| | |
27.04.2013 20:46 -
Citroen Select
|
2572640
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Budu si kupovat ojetou C5 z Nemecka z Citroen dealera a bylo mi receno jakoze je to v programu Citroen Select, mam 2letou zaruku. Nemci tvrdili, ze to plati v cele EU (chlapek se projistotu zeptal, jestli je cesko v EU - ignorant . Volal jsem do jednoho z ceskych Citroen Select dealeru bylo mi potvrzeno, ze to plati i u nas. Co me ale zajima je - na co se to vlastne vztahuje a musim s tim jezdit pouze a jenom do Citroen servisu ? Napr. po koupi bych rad nechal v AM6 vymenit olej ze. Taky bych misto 30tis. intervalu dal 20tis interval oleje. Navic jezdit do Citroen servisu pro me znamena pak hodinu autobusem domu napr. kdezto schopne lidi i s origo diagnostikou mam primo v "obci". Co vy na to pratele, a zejmena nekteri zdejsi zamestannci Citroenu, jak to teda funguje?
Budu si kupovat ojetou C5 z Nemecka z Citroen dealera a bylo mi receno jakoze je to v programu Citroen Select, mam 2letou zaruku. Nemci tvrdili, ze to plati v cele EU (chlapek se projistotu zeptal, jestli je cesko v EU - ignorant :)) . Volal jsem do jednoho z ceskych Citroen Select dealeru bylo mi potvrzeno, ze to plati i u nas. Co me ale zajima je - na co se to vlastne vztahuje a musim s tim jezdit pouze a jenom do Citroen servisu ? Napr. po koupi bych rad nechal v AM6 vymenit olej ze. Taky bych misto 30tis. intervalu dal 20tis interval oleje. Navic jezdit do Citroen servisu pro me znamena pak hodinu autobusem domu napr. kdezto schopne lidi i s origo diagnostikou mam primo v "obci". Co vy na to pratele, a zejmena nekteri zdejsi zamestannci Citroenu, jak to teda funguje?
|
|
27.04.2013 21:19 -
Re: Citroen Select
|
2572662
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Taky jsem si auto nael na Citroen Select. Od koupě je moje a k ničemu mě to nezavazuje. Co si s ním udělám je moje věc. Naprosto stejně, jako kdy koupí nový auto, nebo auto z bazaru.
Citroen Select je jen bazar s nabídkou sluebních, salonních nebo předváděcích citroenů, který tam nabízejí zastoupení značky v různých zemích EU. U nás teda Citroen ČR.
Taky jsem si auto nael na Citroen Select. Od koupě je moje a k ničemu mě to nezavazuje. Co si s ním udělám je moje věc. Naprosto stejně, jako kdy koupí nový auto, nebo auto z bazaru.
Citroen Select je jen bazar s nabídkou sluebních, salonních nebo předváděcích citroenů, který tam nabízejí zastoupení značky v různých zemích EU. U nás teda Citroen ČR.
|
|
27.04.2013 21:34 -
|
2572665
|
|
RimmerCZ
|
|
|
No o tom co rikas ani nepochybuju, ale beru to s ohledem na tu zaruku. Jestli jsem tak jako v pripade noveho auta, aby mi mohly byt uznane zarucni vady, povinen servisovat auto u dealera. Mozna tomu blbe rozumim, tak me klidne oprav.
No o tom co rikas ani nepochybuju, ale beru to s ohledem na tu zaruku. Jestli jsem tak jako v pripade noveho auta, aby mi mohly byt uznane zarucni vady, povinen servisovat auto u dealera. Mozna tomu blbe rozumim, tak me klidne oprav. :)
|
|
27.04.2013 21:56 -
|
2572672
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pokud jde o záruku, tak nemusí servisovat u dealera. Bývalo to u autorizovanýho opravce, ale u neplatí ani to. Dnes můe opravovat i jinde a o záruku nepřijde.
.link.
Pokud jde o záruku, tak nemusí servisovat u dealera. Bývalo to u autorizovanýho opravce, ale u neplatí ani to. Dnes můe opravovat i jinde a o záruku nepřijde.
http://www.automobily-nahradnidily.cz/?st=clanky_detail&id=63&jm=Oprava+vozidla+v+z%E1ru%E8n%ED+dob%EC+v+nezna%E8kov%E9m+servise
|
|
28.04.2013 10:45 -
|
2572772
|
|
Mikra
|
|
|
To v tom článku píou. e odstranění výrobních vad, svolávačky, musí dělat autorizák. Tady lo asi jen o ztrátu záruky, kdy bude jinej ne autorizovanej servis.
To v tom článku píou. e odstranění výrobních vad, svolávačky, musí dělat autorizák. Tady lo asi jen o ztrátu záruky, kdy bude jinej ne autorizovanej servis.
|
|
28.04.2013 11:48 -
|
2572795
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Já bych to asi moc neřeil.Důleité je e to auto je přímo od Citroenu, tak bych neočekával e budou dělat nějaké podvody a auto bude v cajku. Kdy jsem auto sháněl já, tak jsem taky chtěl od Citroen Select nebo kamarád si takhle koupil auto zase od Toyoty je maxi spokojen.Ale u nás ádná II. nebyla a v Německu to bylo jednou tak drahé ne u handlera...(byla jedna z Berlína za slunou cenu ale byl to benzín s automatem AL4 a najeto přes 200tis) Tu záruku bych bral spí e to auto je v pořádku, e by neriskovali problémy - hlavně Němci by si to asi nedovolili. V tomto případě bych skoro risknul i nákup bez diagnostiky...Ale Jardu určitě vezmi
Já bych to asi moc neřeil.Důleité je e to auto je přímo od Citroenu, tak bych neočekával e budou dělat nějaké podvody a auto bude v cajku. Kdy jsem auto sháněl já, tak jsem taky chtěl od Citroen Select nebo kamarád si takhle koupil auto zase od Toyoty je maxi spokojen.Ale u nás ádná II. nebyla a v Německu to bylo jednou tak drahé ne u handlera...(byla jedna z Berlína za slunou cenu ale byl to benzín s automatem AL4 a najeto přes 200tis) Tu záruku bych bral spí e to auto je v pořádku, e by neriskovali problémy - hlavně Němci by si to asi nedovolili. V tomto případě bych skoro risknul i nákup bez diagnostiky...Ale Jardu určitě vezmi :-d
|
|
28.04.2013 12:28 -
|
2572840
|
|
Mikra
|
|
|
Není to tak růový, jak si to malujeme. Taky jsem do toho el s tímhle přesvědčením. Ukázalo se ale, e to není tak docela pravda. Pokud je nějaký auto provozovaný jako sluební u zastoupení Citroenu v ČR, nejspí se počítá s tím, e velmi rychle opustí garáe a půjde do prodeje. A podle toho se o něj taky starají. Připadá mi to, e úkony v servisce byly jen potvrzený a ne opravdu provedený. Alespoň ta poslední před prodejem na 60.000 km určitě proběhla jen v kanceláři. Palivový filtr byl neprůchodný.
Před prodejem jetě na rychlo dělali loiska v ramenech zadní nápravy, protoe jsem si stěoval, e vrou. Měnili taky spínač otvírání zadního okna. To prosím bylo na autě za 1.127.000,- Kč po 60.000 km a dvou letech provozu v háji. Je to normální? Při výměně loisek v ramenech pokodili manety pístnic a ty mi vyrezly. Take na 70.000 km v záruce měnili zadní pístnice. Plynový pedál na 75.000 km taky v záruce. To spí vypadá, jako by to auto mělo najeto o dost víc. Ale stočení tacho se neprokázalo, tak jsou to moná jen moje doměnky.
V kadým případě si u dnes nemyslím, e by to, e původním majitelem bylo zastoupení Citroenu ČR, mělo být ku prospěchu auta. Moná e některý jiný majitel by se o auto staral líp. A moná je to jen shoda náhod, auto byl poslední páteční výrobní kus před víkendem a já jim křivdím.
Není to tak růový, jak si to malujeme. Taky jsem do toho el s tímhle přesvědčením. Ukázalo se ale, e to není tak docela pravda. Pokud je nějaký auto provozovaný jako sluební u zastoupení Citroenu v ČR, nejspí se počítá s tím, e velmi rychle opustí garáe a půjde do prodeje. A podle toho se o něj taky starají. Připadá mi to, e úkony v servisce byly jen potvrzený a ne opravdu provedený. Alespoň ta poslední před prodejem na 60.000 km určitě proběhla jen v kanceláři. Palivový filtr byl neprůchodný.
Před prodejem jetě na rychlo dělali loiska v ramenech zadní nápravy, protoe jsem si stěoval, e vrou. Měnili taky spínač otvírání zadního okna. To prosím bylo na autě za 1.127.000,- Kč po 60.000 km a dvou letech provozu v háji. Je to normální? Při výměně loisek v ramenech pokodili manety pístnic a ty mi vyrezly. Take na 70.000 km v záruce měnili zadní pístnice. Plynový pedál na 75.000 km taky v záruce. To spí vypadá, jako by to auto mělo najeto o dost víc. Ale stočení tacho se neprokázalo, tak jsou to moná jen moje doměnky.
V kadým případě si u dnes nemyslím, e by to, e původním majitelem bylo zastoupení Citroenu ČR, mělo být ku prospěchu auta. Moná e některý jiný majitel by se o auto staral líp. A moná je to jen shoda náhod, auto byl poslední páteční výrobní kus před víkendem a já jim křivdím.
|
|
28.04.2013 12:52 -
|
2572851
|
|
zico
|
|
|
Ked som si v 2011 dovazal svoje auto, jedno z troch vybranych bolo "citroen select" u nemeckeho autorizovaneho dilera. Havaria bola na nom opravena tak viditelne, ze by sa za nu musel hanbit aj posledny garazista
PS. To auto maju este stale v inzercii (po dvoch rokoch !!). Aj pri "citroen select" plati to co pri inych bazaroch - je potrebne nedoverovat, dosledne skontrolovat a nespoliehat na nejaku zaruku.
Ked som si v 2011 dovazal svoje auto, jedno z troch vybranych bolo "citroen select" u nemeckeho autorizovaneho dilera. Havaria bola na nom opravena tak viditelne, ze by sa za nu musel hanbit aj posledny garazista :-o
PS. To auto maju este stale v inzercii (po dvoch rokoch !!). Aj pri "citroen select" plati to co pri inych bazaroch - je potrebne nedoverovat, dosledne skontrolovat a nespoliehat na nejaku zaruku.
|
|
28.04.2013 17:30 -
|
2572941
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Ja si myslel e Select je oficiální bazar Citroenu.Třeba auta z protiúčtů ... Je fakt e jsem se byl podívat u Citroen Drasov na jeden protiúčet a nebyl nic moc ale to nebylo Select. U Němců bych čekal pěkná auta .
Ja si myslel e Select je oficiální bazar Citroenu.Třeba auta z protiúčtů ... Je fakt e jsem se byl podívat u Citroen Drasov na jeden protiúčet a nebyl nic moc ale to nebylo Select. U Němců bych čekal pěkná auta .:nevim
|
|
28.04.2013 18:44 -
|
2572995
|
|
RimmerCZ
|
|
|
Jardu sebou beru, hlavne jsem zvedav co mi kluci Guten Tag reknou, az po nich budu chtit auto na zvedak a pripadne diaga - jestli budou tak ochotni jako na telefonu, ale tak problem by to snad nemel byt. Kazdopadne zakladni info uz mam (nicht raucher, kein problem, nebourane atd). S cenou hybat nemuzou, je to z leasingovky - nacez zminoval 2 jahre zaruku). Kdyz se zadari, tak si dovezu trilitra, a kdyz se zadari trosicku mene, tak dvoulitra. Oboje v exclusive AT samozrejme.
Jardu sebou beru, hlavne jsem zvedav co mi kluci Guten Tag reknou, az po nich budu chtit auto na zvedak a pripadne diaga - jestli budou tak ochotni jako na telefonu, ale tak problem by to snad nemel byt. Kazdopadne zakladni info uz mam (nicht raucher, kein problem, nebourane atd). S cenou hybat nemuzou, je to z leasingovky - nacez zminoval 2 jahre zaruku). Kdyz se zadari, tak si dovezu trilitra, a kdyz se zadari trosicku mene, tak dvoulitra. Oboje v exclusive AT samozrejme.
|
|
28.04.2013 19:21 -
|
2573012
|
|
Mikra
|
|
|
U toho třílitru s AP je známo, e je sníenej krouák. Aby to ta AP vydrela. Je to trochu paradox. Silnej motor a omezení jeho výkonu. koda.
U toho třílitru s AP je známo, e je sníenej krouák. Aby to ta AP vydrela. Je to trochu paradox. Silnej motor a omezení jeho výkonu. koda.
|
|
28.04.2013 20:31 -
|
2573051
|
|
RimmerCZ
|
|
|
Tak tyka se to hlavne nizsich otacek, kdyz ho vytocis tak by tam ty kone mely byt. Je to skoda, pac 3.0 ma uskrceny kroutak na 450 jako ta nova 2.2. Ale zas beru, ze prece jenom ta 2.2 na 200konich musi byt docela nadopovana s ohledem, ze to ma jedno turbo. Aspon, ze ten kroutak 450 je dostupny uz od 1600ot. No ale to nevadi. Motoricky bych se v podstate spokojil i s 120kW 2.0, vyberu podle stavu a jak se mi budou obe auta libit po prohlidce.
Tak tyka se to hlavne nizsich otacek, kdyz ho vytocis tak by tam ty kone mely byt. Je to skoda, pac 3.0 ma uskrceny kroutak na 450 jako ta nova 2.2. Ale zas beru, ze prece jenom ta 2.2 na 200konich musi byt docela nadopovana s ohledem, ze to ma jedno turbo. Aspon, ze ten kroutak 450 je dostupny uz od 1600ot. No ale to nevadi. Motoricky bych se v podstate spokojil i s 120kW 2.0, vyberu podle stavu a jak se mi budou obe auta libit po prohlidce.
|
|
28.04.2013 23:33 -
|
2573183
|
|
jruze
|
|
|
Skladník z Citroenu jí má a říkal e je ten třílitr průser - sem se ptal proč? a on na to protoe u jiný motor nebudu chtít - jede jak prorvanej,neere a nesere se - má teď nájezd +- 90000Km a nedá na něj dopustit ticho v autě, zátah i ve vysoké rychlosti no ve prý super( a to e střídá auta častěji ne já )
Skladník z Citroenu jí má a říkal e je ten třílitr průser - sem se ptal proč? a on na to protoe u jiný motor nebudu chtít - jede jak prorvanej,neere a nesere se - má teď nájezd +- 90000Km a nedá na něj dopustit ticho v autě, zátah i ve vysoké rychlosti no ve prý super( a to e střídá auta častěji ne já :-)))) )
|
|
| |
|
|