| | |
25.04.2014 13:58 -
Re: C3 peripetie
|
2690155
|
|
Hanz 397
|
|
|
To první je výpadek hlavního motorovýho relé-takový to černý obdélníkový někde vedle jednotky. Buď odchází,nebo se občas stává,e k němu prostě přehnijou dráty...
A ta druhá chyba s tou první můe přímo souviset-pokud vypadlo napájení pro zapalování,tak (čistě teoreticky) se dostala směs do válců,ale odela nespálená...
Take bych zkontroloval relé a jeho napájení v první řadě.
To první je výpadek hlavního motorovýho relé-takový to černý obdélníkový někde vedle jednotky. Buď odchází,nebo se občas stává,e k němu prostě přehnijou dráty...
A ta druhá chyba s tou první můe přímo souviset-pokud vypadlo napájení pro zapalování,tak (čistě teoreticky) se dostala směs do válců,ale odela nespálená...
Take bych zkontroloval relé a jeho napájení v první řadě.
|
|
25.04.2014 14:05 -
|
2690158
|
|
jumep
|
|
|
tak tak, ta chyba zmesy bude nasledna po vypadku toho prudu
takze skontrolovat kontakty a napajacie konektory atd
tak tak, ta chyba zmesy bude nasledna po vypadku toho prudu
takze skontrolovat kontakty a napajacie konektory atd
|
|
25.04.2014 14:57 -
|
2690161
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Díky moc za rady, mrknu na to.
Díky moc za rady, mrknu na to.
|
|
07.05.2014 13:08 -
|
2693828
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
sgt napsal(a): Mám rovnaké auto+motor. Inak tú chybu KAT háde aj mne, po výmaze to vydrí cca 100-200km. Na diag vyzerajú hodnoty z lambda sond celkom OK. Len po studenom natartovaní trochu kolíu otáčky, tak sa chystám vymeni sviečky a dúfam e vyrieim problém aj z KAT...
aj pre @Dutch
Take pred týdňom som vymenil sviečky za BOSCH Platin plus (FR 7 DPX+) 0 242 235 547 (3,5 /ks)
Sviečky čom som odtiaž vytiahol boli BERU 4-kontakty, neviem či ete výrobná sada (auto má 120 tkm).
Po prvom natartovaní motor krásne pradie, iadne kolísanie otáčok a po nejakých 100km sa zatiaž iadna chyba neobjavila, take uk-uk, dúfam e je to vyrieené
aj pre @Dutch
Take pred týdňom som vymenil sviečky za BOSCH Platin plus (FR 7 DPX+) 0 242 235 547 (3,5 /ks)
Sviečky čom som odtiaž vytiahol boli BERU 4-kontakty, neviem či ete výrobná sada (auto má 120 tkm).
Po prvom natartovaní motor krásne pradie, iadne kolísanie otáčok a po nejakých 100km sa zatiaž iadna chyba neobjavila, take uk-uk, dúfam e je to vyrieené :palec
|
|
21.05.2014 13:47 -
|
2698229
|
|
halford1
|
|
|
Mám problém C3 po nastartování a ujetí 3 kilometrů se hlásí pípáním s vysolou teplotou chladící kapaliny. Je to první model s digitálním ukazatelem - tzv. čárky.
Chci se jen ujistit, e je chyba v termospínači a stačí jen vyměnit.
Mám problém C3 po nastartování a ujetí 3 kilometrů se hlásí pípáním s vysolou teplotou chladící kapaliny. Je to první model s digitálním ukazatelem - tzv. čárky.
Chci se jen ujistit, e je chyba v termospínači a stačí jen vyměnit.
|
|
21.05.2014 18:13 -
|
2698327
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
A tu sa uistí ako??
Na 99% to bude on ale istoty ti nedá dnes nikto
A tu sa uistí ako??
Na 99% to bude on ale istoty ti nedá dnes nikto :D
|
|
29.05.2014 20:42 -
|
2700506
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
sgt napsal(a): aj pre @Dutch
Po prvom natartovaní motor krásne pradie, iadne kolísanie otáčok a po nejakých 100km sa zatiaž iadna chyba neobjavila, take uk-uk, dúfam e je to vyrieené
Musim konstatovat, ze u nas se po vymene svicek chyba katu take zatim neobjevila /TUK-TUK/. Dalsi vec co jsem udelal byla, ze jsem odsal 1 litr oleje /ten blbej mechanik to prelil a este se se mnou hadal, ze tam ma bejt 4,5L/.
...ale zase zlobi jina vec.... nahodne pri jizde /zatim po cca 200km/ se rozsviti kontrolka chyby motoru, auto zakucka, kontrolka zhasne a normalne jede auto dal. Co je ale divne - zadna chyba se v citacce chyb NEUKAZUJE....tak nevim co to ma bejt.....
Musim konstatovat, ze u nas se po vymene svicek chyba katu take zatim neobjevila /TUK-TUK/. Dalsi vec co jsem udelal byla, ze jsem odsal 1 litr oleje /ten blbej mechanik to prelil a este se se mnou hadal, ze tam ma bejt 4,5L/.
...ale zase zlobi jina vec.... nahodne pri jizde /zatim po cca 200km/ se rozsviti kontrolka chyby motoru, auto zakucka, kontrolka zhasne a normalne jede auto dal. Co je ale divne - zadna chyba se v citacce chyb NEUKAZUJE....tak nevim co to ma bejt.....
|
|
29.05.2014 22:25 -
|
2700533
|
|
Hanz 397
|
|
|
Dutch napsal(a): Musim konstatovat, ze u nas se po vymene svicek chyba katu take zatim neobjevila /TUK-TUK/. Dalsi vec co jsem udelal byla, ze jsem odsal 1 litr oleje /ten blbej mechanik to prelil a este se se mnou hadal, ze tam ma bejt 4,5L/.
Pokud se rozsvítí kontrolka motoru,musí být v paměti uloená chyba(důvod rozsvícení) i kdyby to byla třeba jen pseudochyba.
Jde o to,jestli jsi dělal diagnostiku něčím,co umí přečíst vechno,co potřebuje...U jsem zail diagnostiku,která pokud neměla k chybě text,tak jí prostě neukázala.
Pokud se rozsvítí kontrolka motoru,musí být v paměti uloená chyba(důvod rozsvícení) i kdyby to byla třeba jen pseudochyba.
Jde o to,jestli jsi dělal diagnostiku něčím,co umí přečíst vechno,co potřebuje...U jsem zail diagnostiku,která pokud neměla k chybě text,tak jí prostě neukázala.
|
|
30.05.2014 23:53 -
|
2700916
|
|
jruze
|
|
|
Dutch napsal(a): Musim konstatovat, ze u nas se po vymene svicek chyba katu take zatim neobjevila /TUK-TUK/. Dalsi vec co jsem udelal byla, ze jsem odsal 1 litr oleje /ten blbej mechanik to prelil a este se se mnou hadal, ze tam ma bejt 4,5L/.
Někdy se stane e palubák nic a v diag to je - palubák pokud to je krátkodobá to ,,nemusí stihnout" ale v diag můe být jako přechodná- někdy auto jen stihne pípnout a někdy ani to ne(ono stačí jen to e se ti třeba objeví na displeji třeba e nemá zapnutý pás(nebo cokoli jiného) a toto překreje chybu proč motor zakuckal,ale v diag by se měla najít
Někdy se stane e palubák nic a v diag to je - palubák pokud to je krátkodobá to ,,nemusí stihnout" ale v diag můe být jako přechodná- někdy auto jen stihne pípnout a někdy ani to ne;-)(ono stačí jen to e se ti třeba objeví na displeji třeba e nemá zapnutý pás(nebo cokoli jiného) a toto překreje chybu proč motor zakuckal,ale v diag by se měla najít ;-)
|
|
17.06.2014 22:04 -
|
2706382
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
je hodne to spomenut, v autorizaku som sa pytal kolko by stala spona co drzi vyfuk na c3, odhnila a praskla a vyfuk nic vzadu nedrzalo, no a vraj je im luto, iba objednat novy vyfuk. este tak nove budiky pochopim, ale vyfuk? Tak sme to dneska odpilili a spravili jak origo. ale hodne pracne a improvizacie ak clovek nema spravne moznosti
je hodne to spomenut, v autorizaku som sa pytal kolko by stala spona co drzi vyfuk na c3, odhnila a praskla a vyfuk nic vzadu nedrzalo, no a vraj je im luto, iba objednat novy vyfuk. este tak nove budiky pochopim, ale vyfuk? Tak sme to dneska odpilili a spravili jak origo. ale hodne pracne a improvizacie ak clovek nema spravne moznosti
|
|
04.01.2015 12:50 -
|
2771459
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Pár týdňov dozadu mi tiekol olej pod ventilovým víkom. Rozobral som, očistil tesnenie+víko a silnejie dotiahol. Od vtedy pokoj. Vimol som si ale, e na víku bola sluná 1cm vrstva svetlohnedého mulu a na ventiloch a vačkách sluná vrstva karbonu (viď foto). Pôvodný majitež bol asi zástancom long-life intervalu
Otázka:
1. kaža na to a normálne meni olej+filter (total 5W40)
2. pred ďalou výmenou nalia nejaký odstraňovač/výplach?
Motor beí normálne, auto má 110tkm (mono aj reálnych). Bojím sa, či pri tom výplachu neucpem mazacie kanáliky atď. Motor je 1.4i KFV 54kW
Pár týdňov dozadu mi tiekol olej pod ventilovým víkom. Rozobral som, očistil tesnenie+víko a silnejie dotiahol. Od vtedy pokoj. Vimol som si ale, e na víku bola sluná 1cm vrstva svetlohnedého mulu a na ventiloch a vačkách sluná vrstva karbonu (viď foto). Pôvodný majitež bol asi zástancom long-life intervalu :-p
Otázka:
1. kaža na to a normálne meni olej+filter (total 5W40)
2. pred ďalou výmenou nalia nejaký odstraňovač/výplach?
Motor beí normálne, auto má 110tkm (mono aj reálnych). Bojím sa, či pri tom výplachu neucpem mazacie kanáliky atď. Motor je 1.4i KFV 54kW
Přílohy: image.jpg ( 1283311b ) - |
|
04.01.2015 13:33 -
|
2771513
|
|
jumep
|
|
|
1. je spravne, kedtak znizit este interval ... ja som tak cistil ZX
1. je spravne, kedtak znizit este interval ... ja som tak cistil ZX
|
|
04.01.2015 14:35 -
|
2771526
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Po koupi Xantie 1.8i ten motor vypadal podobně a tak jsem před kadou výměnou oleje pouíval tohle:
.link.
Není to tak agresivní jako výplach, leje se to do motoru cca 300 km před výměnou oleje a rozpoutí to úsady velmi pomalu. Motoru to neukodilo a asi po 5 výměnách oleje (50 000km) byl motor zase jak nový.
Po koupi Xantie 1.8i ten motor vypadal podobně a tak jsem před kadou výměnou oleje pouíval tohle:
http://aditiva.heureka.cz/liqui-moly-vyplachovac-olejovych-usazenin/
Není to tak agresivní jako výplach, leje se to do motoru cca 300 km před výměnou oleje a rozpoutí to úsady velmi pomalu. Motoru to neukodilo a asi po 5 výměnách oleje (50 000km) byl motor zase jak nový.
|
|
04.01.2015 18:40 -
|
2771589
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
Toto sice nie su peripetie ale uspech na druhej STK opat bez zavad, 120tkm, technik prekvapeny, vraj C3 su v dost biednom stave na Stk.....
Toto sice nie su peripetie ale uspech na druhej STK opat bez zavad, 120tkm, technik prekvapeny, vraj C3 su v dost biednom stave na Stk.....
|
|
04.01.2015 18:51 -
|
2771591
|
|
jumep
|
|
|
to je starostlivostou a majitelmi (lacne auto, tak do neho nekupim na opravu nieco co je viac ako 30e) ...
to je starostlivostou a majitelmi (lacne auto, tak do neho nekupim na opravu nieco co je viac ako 30e) ...
|
|
04.01.2015 22:19 -
|
2771640
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Pro čitění motoru od usazenin u leta pouívám .link. a maximální spokojenost. Nalít před výměnou do motoru a nechat 20 minut klapat, nejezdit s tím. U starího motoru vytečou pěkný srač.. J.C.
Pro čitění motoru od usazenin u leta pouívám http://obchod.top-oil.cz/detail11/do-oleje-profi/oil-system-cleaner a maximální spokojenost. Nalít před výměnou do motoru a nechat 20 minut klapat, nejezdit s tím. U starího motoru vytečou pěkný srač.. J.C.
|
|
04.01.2015 22:24 -
|
2771641
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
A co sání a komín EGR a klapka? Tohle bych do motoru nedal. Uvolnit si něco usazenýho a pak s tím něco ucpat, to bych se bál.
A co sání a komín EGR a klapka? Tohle bych do motoru nedal. Uvolnit si něco usazenýho a pak s tím něco ucpat, to bych se bál. :nevim
|
|
04.01.2015 22:26 -
|
2771642
|
|
jumep
|
|
|
presne pre ten pripad proste len castejsie menim olej
co viem to ZX bolo take ze si dal veko dole a nenasiel ventili ... nieco sme oskrabali a potom som jazdil s castejsou vymenou oleja ... auto sa rozjazdilo, ked som mal veko dole tak to vypadalo uz celkom ok ... aj to casom budes vidiet ze aky olej z toho tece .... bude cistejsi a cistejsi
presne pre ten pripad proste len castejsie menim olej
co viem to ZX bolo take ze si dal veko dole a nenasiel ventili ... nieco sme oskrabali a potom som jazdil s castejsou vymenou oleja ... auto sa rozjazdilo, ked som mal veko dole tak to vypadalo uz celkom ok ... aj to casom budes vidiet ze aky olej z toho tece .... bude cistejsi a cistejsi
|
|
| |
|
|