| | |
22.04.2012 12:55 -
Re: Ověření kilometrů
|
2471401
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
Mikra napsal(a): Jo, posíláme tě za jruem. A nevztekej se. Kdybys tady pohledal a početl, věděl bys, e záruku na km ti nedá nikdy nikdo a rozvody má po koupi auta udělat v KADÝM případě. Nezáleí při tom, jestli někdo umí dokázat, e se stočilo 100 a nebo 200 tisíc km. A to co psal jumep není jeho výmysl, ale výmysl výrobce. Auto je stavěný tak, abys jezdil a kdy se objeví nápis SERVIS, tak má jet do servisu a ne hledat závadu. Bohuel na to nemáme a tak si dovolujeme otvírat i to, co nebylo určený pro nás, ale pro automechanika od Citroenu. Proto není oetřený ten svár v přístrojovce, protoe mechanikovi to je jedno a ty tam nemá co čučet .
Já se nevztekám ale jeho příspěvek byl tak nějak mimo mísu, kadý se tu snaí poradit a on mi napíe nikam nelez a jezdi.Pokud nechce poradit o.k. ale papoukovat servisáky od citroenu nemusí od toho tu tohle forum není ne ??
Pokud mi někdo je schopen říct do km nikdo nehrabal tak dělat rozvody o 100 000 dříve je nesmysl ne ??
Jo, posíláme tě za jruem. A nevztekej se. Kdybys tady pohledal a početl, věděl bys, e záruku na km ti nedá nikdy nikdo a rozvody má po koupi auta udělat v KADÝM případě. Nezáleí při tom, jestli někdo umí dokázat, e se stočilo 100 a nebo 200 tisíc km. A to co psal jumep není jeho výmysl, ale výmysl výrobce. Auto je stavěný tak, abys jezdil a kdy se objeví nápis SERVIS, tak má jet do servisu a ne hledat závadu. Bohuel na to nemáme a tak si dovolujeme otvírat i to, co nebylo určený pro nás, ale pro automechanika od Citroenu. Proto není oetřený ten svár v přístrojovce, protoe mechanikovi to je jedno a ty tam nemá co čučet :-).
Já se nevztekám ale jeho příspěvek byl tak nějak mimo mísu, kadý se tu snaí poradit a on mi napíe nikam nelez a jezdi.Pokud nechce poradit o.k. ale papoukovat servisáky od citroenu nemusí od toho tu tohle forum není ne ??
Pokud mi někdo je schopen říct do km nikdo nehrabal tak dělat rozvody o 100 000 dříve je nesmysl ne ??
|
|
22.04.2012 13:15 -
|
2471408
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak se zamysli. Kolik to auto stálo nový, kolik si za něj dal ty, kolik je servisní interval na rozvody.... Přece si nemyslí, e to někdo dal za těkej peníz do kupy a lacino prodal. Prostě rozvody nejsou tak drahý, zhruba 5000,- Kč, ale oprava při prdnutí řemenu můe být desetkrát draí. A to co píe jumep má logiku. Jsou auta poctivě servisovaný a nevadí jim 500 000 km. A jsou auta, který jsou po 200 000 km na rot. To bylo myleno tím neře km, ale stav auta.
Jsme pořád u stejnýho.
Zajeď do Radonic, dozví se o km i o stavu auta víc, ne kdy ho bude sám prolézat měsíc. A dozví se i co musí udělat hned a co počká, dozví se i to, kolik tě to bude stát. A nejspí se dozví i to, kdy s tím má přijet .
Tak se zamysli. Kolik to auto stálo nový, kolik si za něj dal ty, kolik je servisní interval na rozvody.... Přece si nemyslí, e to někdo dal za těkej peníz do kupy a lacino prodal. Prostě rozvody nejsou tak drahý, zhruba 5000,- Kč, ale oprava při prdnutí řemenu můe být desetkrát draí. A to co píe jumep má logiku. Jsou auta poctivě servisovaný a nevadí jim 500 000 km. A jsou auta, který jsou po 200 000 km na rot. To bylo myleno tím neře km, ale stav auta.
Jsme pořád u stejnýho. :-D
Zajeď do Radonic, dozví se o km i o stavu auta víc, ne kdy ho bude sám prolézat měsíc. A dozví se i co musí udělat hned a co počká, dozví se i to, kolik tě to bude stát. A nejspí se dozví i to, kdy s tím má přijet :-D.
|
|
22.04.2012 13:24 -
|
2471416
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
neda mi nereagovat. Ak niekto patra po kilometroch pre zaujimavost len aby vedel to uplne chapem. Ale aby niekto patral po kilometroch kvoli tomu aby vedel ci menit alebo nemenit rozvody??? To sa bere tak nejak automaticky ze sa to meni, jedine ze by si to bral fungel. Z tvojich prispevkov som mal dojem ze patras aby si mal pokoj duse, lebo sa ti nieco nezda mozno spekulujes o vrateni nakupu, ale ze dovod je menit alebo nemenit rozvody na nenapadlo...A kedze Jumep neni jasnovidec a nepozna tvoje dovody a kedze aj on bere ze rozvody kazdy robi hned, poradil ti nemeditovat nad niecim comu nerozrumies (a nemas ani preco rozumet) len preto aby si mal dobry pocit. Dalej ti chcel povedat, ze niekedy je auto s 200 000 v lepsom stave ako 100 000. Aby si nepovedal ze ti nechcem poradit, daj si vymenit rozvody bez ohladu na Km. A popri tom ti mozmo borec pozre Km ale aj tak to bude informacia bez zaruky a bude ti akurat nato aby si nerozmyslal kolko povies ked s ta niekto spyto kolko to ma...
neda mi nereagovat. Ak niekto patra po kilometroch pre zaujimavost len aby vedel to uplne chapem. Ale aby niekto patral po kilometroch kvoli tomu aby vedel ci menit alebo nemenit rozvody??? To sa bere tak nejak automaticky ze sa to meni, jedine ze by si to bral fungel. Z tvojich prispevkov som mal dojem ze patras aby si mal pokoj duse, lebo sa ti nieco nezda mozno spekulujes o vrateni nakupu, ale ze dovod je menit alebo nemenit rozvody na nenapadlo...A kedze Jumep neni jasnovidec a nepozna tvoje dovody a kedze aj on bere ze rozvody kazdy robi hned, poradil ti nemeditovat nad niecim comu nerozrumies (a nemas ani preco rozumet) len preto aby si mal dobry pocit. Dalej ti chcel povedat, ze niekedy je auto s 200 000 v lepsom stave ako 100 000. Aby si nepovedal ze ti nechcem poradit, daj si vymenit rozvody bez ohladu na Km. A popri tom ti mozmo borec pozre Km ale aj tak to bude informacia bez zaruky a bude ti akurat nato aby si nerozmyslal kolko povies ked s ta niekto spyto kolko to ma...
|
|
22.04.2012 13:25 -
|
2471417
|
|
jruze
|
|
|
Sindy napsal(a): Mikra napsal(a): Jo, posíláme tě za jruem. A nevztekej se. Kdybys tady pohledal a početl, věděl bys, e záruku na km ti nedá nikdy nikdo a rozvody má po koupi auta udělat v KADÝM případě. Nezáleí při tom, jestli někdo umí dokázat, e se stočilo 100 a nebo 200 tisíc km. A to co psal jumep není jeho výmysl, ale výmysl výrobce. Auto je stavěný tak, abys jezdil a kdy se objeví nápis SERVIS, tak má jet do servisu a ne hledat závadu. Bohuel na to nemáme a tak si dovolujeme otvírat i to, co nebylo určený pro nás, ale pro automechanika od Citroenu. Proto není oetřený ten svár v přístrojovce, protoe mechanikovi to je jedno a ty tam nemá co čučet .
Jetě jednou rok a stav(a to nemusím číst znovu.KM se někdy opravdu nemusí dohledat a nemusí to být 100% , ale pokud se ti to potká tak je 100% e tě to výjde na ranec.Tak je volba buď obětovat 5000,- nebo 25000,-.
A bez diag stejně nic nezjistí a někdy ani s diag a skutečnej stav? to záleí na mazači co ti tam nechal Větinou mají nájezd mezi 30.-60. a 90tKm tak počítej - k rozvodům i kde to jezdilo město - dálky ? interval rozvodů Km - roky!! Pročti si ,,nabídky naich autobazarů" třeba ,,Konik" - tacho tuím něco přes 100tKm skutečnost ? přes 200tKm - kdy má dělat rozvody? -není na ně brzo? Jatě dodám e je to auto r.v. 2009
Jetě jednou rok a stav(a to nemusím číst znovu.KM se někdy opravdu nemusí dohledat a nemusí to být 100% , ale pokud se ti to potká tak je 100% e tě to výjde na ranec.Tak je volba buď obětovat 5000,- nebo 25000,-.
A bez diag stejně nic nezjistí a někdy ani s diag a skutečnej stav? to záleí na mazači co ti tam nechal;-) Větinou mají nájezd mezi 30.-60. a 90tKm tak počítej - k rozvodům i kde to jezdilo město - dálky ? interval rozvodů Km - roky!! Pročti si ,,nabídky naich autobazarů" třeba ,,Konik" - tacho tuím něco přes 100tKm skutečnost ? přes 200tKm - kdy má dělat rozvody? -není na ně brzo? Jatě dodám e je to auto r.v. 2009 ;-)
|
|
22.04.2012 13:26 -
|
2471418
|
|
Sindy
|
|
|
Ono právě to moje vypadá e o něj bylo dobře pečováno (z mého laického pohledu), tak proto se tak trochu zavrtávám pod kapotu abych se dozvěděl víc. Asi tedy zajedu do Radonic, pokud mě Jarda přijme
a nechám si rovnou s tou diag udělat i rozvody.
Mám na tachu 138 000 a r.v je 2006 do provozu 12/2006
Ono právě to moje vypadá e o něj bylo dobře pečováno (z mého laického pohledu), tak proto se tak trochu zavrtávám pod kapotu abych se dozvěděl víc. Asi tedy zajedu do Radonic, pokud mě Jarda přijme ;-)
a nechám si rovnou s tou diag udělat i rozvody.
Mám na tachu 138 000 a r.v je 2006 do provozu 12/2006
|
|
22.04.2012 13:50 -
|
2471423
|
|
jruze
|
|
|
Sindy napsal(a): Ono právě to moje vypadá e o něj bylo dobře pečováno (z mého laického pohledu), tak proto se tak trochu zavrtávám pod kapotu abych se dozvěděl víc. Asi tedy zajedu do Radonic, pokud mě Jarda přijme
Přijeď kouknem.K rozvodům- já je po koupi také nedělal, najeto 200tKm se serviskou,s několika Fa. v četně Fa za rozvody(ověřeno tel. v tom servise)před 5000Km - auto koupeno nové v ČR,servisované v ČR , podnik a havarované (dokonce i s cesákama ) , ale i přesto někdo skouel jestli to umí sundat(prodejce uváděl skutečný stav ne těch 8000Km sundanejch)- e by se na tom učil on po podání inzerátu? Jeden malej důkaz datum a Km měsíc před havárii, při havárii proraen chladič - záznam v historii nízká hladina vody a skutečný stav KM - inzerát s těmito KM - při prohlídce auta o 8000Km méně.
Přijeď kouknem.K rozvodům- já je po koupi také nedělal, najeto 200tKm se serviskou,s několika Fa. v četně Fa za rozvody(ověřeno tel. v tom servise)před 5000Km - auto koupeno nové v ČR,servisované v ČR , podnik a havarované (dokonce i s cesákama ) , ale i přesto někdo skouel jestli to umí sundat(prodejce uváděl skutečný stav ne těch 8000Km sundanejch)- e by se na tom učil on po podání inzerátu? Jeden malej důkaz datum a Km měsíc před havárii, při havárii proraen chladič - záznam v historii nízká hladina vody a skutečný stav KM - inzerát s těmito KM - při prohlídce auta o 8000Km méně.:nevim
|
|
22.04.2012 13:53 -
|
2471426
|
|
Sindy
|
|
|
jruze napsal(a): Přijeď kouknem.K rozvodům- já je po koupi také nedělal, najeto 200tKm se serviskou,s několika Fa. v četně Fa za rozvody(ověřeno tel. v tom servise)před 5000Km - auto koupeno nové v ČR,servisované v ČR , podnik a havarované (dokonce i s cesákama ) , ale i přesto někdo skouel jestli to umí sundat(prodejce uváděl skutečný stav ne těch 8000Km sundanejch)- e by se na tom učil on po podání inzerátu? Jeden malej důkaz datum a Km měsíc před havárii, při havárii proraen chladič - záznam v historii nízká hladina vody a skutečný stav KM - inzerát s těmito KM - při prohlídce auta o 8000Km méně.
Napíu ti e-mail , díky.
Přijeď kouknem.K rozvodům- já je po koupi také nedělal, najeto 200tKm se serviskou,s několika Fa. v četně Fa za rozvody(ověřeno tel. v tom servise)před 5000Km - auto koupeno nové v ČR,servisované v ČR , podnik a havarované (dokonce i s cesákama ) , ale i přesto někdo skouel jestli to umí sundat(prodejce uváděl skutečný stav ne těch 8000Km sundanejch)- e by se na tom učil on po podání inzerátu? Jeden malej důkaz datum a Km měsíc před havárii, při havárii proraen chladič - záznam v historii nízká hladina vody a skutečný stav KM - inzerát s těmito KM - při prohlídce auta o 8000Km méně.:nevim
Napíu ti e-mail , díky.
|
|
22.04.2012 22:04 -
|
2471571
|
|
jumep
|
|
|
dakujem ostatnym za vysvetlenie mojich myslienok ...
a uvazovat overenie km kvoli rozvodom ... to sa nekomentuje ...
- ZASADA - ROZVODY VZDY, jedine ak by mi fakt dokazal ze pred mesiacom to bolo tu a robili sme rozvody
a tiez zasada je filtre a naplne kazdopadne, xy krat som tu mal jasne len zresetovane pocitadlo km do servisu ale servis nespraveny ...
dakujem ostatnym za vysvetlenie mojich myslienok ... :)
a uvazovat overenie km kvoli rozvodom ... to sa nekomentuje ...
- ZASADA - ROZVODY VZDY, jedine ak by mi fakt dokazal ze pred mesiacom to bolo tu a robili sme rozvody
a tiez zasada je filtre a naplne kazdopadne, xy krat som tu mal jasne len zresetovane pocitadlo km do servisu ale servis nespraveny ...
|
|
23.04.2012 17:09 -
|
2471692
|
|
Sindy
|
|
|
Musím přiznat e některé reakce tady jsou a příli pesimistické, jako kdyby neextovala starí auta, která nejsou stočená.
Dnes jsem si nechal od ofiko citroen zjistit servisní historii a auto mělo týden před koncem roku 2009 natočeno 85 000km, co je myslím dobré, pak u záznamy u citroenu nejsou. Dnes mám 138 000km, tak uvidím co mi na to řekne Jarda a se mi do toho jukne, pak dám vědět.
Musím přiznat e některé reakce tady jsou a příli pesimistické, jako kdyby neextovala starí auta, která nejsou stočená.
Dnes jsem si nechal od ofiko citroen zjistit servisní historii a auto mělo týden před koncem roku 2009 natočeno 85 000km, co je myslím dobré, pak u záznamy u citroenu nejsou. Dnes mám 138 000km, tak uvidím co mi na to řekne Jarda a se mi do toho jukne, pak dám vědět.
|
|
23.04.2012 17:33 -
|
2471698
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Je pravda, e C5 je auto, které se nekupuje na jedění v neděli do Kauflandu, take obvykle najede ročně víc ne Fabie.
Ale já jsem po koupi také rozvody hned neřeil (4 roky staré, 140.000km), dělal jsem je ve 160.000 a kdybych je nechal a do 240.000, nic by se nestalo - vypadaly skoro jak nové.
Kadopdádně olej a vechny filtry bych vyměnil určitě hned.
Je pravda, e C5 je auto, které se nekupuje na jedění v neděli do Kauflandu, take obvykle najede ročně víc ne Fabie.
Ale já jsem po koupi také rozvody hned neřeil (4 roky staré, 140.000km), dělal jsem je ve 160.000 a kdybych je nechal a do 240.000, nic by se nestalo - vypadaly skoro jak nové.
Kadopdádně olej a vechny filtry bych vyměnil určitě hned.
|
|
23.04.2012 17:49 -
|
2471702
|
|
jumep
|
|
|
tie pesimisticke zhodnotenia su zato, ze vidam toho tolko ze pravdepodobnost nestoceneho je hodne nizka ... a tiez rozvody proste neriesim, nikdy nevies kto ako predtym s tym jazdil, ci to nebolo zatecene alebo podobne ...
tie pesimisticke zhodnotenia su zato, ze vidam toho tolko ze pravdepodobnost nestoceneho je hodne nizka ... a tiez rozvody proste neriesim, nikdy nevies kto ako predtym s tym jazdil, ci to nebolo zatecene alebo podobne ...
|
|
24.04.2012 04:39 -
|
2471845
|
|
Sindy
|
|
|
Ty rozvody udělám, u jsem domluvenej, olej taky protoe mi tam předchozí majitel nacpal jakýsi Shell a není schopen vykoktat jaký, ale je na něm najeto asi 700km, tak snad v pohodě, dám tam total 5W40.
Jinal jsem měl močnost číst jak se u C5 stáčí km a chce to opravdu profíka, no uvidíme.
Ty rozvody udělám, u jsem domluvenej, olej taky protoe mi tam předchozí majitel nacpal jakýsi Shell a není schopen vykoktat jaký, ale je na něm najeto asi 700km, tak snad v pohodě, dám tam total 5W40.
Jinal jsem měl močnost číst jak se u C5 stáčí km a chce to opravdu profíka, no uvidíme.
|
|
24.04.2012 08:56 -
|
2471850
|
|
bubakkaja
|
|
|
No on to vetsinou nedela nejaky Franta v garazi.
No on to vetsinou nedela nejaky Franta v garazi.:-d
|
|
24.04.2012 22:43 -
|
2471899
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
No, ono je jedno, jak se kdo jmenuje a v cem to to dela... nepredpokladam ani, ze na to nekdo bude mit nalesteny showroom. Podstatne je vybaveni a knowhow a to mi ver, to opravdu neni prdel... ale netvrdim, ze jsem sezral Salamounovo lejno a treba na to opravdu nekomu staci jen prachobycejny notes a 15 minut exhibovani pred publikem....
No, ono je jedno, jak se kdo jmenuje a v cem to to dela... nepredpokladam ani, ze na to nekdo bude mit nalesteny showroom. Podstatne je vybaveni a knowhow a to mi ver, to opravdu neni prdel... ale netvrdim, ze jsem sezral Salamounovo lejno a treba na to opravdu nekomu staci jen prachobycejny notes a 15 minut exhibovani pred publikem....
|
|
26.04.2012 17:05 -
|
2472117
|
|
jruze
|
|
|
Tak jsme měli dnes monost se seznámit se zhora uváděným autíčkem : no v celku hezké , na 1.6 HDI trochu drahé,vcelku bez váných závad ,ale KM nesedí(i kdy se nadá zjistit stav)-jen odhadem : vodní pumpa tekla-ve 130000Km ?? řemen se zdál měněný,no a to podstatné - auto s FAP,ale diag jednotku nenajde,v konfiguraci vypnuto,Fap nevím(nebyl u čas a ani jsem nestihl zjistit jestli tam je jednotka,nádobka ano). No ostatní info nechám na majiteli
Tak jsme měli dnes monost se seznámit se zhora uváděným autíčkem : no v celku hezké , na 1.6 HDI trochu drahé,vcelku bez váných závad ,ale KM nesedí(i kdy se nadá zjistit stav)-jen odhadem : vodní pumpa tekla-ve 130000Km ?? řemen se zdál měněný,no a to podstatné - auto s FAP,ale diag jednotku nenajde,v konfiguraci vypnuto,Fap nevím(nebyl u čas a ani jsem nestihl zjistit jestli tam je jednotka,nádobka ano). No ostatní info nechám na majiteli :nevim
|
|
26.04.2012 19:24 -
|
2472147
|
|
Sindy
|
|
|
Ty se nějakej rychlej, auto cestou domů jen předlo, dobrá práce Jardo.
Co se týče km tak samé nuly, to je jasné, ne ??
Ten deaktivovanej FAP, nevím jestli mě to sere, pokud s tím projdu emisema, mám o starost méně.
A hlavně jsem dostal pochvalu za motor, kterej je dělalnej a v bezvadném stavu.
Drahé mi nepřijde , do provozu 2007 a vyjma toho FAP vlastně ve plně funkční.
Pokud mi nepřjde fotka s pozvánkou na policii za jízdu po dálnici bez známky, hodnotím návtěvu bose Jarouka jako úspěnou.
A hlavně cesta z Praglu do Varu bezpečně pod 5litrů !!!
Ty se nějakej rychlej, auto cestou domů jen předlo, dobrá práce Jardo.
Co se týče km tak samé nuly, to je jasné, ne ??
Ten deaktivovanej FAP, nevím jestli mě to sere, pokud s tím projdu emisema, mám o starost méně.
A hlavně jsem dostal pochvalu za motor, kterej je dělalnej a v bezvadném stavu.
Drahé mi nepřijde , do provozu 2007 a vyjma toho FAP vlastně ve plně funkční.
Pokud mi nepřjde fotka s pozvánkou na policii za jízdu po dálnici bez známky, hodnotím návtěvu bose Jarouka jako úspěnou. :palec
A hlavně cesta z Praglu do Varu bezpečně pod 5litrů !!!
|
|
17.03.2014 14:05 -
|
2677652
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Brácha chce po 6-ti letech jedění s C5 I ji vyměnit za novějí C5 III (X7) 2,0 HDi Tourer exclusive. Má někdo monost zjistit něco o konkrétním voze podle VIN ? VF7RWRHH89L583964 , v provozu od 8 měsíce 2010, stav tachometru 116 000 km , koupeno nové v ČR.
Brácha chce po 6-ti letech jedění s C5 I ji vyměnit za novějí C5 III (X7) 2,0 HDi Tourer exclusive. Má někdo monost zjistit něco o konkrétním voze podle VIN ? VF7RWRHH89L583964 , v provozu od 8 měsíce 2010, stav tachometru 116 000 km , koupeno nové v ČR.
|
|
17.03.2014 14:19 -
|
2677659
|
|
DrMarvin
|
|
|
nejjednodussi reseni co jsem vzdycky delal ja,je zavolat si na nejakou pobocku citroenu ( napr. CITY cars budejovice) a tam se zeptat primo....co budou mit v zaznamech ti reknou do telefonu...
nejjednodussi reseni co jsem vzdycky delal ja,je zavolat si na nejakou pobocku citroenu ( napr. CITY cars budejovice) a tam se zeptat primo....co budou mit v zaznamech ti reknou do telefonu...
|
|
| |
|
|