| | |
25.08.2013 12:48 -
Re: cesta na dovolenku
|
2612727
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak jsem se dneska v noci vrátil z dovolené... Cesta v pohodě,ucpaný italský dálnici jsme se vyhnuli tím,e jsme sjeli hned za Brennerem a jeli po okreskách-docela se po nich dá jet a po zkuenosti z předloňska,kdy jsme 60km poskakovali 5hodin jsem to nechtěl zaít znova a bylo vidět,e to byla dobrá volba...
Docela mě překvapila změna chování italských řidičů-v porovnání s předloňskem: dodrování povolené rychlosti,větinou jí ani nedosáhli,docela časté pouívání blinkrů,dodrování přednosti zprava... Dále mě překvapily ceny PHM: pomalu začínám být zastáncem různých konspiračních teorii.Není mi toti jasné,z jakého důvodu nai novináři někdy začátkem léta,několikrát za sebou tvrdili,e v It stojí nafta 50kč... Je to nesmysl. Je cca od 1,55 do cca 1,68 . Jasně,je to víc,ne u nás,ale ne o moc,protoe např na D5 jsem viděl i přes 40kč...
Auto mě třikrát vystrailo-dvakrát mi při startu napsalo immo faulty(asi mám nemocnou BSI-zítra na to musím kouknout) a po natankování cestou domu na italské pumpě mi začal docela brutálně houpat volnoběh,autu se moc nechtělo jet a několikrát mi to po zastavení dokonce chcíplo. Natěstí jsem moc netankoval a po dalím natankování,tentokrát v A se ve po pár km vrátilo do normálu, Zřejmě tam platí,e čím je nafta draí,tím stojí za větí h....o,jako u nás.
Tak jsem se dneska v noci vrátil z dovolené... :-( Cesta v pohodě,ucpaný italský dálnici jsme se vyhnuli tím,e jsme sjeli hned za Brennerem a jeli po okreskách-docela se po nich dá jet a po zkuenosti z předloňska,kdy jsme 60km poskakovali 5hodin jsem to nechtěl zaít znova a bylo vidět,e to byla dobrá volba...
Docela mě překvapila změna chování italských řidičů-v porovnání s předloňskem: dodrování povolené rychlosti,větinou jí ani nedosáhli,docela časté pouívání blinkrů,dodrování přednosti zprava... Dále mě překvapily ceny PHM: pomalu začínám být zastáncem různých konspiračních teorii.Není mi toti jasné,z jakého důvodu nai novináři někdy začátkem léta,několikrát za sebou tvrdili,e v It stojí nafta 50kč... Je to nesmysl. Je cca od 1,55 do cca 1,68 . Jasně,je to víc,ne u nás,ale ne o moc,protoe např na D5 jsem viděl i přes 40kč...
Auto mě třikrát vystrailo-dvakrát mi při startu napsalo immo faulty(asi mám nemocnou BSI-zítra na to musím kouknout) a po natankování cestou domu na italské pumpě mi začal docela brutálně houpat volnoběh,autu se moc nechtělo jet a několikrát mi to po zastavení dokonce chcíplo. Natěstí jsem moc netankoval a po dalím natankování,tentokrát v A se ve po pár km vrátilo do normálu, Zřejmě tam platí,e čím je nafta draí,tím stojí za větí h....o,jako u nás.
|
|
26.08.2013 13:02 -
|
2613333
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Ona to konspirační teorie moc nebyla. Co jsem byl v Itálii loni, tak benzín stál skutečně přes 2, nafta o něco méně. Mám takový dojem, e tam letos pumpaři kvůli tomu stávkovali, asi neměli keft a nikdo u nich netankoval. V sobotu vyráím do Ravenny, tak se přesvědčím na vlastní kůi, jak zlevnili, bylo by to příjemné překvapení do plánovaného rozpočtu.
Ona to konspirační teorie moc nebyla. Co jsem byl v Itálii loni, tak benzín stál skutečně přes 2, nafta o něco méně. Mám takový dojem, e tam letos pumpaři kvůli tomu stávkovali, asi neměli keft a nikdo u nich netankoval. V sobotu vyráím do Ravenny, tak se přesvědčím na vlastní kůi, jak zlevnili, bylo by to příjemné překvapení do plánovaného rozpočtu. :-)
|
|
26.08.2013 22:03 -
|
2613526
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tony_Z napsal(a): Ona to konspirační teorie moc nebyla. Co jsem byl v Itálii loni, tak benzín stál skutečně přes 2, nafta o něco méně. Mám takový dojem, e tam letos pumpaři kvůli tomu stávkovali, asi neměli keft a nikdo u nich netankoval. V sobotu vyráím do Ravenny, tak se přesvědčím na vlastní kůi, jak zlevnili, bylo by to příjemné překvapení do plánovaného rozpočtu.
To jo,loni jsem o tom viděl i reportá na DW,ale tohle ti nai sedmilháři přinesli letos a bylo to několikrát za sebou. A konspirační teorii jsem myslel,jako e jim nai prodejci PHM(nebo někdo jinej) zaplatili,aby to řekli...
Jinak teda astnou cestu a v Itoce bacha na motorky
To jo,loni jsem o tom viděl i reportá na DW,ale tohle ti nai sedmilháři přinesli letos a bylo to několikrát za sebou. A konspirační teorii jsem myslel,jako e jim nai prodejci PHM(nebo někdo jinej) zaplatili,aby to řekli...
Jinak teda astnou cestu a v Itoce bacha na motorky ;-)
|
|
27.08.2013 11:21 -
|
2613553
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Já jsem byl v Itálii loni i letos. V rámci těchto dvou let se mi to zdá stejné. Ale je to ohromná změna proti 2004, kdy jsem tam byl předtím. Před léty jsem jel v obci 70 a fiatík mi byl metr za levým zadním rohem a ihned předjel, ty naproti toté, take jsme se museli srovnat 4 vedle sebe. Na dálnici závody.
No a poslední dva roky, v obci klídek a na dálnici jedu 130-140 tak já a lidi z D a NL. I místní v Audi, Mercedes.. jedou 110.
Já jsem byl v Itálii loni i letos. V rámci těchto dvou let se mi to zdá stejné. Ale je to ohromná změna proti 2004, kdy jsem tam byl předtím. Před léty jsem jel v obci 70 a fiatík mi byl metr za levým zadním rohem a ihned předjel, ty naproti toté, take jsme se museli srovnat 4 vedle sebe. Na dálnici závody.
No a poslední dva roky, v obci klídek a na dálnici jedu 130-140 tak já a lidi z D a NL. I místní v Audi, Mercedes.. jedou 110.
|
|
31.08.2013 21:32 -
|
2614503
|
|
JaNa
|
Město: , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 114 |
|
|
ahojte, nejedete zítra večer (či na noc) někdo na dovču? Ova-Brno-Blava-maďary-chorvaty? Dali bychom minispanilku ve dvou . . .
ahojte, nejedete zítra večer (či na noc) někdo na dovču? Ova-Brno-Blava-maďary-chorvaty? Dali bychom minispanilku ve dvou . . . ;-)
|
|
01.09.2013 09:28 -
|
2614554
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Jsou veselé vtipy ze ivota, jak TIR podle navigace skončí na pro něj neprůjezdné silnici. Ale já to o dovolené zail na vlastní kůi s osobákem. GPS mne zavedla na Slovensku z obce Stupava do obce Bratislava-Marianka na stále uí cestu a nakonec to bylo písečné koryto jakéhosi potoka. Nahodil jsem reim SUV (střední vyí polohu) a na jedničku projel. Auto pokryté prachem vypadalo jako po Dakaru.
Zkusil jsem si to pak nastavit na krátkou, rychlou i optimální trasu a vdy GPS nabídla rallye. Pak jsem si to zkusil na mapy,cz a opět vechny reimy nabídly tu divočinu. Asi někdo zodpovědný v SK za mapové podklady měl ohromný smysl pro recesi. Navigace RNEG MyWay vestavěná v autě, podklady 2012/13.
Jsou veselé vtipy ze ivota, jak TIR podle navigace skončí na pro něj neprůjezdné silnici. Ale já to o dovolené zail na vlastní kůi s osobákem. GPS mne zavedla na Slovensku z obce Stupava do obce Bratislava-Marianka na stále uí cestu a nakonec to bylo písečné koryto jakéhosi potoka. Nahodil jsem reim SUV (střední vyí polohu) a na jedničku projel. Auto pokryté prachem vypadalo jako po Dakaru.
Zkusil jsem si to pak nastavit na krátkou, rychlou i optimální trasu a vdy GPS nabídla rallye. Pak jsem si to zkusil na mapy,cz a opět vechny reimy nabídly tu divočinu. Asi někdo zodpovědný v SK za mapové podklady měl ohromný smysl pro recesi. Navigace RNEG MyWay vestavěná v autě, podklady 2012/13.
|
|
01.09.2013 09:44 -
|
2614555
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
V kamióne som pouíval Navon s iGO Primo 2 ..perfektná navi, jednoducho som nastavil kamion ,prives, zadal dlzku výku a navi hlásila vetky obmedzenia, hladala alternativne trasy pri nízkych mostoch atd..
Bohuial z dispečingu ma poslali do centra mesta firenze..to bolo utrpenie..navi furt výstrahy ,zákaz vjazdu atd..
V kamióne som pouíval Navon s iGO Primo 2 ..perfektná navi, jednoducho som nastavil kamion ,prives, zadal dlzku výku a navi hlásila vetky obmedzenia, hladala alternativne trasy pri nízkych mostoch atd..
Bohuial z dispečingu ma poslali do centra mesta firenze..to bolo utrpenie..navi furt výstrahy ,zákaz vjazdu atd..
|
|
| |
|
|