| | |
13.10.2012 08:37 -
Re: Palivo Shell V-Power Diesel
|
2512487
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Já teda musím souhlasit s Hanzem taky jsem bral v Polsku a spotřeba byla nií cca 0,5 co mě překvapilol. Shell mi přiel o dost horí.Hlavně na dojezdu Ale nejlepí pro mé auto co mu chutná je od Agipu DieselTech. Ale při těch cenách je to trochu náročnějí,ale kdy to spočítám na kiláky u to není tak straný.
Já teda musím souhlasit s Hanzem taky jsem bral v Polsku a spotřeba byla nií cca 0,5 co mě překvapilol. Shell mi přiel o dost horí.Hlavně na dojezdu:nevim Ale nejlepí pro mé auto co mu chutná je od Agipu DieselTech. Ale při těch cenách je to trochu náročnějí,ale kdy to spočítám na kiláky u to není tak straný.
|
|
13.10.2012 10:58 -
|
2512492
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Kedysi na Xantii HDi som skúal, ale iaden rozdiel som nepoznal. Odvtedy u chodím len do PL na Orlen + VIF a nemám problémy. vagor ale na Vectre DTCi má na Orlene v PL o cca 0.5 - 1 liter meniu spotrebu ako na SK pumpách
Kedysi na Xantii HDi som skúal, ale iaden rozdiel som nepoznal. Odvtedy u chodím len do PL na Orlen + VIF a nemám problémy. vagor ale na Vectre DTCi má na Orlene v PL o cca 0.5 - 1 liter meniu spotrebu ako na SK pumpách :nevim
|
|
13.10.2012 12:48 -
|
2512506
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
technická poznámka:kdy dorazily ty ruské mrazy z kraje roku tak podle testu deník BLESK+dtestu se shell ukázal jako jeden z nejhorích diesel paliv,docházelo k uvolnění parafínu a sedání na dno.Take srovnání a cena shellu="0"jináč v zimě tankuji agip+benzinu+vif(zimní jsem začal pouívat asi před měsícem)
technická poznámka:kdy dorazily ty ruské mrazy z kraje roku tak podle testu deník BLESK+dtestu se shell ukázal jako jeden z nejhorích diesel paliv,docházelo k uvolnění parafínu a sedání na dno.Take srovnání a cena shellu="0"jináč v zimě tankuji agip+benzinu+vif(zimní jsem začal pouívat asi před měsícem)
|
|
13.10.2012 15:32 -
|
2512513
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Mamlas napsal(a): Tankuju pouze na Shellu. Nikdy nebyl v zime problem nastartovat. Zkousel jsem i Vervu, ale zadny rozdil nebyl poznatelny. Tuhle jsem se bavil s jednim chlapkem od Shellu a rikal, ze obycejnou naftu dodava zdejsi rafinerie a V-power se dovazi z Nemecka. Tak by me zajimalo jak je mozny, ze je takovy rozdil mezi V-powerem prodavanym u nas a v zahranici.
Protoe ti pán od Shellu pěkně kecá. Komentuji naeho dovozce nafty do lodě: "Ale hovno z Německa. Shell, OMW, Benzina, Aral a jiní mě věčně zdrujou kdy mám v Kralupech nebo Čepru tankovat pro vás naftu. Jediný rozdíl je v tom kterou ropu zrovna rafinujou, jestli z Ruska nebo z Německa." Toď slova naeho zásobovače palivem.
Je to o tom jak která benzínka si tu naftu naaditivuje popřípadě zprasí.
:-)))):-)))) Protoe ti pán od Shellu pěkně kecá. Komentuji naeho dovozce nafty do lodě: "Ale hovno z Německa. Shell, OMW, Benzina, Aral a jiní mě věčně zdrujou kdy mám v Kralupech nebo Čepru tankovat pro vás naftu. Jediný rozdíl je v tom kterou ropu zrovna rafinujou, jestli z Ruska nebo z Německa." Toď slova naeho zásobovače palivem.
Je to o tom jak která benzínka si tu naftu naaditivuje popřípadě zprasí. ;-)
|
|
13.10.2012 18:06 -
|
2512525
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Loni před silvestrem jsem se ptal na jednu naftu, co mě překvapila zde: .link. -odpovědi se mi nedostalo.
Teď jsem konečně narazil na test naft, kterej tu byl zmiňovám a je k nalezení zde: .link. (je v něm samozřejmě i elví power) - po přečtení ve spojení s mým loňským překvapení běím k OMV Maxx-Motion (kouknu do oka u stojanu, kdy tam bude čirá namodralá barva, tak to je dovozová nafta a mám jistotu)
Loni před silvestrem jsem se ptal na jednu naftu, co mě překvapila zde: http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze/2358258-kde-tankovat-(nebo-spise-netankovat)/6/#.UHmPtUZoJlM -odpovědi se mi nedostalo.
Teď jsem konečně narazil na test naft, kterej tu byl zmiňovám a je k nalezení zde: http://uloz.to/xkf5mKv/svet-motoru-3-2012-diesel-pdf (je v něm samozřejmě i elví power) - po přečtení ve spojení s mým loňským překvapení běím k OMV Maxx-Motion (kouknu do oka u stojanu, kdy tam bude čirá namodralá barva, tak to je dovozová nafta a mám jistotu)
|
|
13.10.2012 19:16 -
|
2512543
|
|
dlavem
|
|
|
abomyí válka-od jisté doby tankuju v DE.,větinou ARAL - dojezd +200km,zimní starty(a e loni bylo asi 3 dny po sobe -32)OK a cena cca.37kč. Jinak souhlas s jruze s vifem jde spotřeba nahoru.Ale zase jistota e nebudou problémy.Kdy musím tankovat u nás tak jedině vervu,mám sice u něco nakroucenýho ale myslím e si to ten motor zaslouí.Sorry není to přímo k tématu(shell) ale u mi to nedalo.
abomyí válka-od jisté doby tankuju v DE.,větinou ARAL - dojezd +200km,zimní starty(a e loni bylo asi 3 dny po sobe -32)OK a cena cca.37kč. Jinak souhlas s jruze s vifem jde spotřeba nahoru.Ale zase jistota e nebudou problémy.Kdy musím tankovat u nás tak jedině vervu,mám sice u něco nakroucenýho ale myslím e si to ten motor zaslouí.Sorry není to přímo k tématu(shell) ale u mi to nedalo.:-p
|
|
13.10.2012 22:02 -
|
2512584
|
|
zico
|
|
|
Ked Shell spustil predaj V-Power diesel, tak som poziadal znamu, co tam robila o materialy k tomuto palivu, interne testy a pod.
V-Power diesel je skutocne viac friendly k motoru ako klasicky diesel. Len musite naozaj natankovat V-power
--------------------------------------------------------------------------------
V laboratoři Ústavu paliv a maziv pak potvrdili nejen to, e Aral Ultimate Diesel je skutečně vysoce kvalitní nafta, ale předevím to, e firma Shell nabízí v Německu pod stejným názvem V-Power Diesel naftu naprosto odliné kvality ne u svých českých čerpacích stanic.
Zatímco parametry německého vzorku odpovídaly nadstandardu, palivo natankované v Česku se v ničem neliilo od obyčejné nafty.
Zatímco motorista tankující v Česku Shell V-Power Diesel se stává obětí propracovaného marketingu a na chodu svého motoru nepozná ádný rozdíl, jeho německý kolega takto izen není.
Zdroj: .link.
>>
placebo efekt je dobry sluha ale zly pan)
Ked Shell spustil predaj V-Power diesel, tak som poziadal znamu, co tam robila o materialy k tomuto palivu, interne testy a pod.
V-Power diesel je skutocne viac friendly k motoru ako klasicky diesel. Len musite naozaj natankovat V-power :-))))
--------------------------------------------------------------------------------
V laboratoři Ústavu paliv a maziv pak potvrdili nejen to, e Aral Ultimate Diesel je skutečně vysoce kvalitní nafta, ale předevím to, e firma Shell nabízí v Německu pod stejným názvem V-Power Diesel naftu naprosto odliné kvality ne u svých českých čerpacích stanic.
Zatímco parametry německého vzorku odpovídaly nadstandardu, palivo natankované v Česku se v ničem neliilo od obyčejné nafty.
Zatímco motorista tankující v Česku Shell V-Power Diesel se stává obětí propracovaného marketingu a na chodu svého motoru nepozná ádný rozdíl, jeho německý kolega takto izen není.
Zdroj: http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty-benzina-prekvapila-shell-zklamal-fxl-/automoto.aspx?c=A080915_145641_automoto_fdv
>>
placebo efekt je dobry sluha ale zly pan)
|
|
14.10.2012 15:03 -
|
2512728
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Shell jsou podvodníci a kdo k nim jezdí, tak to podporuje. Stačí se podívat do německy mluvících zemí, Shell se cenově lií od úplných noname značek o jednotky centů. Mohou si to dovolit, protoe je dotují blbí Čei, kteří jim platí o 3 i více kaček více ne za stejně kvalitní naftu u jiných firem. Spraví se to jedině a několik měsíců budou nainci domácí mule ignorovaz.
Shell jsou podvodníci a kdo k nim jezdí, tak to podporuje. Stačí se podívat do německy mluvících zemí, Shell se cenově lií od úplných noname značek o jednotky centů. Mohou si to dovolit, protoe je dotují blbí Čei, kteří jim platí o 3 i více kaček více ne za stejně kvalitní naftu u jiných firem. Spraví se to jedině a několik měsíců budou nainci domácí mule ignorovaz.
|
|
14.10.2012 17:29 -
|
2512750
|
|
Řezník
|
Město: Rodalovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 161 |
|
|
dvakrát za sebou jsem natankoval fuel save diesel a přijde mi e to lepí jede i víc najedu a cenově to je o dvě kačky ní ne u nás na robin oil
dvakrát za sebou jsem natankoval fuel save diesel a přijde mi e to lepí jede i víc najedu a cenově to je o dvě kačky ní ne u nás na robin oil:-o
|
|
12.12.2012 10:55 -
|
2530296
|
|
Míra Cindr
|
|
|
Loni v zimě jsem bral power diesel v Mladý Boleslavi a na horách kolega s korejským crdi nevěřil,e mám diesel. (2.2 hdi).Starty i při -34 bez problémů.Do kamionu jsem tehdy vzal agip diesel tech+na nařízení éfa i trochu benzínu agip supertech (na 1200 l nafty 100l benzínu) a stejně to zamrzalo.Letos zkusím vervu.Ale je fakt,e na leoí naftu motor ztichl a připadá mi to e líp jezdil.Tehdy na power v pohodě 200 ale teď max 175.Nafta od soukromé čerp.stanice v Nymburce.
Loni v zimě jsem bral power diesel v Mladý Boleslavi a na horách kolega s korejským crdi nevěřil,e mám diesel. (2.2 hdi).Starty i při -34 bez problémů.Do kamionu jsem tehdy vzal agip diesel tech+na nařízení éfa i trochu benzínu agip supertech (na 1200 l nafty 100l benzínu) a stejně to zamrzalo.Letos zkusím vervu.Ale je fakt,e na leoí naftu motor ztichl a připadá mi to e líp jezdil.Tehdy na power v pohodě 200 ale teď max 175.Nafta od soukromé čerp.stanice v Nymburce.
|
|
12.12.2012 14:30 -
|
2530319
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Nedavno mi kámo říkal, e na OMW prodávají nový typ nafty, která by měla být bez těch bio sračkoidních příměsí. Nevíte o tom někdo ?
Nedavno mi kámo říkal, e na OMW prodávají nový typ nafty, která by měla být bez těch bio sračkoidních příměsí. Nevíte o tom někdo ?
|
|
12.12.2012 14:48 -
|
2530336
|
|
certik
|
Město: , Auto: None | Počet příspěvků: 37 |
|
|
artsvec napsal(a): Nedavno mi kámo říkal, e na OMW prodávají nový typ nafty, která by měla být bez těch bio sračkoidních příměsí. Nevíte o tom někdo ?
jestli se nepletu tak v CR se prodava opravdu arkticka akorat u Agipu, jinde mozna v zavislosti na konkretnich podminkach. Arkticka pak znamena ze neobsahuje bioslozky, melo by to byt nejak tak ze zakon rika kolik bioslozek musi obsahovat rocni produkce rafinerie a oni to pak nejak rozdeli, do JZD daji vic, a pak jim zbudou rezervy na arktickou naftu. Je to uz ale nejakej patek co jsem to cetl, mozna to muze nekdo potvrdit/vyvratit.
jestli se nepletu tak v CR se prodava opravdu arkticka akorat u Agipu, jinde mozna v zavislosti na konkretnich podminkach. Arkticka pak znamena ze neobsahuje bioslozky, melo by to byt nejak tak ze zakon rika kolik bioslozek musi obsahovat rocni produkce rafinerie a oni to pak nejak rozdeli, do JZD daji vic, a pak jim zbudou rezervy na arktickou naftu. Je to uz ale nejakej patek co jsem to cetl, mozna to muze nekdo potvrdit/vyvratit.
|
|
12.12.2012 16:50 -
|
2530348
|
|
Darja
|
|
|
nám vozí do firemní benzínky benál a naftu shell a loni zamrzla vechna sluební naftová auta. Take letos aditivujeme....
nám vozí do firemní benzínky benál a naftu shell a loni zamrzla vechna sluební naftová auta. Take letos aditivujeme....:nevim
|
|
| |
|
|