| | |
28.04.2014 19:55 -
Citroen Jumper alebo ine?
|
2691194
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Zdravim veckých
Uvaujeme nad kúpou dodávky na prepravu osôb zahraničie-sk, trasy pribline 1400-2000km. Poiadavky sú schopný výkon, dobrá spotreba, výbava auta, komfort a priestor pre cestujúcich.
Osobne nemám vežký rozhžad v tejto oblasti, no náa aktuálna off road dodávka H1 HSV Starex nieje na to najvhodnejia. Hlavne kvôli vyím dialničným rýchlostiam ktoré mu nechutia.
Zatial sa zaujímam o mercedes Vito / viano 3.0 V6 CDi (takéto dačo :: .link. ) ale ten má málo miest na sedenie, vo vačej verzií Sprinter sú zase sedačky ako trestné lavice a bez opierok lakov
a o citroen Jumper /boxer/ducato II. 3.0 HDi (také dačo :: .link. )
Na jumpra som vak nepočul dobrého slova, vačina dielov sa vyrába v taliansku, montána linka v turecku..prakticky ani ten znak nieje made in france. Motorizácia 2.2 HDi je od Fordu a evraj dos nepodarená čo sa závad týka, EGR tam odchádzajú ako na páse. Take jediná moná pre mna je 3.0 HDi od iveca.
Zaujíma ma vá názor, príp. návrhy.
Predbene som zavrhol nový sprinter a vw crafter.
Zdravim veckých
Uvaujeme nad kúpou dodávky na prepravu osôb zahraničie-sk, trasy pribline 1400-2000km. Poiadavky sú schopný výkon, dobrá spotreba, výbava auta, komfort a priestor pre cestujúcich.
Osobne nemám vežký rozhžad v tejto oblasti, no náa aktuálna off road dodávka H1 HSV Starex nieje na to najvhodnejia. Hlavne kvôli vyím dialničným rýchlostiam ktoré mu nechutia.
Zatial sa zaujímam o mercedes Vito / viano 3.0 V6 CDi (takéto dačo :: http://mercedes-viano.autobazar.eu/30-cdi-trend-kompakt-at-id5013354.html ) ale ten má málo miest na sedenie, vo vačej verzií Sprinter sú zase sedačky ako trestné lavice a bez opierok lakov
a o citroen Jumper /boxer/ducato II. 3.0 HDi (také dačo :: http://citroen-jumper.autobazar.eu/30-hdi-9m-id4831545.html )
Na jumpra som vak nepočul dobrého slova, vačina dielov sa vyrába v taliansku, montána linka v turecku..prakticky ani ten znak nieje made in france. Motorizácia 2.2 HDi je od Fordu a evraj dos nepodarená čo sa závad týka, EGR tam odchádzajú ako na páse. Take jediná moná pre mna je 3.0 HDi od iveca.
Zaujíma ma vá názor, príp. návrhy.
Predbene som zavrhol nový sprinter a vw crafter.
|
|
28.04.2014 21:15 -
Re: Citroen Jumper alebo ine?
|
2691205
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Poviem čo viem. Sprinter hnije celkom rýchlo, za pár rokov hrdza ide na povrch. Motory asi do 2010 pokial bolo Bosch vstrekovanie tak relatívne bez závad. Buď síce okolo 250 000 tis km začne klepa na kluke a je po ňom. Alebo sú také čo majú cez 500 000km a sú ok. Spojka vydrí fakt dlho, niektoré majú pôvodnú stále. Prevodovky bez závad. Sem tam odídu loiska v diferáku a sem tam kardanov - kríe. Novie vstrekovanie Delphi - tak to je u zle, o dos poruchovejie. Horie na hžadanie závad atď.
Jumper III to je podža mňa najväčí mejd v histórii. Motor Ford PUMA 2,2hdi sa nezaprie, e je ford. Do 200 000 ich vežké mnostvo odíde, buď vybehne ojnica alebo prepáli piest. EGR odchádzal v začiatkoch u po pár tis km. Teraz u vydri dlhsie. Vela vela zvolavaciek.. Kabelá zhnije ete v záruke. Hlavne kvôli vode pod LP svetlom. Podvozok, káble k čidlám ABS. Spojky a prevodovky tie dlho nevydria. Auto po 100tis km vyzerá ako keby malo u milion. Prepínače el okien, lanká otvárania dverí, krútiaca sa kasňa, konektory k zadným svetlám.. Rezerva ktorá zhnije a ani raz sa nepouije Fakt je to rot.. Čo sa týka talianskych motorov 2,3 a 3.0hdi tie sú trochu spolahlivejsie, ja osobne som nepočul, e by vybehla oknica alebo nieco podobne. Ale problem je korozia hliniku. Niečo na motore odrútit este v zaruke je 50% odtrhnuta skrutka. Na talianskych motoroch odchadzaju klapky v sani, elektricke a ako hniju tak napuchnu a zadru v urcitej polohe. Samozrejme dost casto v zavretej takze nejde nastartovat. Vybrat zhavice 50% pripadov sa zlomia lebo su zahrdzavene. 2,3 ma rozvod remen. Ostatne retaz. Ďalej dos často zahrdzavejú predné brzdy. AKo bol Jumper II vydarený tak III je fakt rot. Ete manapdlo e zadiera radenie (čap na prevodovke).. K inej dodávke sa neviem vyjadri. Jeden člen rodiny ma renolt master od novoty a má na nom cez 800tis km, som kukal ako puk, vravel e vstreky bosch povodne, 3* spojka, raz poloosi. Behá po celej europe a ked sa stretne na parkovisku kadetade tak sa len smeje sprintakom a jumperom. Ktovie či to má v stredu vyrobene alebo čo. Tak zatial vsetko co ma na rychlo napadlo.
Poviem čo viem. Sprinter hnije celkom rýchlo, za pár rokov hrdza ide na povrch. Motory asi do 2010 pokial bolo Bosch vstrekovanie tak relatívne bez závad. Buď síce okolo 250 000 tis km začne klepa na kluke a je po ňom. Alebo sú také čo majú cez 500 000km a sú ok. Spojka vydrí fakt dlho, niektoré majú pôvodnú stále. Prevodovky bez závad. Sem tam odídu loiska v diferáku a sem tam kardanov - kríe. Novie vstrekovanie Delphi - tak to je u zle, o dos poruchovejie. Horie na hžadanie závad atď.
Jumper III to je podža mňa najväčí mejd v histórii. Motor Ford PUMA 2,2hdi sa nezaprie, e je ford. Do 200 000 ich vežké mnostvo odíde, buď vybehne ojnica alebo prepáli piest. EGR odchádzal v začiatkoch u po pár tis km. Teraz u vydri dlhsie. Vela vela zvolavaciek.. Kabelá zhnije ete v záruke. Hlavne kvôli vode pod LP svetlom. Podvozok, káble k čidlám ABS. Spojky a prevodovky tie dlho nevydria. Auto po 100tis km vyzerá ako keby malo u milion. Prepínače el okien, lanká otvárania dverí, krútiaca sa kasňa, konektory k zadným svetlám.. Rezerva ktorá zhnije a ani raz sa nepouije :D Fakt je to rot.. Čo sa týka talianskych motorov 2,3 a 3.0hdi tie sú trochu spolahlivejsie, ja osobne som nepočul, e by vybehla oknica alebo nieco podobne. Ale problem je korozia hliniku. Niečo na motore odrútit este v zaruke je 50% odtrhnuta skrutka. Na talianskych motoroch odchadzaju klapky v sani, elektricke a ako hniju tak napuchnu a zadru v urcitej polohe. Samozrejme dost casto v zavretej takze nejde nastartovat. Vybrat zhavice 50% pripadov sa zlomia lebo su zahrdzavene. 2,3 ma rozvod remen. Ostatne retaz. Ďalej dos často zahrdzavejú predné brzdy. AKo bol Jumper II vydarený tak III je fakt rot. Ete manapdlo e zadiera radenie (čap na prevodovke).. K inej dodávke sa neviem vyjadri. Jeden člen rodiny ma renolt master od novoty a má na nom cez 800tis km, som kukal ako puk, vravel e vstreky bosch povodne, 3* spojka, raz poloosi. Behá po celej europe a ked sa stretne na parkovisku kadetade tak sa len smeje sprintakom a jumperom. Ktovie či to má v stredu vyrobene alebo čo. Tak zatial vsetko co ma na rychlo napadlo.
|
|
28.04.2014 21:53 -
|
2691218
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Hmm nepoteil si ma.. myslel som e aspon ten 3.0 bude fajn..aj ked je pravda ze iveco kamiony boli najlacnejsie a najvacsie sroty..osobne som si s ivecom uzil len kratko tak neviem.
Do vyberu mi pribudol nový hyundai H1 People.. vyzerá to zaujímavo..ale predsa len viano má pneumaticku napravu a ten komfort je tam skoro ako v aute. Rozmyslam este nad verziou 4wd
Hmm nepoteil si ma.. myslel som e aspon ten 3.0 bude fajn..aj ked je pravda ze iveco kamiony boli najlacnejsie a najvacsie sroty..osobne som si s ivecom uzil len kratko tak neviem.
Do vyberu mi pribudol nový hyundai H1 People.. vyzerá to zaujímavo..ale predsa len viano má pneumaticku napravu a ten komfort je tam skoro ako v aute. Rozmyslam este nad verziou 4wd
|
|
28.04.2014 22:23 -
|
2691221
|
|
Nesebr
|
|
|
Mám Iveco Daily 2.8 TD z roku 1999 (foto v profilu) myslím, e je drák. Najeto kolem 500 tkm dle servisky a tachometru. Jsem druhý majitel. 3x rozvody, 1x kriz kardanu, 1x lozisko kardanu, nejake ty čepy na přední nápravě, brzdy-desky+kotouče, Jo a vloni se vysypal diferak, ucpaný odvzduňovák, vycákal se olej a vysypalo se loisko na hruce (zanedbaná údrba).
Myslím na ty roky a km, přetěování celkem O.K. Jen ten oranový mor tomu seral prahy a podlahu. vyvařeno před 3 roky.
Jo a Iveco má jediné rám, ostatní jsou samonosné káry.
Od Renaultu mě vsichni mechanici odrazovali, málo dílů z druhoky, patné přístupy ke vemu. Něco jiného prý je divize Renault Truck, to je qalita..
Mám Iveco Daily 2.8 TD z roku 1999 (foto v profilu) myslím, e je drák. Najeto kolem 500 tkm dle servisky a tachometru. Jsem druhý majitel. 3x rozvody, 1x kriz kardanu, 1x lozisko kardanu, nejake ty čepy na přední nápravě, brzdy-desky+kotouče, Jo a vloni se vysypal diferak, ucpaný odvzduňovák, vycákal se olej a vysypalo se loisko na hruce (zanedbaná údrba).
Myslím na ty roky a km, přetěování celkem O.K. Jen ten oranový mor tomu seral prahy a podlahu. vyvařeno před 3 roky.
Jo a Iveco má jediné rám, ostatní jsou samonosné káry.
Od Renaultu mě vsichni mechanici odrazovali, málo dílů z druhoky, patné přístupy ke vemu. Něco jiného prý je divize Renault Truck, to je qalita..
|
|
29.04.2014 08:05 -
|
2691286
|
|
jumep
|
|
|
2.8 motor tu nemozes spominat - tu sa bavia o novom aute
tie auta bohuzial su stavane tak ako su stavane - nechcu aby tie dodavky prezivali tolko co prezivali tie v onych dobach
a ano - ford puma motor, ked nemusis - zdaleka to obid (to ti dava aj odpoved na pripadny ford)
2.8 motor tu nemozes spominat - tu sa bavia o novom aute
tie auta bohuzial su stavane tak ako su stavane - nechcu aby tie dodavky prezivali tolko co prezivali tie v onych dobach
a ano - ford puma motor, ked nemusis - zdaleka to obid (to ti dava aj odpoved na pripadny ford)
|
|
29.04.2014 09:16 -
|
2691290
|
|
Delict
|
|
|
OT::
Renault Truck prakticky nieje uplne renault, je to samostatná divízia, kedysi to bola automobilka berliet, ( .link. ), ktorú istý čas vlastnil Citroen. Vznikli tak zaujímavé citroen/ berliet kamióny. Po krachu v 1975 vak Peugeot odpredal Berliet aj Maserati.. Berliet bol zacleneny do renaultu a z toho vzniklo renault trucks.
Z produkcie citroen tak vznikli náklaďáky Citroen K ( .link. ) famózny Belphegor ( .link. ) (hydropneumaticke brzdy, priehlad z kabiny pred auto, bertoniho dizajn..
Renault master a trojičku traffic/vivaro/primastar som zaradil tiez do výberu..musim si porovnat
OT::
Renault Truck prakticky nieje uplne renault, je to samostatná divízia, kedysi to bola automobilka berliet, ( http://sk.wikipedia.org/wiki/Berliet ), ktorú istý čas vlastnil Citroen. Vznikli tak zaujímavé citroen/ berliet kamióny. Po krachu v 1975 vak Peugeot odpredal Berliet aj Maserati.. Berliet bol zacleneny do renaultu a z toho vzniklo renault trucks.
Z produkcie citroen tak vznikli náklaďáky Citroen K ( http://sk.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_K ) famózny Belphegor ( http://sk.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_Belph%C3%A9gor ) (hydropneumaticke brzdy, priehlad z kabiny pred auto, bertoniho dizajn..
Renault master a trojičku traffic/vivaro/primastar som zaradil tiez do výberu..musim si porovnat
|
|
| |
|
|