| | |
30.07.2013 14:15 -
cesta na dovolenku
|
2603522
|
|
mravcek1
|
|
|
naco si treba davat pozor na ceste na dovolenku,ake zakladne naradie by malo byt v citronku?(
naco si treba davat pozor na ceste na dovolenku,ake zakladne naradie by malo byt v citronku?(
|
|
30.07.2013 14:36 -
Re: cesta na dovolenku
|
2603523
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Pokud je auto v pořádku, stačí základní výbava, pokud není tak je jedno jakou výbavu bude mít, protoe bez diag, dílny a odborných znalostí stejně nic neudělá. (Kde jsou ty doby kody MB 1000, kde se nechala udělat generálka motoru na silnici a kompletní elektriku člověk zvládl za půl dne). A základní výbava? Klíč na kola, hever, náhradní árovky, plochý a kříový roubovák. Já sebou vozím náhradní palivový filtr (po zkuenosti s natankováním nekvalitní nafty a ucpání filtru během ujetí cca 100km).
Pokud je auto v pořádku, stačí základní výbava, pokud není tak je jedno jakou výbavu bude mít, protoe bez diag, dílny a odborných znalostí stejně nic neudělá. (Kde jsou ty doby kody MB 1000, kde se nechala udělat generálka motoru na silnici a kompletní elektriku člověk zvládl za půl dne). A základní výbava? Klíč na kola, hever, náhradní árovky, plochý a kříový roubovák. Já sebou vozím náhradní palivový filtr (po zkuenosti s natankováním nekvalitní nafty a ucpání filtru během ujetí cca 100km).
|
|
30.07.2013 14:54 -
|
2603525
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Podle statistiky německých lutých andělů je přes polovinu neopravitelných poruch na silnici způsobeno elektronikou. A s tím člověk nic nenadělá ani kdyby měl pět hasáků
Take doporučuji i mít přehled citroen servisů v dané zemi včetně kontaktů, já to mám v navigaci a čuměl jsem (natěstí jsem nepotřeboval), e v Itálii jsou na kadém rohu. Dobré i dát do mobilu někoho v ČR, kdo auto servisuje a umí poradit aspoň běné věci po mobilu a českou citroen asistenční slubu +420 800 101 210, kde by aspoň mohli poradit s nejbliím servisem.
No a pojiovny povinného ručení mám té v ceně asistenční technickou slubu, kde poradí, kam se obrátit, poskytnou zdarma odtah na pár desítek km (aspoň do toho cozího servisu...)...
Jo a hodně těstí, jsou to trochu nervy kór kdy člověk veze rodinu, znám to
A pardon, kdy píu českou, tak obdobně platí jistě pro slovenské kontakty.
Podle statistiky německých lutých andělů je přes polovinu neopravitelných poruch na silnici způsobeno elektronikou. A s tím člověk nic nenadělá ani kdyby měl pět hasáků :-)
Take doporučuji i mít přehled citroen servisů v dané zemi včetně kontaktů, já to mám v navigaci a čuměl jsem (natěstí jsem nepotřeboval), e v Itálii jsou na kadém rohu. Dobré i dát do mobilu někoho v ČR, kdo auto servisuje a umí poradit aspoň běné věci po mobilu a českou citroen asistenční slubu +420 800 101 210, kde by aspoň mohli poradit s nejbliím servisem.
No a pojiovny povinného ručení mám té v ceně asistenční technickou slubu, kde poradí, kam se obrátit, poskytnou zdarma odtah na pár desítek km (aspoň do toho cozího servisu...)...
Jo a hodně těstí, jsou to trochu nervy kór kdy člověk veze rodinu, znám to
A pardon, kdy píu českou, tak obdobně platí jistě pro slovenské kontakty.
|
|
30.07.2013 15:17 -
|
2603528
|
|
jruze
|
|
|
Diagnostiku vozím větinou sebou,zkouečku,běný potřebný vercajk na rozborku,nějaké ty znalosti snad také.Západ je dostatečně pokryt díly(balkán nevím). V kadém případě je lepí kdy se na dovolené člověk veze ne kdy tlačí atd..
Mít 1.6 přidal bych turbo,snímač tlaku paliva,snímač kliky a vačky.Jinak doporučuji zkontrolovat řemen přísluenství popř.vyměnit - nikdo nejede tak daleko aby to cestu na a z dovolené nepřeilo
Diagnostiku vozím větinou sebou,zkouečku,běný potřebný vercajk na rozborku,nějaké ty znalosti snad také.Západ je dostatečně pokryt díly(balkán nevím). V kadém případě je lepí kdy se na dovolené člověk veze ne kdy tlačí atd..:-d
Mít 1.6 přidal bych turbo,snímač tlaku paliva,snímač kliky a vačky.Jinak doporučuji zkontrolovat řemen přísluenství popř.vyměnit - nikdo nejede tak daleko aby to cestu na a z dovolené nepřeilo;-)
|
|
30.07.2013 15:36 -
|
2603535
|
|
mravcek1
|
|
|
Jarda tak ty si ma fakt potesil
Jarda tak ty si ma fakt potesil:-(
|
|
30.07.2013 16:17 -
|
2603543
|
|
jumep
|
|
|
ja som bol 2x v bulharsku, normalne chod a nestresuj tu ....
odporucam si vybavit poistenie ktore ti zabezpeci na ceste noclah pripadne a podobne (to som mal aj ja ..)
cimviac budes stresovat, tym viac sa ti nieco stane ...
a ps. mam dojem ze podobne vlakno tu uz je
ja som bol 2x v bulharsku, normalne chod a nestresuj tu ....
odporucam si vybavit poistenie ktore ti zabezpeci na ceste noclah pripadne a podobne (to som mal aj ja ..)
cimviac budes stresovat, tym viac sa ti nieco stane ...
a ps. mam dojem ze podobne vlakno tu uz je :D
|
|
30.07.2013 16:18 -
|
2603544
|
|
miskod
|
|
|
Nevyberies si...Furt je to len stroj, co sa moze pokazit. Ja tiez nosim vercajk. Netrufnem si kvoli prkotine, ktoru s naradim vyriesim v pohode zostat niekde trcat. Zvlast ak veziem rodinu. Murphy ale funguje a vzdy som potreboval prave to co som nemal...
Asi najlepsie je mat zjednane dobre asistencne pripoistenie.
Nevyberies si...Furt je to len stroj, co sa moze pokazit. Ja tiez nosim vercajk. Netrufnem si kvoli prkotine, ktoru s naradim vyriesim v pohode zostat niekde trcat. Zvlast ak veziem rodinu. Murphy ale funguje a vzdy som potreboval prave to co som nemal...:-(
Asi najlepsie je mat zjednane dobre asistencne pripoistenie.
|
|
30.07.2013 16:19 -
|
2603545
|
|
mravcek1
|
|
|
ospravedlnujem sa ak tu uz nieco podobne je
ospravedlnujem sa ak tu uz nieco podobne je;-)
|
|
30.07.2013 16:42 -
|
2603546
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Kdy jsem vechno řeil tak jsem jel z Chorvatska bez funkčního podvozku. Letos jsem se podíval, e je tam brzdovka a olej a jelo se a na sever Francie a v pohodě. Jestli s tím autem trochu jezdí a nebere to jen o víkendu na chatu, tak to asi není potřeba vůbec řeit, stejně nic nevyřeí.
Kdy jsem vechno řeil tak jsem jel z Chorvatska bez funkčního podvozku. Letos jsem se podíval, e je tam brzdovka a olej a jelo se a na sever Francie a v pohodě. Jestli s tím autem trochu jezdí a nebere to jen o víkendu na chatu, tak to asi není potřeba vůbec řeit, stejně nic nevyřeí.
|
|
30.07.2013 16:49 -
|
2603550
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Doporučení jruzeho směřuje k tomu mít dvě stejná auta a vdy přesednout do toho, které jetě jede.
Doporučení jruzeho směřuje k tomu mít dvě stejná auta a vdy přesednout do toho, které jetě jede.:-))))
|
|
30.07.2013 18:34 -
|
2603564
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
samo e vlákno existuje, ale hledání je slabinou: .link. a tady taky: .link.
vzhledem k tomu, e je to NE-technické vlákno, tak nechávám běet
samo e vlákno existuje, ale hledání je slabinou: http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze-o-c5/2502387-naradi-v-aute/#.Uffq6m09vBY a tady taky: http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze/2455115-informace-pro-cesty-do-zahranici-rady-ap/#.UffryW09vBY
vzhledem k tomu, e je to NE-technické vlákno, tak nechávám běet ;-)
|
|
30.07.2013 19:23 -
|
2603578
|
|
jruze
|
|
|
Zákon schválnosti je e co nemá se po...re vem si klíč na kola - nepíchne nech ho doma a píchne za vratama. Jednoduché - jestli auto udruje klidně jeď - jen běnou kontrolu(řemen přísluenství,olej,vodu,LDS,destičky)Kolik najede na dovče? 2000Km ? to je to co kadý měsíc a stresuje kadý měsíc?
Já osobně beru diag(můe se hodit mně nebo komukoli) - zkontroluji kapaliny,řemen přísluenství,filtry a olej jsem měnil,podívám se jestli mám rezervu a klíč na kola,tané oko,árovky a jedu 800 tam + 200 a 800 zpět.
Zákon schválnosti je e co nemá se po...re :-d vem si klíč na kola - nepíchne nech ho doma a píchne za vratama. Jednoduché - jestli auto udruje klidně jeď - jen běnou kontrolu(řemen přísluenství,olej,vodu,LDS,destičky)Kolik najede na dovče? 2000Km ? to je to co kadý měsíc a stresuje kadý měsíc?:nevim
Já osobně beru diag(můe se hodit mně nebo komukoli) - zkontroluji kapaliny,řemen přísluenství,filtry a olej jsem měnil,podívám se jestli mám rezervu a klíč na kola,tané oko,árovky a jedu 800 tam + 200 a 800 zpět.
|
|
30.07.2013 19:34 -
|
2603590
|
|
jumep
|
|
|
ja som naposledy bral diag, lebo som mal notebook a planoval som vypnut denne svietenie lebo dole nebolo treba, nakonec som ju ani nevytiahol
ja som naposledy bral diag, lebo som mal notebook a planoval som vypnut denne svietenie lebo dole nebolo treba, nakonec som ju ani nevytiahol
|
|
30.07.2013 21:16 -
|
2603705
|
|
mravcek1
|
|
|
no diag nemmama to ostatne je vymenene(rozvody,lds,platnicky,naplne doliate)este nejake to naradie ako gola,srobovak,baterka.co sa tyka elektriky som v prdelieste nejaky ten servis v chorvacku najst a dat do zaznamu keby nahodou,ale verim citroniku,ze servis nebude potrebny.Honit ho nebudem vziadnom pripade,pohodicka,klidek tabacek a ked sme pritom,nejde niekdo tym smerom 2 augusta?mohli by sme dat klub jazdu
no diag nemmam:)a to ostatne je vymenene(rozvody,lds,platnicky,naplne doliate)este nejake to naradie ako gola,srobovak,baterka.co sa tyka elektriky som v prdeli:-(este nejaky ten servis v chorvacku najst a dat do zaznamu keby nahodou,ale verim citroniku,ze servis nebude potrebny.Honit ho nebudem vziadnom pripade,pohodicka,klidek tabacek;-) a ked sme pritom,nejde niekdo tym smerom 2 augusta?mohli by sme dat klub jazdu:)
|
|
30.07.2013 21:30 -
|
2603726
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
mravcek1 - V podstatě s tím samým úmyslem jsem jel do panělska.. Cestou zpátky jsem byl tak mimo, e jsem valil komplet naloenej (plus rakev) cca 180kmh, protoe to jinak nelo.. Nejzajímavějí ale byl domovský stát C5 - Francie.. Lezlo na nás spaní, tak jsme na cca 45 minut usnuli na nějakém kruháči u pumpy, za suché francouzské noci... Po probuzení nás čekala jen černočerná tma, tak jsem otevřel dveře a venku asi 20cm sněhu, docela sranda...
mravcek1 - V podstatě s tím samým úmyslem jsem jel do panělska.. Cestou zpátky jsem byl tak mimo, e jsem valil komplet naloenej (plus rakev) cca 180kmh, protoe to jinak nelo.. :) Nejzajímavějí ale byl domovský stát C5 - Francie.. Lezlo na nás spaní, tak jsme na cca 45 minut usnuli na nějakém kruháči u pumpy, za suché francouzské noci... Po probuzení nás čekala jen černočerná tma, tak jsem otevřel dveře a venku asi 20cm sněhu, docela sranda... :D
|
|
30.07.2013 22:08 -
|
2603742
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
Ja osobne beriem len základný kufor s náradím, C5 jazdí vajc-sk-vajc kadý druhý týdeň, je to cca 1300km. Cestujem vkuse, tzn cca 10-11h bez vystúpenia (okrem jednej dvoch wc prestávok).
2.2HDi je stvorená na dialnice a dlhé trasy, u brata ju nahradila novia 2.2 HDi biturbo ktorá je u úplný dialničný stíhač (v nemecku tempomat 150 a go), a chystáme sa na tretí prírastok. Predal som pracanta BX TD, take jeho náhrada bude neaká soc 2.0HDi bez fap, na domáce jazdenie.
Dôleité je ma raz za čas omrknuté auto, či sa niečo nechystá na závadu, napr sem tam mi nezaskočil tartér, cievka bola na výmenu u, alternátor mal zadretú dobehovú remenicu..tie na výmenu a mohli to by nepríjemné problémy na ceste
Ja osobne beriem len základný kufor s náradím, C5 jazdí vajc-sk-vajc kadý druhý týdeň, je to cca 1300km. Cestujem vkuse, tzn cca 10-11h bez vystúpenia (okrem jednej dvoch wc prestávok).
2.2HDi je stvorená na dialnice a dlhé trasy, u brata ju nahradila novia 2.2 HDi biturbo ktorá je u úplný dialničný stíhač (v nemecku tempomat 150 a go), a chystáme sa na tretí prírastok. Predal som pracanta BX TD, take jeho náhrada bude neaká soc 2.0HDi bez fap, na domáce jazdenie.
Dôleité je ma raz za čas omrknuté auto, či sa niečo nechystá na závadu, napr sem tam mi nezaskočil tartér, cievka bola na výmenu u, alternátor mal zadretú dobehovú remenicu..tie na výmenu a mohli to by nepríjemné problémy na ceste ;-)
|
|
30.07.2013 23:06 -
|
2603793
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já bych jen doplnil, e je dobrý mít někde v "kabelce" náhradní klíče od auta. Taková pitomost jako ztracený, ukradený či porouchaný klíček můe odstavit celý auto.
Já bych jen doplnil, e je dobrý mít někde v "kabelce" náhradní klíče od auta. Taková pitomost jako ztracený, ukradený či porouchaný klíček můe odstavit celý auto.
|
|
| |
|
|