| | |
14.12.2012 17:09 -
Citroen C6 vseobecne
|
2530776
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
Zdravim citróni
Zaujímalo by ma či tu má niekto C6tku a aké má s ňou skúsenosti. Hlavne či by ju kúpil znova a nelutuje e auto je trochu nepraktické. Osobne plánujem model 2.7hdi zo vajčiarska ,km sú tu pravé a je k tomu aj záruka. Len si niesom celkom istý či C6 alebo C5 II. break 2.2HDi . Ročníky a ceny sú viacmenej podobné no s C5 som si u pobehal dos a chcel by som ís dalej ako do faceliftu. C5 X7 sa mi nepozdáva..pekný desing ale myslím e nieje rovná s C5 II. a e je to len pre zastancov nemeckych značiek. Take sa rozhodujem medzi C6-Jaguar XF alebo o triedu niie C5 II ..ete som premýlal nad hyundaiom a toyotou..ale skôr ma láka citron .
Dalej ma zaujíma prečo nieje C6 vo výbere automobilov v profile? Ved C5 a C6 sú si dos podobné..to asi aj vysvetluje prečo tu niesu iadne články o C6 .
Zdravim citróni
Zaujímalo by ma či tu má niekto C6tku a aké má s ňou skúsenosti. Hlavne či by ju kúpil znova a nelutuje e auto je trochu nepraktické. Osobne plánujem model 2.7hdi zo vajčiarska ,km sú tu pravé a je k tomu aj záruka. Len si niesom celkom istý či C6 alebo C5 II. break 2.2HDi . Ročníky a ceny sú viacmenej podobné no s C5 som si u pobehal dos a chcel by som ís dalej ako do faceliftu. C5 X7 sa mi nepozdáva..pekný desing ale myslím e nieje rovná s C5 II. a e je to len pre zastancov nemeckych značiek. Take sa rozhodujem medzi C6-Jaguar XF alebo o triedu niie C5 II ..ete som premýlal nad hyundaiom a toyotou..ale skôr ma láka citron .
Dalej ma zaujíma prečo nieje C6 vo výbere automobilov v profile? Ved C5 a C6 sú si dos podobné..to asi aj vysvetluje prečo tu niesu iadne články o C6 .
|
|
14.12.2012 18:36 -
Re: Citroen C6 vseobecne
|
2530789
|
|
kolo
|
Město: Ostrava, Auto: octavie rs | Počet příspěvků: 14 |
|
|
ahoj c6 není patne vozidlo jedine co by mě vadilo jsou bezramove okna jde přes ně sliet vítr
ahoj c6 není patne vozidlo jedine co by mě vadilo jsou bezramove okna jde přes ně sliet vítr
|
|
14.12.2012 22:24 -
|
2530832
|
|
Hanz 397
|
|
|
kolo napsal(a): ahoj c6 není patne vozidlo jedine co by mě vadilo jsou bezramove okna jde přes ně sliet vítr
Toho,e by bylo nějak víc slyet aerodynamický hluk kvůli bezrámovým oknům jsem si nikdy u ádného auta(C6 nevyjímaje) neviml. Teda pokud okno sedí,jak má a těsnění není ko.Ale auto,do kterýho fouká, bych asi nekoupil i z jiných důvodů(mnoství km,pokud nesedí dveře/okno,má to nějaký důvod,atd,ale to u odbočuju) Na C6 je prý pár věcí,které se s..rou. Nejhorí jsou asi přední pístnice právě na 2,7HDi,ale prý se měnily v rámci technické akce za vylepené. Ty staré prý měly problémy s těsností kvůli hmotnosti motoru.
Toho,e by bylo nějak víc slyet aerodynamický hluk kvůli bezrámovým oknům jsem si nikdy u ádného auta(C6 nevyjímaje) neviml. Teda pokud okno sedí,jak má a těsnění není ko.Ale auto,do kterýho fouká, bych asi nekoupil i z jiných důvodů(mnoství km,pokud nesedí dveře/okno,má to nějaký důvod,atd,ale to u odbočuju) Na C6 je prý pár věcí,které se s..rou. Nejhorí jsou asi přední pístnice právě na 2,7HDi,ale prý se měnily v rámci technické akce za vylepené. Ty staré prý měly problémy s těsností kvůli hmotnosti motoru.
|
|
14.12.2012 22:31 -
|
2530833
|
|
jumep
|
|
|
osobne sa chystam kedtak prejst na C6 ... nic ine ma zatial neoslovilo
co sa tyka piestnic, presne to som pocul aj ja, ze sa v zaruke sra... a boli menene, preslo to tam vyvojom, asi 6 zmien tam bolo ... ale rovnako ako vsetko by to malo byt doriesene v zarukach, takze by si sa toho nemusel bat
osobne sa chystam kedtak prejst na C6 ... nic ine ma zatial neoslovilo
co sa tyka piestnic, presne to som pocul aj ja, ze sa v zaruke sra... a boli menene, preslo to tam vyvojom, asi 6 zmien tam bolo ... ale rovnako ako vsetko by to malo byt doriesene v zarukach, takze by si sa toho nemusel bat
|
|
14.12.2012 22:37 -
|
2530834
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): osobne sa chystam kedtak prejst na C6 ... nic ine ma zatial neoslovilo
Bavili jsme se o tom na sraze,ale asi tak v jednu v noci nad pivem Je pravda,e by ty pístnice měly být u povyměňovaný,ale jeden nikdy neví. Pokusím se sehnat čísla těch patných pro kontrolu. Jinak C6,na rozdíl od jiných Citroenů,prý nemá ani tolik softových problémů...
Bavili jsme se o tom na sraze,ale asi tak v jednu v noci nad pivem :-d Je pravda,e by ty pístnice měly být u povyměňovaný,ale jeden nikdy neví. Pokusím se sehnat čísla těch patných pro kontrolu. Jinak C6,na rozdíl od jiných Citroenů,prý nemá ani tolik softových problémů... :nevim
|
|
14.12.2012 22:44 -
|
2530835
|
|
jumep
|
|
|
C6 neni taka masovka, co som tu mal sancu sa s tym hrat tak je to normalne ako faceliftova C5
bsi je dost zhodna aj s vela softom
C6 neni taka masovka, co som tu mal sancu sa s tym hrat tak je to normalne ako faceliftova C5
bsi je dost zhodna aj s vela softom
|
|
15.12.2012 07:24 -
|
2530841
|
|
operatorXM
|
Město: Hrotovice, Auto: Citroen C6 2.7 HDi | Počet příspěvků: 138 |
|
|
Po několika XM jsem jako jedinou monost dalího auta viděl C6. Zrazovali mě od ní hlavně v servisu v Citroenu. Náhradní díly jsou velmi drahé, stejně jako servisní prohlídky. Nicméně jsem koupil jetou C6 2,7 HDI 150000 Km. Měla po repasích přední nápravy, 50 tis. Kč jedna strana. Taky měla měněné čelní sklo, 60 tis. (teď je prý levnějí). To jsem viděl na fakturách s Citroenu. Auto mělo závadu automatu, co jsem zjistil a v městském provozu po zahřátí automatu. Auto jsem po tahanicích a s finanční ztrátou vrátil. Oprava automatu byla stanovena v neautorizovaném servisu 80 tis, v Citroenu 100 tis. Takto poučen jsem koupil novou C5 kombi, co jsem si po XM ohledně komfortu pohoril a první okamiky jsem byl dost zklamán. Take jen pár postřehů: C6 je výrazně měkčí v porovnání s novou C5, hlavně díky AMWAR. Podvozek je měkký asi jako v mém XM s komfortníma koulema, s tím rozdílem, e C6 se nehoupe a nenaklání, pouze dokonale ehlí nerovnosti. Vnitřní prostor je proti C5 větí, hlavně ířka vpředu a délka na zadních sedadlech. Sedadla jsou v C6 komfortnějí, hlavně je delí sedák. C6 je tií, pokud není motor v záběru, tak je prakticky ticho, bezrámová okna jsou nehlučná. Ten motor V6 HDI je o dost hlučnějí ne třeba 2,0 HDI (proto jsem ho nechtěl ani do C5). Je slyet hlavně v záběru. Po V6 3,0i v XM jsem byl zklamán hlučností, zato kroutící moment 2,7 HDI je úasný. Dalí otázka je praktičnost, pro rodinu s dětmi co jezdí lyovat nebo na dovolenou s kolama pod stan to moc není, ten kufr je opravdu malý. Nyní jsem u s C5 spokojen (jen kdyby měla ten AMWAR), za C6 se ohlédnu jak je krásná a oddechnu si, e ji nemám. Rozum zvítězil na srdcem. Je to ale tak dobře?
Po několika XM jsem jako jedinou monost dalího auta viděl C6. Zrazovali mě od ní hlavně v servisu v Citroenu. Náhradní díly jsou velmi drahé, stejně jako servisní prohlídky. Nicméně jsem koupil jetou C6 2,7 HDI 150000 Km. Měla po repasích přední nápravy, 50 tis. Kč jedna strana. Taky měla měněné čelní sklo, 60 tis. (teď je prý levnějí). To jsem viděl na fakturách s Citroenu. Auto mělo závadu automatu, co jsem zjistil a v městském provozu po zahřátí automatu. Auto jsem po tahanicích a s finanční ztrátou vrátil. Oprava automatu byla stanovena v neautorizovaném servisu 80 tis, v Citroenu 100 tis. Takto poučen jsem koupil novou C5 kombi, co jsem si po XM ohledně komfortu pohoril a první okamiky jsem byl dost zklamán. Take jen pár postřehů: C6 je výrazně měkčí v porovnání s novou C5, hlavně díky AMWAR. Podvozek je měkký asi jako v mém XM s komfortníma koulema, s tím rozdílem, e C6 se nehoupe a nenaklání, pouze dokonale ehlí nerovnosti. Vnitřní prostor je proti C5 větí, hlavně ířka vpředu a délka na zadních sedadlech. Sedadla jsou v C6 komfortnějí, hlavně je delí sedák. C6 je tií, pokud není motor v záběru, tak je prakticky ticho, bezrámová okna jsou nehlučná. Ten motor V6 HDI je o dost hlučnějí ne třeba 2,0 HDI (proto jsem ho nechtěl ani do C5). Je slyet hlavně v záběru. Po V6 3,0i v XM jsem byl zklamán hlučností, zato kroutící moment 2,7 HDI je úasný. Dalí otázka je praktičnost, pro rodinu s dětmi co jezdí lyovat nebo na dovolenou s kolama pod stan to moc není, ten kufr je opravdu malý. Nyní jsem u s C5 spokojen (jen kdyby měla ten AMWAR), za C6 se ohlédnu jak je krásná a oddechnu si, e ji nemám. Rozum zvítězil na srdcem. Je to ale tak dobře?
|
|
15.12.2012 08:09 -
|
2530842
|
|
CC5
|
Město: Praha-Modřany, Auto: Citroën Xantia II Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 372 |
|
|
malé odbočení mám 2,0 hdi 80kw v xantii a neslyím ho apropó není v seznamu vozidel xantia berline 2,0 hdi bez fap prosím o doplnění
malé odbočení mám 2,0 hdi 80kw v xantii a neslyím ho apropó není v seznamu vozidel xantia berline 2,0 hdi bez fap prosím o doplnění:-p
|
|
15.12.2012 11:46 -
|
2530850
|
|
STRUCTOR
|
Město: Praha 8, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Já el do bazaru pro c6 a nakonec mám c5. C6 se mi sice moc líbí....ale přila mi hlučná, jak motor, tak hluk pronikající do interieru z venku, motor 2,7hdi mi s tím automatem přiel poměrně mdlý. Ale c6 jsem měl monost vyzkouet jen během testovací jízdy v autobazaru. Asi jsem od c6 čekal moc a proto jsem byl zklamán i přesto, e někdo jiný třeba bude naden, i kdy dle prodejnosti c6...
Já el do bazaru pro c6 a nakonec mám c5. C6 se mi sice moc líbí....ale přila mi hlučná, jak motor, tak hluk pronikající do interieru z venku, motor 2,7hdi mi s tím automatem přiel poměrně mdlý. Ale c6 jsem měl monost vyzkouet jen během testovací jízdy v autobazaru. Asi jsem od c6 čekal moc a proto jsem byl zklamán i přesto, e někdo jiný třeba bude naden, i kdy dle prodejnosti c6...
|
|
15.12.2012 19:42 -
|
2530967
|
|
TycoonX
|
|
|
ten kufor sa prakticky dá riei, plánujem časom 2 autá, 1 na bené jazdenie a 2 zimné SUV alebo off road ktoré sa bude pouíva len na svoje vyhradé účely. Zvykol som si na C5 kufor, je perfektný ale poslednú dobu som donho aj tak pchal len bené batoiny ,a to myslim zvládne aj C6 kufor.
Osobne by sa mi páčilo poču V6 HDi v zábere
Tie ceny opráv ale vyzerajú drasticky ..aj ked myslim e doma by som to zvládol za lacnejie, ved cely motor s automatom z 607my sa dá pozhanat za 500
O zvolávačke a meneni piestnic som nepočul, ako sa to prejavuje?
ten kufor sa prakticky dá riei, plánujem časom 2 autá, 1 na bené jazdenie a 2 zimné SUV alebo off road ktoré sa bude pouíva len na svoje vyhradé účely. Zvykol som si na C5 kufor, je perfektný ale poslednú dobu som donho aj tak pchal len bené batoiny ,a to myslim zvládne aj C6 kufor.
Osobne by sa mi páčilo poču V6 HDi v zábere :-d
Tie ceny opráv ale vyzerajú drasticky ..aj ked myslim e doma by som to zvládol za lacnejie, ved cely motor s automatom z 607my sa dá pozhanat za 500
O zvolávačke a meneni piestnic som nepočul, ako sa to prejavuje?
|
|
15.12.2012 21:27 -
|
2530995
|
|
jumep
|
|
|
C6 je cista limuzina, preto cakat nejaky sportovy prejav motora s prevodovkou je uplne mimo
predajnost C6 je o tom ze citroen to nevie predat ... spropagovat atd ....
ceny oprav, vela veci sedi uz aj z x7 a podobne, bola to velka limo za tazke prachy, preto k tomu aj tak pristupuju
k tym piestniciam, skus google, netusim co presne, len vidno na historii ze sa tam toho hodne mlelo
C6 je cista limuzina, preto cakat nejaky sportovy prejav motora s prevodovkou je uplne mimo
predajnost C6 je o tom ze citroen to nevie predat ... spropagovat atd ....
ceny oprav, vela veci sedi uz aj z x7 a podobne, bola to velka limo za tazke prachy, preto k tomu aj tak pristupuju
k tym piestniciam, skus google, netusim co presne, len vidno na historii ze sa tam toho hodne mlelo
|
|
15.12.2012 22:24 -
|
2531013
|
|
TycoonX
|
|
|
prečítal som cele forum C6owners.org a tvrdia tam ze C6 nema iadne chronicke choroby, na par blbiniek bola zvolávačka ale piestnice tam nefiguruju
prečítal som cele forum C6owners.org a tvrdia tam ze C6 nema iadne chronicke choroby, na par blbiniek bola zvolávačka ale piestnice tam nefiguruju
|
|
15.12.2012 22:36 -
|
2531015
|
|
jumep
|
|
|
pozeram na to teraz aj ja ... tak ti neviem, toto mi bolo hovorene ze tie piestnice mali problem ...
a dost som si to myslel z tych variacii ktore na ne existuju a su nahradzane vsetky varianty tou poslednou ktora existuje
asi by som sa tohoto nebal, celkovo je tych C6 malo na to co beha, ale motoricky a napravovo sa to da pozhanat ked zistis co v tom je ...
problem je skor pri karosarcine a podobne ... (mozno je vhodne mat to poistene)
pozeram na to teraz aj ja ... tak ti neviem, toto mi bolo hovorene ze tie piestnice mali problem ...
a dost som si to myslel z tych variacii ktore na ne existuju a su nahradzane vsetky varianty tou poslednou ktora existuje
asi by som sa tohoto nebal, celkovo je tych C6 malo na to co beha, ale motoricky a napravovo sa to da pozhanat ked zistis co v tom je ...
problem je skor pri karosarcine a podobne ... (mozno je vhodne mat to poistene)
|
|
16.12.2012 10:17 -
|
2531047
|
|
operatorXM
|
Město: Hrotovice, Auto: Citroen C6 2.7 HDi | Počet příspěvků: 138 |
|
|
Bez pojitění je to sebevrada, př. světlomet 35800 Kč, př. nárazník 38700 Kč. Ta servisní prohlídka byla tuím 24 tis. Kč.
Bez pojitění je to sebevrada, př. světlomet 35800 Kč, př. nárazník 38700 Kč. Ta servisní prohlídka byla tuím 24 tis. Kč.
|
|
16.12.2012 14:44 -
|
2531098
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Tak to auto nové stálo hodně přes milion, a podle toho se odvíjí ceny... Bral bych ho podobně jako veterána, na příleitostný svezení, ale na kadodenní jedění je to vrada. Resp. je potřeba mít na banány Pojistka nic moc neřeí. Jestli ukanec na předek vyjde na 150tisíc, tak pojistku by to chtělo mít tak na půl milionu...a dávat nějakých 20tisíc ročně jen za pojistku. Jako rok dva budi, ale kdo bude platit 20 za pojistku u 10 let starýho auta?
Jinak myslím, e jako budoucí veterán to není patnej kup. Vyrobilo se jich pár kusů (oproti třeba DS), vechny náhradní díly jdou jetě sehnat originální...za takových 30 let bude mít C6 nevyčíslitelnou hodnotu
Tak to auto nové stálo hodně přes milion, a podle toho se odvíjí ceny... Bral bych ho podobně jako veterána, na příleitostný svezení, ale na kadodenní jedění je to vrada. Resp. je potřeba mít na banány:-) Pojistka nic moc neřeí. Jestli ukanec na předek vyjde na 150tisíc, tak pojistku by to chtělo mít tak na půl milionu...a dávat nějakých 20tisíc ročně jen za pojistku. Jako rok dva budi, ale kdo bude platit 20 za pojistku u 10 let starýho auta?
Jinak myslím, e jako budoucí veterán to není patnej kup. Vyrobilo se jich pár kusů (oproti třeba DS), vechny náhradní díly jdou jetě sehnat originální...za takových 30 let bude mít C6 nevyčíslitelnou hodnotu:-d
|
|
16.12.2012 21:54 -
|
2531191
|
|
jumep
|
|
|
pozri si cenu kapoty s pyropatronami ... a to staci tuknut spravne stlpik nejaky ... (tak ze si to pomyli s chodcom)
pozri si cenu kapoty s pyropatronami ... a to staci tuknut spravne stlpik nejaky ... (tak ze si to pomyli s chodcom)
|
|
16.12.2012 22:59 -
|
2531220
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
C6 ka je proste super a kdyby byla v kombiku a 4x4 tak ji neprodavam
C6 ka je proste super a kdyby byla v kombiku a 4x4 tak ji neprodavam :-))))
|
|
17.12.2012 07:58 -
|
2531236
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Jo, jo v kombíku
C6 je asi jediný Citrou s hydrou co neudělali jako kombík...(jetě SM)
A pak se diví e se to neprodává
To by byla nádherná loď
Jo, jo v kombíku :-p
C6 je asi jediný Citrou s hydrou co neudělali jako kombík...(jetě SM)
A pak se diví e se to neprodává :-)))):-)))):-))))
To by byla nádherná loď :-o
|
|
| |
|
|