za stieracom :D )
|
|
11.09.2014 19:16 -
|
2732003
|
|
jruze
|
|
|
No řekl bych e třeba kdy jsi se tam stěhoval tak ti přilo vhod e tento vězd nebyl zablokovanej a e jsi si se zařízením bytu mohl dojet a ke vchodu(proto to tam je) Jinak kdy jsem jezdil jetě s dročkou (u jednoho podniku)tak jsme stávali kde se dalo(včetně chodníku a modré zóny) a pokud ví kdy ti to tam dali tak dobrá finta (vyzkouená) je zavolat tam a říct e jsi měl sr...ku (nebo tak něco) a nebyla jiná monost to někam rychle postavit a utíkat ne to bude v gatích - a jestli by se stím nedalo něco udělat(vdycky to vylo) no později jsme je u měli zpracované a přehlíeli nae auta.
No řekl bych e třeba kdy jsi se tam stěhoval tak ti přilo vhod e tento vězd nebyl zablokovanej a e jsi si se zařízením bytu mohl dojet a ke vchodu(proto to tam je) Jinak kdy jsem jezdil jetě s dročkou (u jednoho podniku)tak jsme stávali kde se dalo(včetně chodníku a modré zóny) a pokud ví kdy ti to tam dali tak dobrá finta (vyzkouená) je zavolat tam a říct e jsi měl sr...ku (nebo tak něco) a nebyla jiná monost to někam rychle postavit a utíkat ne to bude v gatích - a jestli by se stím nedalo něco udělat(vdycky to vylo) no později jsme je u měli zpracované a přehlíeli nae auta.;-)
|
|
11.09.2014 19:39 -
|
2732026
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Jardo přesně tak a jinak nečekej na předvolánku, ale zavolej tam na tu vai městskou čertovskou MP, jestli to byli oni a klidně řekni, e hned příjde a tam jim řekni tu pohádku striptéra Jardy, kdy bude mít slubu pohoďák, tak by si i ty mohl v pohodě odejít a pak chválit vae čerty
Jardo přesně tak a jinak nečekej na předvolánku, ale zavolej tam na tu vai městskou čertovskou MP, jestli to byli oni a klidně řekni, e hned příjde a tam jim řekni tu pohádku striptéra Jardy, kdy bude mít slubu pohoďák, tak by si i ty mohl v pohodě odejít a pak chválit vae čerty :-d
|
|
11.09.2014 20:16 -
|
2732050
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Jak píe Mistr Mazák, dojdi tam posyp si hlavu popelem a bude to v pohodě.
Já poslední dobou a MP nenávidím ,tak jsem vdy odeel s napomenutím.
A nejlepí je historka od kamaráda : Stál omylem na invalidním místě (v noci nacouval do jednosměrky a neviml si značky) Ráno měl samozřejmě lístek za sklem. el na policii a první co jim řekl bylo "rovnou mě zatkněte nebo zastřelte" Oni:"jako proč ?" On : " Mám straný průser,jsem debil atd.,vysvětlil situaci a oni ho nechali bez pokuty jen s napomenutím.
Jak píe Mistr Mazák, dojdi tam posyp si hlavu popelem a bude to v pohodě.
Já poslední dobou a MP nenávidím ,tak jsem vdy odeel s napomenutím.
A nejlepí je historka od kamaráda : Stál omylem na invalidním místě (v noci nacouval do jednosměrky a neviml si značky) Ráno měl samozřejmě lístek za sklem. el na policii a první co jim řekl bylo "rovnou mě zatkněte nebo zastřelte" Oni:"jako proč ?" On : " Mám straný průser,jsem debil atd.,vysvětlil situaci a oni ho nechali bez pokuty jen s napomenutím.
|
|
11.09.2014 22:07 -
|
2732101
|
|
jruze
|
|
|
S měákama nemám problém - místní mají zákaz stavět citroeny a rychlost jim měří jen informačně.
S měákama nemám problém - místní mají zákaz stavět citroeny a rychlost jim měří jen informačně.:palec
|
|
| |
|
|