| | |
12.04.2012 18:56 -
Ověření kilometrů
|
2469429
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
Zdravím vechny, chtěl bych se zeptat zda se dá diagnostikou zjistit skutečný stav KM.
Četl jsem, e to nejde pokud to někdo smae, ale dá se zjistit, e do toho někdo sahal??
Pokud ano, dalo by se pak kilimetrům na autě věřit, nebo se pletu ??
Mám k dispozici faktury a servisku a na poslední faktuře z Francie z 29.6 2011 je psáno 110 000km, nyní mám 137 000, take je to dle mě reálné.
Díky
Zdravím vechny, chtěl bych se zeptat zda se dá diagnostikou zjistit skutečný stav KM.
Četl jsem, e to nejde pokud to někdo smae, ale dá se zjistit, e do toho někdo sahal??
Mám k dispozici faktury a servisku a na poslední faktuře z Francie z 29.6 2011 je psáno 110 000km, nyní mám 137 000, take je to dle mě reálné.
Díky
|
|
12.04.2012 19:15 -
Re: Ověření kilometrů
|
2469431
|
|
jumep
|
|
|
mali sme tu auto co malo vypis km z fr. technickych atd. a malo dole 50000
a zistit sa da
1. koklo to priblizne ma, ak to nebolo zmazane
2. ak bolo zmazane, otazka je ze co bolo zmazane a nahrane
3. ak bolo zmazane uplne totalne tak je jasne ze s tym nieco bolo robene a tympadom tie km su na 99% nepravdive
4. ze je vsetko ok ...
mali sme tu auto co malo vypis km z fr. technickych atd. a malo dole 50000
a zistit sa da
1. koklo to priblizne ma, ak to nebolo zmazane
2. ak bolo zmazane, otazka je ze co bolo zmazane a nahrane
3. ak bolo zmazane uplne totalne tak je jasne ze s tym nieco bolo robene a tympadom tie km su na 99% nepravdive
4. ze je vsetko ok ...
|
|
12.04.2012 20:19 -
|
2469437
|
|
Sindy
|
|
|
Pokud by to někdo smazal tak je vidět, e to bylo smazané ??
Jde mi o to jestli jsou na diagnostice schopni říct, na kilometry nebylo saháno, nebo ve bylo smazáno, tehdy a tehdy ??
Pokud by to někdo smazal tak je vidět, e to bylo smazané ??
Jde mi o to jestli jsou na diagnostice schopni říct, na kilometry nebylo saháno, nebo ve bylo smazáno, tehdy a tehdy ??
|
|
12.04.2012 20:20 -
|
2469438
|
|
jruze
|
|
|
Sindy napsal(a): Zdravím vechny, chtěl bych se zeptat zda se dá diagnostikou zjistit skutečný stav KM.
Díky
Dá se zjistit ledacos a nebo domyslet z jiných údajů - potom dopočítat kolik asi. Je otázka kdo mazal,co uměl a jak moc se snail. Potom je to horí.
Faktury ti vystavím jaké bude chtít,do servisky ti zapíu také co chce.
Dá se zjistit ledacos a nebo domyslet z jiných údajů - potom dopočítat kolik asi. Je otázka kdo mazal,co uměl a jak moc se snail. Potom je to horí.
Faktury ti vystavím jaké bude chtít,do servisky ti zapíu také co chce.
|
|
12.04.2012 20:25 -
|
2469439
|
|
Sindy
|
|
|
Je v okolí KV někdo, kdo má diagnostiku a uměl by to ověřit ??
V servisu jim to bude asi fuk, řeknou mi co chci slyet.
Je v okolí KV někdo, kdo má diagnostiku a uměl by to ověřit ??
V servisu jim to bude asi fuk, řeknou mi co chci slyet.
|
|
13.04.2012 00:02 -
|
2469471
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
Z vlastní zkuenosti - nákup bez diagnostiky - ano sem vůl a slibuju e u to víckrát neudělám - následně zjiteno - jednotka motoru kompletně ale koplmletně vygumovaná - kdesi nějaké jiné jednotce tuim airbagu nalezena závada ve 193000 - auto mělo na tacho 173000 .... kolik má opravdu? těko říct. servisky maji v kadym bazaru několik krabic... osobně jsem viděl servisek několik, zvlátní bylo e vechny záznamy psané stejnou rukou, stejnou propiskou, se stejný, razítkem ze stejného servisu. dokonce jsem četl o ad absurdum dotaeném podvodu kdy bazarník měl v zahraničí komplice, který bral telefon uvedený v serviskách a kupujícím daná auta vychvaloval.....
Z vlastní zkuenosti - nákup bez diagnostiky - ano sem vůl a slibuju e u to víckrát neudělám - následně zjiteno - jednotka motoru kompletně ale koplmletně vygumovaná - kdesi nějaké jiné jednotce tuim airbagu nalezena závada ve 193000 - auto mělo na tacho 173000 .... kolik má opravdu? těko říct. servisky maji v kadym bazaru několik krabic... osobně jsem viděl servisek několik, zvlátní bylo e vechny záznamy psané stejnou rukou, stejnou propiskou, se stejný, razítkem ze stejného servisu. dokonce jsem četl o ad absurdum dotaeném podvodu kdy bazarník měl v zahraničí komplice, který bral telefon uvedený v serviskách a kupujícím daná auta vychvaloval.....
|
|
13.04.2012 04:43 -
|
2469475
|
|
Sindy
|
|
|
Serviska je psaná pokadé jinou propiskou, i s jiným podpisem, tomu sedí i data a km na fakturách.
Ale stejně bych raději na tu diagnostiku.
Varáci , ozve se mi někdo ??
Serviska je psaná pokadé jinou propiskou, i s jiným podpisem, tomu sedí i data a km na fakturách.
Ale stejně bych raději na tu diagnostiku.
Varáci , ozve se mi někdo ??
|
|
20.04.2012 00:24 -
|
2471007
|
|
DrMarvin
|
|
|
Já jsem si opsal VIN cislo a zavolal do origo citroen servisu a tam mi rekli udaje co meli kdyz jezdil do origo servisu....treba ze mel na tachaci 118 000 kdyz jsem ho chtel koupit a v roce 2007 pri posledni garacni kontrole mel udaj 265 000 a to jsou to 4 roky zpet...takze auto ma nalitano tak 500 000 - 600 000 a je stoceny o min 400 000
a pri diag... smazany udaje vsechny...takze trochu jasny ne?
Já jsem si opsal VIN cislo a zavolal do origo citroen servisu a tam mi rekli udaje co meli kdyz jezdil do origo servisu....treba ze mel na tachaci 118 000 kdyz jsem ho chtel koupit a v roce 2007 pri posledni garacni kontrole mel udaj 265 000:D a to jsou to 4 roky zpet...takze auto ma nalitano tak 500 000 - 600 000 a je stoceny o min 400 000:D
a pri diag... smazany udaje vsechny...takze trochu jasny ne?:D
|
|
20.04.2012 17:45 -
|
2471090
|
|
Sindy
|
|
|
Jene ten můj jezdil do 11/2011 do servisu v zahraničí, do ČR byl přivezen a v 2/2012.
Mám servisku a zdá se důvěrihodná, ale stejně zajedu někam na diagnostiku, aby mi alespoň řekli, jestli do toho někdo hrabal ??
Jene ten můj jezdil do 11/2011 do servisu v zahraničí, do ČR byl přivezen a v 2/2012.
Mám servisku a zdá se důvěrihodná, ale stejně zajedu někam na diagnostiku, aby mi alespoň řekli, jestli do toho někdo hrabal ??
|
|
20.04.2012 20:39 -
|
2471130
|
|
Lulina
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Já o o nikom důvěryhodném s Lexií tady ve Varech nevím a kdy potřebuji něco pořeit jedu za růí do práglu. Pokud se ti tam nechce, můe zkusit některého ze dvou pohrobků místního Citroenu, jen ocitnuv se v platební neschopnosti, potichu zael na úbytě. První je AutoThermal, kupodivu pod Thermalem, ti jsou neautorizovaní, druhý je PemaCitroen nahoře v Jeniově vedle mercedesu. Jejich kvalitu neznám, jetě jsem je nezkouel.
Já o o nikom důvěryhodném s Lexií tady ve Varech nevím:-( a kdy potřebuji něco pořeit jedu za růí do práglu:palec. Pokud se ti tam nechce, můe zkusit některého ze dvou pohrobků místního Citroenu, jen ocitnuv se v platební neschopnosti, potichu zael na úbytě:-)))). První je AutoThermal, kupodivu pod Thermalem, ti jsou neautorizovaní, druhý je PemaCitroen nahoře v Jeniově vedle mercedesu. Jejich kvalitu neznám, jetě jsem je nezkouel.
|
|
20.04.2012 23:04 -
|
2471166
|
|
Hanz 397
|
|
|
Sindy napsal(a): Zdravím vechny, chtěl bych se zeptat zda se dá diagnostikou zjistit skutečný stav KM.
Díky
Mám zkuenost,e větina lidí,co dotáhne auto,tak jede nejdřív na technickou(pokud aspoň jak-tak projde) a pak teprve dolaďuje detaily pro prodej(např.km). Take já jsem si třeba km zjioval přes známého na STK a kupodivu a navzdory stavu volantu a voliče atd,docela seděly.... Ale samozřejmě to není pravidlo
Mám zkuenost,e větina lidí,co dotáhne auto,tak jede nejdřív na technickou(pokud aspoň jak-tak projde) a pak teprve dolaďuje detaily pro prodej(např.km). Take já jsem si třeba km zjioval přes známého na STK a kupodivu a navzdory stavu volantu a voliče atd,docela seděly.... Ale samozřejmě to není pravidlo :-(
|
|
20.04.2012 23:35 -
|
2471173
|
|
jumep
|
|
|
osobne som to nevidel ale par ludi mi hovorilo ze to funguje tak, ze to dovezu na podvale, za hranicami tam nabehne manik s notebookom a este na podvale to postaca ....
potom to ide na cistku servisiek a inych dokumentov a potom na papiere a do bazaru
proste na podvale malo auto v motorovom priestore stitok z rozvodov pri 200000km a na tacho uz bolo 80000 ....
osobne som to nevidel ale par ludi mi hovorilo ze to funguje tak, ze to dovezu na podvale, za hranicami tam nabehne manik s notebookom a este na podvale to postaca ....
potom to ide na cistku servisiek a inych dokumentov a potom na papiere a do bazaru
proste na podvale malo auto v motorovom priestore stitok z rozvodov pri 200000km a na tacho uz bolo 80000 ....
|
|
20.04.2012 23:49 -
|
2471174
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jasně,řikám, e to není pravidlo,ale pár těchhle lidí u nás bylo právě s autem na podvalu,svítí ABS,AB,potřebuju to smazat,jedu na technickou... na tacho 250000 a o pár dní na S-auto voňavka 120000km,první majitel,úplná servisní historie...
Jasně,řikám, e to není pravidlo,ale pár těchhle lidí u nás bylo právě s autem na podvalu,svítí ABS,AB,potřebuju to smazat,jedu na technickou... na tacho 250000 a o pár dní na S-auto voňavka 120000km,první majitel,úplná servisní historie...
|
|
21.04.2012 00:34 -
|
2471179
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Jasně,řikám, e to není pravidlo,ale pár těchhle lidí u nás bylo právě s autem na podvalu,svítí ABS,AB,potřebuju to smazat,jedu na technickou... na tacho 250000 a o pár dní na S-auto voňavka 120000km,první majitel,úplná servisní historie...
No něco smaou turci,potom dovozce a nakonec jak se jim to povede vymazlit prodejce. Take obojí je správně
Průser je tan e pro bazary (velké) pracují u lidi kteří uměj a patně se po nich hledá.Ti patní jsou jetě odhalitelní - u jsem tu měl víc aut kde byly prokazatelně dva skoky(mazáno nadvakrát,nebo od dvou- asi se jim potom zdál vzhed moc dobrej a nebo mezi tím moc klesla cena u konkuence)
No něco smaou turci,potom dovozce a nakonec jak se jim to povede vymazlit prodejce.:-) Take obojí je správně:-((((
Průser je tan e pro bazary (velké) pracují u lidi kteří uměj a patně se po nich hledá.Ti patní jsou jetě odhalitelní - u jsem tu měl víc aut kde byly prokazatelně dva skoky(mazáno nadvakrát,nebo od dvou- asi se jim potom zdál vzhed moc dobrej a nebo mezi tím moc klesla cena u konkuence)
|
|
21.04.2012 06:47 -
|
2471185
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
jumep napsal(a): osobne som to nevidel ale par ludi mi hovorilo ze to funguje tak, ze to dovezu na podvale, za hranicami tam nabehne manik s notebookom a este na podvale to postaca ....
Stoceni kilometru u C5 chce trochu vic, nez jen notebok. Je treba coci demontovat, cosi pripajet, odpajet... zabere to min hodinu, spis dve a chce to klid a trochu prostor kolem auta. To se na podvale fakt moc poresit neda.
Btw, pravda jest, ze v nemcku ma pod pazuchou prodej ojetin dost Turku, ale dle rozumu ak kamose, co odtamtud auta vozi to s nima rozhodne strasny neni, co se tyce staceni a levot obecne. Na to sou opravdovi mistri Polaci. To sou smejdi vsech smejdu futralove. Od nich bych si koupil snad uz jen jedlou sul... na ty se toho tolik zkurvit neda...
Stoceni kilometru u C5 chce trochu vic, nez jen notebok. Je treba coci demontovat, cosi pripajet, odpajet... zabere to min hodinu, spis dve a chce to klid a trochu prostor kolem auta. To se na podvale fakt moc poresit neda.
Btw, pravda jest, ze v nemcku ma pod pazuchou prodej ojetin dost Turku, ale dle rozumu ak kamose, co odtamtud auta vozi to s nima rozhodne strasny neni, co se tyce staceni a levot obecne. Na to sou opravdovi mistri Polaci. To sou smejdi vsech smejdu futralove. Od nich bych si koupil snad uz jen jedlou sul... na ty se toho tolik zkurvit neda... :-d
|
|
21.04.2012 08:14 -
|
2471187
|
|
Sindy
|
|
|
Lulina napsal(a): Já o o nikom důvěryhodném s Lexií tady ve Varech nevím a kdy potřebuji něco pořeit jedu za růí do práglu . Pokud se ti tam nechce, můe zkusit některého ze dvou pohrobků místního Citroenu, jen ocitnuv se v platební neschopnosti, potichu zael na úbytě . První je AutoThermal, kupodivu pod Thermalem, ti jsou neautorizovaní, druhý je PemaCitroen nahoře v Jeniově vedle mercedesu. Jejich kvalitu neznám, jetě jsem je nezkouel.
Pod Thermalem u jsem byl, tam mi dělali uloení zadních ramen, prý jsou to ti co byli u Tesca, ale sebrali jim zastoupení.Do Jeniova chci zajet aby mi mrkli na servisní historii protoe jsou autorizovaný.
Při koupi se mnou byl automechanik a lezl fakt kam se dalo a říkal, e se mu to zdá dobré.Kupoval jsem to od člověka, kterému to prý dotáhl známý který maká v jednom bazaru, zařídil mu papíry a hned to lo k němu (samozřejmě taky můe lhát).
Já o o nikom důvěryhodném s Lexií tady ve Varech nevím:-( a kdy potřebuji něco pořeit jedu za růí do práglu:palec. Pokud se ti tam nechce, můe zkusit některého ze dvou pohrobků místního Citroenu, jen ocitnuv se v platební neschopnosti, potichu zael na úbytě:-)))). První je AutoThermal, kupodivu pod Thermalem, ti jsou neautorizovaní, druhý je PemaCitroen nahoře v Jeniově vedle mercedesu. Jejich kvalitu neznám, jetě jsem je nezkouel.
Pod Thermalem u jsem byl, tam mi dělali uloení zadních ramen, prý jsou to ti co byli u Tesca, ale sebrali jim zastoupení.Do Jeniova chci zajet aby mi mrkli na servisní historii protoe jsou autorizovaný.
Při koupi se mnou byl automechanik a lezl fakt kam se dalo a říkal, e se mu to zdá dobré.Kupoval jsem to od člověka, kterému to prý dotáhl známý který maká v jednom bazaru, zařídil mu papíry a hned to lo k němu (samozřejmě taky můe lhát).
|
|
21.04.2012 10:17 -
|
2471201
|
|
bubakkaja
|
|
|
No na c5 II musi pri stoceni km na budikach rucicky.Aspon znam dva kluky kteri to delaji jeden to dela bez a druhy s tim ze dava dolu rucicky.Samozrejme je vymaz z bsi takze to taky ven a pochybuju ze by to na tom podvalu stihl a urcite ne na pockani jak psal Roozena.
No na c5 II musi pri stoceni km na budikach rucicky.Aspon znam dva kluky kteri to delaji jeden to dela bez a druhy s tim ze dava dolu rucicky.Samozrejme je vymaz z bsi takze to taky ven a pochybuju ze by to na tom podvalu stihl a urcite ne na pockani jak psal Roozena.
|
|
| |
|
|