| | |
20.03.2013 14:22 -
Re: Němé tváře aneb ve o zvířatech ...
|
2559275
|
|
DrMarvin
|
|
|
aa vielen dak.....ja jen e kdy tu jsou ty znalci tak nemusim gúúúglit ne?
jetě se musim pochlubit:=)
aa vielen dak.....ja jen e kdy tu jsou ty znalci tak nemusim gúúúglit ne?:D:-p
jetě se musim pochlubit:=)
Přílohy: maxiik.jpg ( 259168b ) - |
|
20.03.2013 14:43 -
|
2559284
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No tak jak chce
těňátko je krásný, ale nějak nechápu souvislosti. Jede si pro něj a jetě jsi ho neviděl? Nemluvil jsi s chovatelem? To není dobře.
A jestli jsi s ním mluvil a jednal, tak by ti informace o těněti, očkování, odčervení, tetování nebo chipování měl sdělit on a ne se ptát nás.
Někdo neodčervuje těňata nikdy, kdy je fena jen doma a těňata taky nechodí ven. Nemají se prakticky z čeho nakazit a odčervení je tak trochu trávení i toho těněte.
Očkování je důleitějí a mělo by se dodret v termínu. Take majitel mohl očkovat jednou, nebo i dvakrát. Některý vakcíny jsou dvojkombinací a některý trojkombinací. Záleí asi na veterináři, co pouívá. Údaje o očkování, jak proběhlým, tak následným včetně termínu bys měl mít zapsaný v očkovacím průkazu. I s nálepkou z vakcíny.
No a po koupi se těnětem navtiv svýho veterináře na prohlídku. On ti objasní ostatní otázky.
No tak jak chce :-d
těňátko je krásný, ale nějak nechápu souvislosti. Jede si pro něj a jetě jsi ho neviděl? Nemluvil jsi s chovatelem? To není dobře.
A jestli jsi s ním mluvil a jednal, tak by ti informace o těněti, očkování, odčervení, tetování nebo chipování měl sdělit on a ne se ptát nás.
Někdo neodčervuje těňata nikdy, kdy je fena jen doma a těňata taky nechodí ven. Nemají se prakticky z čeho nakazit a odčervení je tak trochu trávení i toho těněte.
Očkování je důleitějí a mělo by se dodret v termínu. Take majitel mohl očkovat jednou, nebo i dvakrát. Některý vakcíny jsou dvojkombinací a některý trojkombinací. Záleí asi na veterináři, co pouívá. Údaje o očkování, jak proběhlým, tak následným včetně termínu bys měl mít zapsaný v očkovacím průkazu. I s nálepkou z vakcíny.
No a po koupi se těnětem navtiv svýho veterináře na prohlídku. On ti objasní ostatní otázky.
;-)
|
|
20.03.2013 15:09 -
|
2559287
|
|
DrMarvin
|
|
|
byl jsem se na něj u kouknout....na fotce ho drim já:=) je bez PP....a majitel nic pomalu neví..take asi tak
byl jsem se na něj u kouknout....na fotce ho drim já:=) je bez PP....a majitel nic pomalu neví..take asi tak:D
|
|
20.03.2013 15:15 -
|
2559292
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No tak takový kefty já moc nemusím, ale to neznamená, e těně nebude v pořádku. Kadopádně očkovák by mít mělo. A jestli nemá, tak si ho nech vystavit u svýho veterináře. Je to pár korun a má alespoň ty záznamy o očkování po ruce, kdyby třeba někdy někomu ukousnul nohu.
No tak takový kefty já moc nemusím, ale to neznamená, e těně nebude v pořádku. Kadopádně očkovák by mít mělo. A jestli nemá, tak si ho nech vystavit u svýho veterináře. Je to pár korun a má alespoň ty záznamy o očkování po ruce, kdyby třeba někdy někomu ukousnul nohu. ;-)
|
|
20.03.2013 15:28 -
|
2559293
|
|
DrMarvin
|
|
|
No já nevim....mne osobně se ádnej pes s PP nelíbil....10 000 za něj dát mi taky nevadí..ale prostě ádnej mi nepřiel dobrej..jeden potřebuje furt něco z koichem, dalí todle, dalí todle nevim.... tak todle je na pul krizenec a ty jsou podle mne stejne nejhezčí.....v sobotu pro něj jedu a v pondělí jdeme k veterináři určitě.....to je věc jasná...ty lidi co to davají tak mají malé děcko a do toho jetě těňátka, tak se jich chtěji zbavit rychle a očkování a ani odčervení nebylo....ale s jinejma psama do styku nepřili krom mamky:=)
No já nevim....mne osobně se ádnej pes s PP nelíbil....10 000 za něj dát mi taky nevadí..ale prostě ádnej mi nepřiel dobrej..jeden potřebuje furt něco z koichem, dalí todle, dalí todle:D nevim.... tak todle je na pul krizenec a ty jsou podle mne stejne nejhezčí.....v sobotu pro něj jedu a v pondělí jdeme k veterináři určitě.....to je věc jasná...ty lidi co to davají tak mají malé děcko a do toho jetě těňátka, tak se jich chtěji zbavit rychle a očkování a ani odčervení nebylo....ale s jinejma psama do styku nepřili krom mamky:=)
|
|
20.03.2013 15:35 -
|
2559295
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Kdy jsem si pořizoval kteréhokoliv psa, tak jsem:
1) Chtěl vidět rodiče, chovatele a prostředí (dá se odhadnout povaha)
2) těně, jak se chová, staví, reaguje, jak vypadá a pod.
3) Očkovací průkaz (vzhledem k tomu e si pořizuji psa pro sebe a ne pro chov a výstavy mě papíry původu nezajímají.)
4) Smlouva (je to zajímavé, ale vztahuje se na koupi záruka).
Pak těně naloím do auta, dojedu domu, vystoupím, vyndám těně, postavím na zem a jdu domu. Mám ověřeno u vlčáků a pudla, e se mně snaí následovat.
Druhý, nejpozději třetí den - veterinář. Tam teprve po prohlídce řeím odčervení a očkování. Termíny očkování nejsou dogma a tak pokud potřebuje těně odčervit, tak klidně očkování odloím. Spí jsem měl problém s tím, najít dobrého veterináře. Ten pán, který se mi stará o koně (výborně) mi řek, e pokud ten pes nebude rát trávu, tak a ho k němu nevodím.
Kdy jsem si pořizoval kteréhokoliv psa, tak jsem:
3) Očkovací průkaz (vzhledem k tomu e si pořizuji psa pro sebe a ne pro chov a výstavy mě papíry původu nezajímají.)
Pak těně naloím do auta, dojedu domu, vystoupím, vyndám těně, postavím na zem a jdu domu. Mám ověřeno u vlčáků a pudla, e se mně snaí následovat.
Druhý, nejpozději třetí den - veterinář. Tam teprve po prohlídce řeím odčervení a očkování. Termíny očkování nejsou dogma a tak pokud potřebuje těně odčervit, tak klidně očkování odloím. Spí jsem měl problém s tím, najít dobrého veterináře. Ten pán, který se mi stará o koně (výborně) mi řek, e pokud ten pes nebude rát trávu, tak a ho k němu nevodím.
|
|
20.03.2013 15:54 -
|
2559299
|
|
DrMarvin
|
|
|
vseved napsal(a): Kdy jsem si pořizoval kteréhokoliv psa, tak jsem:
Z rodičů pouze matka...kříenej seznámek ( jack f. terier) s buh vi cim:=)klidná, přítulnáa netěká na kadýho (to chci i od naeho:=) chovatelé..hodní lidé..hodně hodný:=)celá rodinka
těně hodný, nezlobí snad ani moc nebudechodí v pohodě...u papá i granulky..
průkaz nemá...jetě nebyl očkovanej.....
smlouva nevim.....asi nebude ádná:=)jeliko je to zadara.....
ale matka těnat byla asi holka rozdavačná..kdy se tak koukám na vechny čtyři kousky:=)
Z rodičů pouze matka...kříenej seznámek ( jack f. terier) s buh vi cim:=)klidná, přítulnáa netěká na kadýho (to chci i od naeho:=) chovatelé..hodní lidé..hodně hodný:=)celá rodinka
těně hodný, nezlobí snad ani moc nebude:Dchodí v pohodě...u papá i granulky..
průkaz nemá...jetě nebyl očkovanej.....
smlouva nevim.....asi nebude ádná:=)jeliko je to zadara.....
ale matka těnat byla asi holka rozdavačná..kdy se tak koukám na vechny čtyři kousky:=)
Přílohy: alles.jpg ( 41988b ) - |
|
20.03.2013 18:00 -
|
2559337
|
|
máca
|
|
|
Tak info nejsou a takové, jak by to mělo být.
Pokud není jistota, e těně nebylo odčervené, je toto bezpodmínečně nutné udělat. Kdy si přivezu těně, tak nejdříve tak po 2 dnech, aby si těně trochu zvyklo a já vypozorovala, zda je v pořádku i nový mazlíček. Jeliko je těně stresované odloučením od matky a jízdou a jiným prostředím, doporučuje se návtěva veterináře po pár dnech, aby toho na prcka nebylo moc. Nejlépe při očkování.Pokud je těně úplně v pořádku, tak ani k veterináři hned nemusí. Zváím jej a dojdu si na veterinu pro práky na odčervení.Bez těněte při udání stáří a váhy Vám dá veterinář práky nebo sirup.Tak u 7týdenního těněte nejprve odčervit a po 8, týdnu věku nechatnaočkovat, pokud bylo těně očkováno u matky, tak je daný postup po 3 týdnech max. 4 nechat těně vdy přeočkovat. Poslední očkování by mělo být provedeno po 12.týdnu stáří. Je mono rovnou nechat naočkovat i proti vzteklině, ale u malého drobečka je toto lepí ponechat a ve stáří 6 měsíců, Pak se očkování opakuje kadý rok.
Pokud je pejsek ve společnosti koní, doporučuji očkování i proti tetanu.
I kdy je těně z opravdu kvalitního chovu, je nutné jej několikrát odčervit, nejprve v 6, týdnu, pak po 14-21 dnech jen proti krkavkám, které mohou těně i zahubit a po 3 měs. věku i proti tasemnicím. Je-li těně ve styku s blechami nebo v okolí jsou blechy, tak odčervit proti tasemnicím i dříve.
Tak info nejsou a takové, jak by to mělo být.
Pokud není jistota, e těně nebylo odčervené, je toto bezpodmínečně nutné udělat. Kdy si přivezu těně, tak nejdříve tak po 2 dnech, aby si těně trochu zvyklo a já vypozorovala, zda je v pořádku i nový mazlíček. Jeliko je těně stresované odloučením od matky a jízdou a jiným prostředím, doporučuje se návtěva veterináře po pár dnech, aby toho na prcka nebylo moc. Nejlépe při očkování.Pokud je těně úplně v pořádku, tak ani k veterináři hned nemusí. Zváím jej a dojdu si na veterinu pro práky na odčervení.Bez těněte při udání stáří a váhy Vám dá veterinář práky nebo sirup.Tak u 7týdenního těněte nejprve odčervit a po 8, týdnu věku nechatnaočkovat, pokud bylo těně očkováno u matky, tak je daný postup po 3 týdnech max. 4 nechat těně vdy přeočkovat. Poslední očkování by mělo být provedeno po 12.týdnu stáří. Je mono rovnou nechat naočkovat i proti vzteklině, ale u malého drobečka je toto lepí ponechat a ve stáří 6 měsíců, Pak se očkování opakuje kadý rok.
Pokud je pejsek ve společnosti koní, doporučuji očkování i proti tetanu.
I kdy je těně z opravdu kvalitního chovu, je nutné jej několikrát odčervit, nejprve v 6, týdnu, pak po 14-21 dnech jen proti krkavkám, které mohou těně i zahubit a po 3 měs. věku i proti tasemnicím. Je-li těně ve styku s blechami nebo v okolí jsou blechy, tak odčervit proti tasemnicím i dříve.
|
|
20.03.2013 18:01 -
|
2559340
|
|
máca
|
|
|
Zapomněla jsem pogratulovat ke krásnému těňátku
Zapomněla jsem pogratulovat ke krásnému těňátku :palec
|
|
20.03.2013 18:14 -
|
2559345
|
|
DrMarvin
|
|
|
Děkuju....Viděl jsem fotky hned po narození a ten kluk jak si ho beru já tak byl o půlku mení ne ségry(ty zbylé tři) ale u je sluně dohání:=)
V sobotu pro něj jedeme a v pondělí s nim hned skočim k doktorovi:=)
Aby nám prcek neonemocněl:=)
Děkuju....Viděl jsem fotky hned po narození a ten kluk jak si ho beru já tak byl o půlku mení ne ségry(ty zbylé tři) ale u je sluně dohání:=)
V sobotu pro něj jedeme a v pondělí s nim hned skočim k doktorovi:=)
Aby nám prcek neonemocněl:=)
|
|
20.03.2013 18:17 -
|
2559346
|
|
máca
|
|
|
:palec
|
|
20.03.2013 22:25 -
|
2559404
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Moj tatko ma 6 maciek (4 cierne a 2 hraju farbami). mna udivuje to, ako ma kazda z nich uplne inu povahu, hoci su to vsetko pribuzni. No a tam kde byvam ja su domaci milacikovia zakazani, takze som zatial sam
Moj tatko ma 6 maciek (4 cierne a 2 hraju farbami). mna udivuje to, ako ma kazda z nich uplne inu povahu, hoci su to vsetko pribuzni. No a tam kde byvam ja su domaci milacikovia zakazani, takze som zatial sam
|
|
05.04.2013 17:34 -
|
2563593
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Novej přírůstek do zoologický... Amálka - roztomilé jméno pro dravce...
.link.
.link.
.link.
.link.
Novej přírůstek do zoologický... Amálka - roztomilé jméno pro dravce...
http://imageshack.us/a/img545/1566/img0892m.jpg
http://imageshack.us/a/img593/3296/img0138lt.jpg
http://imageshack.us/a/img4/3732/img0256nt.jpg
http://imageshack.us/a/img28/3010/bulldogslove.jpg
|
|
05.04.2013 18:16 -
|
2563612
|
|
máca
|
|
|
Gratuluju ke krásné Amálce.
Gratuluju ke krásné Amálce.:palec
|
|
05.04.2013 21:25 -
|
2563690
|
|
JaNa
|
Město: , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 114 |
|
|
krásná je ta vae Amálka...
:palec krásná je ta vae Amálka...:palec
|
|
05.04.2013 21:34 -
|
2563692
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Krasavice polární...
Krasavice polární...:-p:palec
|
|
26.06.2014 15:49 -
|
2709705
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Maxovi hračky
Maxovi hračky
Přílohy: DSC_0024.jpg ( 2355536b ) - DSC_0026.jpg ( 2529908b ) - DSC_0027.jpg ( 2402404b ) - DSC_0029.jpg ( 2134405b ) - DSC_0022.jpg ( 2258774b ) - To malý patří mezi jeho oblíbené taky |
|
26.06.2014 23:48 -
|
2709850
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Moja bývalá huskyna maja.. mal som ju od tenaa, 4 roky.. bohuial vyadovala viac pozornosti ako som jej mohol venova a tak la do novej rodiny. Čo je s nou dnes netuím..fotky mi poslali len raz (ta s tym dievcatkom) a odvtedy nič Aktualne priivujem vlčiaka-tuláka.. chcel som ho chyti ale zase musím cestova ..take ho len nechávam vyiera misky
Moja bývalá huskyna maja.. mal som ju od tenaa, 4 roky.. bohuial vyadovala viac pozornosti ako som jej mohol venova a tak la do novej rodiny. Čo je s nou dnes netuím..fotky mi poslali len raz (ta s tym dievcatkom) a odvtedy nič :( Aktualne priivujem vlčiaka-tuláka.. chcel som ho chyti ale zase musím cestova ..take ho len nechávam vyiera misky :-d
Přílohy: husky2.jpg ( 72311b ) - 2010-1012.jpg ( 368515b ) - DSC00799.jpg ( 257540b ) - 2012-08-19 21.41.54.jpg ( 1331604b ) - |
|
28.06.2014 10:34 -
|
2710245
|
|
sobinka
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 6 |
|
|
ja mam ted xovčaka s labikem ma cca 4 roky je z utulku ale miluje jizdu autem a vlakem zato nenavidi saliny busy a trolejbusy.casto sa vozil v octavke ale ted si mienim kupit citroen nejako sami viac zapacil a octavka nebola moja ale byvaleho a kedze sme sami pes ja a syn tak je lepsie auto na prepravu ako psa trapit v busoch auta su lepsie resp citroen je lepsi ? a ked sme u toho ktory citroen by ste mi poradily samozrejma s velkym kufrom na psa nakupi atd. nejakk to nespecha zatim se rozhlizim ale som pre citroen jedine ale s velkym kufrom to je zasada pre mna a hlavne nizkou spotrebou to asi chceme vetci
ja mam ted xovčaka s labikem ma cca 4 roky je z utulku ale miluje jizdu autem a vlakem zato nenavidi saliny busy a trolejbusy.casto sa vozil v octavke ale ted si mienim kupit citroen nejako sami viac zapacil a octavka nebola moja ale byvaleho a kedze sme sami pes ja a syn tak je lepsie auto na prepravu ako psa trapit v busoch auta su lepsie resp citroen je lepsi ? a ked sme u toho ktory citroen by ste mi poradily samozrejma s velkym kufrom na psa nakupi atd. nejakk to nespecha zatim se rozhlizim ale som pre citroen jedine ale s velkym kufrom to je zasada pre mna a hlavne nizkou spotrebou to asi chceme vetci :-)
|
|
28.06.2014 12:53 -
|
2710353
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Mas psy a na C5 foru se ptas jaky Citroen s velkym kufrem. Nejak mi nedochazi, ze ti nedochazi C5 v kombiku, protoze treba do C3ky ho do kufru fakt nedavej A kdyz chces nizkou spotrebu tak 2.0Hdi v jakekoliv variante. 1.6tku nebrat, bude zrat stejne jak ten dvoulitr a je poruchovejsi.
Mas psy a na C5 foru se ptas jaky Citroen s velkym kufrem. Nejak mi nedochazi, ze ti nedochazi C5 v kombiku, protoze treba do C3ky ho do kufru fakt nedavej ;) A kdyz chces nizkou spotrebu tak 2.0Hdi v jakekoliv variante. 1.6tku nebrat, bude zrat stejne jak ten dvoulitr a je poruchovejsi.
|
|
| |
|
|