| | |
21.04.2012 10:21 -
Re: Ověření kilometrů
|
2471203
|
|
C5stepan
|
|
|
Větinou se na něco zapomene. U mne to byl počet servisů krát servisní interval. A hned to bylo -60 tis.
Větinou se na něco zapomene. U mne to byl počet servisů krát servisní interval. A hned to bylo -60 tis.:palec
|
|
21.04.2012 12:49 -
|
2471226
|
|
jumep
|
|
|
no pri tom ako byvaju tie plasty poskladane clovek z 90% vie ze bsi bola vonku a potom uz neni co riesit ...
no pri tom ako byvaju tie plasty poskladane clovek z 90% vie ze bsi bola vonku a potom uz neni co riesit ...
|
|
21.04.2012 12:58 -
|
2471229
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
jumep napsal(a): no pri tom ako byvaju tie plasty poskladane clovek z 90% vie ze bsi bola vonku a potom uz neni co riesit ...
Na které plasty mám kouknout ??
bsi předpokládám nějaká řídící jednotka ??
Na které plasty mám kouknout ??
bsi předpokládám nějaká řídící jednotka ??
|
|
21.04.2012 17:55 -
|
2471262
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
kdyz nevis, jak presne to ma byt nasazene, kde maji byt zapadky, tak to nemas jako lajk moc sanci poznat, pkkud to tam nejni opravdu naroubovany nastorc. BSI je vlevo pod volantem. ukryta za plastovym krytem. je to rekneme ridici pocitac tzv komfortnich systemu, ale samozrejme toho ma nastarosti vic a je komunikacne provazan s kompletnim okruhem ridici a signalove elektroniky ve voze.
kdyz nevis, jak presne to ma byt nasazene, kde maji byt zapadky, tak to nemas jako lajk moc sanci poznat, pkkud to tam nejni opravdu naroubovany nastorc. BSI je vlevo pod volantem. ukryta za plastovym krytem. je to rekneme ridici pocitac tzv komfortnich systemu, ale samozrejme toho ma nastarosti vic a je komunikacne provazan s kompletnim okruhem ridici a signalove elektroniky ve voze.
|
|
21.04.2012 19:06 -
|
2471284
|
|
Sindy
|
|
|
Roozena napsal(a): kdyz nevis, jak presne to ma byt nasazene, kde maji byt zapadky, tak to nemas jako lajk moc sanci poznat, pkkud to tam nejni opravdu naroubovany nastorc. BSI je vlevo pod volantem. ukryta za plastovym krytem. je to rekneme ridici pocitac tzv komfortnich systemu, ale samozrejme toho ma nastarosti vic a je komunikacne provazan s kompletnim okruhem ridici a signalove elektroniky ve voze.
Pod přihrádkou na mince ??
Pod přihrádkou na mince ??
|
|
21.04.2012 20:04 -
|
2471287
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To Sindy:
Nechci být jedovatý, ale co myslí e zjistí, kdy ani neví, kde je a jak vypadá BSI. Maximálně pozná, e se s ní hýbalo, ale nedozví se proč. Potřebuje spí přečíst data z BSI a to někým, kdo z nich dokáe něco odvodit. Nějaký asi a moná od mechaniků od "Forda" ti nebude k ničemu. Nelituj pár km, udělej si s rodinou výlet do "města", zajeď do Radonic a má to vyřízený.
To Sindy:
Nechci být jedovatý, ale co myslí e zjistí, kdy ani neví, kde je a jak vypadá BSI. Maximálně pozná, e se s ní hýbalo, ale nedozví se proč. Potřebuje spí přečíst data z BSI a to někým, kdo z nich dokáe něco odvodit. Nějaký asi a moná od mechaniků od "Forda" ti nebude k ničemu. Nelituj pár km, udělej si s rodinou výlet do "města", zajeď do Radonic a má to vyřízený. ;-)
|
|
21.04.2012 20:07 -
|
2471288
|
|
Lulina
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Sindy napsal(a): Pod Thermalem u jsem byl, tam mi dělali uloení zadních ramen, prý jsou to ti co byli u Tesca, ale sebrali jim zastoupení......
U tesca byli i ti v Jeniově, zaměstnanci původního citronu se rozdělili do dvou skupin a ti citroenem prokolení (motoráři atd.) odeli k fy Pema Suzuki a vytvořili Pema Citroen. Ti z Thermalu budou určitě levnějí, ale jak jsou na tom s odborností nevím. Kdy u jsi tam byl, tak můe asi spí hodnotit ne já.
Jinak souhlasím s Mikrou, udělej výlet na Černý most a odtud je to u do Radonic k Jardovi kousíček a bude
mít jasno nejenom o kilometrech.
Pod Thermalem u jsem byl, tam mi dělali uloení zadních ramen, prý jsou to ti co byli u Tesca, ale sebrali jim zastoupení......
U tesca byli i ti v Jeniově, zaměstnanci původního citronu se rozdělili do dvou skupin a ti citroenem prokolení (motoráři atd.) odeli k fy Pema Suzuki a vytvořili Pema Citroen. Ti z Thermalu budou určitě levnějí, ale jak jsou na tom s odborností nevím. Kdy u jsi tam byl, tak můe asi spí hodnotit ne já.
Jinak souhlasím s Mikrou, udělej výlet na Černý most a odtud je to u do Radonic k Jardovi kousíček a bude
mít jasno nejenom o kilometrech.
|
|
22.04.2012 08:11 -
|
2471323
|
|
Sindy
|
|
|
Mikra napsal(a): To Sindy: Nechci být jedovatý, ale co myslí e zjistí, kdy ani neví, kde je a jak vypadá BSI. Maximálně pozná, e se s ní hýbalo, ale nedozví se proč. Potřebuje spí přečíst data z BSI a to někým, kdo z nich dokáe něco odvodit. Nějaký asi a moná od mechaniků od "Forda" ti nebude k ničemu. Nelituj pár km, udělej si s rodinou výlet do "města", zajeď do Radonic a má to vyřízený.
Chci se jen mrknout, dá se poznat, jestli u tam někdo lezl, nebo sem první kdo to otvírá (moná), pokud to někdo dělal a třeba prasácky, budu mít jasno hned, o tý Praze budu přemýlet, nemám moc času.
U jsem se tam jednou skoro chystal s tím uloením zadních ramen, ale nakonec mi to udělali celkem levně pod tím Thermalem a zatím dobrý.
Pokud BSI nebyla venku, nemůou být stočené km, je nutné jí k tomu vyndat ven ??
To Sindy: Nechci být jedovatý, ale co myslí e zjistí, kdy ani neví, kde je a jak vypadá BSI. Maximálně pozná, e se s ní hýbalo, ale nedozví se proč. Potřebuje spí přečíst data z BSI a to někým, kdo z nich dokáe něco odvodit. Nějaký asi a moná od mechaniků od "Forda" ti nebude k ničemu. Nelituj pár km, udělej si s rodinou výlet do "města", zajeď do Radonic a má to vyřízený. ;-)
Chci se jen mrknout, dá se poznat, jestli u tam někdo lezl, nebo sem první kdo to otvírá (moná), pokud to někdo dělal a třeba prasácky, budu mít jasno hned, o tý Praze budu přemýlet, nemám moc času.
U jsem se tam jednou skoro chystal s tím uloením zadních ramen, ale nakonec mi to udělali celkem levně pod tím Thermalem a zatím dobrý.
Pokud BSI nebyla venku, nemůou být stočené km, je nutné jí k tomu vyndat ven ??
|
|
22.04.2012 08:49 -
|
2471327
|
|
bubakkaja
|
|
|
V Bsi bude zaznamenany udaj o servisech takze to nech pichnout na dia a uvidis hned.
V Bsi bude zaznamenany udaj o servisech takze to nech pichnout na dia a uvidis hned.
|
|
22.04.2012 09:15 -
|
2471330
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
To Cindy.
Ano, je nutne ji demontovat. Je vesmes nutne demontovat soucasne i budiky, provest upravu na obou zatizenich soucasne, pac jinak
se prepisou automaticky kilometry na puvodni neupravenou hodnotu.
Hele, ukazatelu stocenych kilometru je celkem dost. Stejne tak, jak se snazej staceci valcit s movymi zpusoby zabezpeceni, tak je zbytecny tu popisovat, jak vselijak se to da poznat. Udelej si cas a zajed si do Prahy...
To Cindy.
Ano, je nutne ji demontovat. Je vesmes nutne demontovat soucasne i budiky, provest upravu na obou zatizenich soucasne, pac jinak
se prepisou automaticky kilometry na puvodni neupravenou hodnotu.
Hele, ukazatelu stocenych kilometru je celkem dost. Stejne tak, jak se snazej staceci valcit s movymi zpusoby zabezpeceni, tak je zbytecny tu popisovat, jak vselijak se to da poznat. Udelej si cas a zajed si do Prahy...
|
|
22.04.2012 09:42 -
|
2471337
|
|
Sindy
|
|
|
Tak jsem se byl jen tak mrknout a samozřejmě sem nepoznal nic, ale čekalo mě pod kastlíkem na mince nemilé překvapení, kovová trubka které je nad pojistkami a končí v jakési plechové konzoli je vařená a evidentně ne z výroby !! Napadá někoho proč ??
Tak jsem se byl jen tak mrknout a samozřejmě sem nepoznal nic, ale čekalo mě pod kastlíkem na mince nemilé překvapení, kovová trubka které je nad pojistkami a končí v jakési plechové konzoli je vařená a evidentně ne z výroby !! Napadá někoho proč ??
|
|
22.04.2012 09:44 -
|
2471339
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nepozná jestli je to z výroby. I originál vypadá hnusně. Roboti na krásu svarů serou. A Bulhaři taky. Ani barva na tom není.
Nepozná jestli je to z výroby. I originál vypadá hnusně. Roboti na krásu svarů serou. A Bulhaři taky. Ani barva na tom není. :-)
|
|
22.04.2012 10:00 -
|
2471349
|
|
C5stepan
|
|
|
|
|
22.04.2012 11:00 -
|
2471374
|
|
Sindy
|
|
|
jruze napsal(a): bude to z výroby- kdyby né tak by jsi v tom autě určitě u nejezdil - tuto část snad dovede zničit jen boční sráka s lokomotivou (je to seroubované a snýtované s plastem přístrojovky .
I ty roboti na to serou ??
Tak aspoň to je dobrá zpráva, jinak do té Prahy mě posílají kolegové za tebou ??
Jinak do BSI se samozřejmě hrabat nebudu, jen jsem očkem nahlédl, jestli nebude něco evidentně zmatlané, nejsem blázen.
bude to z výroby- kdyby né tak by jsi v tom autě určitě u nejezdil - tuto část snad dovede zničit jen boční sráka s lokomotivou :-)))) (je to seroubované a snýtované s plastem přístrojovky .
I ty roboti na to serou ??
Tak aspoň to je dobrá zpráva, jinak do té Prahy mě posílají kolegové za tebou ??
Jinak do BSI se samozřejmě hrabat nebudu, jen jsem očkem nahlédl, jestli nebude něco evidentně zmatlané, nejsem blázen.
|
|
22.04.2012 11:04 -
|
2471376
|
|
jumep
|
|
|
co nie je vidiet nikoho netrapi a ty ako zakaznik za tou skrinkou nemas co robit
rovnako ako povedali ze ani pod kapotou nemas co robit ...
jedine co mozes pozret je ako tam tie plasty drzia atd.
ale tiez ked nevies ako maju byt, tak na nic neprides ... riesis absolutne nepodstatne veci ....
ries realny stav (nie nacackany) a nie km, tie relativne nehraju velku rolu
co nie je vidiet nikoho netrapi a ty ako zakaznik za tou skrinkou nemas co robit
rovnako ako povedali ze ani pod kapotou nemas co robit ...
jedine co mozes pozret je ako tam tie plasty drzia atd.
ale tiez ked nevies ako maju byt, tak na nic neprides ... riesis absolutne nepodstatne veci ....
ries realny stav (nie nacackany) a nie km, tie relativne nehraju velku rolu
|
|
22.04.2012 12:29 -
|
2471395
|
|
Sindy
|
|
|
jumep napsal(a): co nie je vidiet nikoho netrapi a ty ako zakaznik za tou skrinkou nemas co robit rovnako ako povedali ze ani pod kapotou nemas co robit ... jedine co mozes pozret je ako tam tie plasty drzia atd. ale tiez ked nevies ako maju byt, tak na nic neprides ... riesis absolutne nepodstatne veci .... ries realny stav (nie nacackany) a nie km, tie relativne nehraju velku rolu
Tvůj příspěvek jsem úplně nepochopil, reálný stav km chci znát z důvodu rozvodů, které na autě nejsou jetě dělané !!
A pokud je něco moje a etřil jsem na to roky, tak si to prolezu jak budu chtít já.
co nie je vidiet nikoho netrapi a ty ako zakaznik za tou skrinkou nemas co robit rovnako ako povedali ze ani pod kapotou nemas co robit ... jedine co mozes pozret je ako tam tie plasty drzia atd. ale tiez ked nevies ako maju byt, tak na nic neprides ... riesis absolutne nepodstatne veci .... ries realny stav (nie nacackany) a nie km, tie relativne nehraju velku rolu
Tvůj příspěvek jsem úplně nepochopil, reálný stav km chci znát z důvodu rozvodů, které na autě nejsou jetě dělané !!
A pokud je něco moje a etřil jsem na to roky, tak si to prolezu jak budu chtít já.
|
|
22.04.2012 12:40 -
|
2471396
|
|
Mikra
|
|
|
Jo, posíláme tě za jruem. A nevztekej se. Kdybys tady pohledal a početl, věděl bys, e záruku na km ti nedá nikdy nikdo a rozvody má po koupi auta udělat v KADÝM případě. Nezáleí při tom, jestli někdo umí dokázat, e se stočilo 100 a nebo 200 tisíc km. A to co psal jumep není jeho výmysl, ale výmysl výrobce. Auto je stavěný tak, abys jezdil a kdy se objeví nápis SERVIS, tak má jet do servisu a ne hledat závadu. Bohuel na to nemáme a tak si dovolujeme otvírat i to, co nebylo určený pro nás, ale pro automechanika od Citroenu. Proto není oetřený ten svár v přístrojovce, protoe mechanikovi to je jedno a ty tam nemá co čučet .
Jo, posíláme tě za jruem. A nevztekej se. Kdybys tady pohledal a početl, věděl bys, e záruku na km ti nedá nikdy nikdo a rozvody má po koupi auta udělat v KADÝM případě. Nezáleí při tom, jestli někdo umí dokázat, e se stočilo 100 a nebo 200 tisíc km. A to co psal jumep není jeho výmysl, ale výmysl výrobce. Auto je stavěný tak, abys jezdil a kdy se objeví nápis SERVIS, tak má jet do servisu a ne hledat závadu. Bohuel na to nemáme a tak si dovolujeme otvírat i to, co nebylo určený pro nás, ale pro automechanika od Citroenu. Proto není oetřený ten svár v přístrojovce, protoe mechanikovi to je jedno a ty tam nemá co čučet :-).
|
|
| |
|
|