| | |
15.03.2013 20:38 -
Re: Němé tváře aneb ve o zvířatech ...
|
2557866
|
|
máca
|
|
|
Vezmi toho psa na sraz.Ráda bych ho viděla, protoe takhle velcí a statní čistokrevní ovčáci tady byli jetě, kdy jsem začínala na veterině. Pak je zlikvidovala displazie kyčelních kloubů a byli vyřazováni z chovu. Přila sem vlna ovčáků z Německa a začali se tady chovat úplně jiní psi. Také to bylo hodně znát na povaze a při práci - při výcviku. A je to zase na dlouhé povídání.
Vezmi toho psa na sraz.Ráda bych ho viděla, protoe takhle velcí a statní čistokrevní ovčáci tady byli jetě, kdy jsem začínala na veterině. Pak je zlikvidovala displazie kyčelních kloubů a byli vyřazováni z chovu. Přila sem vlna ovčáků z Německa a začali se tady chovat úplně jiní psi. Také to bylo hodně znát na povaze a při práci - při výcviku. A je to zase na dlouhé povídání.
|
|
15.03.2013 22:02 -
|
2557943
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
To se to tady pěkně rozjelo, co ve se člověk na autostránce nedozví ale super!
Zvířata mám rád vechny ale jediný pes kterého se bojím je Německý ovčák...
Asi je to nějaká vzpomínka z dětství, můu potkat vechny psí zabijáky a jsem v klidu .Ale jak vidím ovčáka mám staenou pr...
To se to tady pěkně rozjelo, co ve se člověk na autostránce nedozví ale super!:palec
Zvířata mám rád vechny ale jediný pes kterého se bojím je Německý ovčák...
Asi je to nějaká vzpomínka z dětství, můu potkat vechny psí zabijáky a jsem v klidu .Ale jak vidím ovčáka mám staenou pr...
|
|
16.03.2013 09:52 -
|
2558047
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
KAdej si na tý svý rase najde to svoje nejlepí... Já bych zase neměnil za ty francouzký placatý buldočí rypáky... podle někoho jim pámbu nenadělil moc krásy (co samozřejmě neni můj názor), ale co jim nadělil určitě je ta jejich báječná kamarádská nekonfliktní povaha, zvědavost a chu se radovat ze sebemení maličkosti a neskutečná oddanost - čeho jest důkzem Terezka, která v bolestech čekala do rána, aby se mohla férově rozloučit a v klidu odejít. Proto je tu tolik ras a povah, aby si kadej mohl vybrat. Hodně se na tom svym zvyřákovi podepíe i majitel a tak mnohdy zbytečně nadáváme pesanovi či kočce a přitom je pokazil páneček. Bereme tu do rukou osudy zvířat a měli by jsme k tomu přistupovat tak zodpovědně, jako k vlastní rase. Musíme se naučit vzájemnýmu respektu a naučit se číst pocity. Vycházet si vstříc a takový ty věci kolem...Pak z toho je bezvadnej vztak na celej ivot toho tvorečka, kterj vás nepodrazí a dal by za vás ve. Kdo to nepochopí na 100%, at si staví lego a zvířata si prohlíí jen v televizi.
KAdej si na tý svý rase najde to svoje nejlepí... Já bych zase neměnil za ty francouzký placatý buldočí rypáky... podle někoho jim pámbu nenadělil moc krásy (co samozřejmě neni můj názor), ale co jim nadělil určitě je ta jejich báječná kamarádská nekonfliktní povaha, zvědavost a chu se radovat ze sebemení maličkosti a neskutečná oddanost - čeho jest důkzem Terezka, která v bolestech čekala do rána, aby se mohla férově rozloučit a v klidu odejít. Proto je tu tolik ras a povah, aby si kadej mohl vybrat. Hodně se na tom svym zvyřákovi podepíe i majitel a tak mnohdy zbytečně nadáváme pesanovi či kočce a přitom je pokazil páneček. Bereme tu do rukou osudy zvířat a měli by jsme k tomu přistupovat tak zodpovědně, jako k vlastní rase. Musíme se naučit vzájemnýmu respektu a naučit se číst pocity. Vycházet si vstříc a takový ty věci kolem...Pak z toho je bezvadnej vztak na celej ivot toho tvorečka, kterj vás nepodrazí a dal by za vás ve. Kdo to nepochopí na 100%, at si staví lego a zvířata si prohlíí jen v televizi.
|
|
16.03.2013 11:04 -
|
2558057
|
|
máca
|
|
|
S tím souhlasím. Vechno je v lidech i z pudla lze udělat kousavého cholerika. Pro mne jsou vechna zvířata krásná, u jen proto, e jsou. Jsou vůči člověku bezbranná, a proto to bychom se k nim měli chovat s úctou a ne je týrat, ap.
S tím souhlasím. Vechno je v lidech i z pudla lze udělat kousavého cholerika. Pro mne jsou vechna zvířata krásná, u jen proto, e jsou. Jsou vůči člověku bezbranná, a proto to bychom se k nim měli chovat s úctou a ne je týrat, ap.
|
|
16.03.2013 13:27 -
|
2558081
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Proto sám psa nemám.Vím e bych na něj neměl čas se mu řádně věnovat.Asi jsem na to i línej s ním pořád běhat ven.Ale kdekoli se s nějakým potkám ,tak s ním rád poblbnu (a na ty ovčáky ). Kdy chodím k zákazníkům a mají nějakého psa,tak jím říkám e jestli já nevadím psu ,tak on mě ne, e ho zavírat nemusí. Lidi pak říkají:vy máte taky pejska e... A já říkám e né
A kočky mám jetě raději ty vydrím hladit hodiny...
Proto sám psa nemám.Vím e bych na něj neměl čas se mu řádně věnovat.Asi jsem na to i línej s ním pořád běhat ven.Ale kdekoli se s nějakým potkám ,tak s ním rád poblbnu (a na ty ovčáky:-)) ). Kdy chodím k zákazníkům a mají nějakého psa,tak jím říkám e jestli já nevadím psu ,tak on mě ne, e ho zavírat nemusí. Lidi pak říkají:vy máte taky pejska e... A já říkám e né:-)
A kočky mám jetě raději ty vydrím hladit hodiny...
|
|
16.03.2013 18:11 -
|
2558122
|
|
JirkaŘ
|
|
|
to HELLMUT: Ahoj, te jsem tady chvilku nebyl, tak odpovím na co nám tak brzo zemřel ná Jonny (Ragdoll) v necelých třech letech. Jak u psala máca, bylo to skutečně na selhání ledvin. K tomu se přidalo navíc i nedostatek červených krvinek a u to jelo. 3 dny byl na kapačkách...ledvinám to pomohlo, ale krev mu to zředilo jetě více. Taky jsme to nečekali... krmení měl to co, jsme povaovali za NEJ, tedy HILL'S , nebo Royal Canin.
to HELLMUT: Ahoj, te jsem tady chvilku nebyl, tak odpovím na co nám tak brzo zemřel ná Jonny (Ragdoll) v necelých třech letech. Jak u psala máca, bylo to skutečně na selhání ledvin. K tomu se přidalo navíc i nedostatek červených krvinek a u to jelo. 3 dny byl na kapačkách...ledvinám to pomohlo, ale krev mu to zředilo jetě více. Taky jsme to nečekali... krmení měl to co, jsme povaovali za NEJ, tedy HILL'S , nebo Royal Canin.
|
|
16.03.2013 22:45 -
|
2558191
|
|
Darja
|
|
|
Moje RTW odela o 14,5 letech... rozchodila i mrtvici, co měla ve 13ti.... musela jsem jí zaplatit eutanázii, protoe během týdne přestala rát, chodit, začala být apatická. Take plíny a tahání ven. Jene tak to prostě nemůe být.... no, inu.... řvala jsem u veterináře, řvala jsem, kdy si j odváela firma na kremaci zvířátek (jo, jsem cvok, nechala jsem psa spopelnit... jednou jsem viděla, co se děje v kafilérce a zamítla jsem odvoz telíčka tam)... a řvu kdy si na ní vzpomenu, jak se třikrát nadechla a vydechla na stole a byla pryč...
Nepořizuju si druhýho RTW, protoe vím, e nebude jako můj první, e nebude tak skvěle ovladatelnej, vyrovnanej, mazlivej a přátelskej.... prostě si musím počkat, a se thle za pár let zahojí a pak bude dalí RTW... teď mám kočku, co se jmenuje Kočka (ostatně RTW ji milovala) a vystačím si s ní
Moje RTW odela o 14,5 letech... rozchodila i mrtvici, co měla ve 13ti.... musela jsem jí zaplatit eutanázii, protoe během týdne přestala rát, chodit, začala být apatická. Take plíny a tahání ven. Jene tak to prostě nemůe být.... no, inu.... řvala jsem u veterináře, řvala jsem, kdy si j odváela firma na kremaci zvířátek (jo, jsem cvok, nechala jsem psa spopelnit... jednou jsem viděla, co se děje v kafilérce a zamítla jsem odvoz telíčka tam)... a řvu kdy si na ní vzpomenu, jak se třikrát nadechla a vydechla na stole a byla pryč...
Nepořizuju si druhýho RTW, protoe vím, e nebude jako můj první, e nebude tak skvěle ovladatelnej, vyrovnanej, mazlivej a přátelskej.... prostě si musím počkat, a se thle za pár let zahojí a pak bude dalí RTW... teď mám kočku, co se jmenuje Kočka (ostatně RTW ji milovala) a vystačím si s ní:-)
|
|
16.03.2013 23:43 -
|
2558199
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nekoukám na značku krmiva. Hledám to, co psům vyhovuje. Sleduju bobky, srst, váhu psa, chu k rádlu... ... Pak najdu vyhovující krmivo. Ne podle reklamy, ceny a nebo jména. Mám teď 3 feny a erou stejný granule. Ale a budou březí, budou dostávat jiný. Stejně tak pes dostával jiný a stará fena babička taky jiný. Prostě takový, který jim chutnaj a vyhovujou po zdravotní stránce. Nemá cenu leící babičce dávat tučný granule pro psy se zátěí. Buď by tloustla a nebo bych jí musel sníit dávku a to by zase hladověla.
Jedno je ale jistý. Reklamní slogany o mnoství masa v procentech lou. Pokud za maso nepovaujou i koňský íně. Ale pokud psům granule vyhovujou, tak nekoukám ani na tyhle li.
Nekoukám na značku krmiva. Hledám to, co psům vyhovuje. Sleduju bobky, srst, váhu psa, chu k rádlu... ... Pak najdu vyhovující krmivo. Ne podle reklamy, ceny a nebo jména. Mám teď 3 feny a erou stejný granule. Ale a budou březí, budou dostávat jiný. Stejně tak pes dostával jiný a stará fena babička taky jiný. Prostě takový, který jim chutnaj a vyhovujou po zdravotní stránce. Nemá cenu leící babičce dávat tučný granule pro psy se zátěí. Buď by tloustla a nebo bych jí musel sníit dávku a to by zase hladověla.
Jedno je ale jistý. Reklamní slogany o mnoství masa v procentech lou. Pokud za maso nepovaujou i koňský íně. Ale pokud psům granule vyhovujou, tak nekoukám ani na tyhle li.
|
|
17.03.2013 09:30 -
|
2558233
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Hele Darjo - já sem to prostě nevydrel a el sem na to jinak... celej tejden sem prořval a člověk si to ztěuje u třá tim, e si nechá zvířátko doma na zahradě, chodí si s ním povídat a pak pro mokrý bulvy pomalu netrefí ani domu... Toho pejska hlavy nevyene a ani nechce. zaslouil si svoje místo a to bude jeho navdy, ale pro mě bylo u nějak moc naloíno na jedný straně houpačky a potřeboval jsem to nějak dováit, tak sem si včera přivezl těně fr. buldočky, který po dnení noci spí ne na Amálku slyí na "koukej u konečně usnout ty malej hajzle" ... Uvidíme, jak to bude zabírat, ale dnes se mi ve snech poprvé nehonila před zraky Terezka - patrně pro to, e sem se prakticky nevyspal, take stále s otazníkem, ale jako jo - u se to trochu ředí no...
Hele Darjo - já sem to prostě nevydrel a el sem na to jinak... celej tejden sem prořval a člověk si to ztěuje u třá tim, e si nechá zvířátko doma na zahradě, chodí si s ním povídat a pak pro mokrý bulvy pomalu netrefí ani domu... Toho pejska hlavy nevyene a ani nechce. zaslouil si svoje místo a to bude jeho navdy, ale pro mě bylo u nějak moc naloíno na jedný straně houpačky a potřeboval jsem to nějak dováit, tak sem si včera přivezl těně fr. buldočky, který po dnení noci spí ne na Amálku slyí na "koukej u konečně usnout ty malej hajzle" :-) ... Uvidíme, jak to bude zabírat, ale dnes se mi ve snech poprvé nehonila před zraky Terezka - patrně pro to, e sem se prakticky nevyspal, take stále s otazníkem, ale jako jo - u se to trochu ředí no...
|
|
17.03.2013 09:41 -
|
2558234
|
|
C5stepan
|
|
|
Mikra: Stejně jako u lidí! Kdy nemá dvorního řezníka, v supermarketu koupí vídeňské párky (a nejen ty) sloené z dřevěných pilin, sojového blivajzu, pomletých kůí a chrupavek.
Darjo, vím o čem to je. Můj Viki (zlomený jezevčík) také odeel po injekci. Příkaz veterináře odevzdat ho do kafilerky jsem obeel a tak má kamarádíček na sobě kámen v rohu zahrady. A u nikdy zvířátko!
Mikra: Stejně jako u lidí:-((((! Kdy nemá dvorního řezníka, v supermarketu koupí vídeňské párky (a nejen ty) sloené z dřevěných pilin, sojového blivajzu, pomletých kůí a chrupavek:-o.
Darjo, vím o čem to je. Můj Viki (zlomený jezevčík) také odeel po injekci. Příkaz veterináře odevzdat ho do kafilerky jsem obeel a tak má kamarádíček na sobě kámen v rohu zahrady:-((((. A u nikdy zvířátko!
|
|
17.03.2013 10:46 -
|
2558249
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Dodatečně upřímnou soustrast k Terezce
Víte vichni jsme tu na světě jen na návtěvě - jak lidé, tak zvířátka. Někdy bohuel ta návtěva nemá příli dlouhého trvání. Ztráta domácího mazlíčka je stejná jako ztráta člena rodiny, zanechá to rámy na dui. Rychlé pořízení nového nástupce je nejlepí lék. Pravda je, e kadý tvor je osobnost a ač by člověk chtěl, nikdy nebude mít stejné povahové vlastnosti, jak psala Darja.
Dodatečně upřímnou soustrast k Terezce :-((((
Víte vichni jsme tu na světě jen na návtěvě - jak lidé, tak zvířátka. Někdy bohuel ta návtěva nemá příli dlouhého trvání. Ztráta domácího mazlíčka je stejná jako ztráta člena rodiny, zanechá to rámy na dui. Rychlé pořízení nového nástupce je nejlepí lék. Pravda je, e kadý tvor je osobnost a ač by člověk chtěl, nikdy nebude mít stejné povahové vlastnosti, jak psala Darja.
|
|
17.03.2013 21:29 -
|
2558464
|
|
Darja
|
|
|
Tak mě pes doprovázel skoro půlku ivota... a najendou je tu prázdno.
Take jsem od veterináře jela, řvala jak přejetá a musela jsem přestat, bo jsem neviděla na cestu a neměl mě kdo odvézt... Hnus... jetě e kočka mi pár let vydrí...
K těm granulím. Já měla RTW, take ta rala vechno... od 7-14ti byla na Brit Care Senior... na koich jsem přidávala lososový olej...
Tak mě pes doprovázel skoro půlku ivota... a najendou je tu prázdno.
Take jsem od veterináře jela, řvala jak přejetá a musela jsem přestat, bo jsem neviděla na cestu a neměl mě kdo odvézt... Hnus... jetě e kočka mi pár let vydrí...
K těm granulím. Já měla RTW, take ta rala vechno... od 7-14ti byla na Brit Care Senior... na koich jsem přidávala lososový olej...
|
|
18.03.2013 13:45 -
|
2558639
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Nepouívám granule. Prvního psa jsem dostal v 7mi letech a jak jsem se o něj naučil starat tak pokračuji do dnes.
Nepouívám granule. Prvního psa jsem dostal v 7mi letech a jak jsem se o něj naučil starat tak pokračuji do dnes.
|
|
18.03.2013 13:50 -
|
2558641
|
|
Tortugas
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Taky uprimnou soustrast... Pred necelymi tremi lety mi umrel boxer, pro me navzdycky nejuzasnejsi pes jaky ho jsem kdy poznal. Byly mu 4 roky, konec nebyl moc hezkej a uspani pro nej bylo vysvobozenim Muj Garp v nicem jinem nez ve francouzskem aute nikdy nejel, coz bylo jeho jedino omlovou pro nemecke koreny
Loni v listopadu ho nasledoval mamy buldocek, 9 let, nekde ocuchal co nemel, chytnul vnitrni infekci a po dvou dnech umrel na veterine...
Strasne moc bych chtel zase psa, ale mam ted doma jinyho sviste a kdyz se zadari, tak jeste jednoho co nejdriv pridam, k tomu prace atd.. Proste bych na nej nemel tolik casu kolik by si zaslouzil, ale jednou...
Taky uprimnou soustrast... Pred necelymi tremi lety mi umrel boxer, pro me navzdycky nejuzasnejsi pes jaky ho jsem kdy poznal. Byly mu 4 roky, konec nebyl moc hezkej a uspani pro nej bylo vysvobozenim:-( Muj Garp v nicem jinem nez ve francouzskem aute nikdy nejel, coz bylo jeho jedino omlovou pro nemecke koreny:-)
Loni v listopadu ho nasledoval mamy buldocek, 9 let, nekde ocuchal co nemel, chytnul vnitrni infekci a po dvou dnech umrel na veterine...
Strasne moc bych chtel zase psa, ale mam ted doma jinyho sviste a kdyz se zadari, tak jeste jednoho co nejdriv pridam, k tomu prace atd.. Proste bych na nej nemel tolik casu kolik by si zaslouzil, ale jednou...
|
|
18.03.2013 18:38 -
|
2558704
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Vyváenějí krmivo ne granule nepořídí a bez laboratoře ani nevyrobí. Jasně, jsou tu zkuenosti z minulosti, kdy granule jetě neexistovaly. Psi tenkrát byli krmení zbytkama z jídelen, těstovinama apod. Ale e by jim to prospívalo víc ne granule bych přinejmením pochyboval. Krmení jenom masem je nedostatečný. Chybí fosfor a vápník. Krmení těstovinama nemá vitamíny. Krmení zbytkama je snad doslova nelidský. Granule jsou pohodlný pro majitele, stravitelný, výivný, obohacený o látky, který jinde ani neseene... A psi jsou spokojený a zdravý.
Vyváenějí krmivo ne granule nepořídí a bez laboratoře ani nevyrobí. Jasně, jsou tu zkuenosti z minulosti, kdy granule jetě neexistovaly. Psi tenkrát byli krmení zbytkama z jídelen, těstovinama apod. Ale e by jim to prospívalo víc ne granule bych přinejmením pochyboval. Krmení jenom masem je nedostatečný. Chybí fosfor a vápník. Krmení těstovinama nemá vitamíny. Krmení zbytkama je snad doslova nelidský. Granule jsou pohodlný pro majitele, stravitelný, výivný, obohacený o látky, který jinde ani neseene... A psi jsou spokojený a zdravý.
|
|
18.03.2013 19:46 -
|
2558748
|
|
Darja
|
|
|
tak neříkám, čas od času jim nedopřát masíčko Čuby zboňovaly morkové kosti nebo prasečí noičky. Kočka čas od času dostane kuřecí přelité horkou vodou. Ale jinak granule... protoe je to fakt pohodlný, co si budeme povídat. Hlavně u kočky musím hlídat PH rádla kvůli moči. Take granule to dělají za mě.
tak neříkám, čas od času jim nedopřát masíčko :-) Čuby zboňovaly morkové kosti nebo prasečí noičky. Kočka čas od času dostane kuřecí přelité horkou vodou. Ale jinak granule... protoe je to fakt pohodlný, co si budeme povídat. Hlavně u kočky musím hlídat PH rádla kvůli moči. Take granule to dělají za mě.
|
|
18.03.2013 19:47 -
|
2558749
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
A pokud má prázdnou lednici, můe si dát také .
A pokud má prázdnou lednici, můe si dát také :-p.
|
|
| |
|
|