| | |
13.02.2013 13:36 -
Re: Informace pro cesty do zahraničí, rady ap.
|
2547938
|
|
DrMarvin
|
|
|
Okis....kdyz to rikas
Okis....kdyz to rikas
|
|
13.02.2013 16:17 -
|
2548012
|
|
Darja
|
|
|
Jen informace, pro ty, kteří také cetují po Evropě, bacha na povinný hasičák. Já ho v autě vozím, ale ve sluebních nebyl. Tak abyste nebyli překvapení, a ho budou ádat.
seznam zemí s povinnou výbavou .link.
Jen informace, pro ty, kteří také cetují po Evropě, bacha na povinný hasičák. Já ho v autě vozím, ale ve sluebních nebyl. Tak abyste nebyli překvapení, a ho budou ádat.
seznam zemí s povinnou výbavou http://www.csobpoj.cz/cs/pruvodce-pojistenim/navody-a-postupy/cestovni-pojisteni/Stranky/povinna-vybava-vozidel-v-zahranici.aspx
|
|
13.02.2013 18:26 -
|
2548048
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Darja napsal(a): Jen informace, pro ty, kteří také cetují po Evropě, bacha na povinný hasičák. Já ho v autě vozím, ale ve sluebních nebyl. Tak abyste nebyli překvapení, a ho budou ádat.
seznam zemí s povinnou výbavou .link.
Oprava platná pro Rakousko: Denní svícení není povinné, ale pro vybavení vestama je předepsán počet vest podle počtu míst uvedených v TP.
Oprava platná pro Rakousko: Denní svícení není povinné, ale pro vybavení vestama je předepsán počet vest podle počtu míst uvedených v TP.
|
|
13.02.2013 21:04 -
|
2548135
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
vseved napsal(a): Oprava platná pro Rakousko: Denní svícení není povinné, ale pro vybavení vestama je předepsán počet vest podle počtu míst uvedených v TP.
Nerad bych se mýlil, ale neplatí náhodou pro povinnou výbavu vozidla vídeňská smlouva, podle které je povinná výbava vozidla stanovena podle země, ve které je vozidlo registrováno? Pokud si pamatuji, tak se to řeilo např. kdy na Slovensku zavedli povinný návod na první pomoc v lékárničce a sloventí policajti zkoueli pokutovat cizince. Příp. Francie zavedla jako povinnou výbavu alkoholtester. Protoe musela obejít tuto smlouvu, tak je povinná pro řidiče a ne pro vozidlo.
Nerad bych se mýlil, ale neplatí náhodou pro povinnou výbavu vozidla vídeňská smlouva, podle které je povinná výbava vozidla stanovena podle země, ve které je vozidlo registrováno? Pokud si pamatuji, tak se to řeilo např. kdy na Slovensku zavedli povinný návod na první pomoc v lékárničce a sloventí policajti zkoueli pokutovat cizince. Příp. Francie zavedla jako povinnou výbavu alkoholtester. Protoe musela obejít tuto smlouvu, tak je povinná pro řidiče a ne pro vozidlo.
|
|
13.02.2013 21:22 -
|
2548139
|
|
Alien
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 48 |
|
|
Martin napsal(a): Nerad bych se mýlil, ale neplatí náhodou pro povinnou výbavu vozidla vídeňská smlouva, podle které je povinná výbava vozidla stanovena podle země, ve které je vozidlo registrováno? Pokud si pamatuji, tak se to řeilo např. kdy na Slovensku zavedli povinný návod na první pomoc v lékárničce a sloventí policajti zkoueli pokutovat cizince. Příp. Francie zavedla jako povinnou výbavu alkoholtester. Protoe musela obejít tuto smlouvu, tak je povinná pro řidiče a ne pro vozidlo.
Tak teď jsi si to zavařil. Já ani neměl odvahu to sem napsat,ale ano, má pravdu.
Kadá země má sice svá pravidla, ale výbava vozu povinná, je dána pouze pro stát, ve kterém je vozidlo zaregistrováno.
Ale pozor, je sice vyhláka, ale potom je zákon a tam jestli je ustanoveno například hodně zmiňované jedno či dvě povolená piva, tak tím u se musí kadý občan v dané zemi řídit. Příklad Francie a toho testu, není to právě ve vyhláce o provozu na komunikacích, ale je to dáno zákonem xy.
Tak teď jsi si to zavařil. Já ani neměl odvahu to sem napsat,ale ano, má pravdu.
Kadá země má sice svá pravidla, ale výbava vozu povinná, je dána pouze pro stát, ve kterém je vozidlo zaregistrováno.
Ale pozor, je sice vyhláka, ale potom je zákon a tam jestli je ustanoveno například hodně zmiňované jedno či dvě povolená piva, tak tím u se musí kadý občan v dané zemi řídit. Příklad Francie a toho testu, není to právě ve vyhláce o provozu na komunikacích, ale je to dáno zákonem xy.
|
|
13.02.2013 23:02 -
|
2548162
|
|
jruze
|
|
|
Alien napsal(a): Tak teď jsi si to zavařil. Já ani neměl odvahu to sem napsat,ale ano, má pravdu.
Zákony či vyhláky dané země musí dodrovat, s výbavou si nejsem jistý.Ohledně daně z provozu vozidla to bude obdobné jako s jakoukoli daní - bratranec ma české občanství, pobyt v D. dělá v Rakousku a daně platí v D. CZ značky si nedovolí protoe po něm do půl roku půjde berňák (to tam měl někdo z jeho známých)-jestli by prolo auto kdy by měl adresu bydlitě v CZ teoreticky by mělo pokud ho někdo nepráskne e tam bydlí a pracuje dlouhodobě tak si ho můe berňák hlídat jinak policajti na to těko příjdou a nejsou takoví buzeranti jako tady(jene němci jsou e tě udaj pro cokoli)
Zákony či vyhláky dané země musí dodrovat, s výbavou si nejsem jistý.Ohledně daně z provozu vozidla to bude obdobné jako s jakoukoli daní - bratranec ma české občanství, pobyt v D. dělá v Rakousku a daně platí v D. CZ značky si nedovolí protoe po něm do půl roku půjde berňák (to tam měl někdo z jeho známých)-jestli by prolo auto kdy by měl adresu bydlitě v CZ teoreticky by mělo pokud ho někdo nepráskne e tam bydlí a pracuje dlouhodobě tak si ho můe berňák hlídat jinak policajti na to těko příjdou a nejsou takoví buzeranti jako tady(jene němci jsou e tě udaj pro cokoli)
|
|
14.02.2013 10:09 -
|
2548200
|
|
Alien
|
|
|
jruze napsal(a): Zákony či vyhláky dané země musí dodrovat, s výbavou si nejsem jistý.Ohledně daně z provozu vozidla to bude obdobné jako s jakoukoli daní - bratranec ma české občanství, pobyt v D. dělá v Rakousku a daně platí v D. CZ značky si nedovolí protoe po něm do půl roku půjde berňák (to tam měl někdo z jeho známých)-jestli by prolo auto kdy by měl adresu bydlitě v CZ teoreticky by mělo pokud ho někdo nepráskne e tam bydlí a pracuje dlouhodobě tak si ho můe berňák hlídat jinak policajti na to těko příjdou a nejsou takoví buzeranti jako tady(jene němci jsou e tě udaj pro cokoli)
Určitě má pravdu, dodrovat se musí. Jen prostě jsou jisté úmluvy mezi státy a ty také patí. Viz. Vídeňská úmluva, ke které se státy připojily. A ta říká jasné věci. Take opravdu se lidi zbytečně stresují, vznikají různé fámy a fabulace. Jasně, mít hasičák je zjevně věc dobrá, mít vestu abych byl viděn určitě, ale netřeba lidi bláznit s tím, e tam je nutné mít v autě to a tam toto a brát to jako jedinou pravdu s tím, e mě tam snad zabaví auto kvůli tomu, e nemám pět vest je zbytečné.
Určitě má pravdu, dodrovat se musí. Jen prostě jsou jisté úmluvy mezi státy a ty také patí. Viz. Vídeňská úmluva, ke které se státy připojily. A ta říká jasné věci. Take opravdu se lidi zbytečně stresují, vznikají různé fámy a fabulace. Jasně, mít hasičák je zjevně věc dobrá, mít vestu abych byl viděn určitě, ale netřeba lidi bláznit s tím, e tam je nutné mít v autě to a tam toto a brát to jako jedinou pravdu s tím, e mě tam snad zabaví auto kvůli tomu, e nemám pět vest je zbytečné.
|
|
14.02.2013 12:37 -
|
2548225
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No v těch zákonech, vyhlákách, předpisech a nařízeních se nikdo nevyzná ani ve své vlasti. Podobně jsou na tom policajti a to i cizí. Take se mi zdá zbytečné snait se ho v nějakém cizím jazyku přesvědčit, e jako cizinec nemusím mít to, co po mne zrovna chce. Vzpomeňte před asi 2 roky Slováci kontrolovali povinný návod na první pomoc a spousta Čechů dostala mastné pokuty a kulové jim pomohlo, e slovensky se domluvíme skoro dokonale. Take snait se francouzskému policajtovi (Frantíci zásadně nemluví cizím jazykem ani kdyby uměli) vysvětlit, a si s alkotesterem trhne nohou asi nebude schůdné. Výsledek, ne si kazit pobyt v cizině, tak se snaím jejich (aspoň obecně známé) poadavky splňovat. Ono ty jejich poadavky něco do sebe mají /tedy a na ten alkotester/ a třeba mít v autě 5 vest mne stálo jako 10 litrů nafty.
No v těch zákonech, vyhlákách, předpisech a nařízeních se nikdo nevyzná ani ve své vlasti. Podobně jsou na tom policajti a to i cizí. Take se mi zdá zbytečné snait se ho v nějakém cizím jazyku přesvědčit, e jako cizinec nemusím mít to, co po mne zrovna chce. Vzpomeňte před asi 2 roky Slováci kontrolovali povinný návod na první pomoc a spousta Čechů dostala mastné pokuty a kulové jim pomohlo, e slovensky se domluvíme skoro dokonale. Take snait se francouzskému policajtovi (Frantíci zásadně nemluví cizím jazykem ani kdyby uměli) vysvětlit, a si s alkotesterem trhne nohou asi nebude schůdné. Výsledek, ne si kazit pobyt v cizině, tak se snaím jejich (aspoň obecně známé) poadavky splňovat. Ono ty jejich poadavky něco do sebe mají /tedy a na ten alkotester/ a třeba mít v autě 5 vest mne stálo jako 10 litrů nafty.
|
|
14.02.2013 15:16 -
|
2548274
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
On zrovna ten alkoholtester ve Francii není vyadovaný jako povinná výbava vozidla, ale jako výbava řidiče - a na to se u ta úmluva nevztahuje
On zrovna ten alkoholtester ve Francii není vyadovaný jako povinná výbava vozidla, ale jako výbava řidiče - a na to se u ta úmluva nevztahuje :-)
|
|
14.02.2013 18:18 -
|
2548337
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
TomasT napsal(a): On zrovna ten alkoholtester ve Francii není vyadovaný jako povinná výbava vozidla, ale jako výbava řidiče - a na to se u ta úmluva nevztahuje
přesně tak neřete análoviny, Darja dala odkaz a tak se zařiďte jak chcete. Ja mám sjetou Evropu a VDY mám to co mám mít. Hasičák mám hlavně pro sebe a ne pro poldy, vesty pro kadého mám pro sebe a ne pro poldy, 2 trojuhelníky mám pro sebe a ne pro poldy a ta blbá foukačka ve Francii stojí 1 ojro, tak co se vlastně řeí. Místo kam to uloit? Cena? Nebo snad bezpečnost? Ja jednoznačně bezpečnost!!!!!
přesně tak neřete análoviny, Darja dala odkaz a tak se zařiďte jak chcete. Ja mám sjetou Evropu a VDY mám to co mám mít. Hasičák mám hlavně pro sebe a ne pro poldy, vesty pro kadého mám pro sebe a ne pro poldy, 2 trojuhelníky mám pro sebe a ne pro poldy a ta blbá foukačka ve Francii stojí 1 ojro, tak co se vlastně řeí. Místo kam to uloit? Cena? Nebo snad bezpečnost? Ja jednoznačně bezpečnost!!!!! ;-)
|
|
14.02.2013 18:36 -
|
2548339
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No mne (a značnou část Evropy) ten alkotester prudí/rozesmívá z principu. Hasičák, vesty...jsou jasná bezpečnostní pomůcka a musím ji mít v autě, protoe nevím, kdy ji budu potřebovat.
Ale ten alkotester je pracovní nástroj policisty pro výkon jeho činnosti. Take kdybychom li dále, tak za chvíli budou Frantíci chtít, abychom poliovi dali i bloček na pokuty, psací potřeby, v noci na sebe posvítili vlastní baterkou a výhledově mu půjčili i uniformu
No mne (a značnou část Evropy) ten alkotester prudí/rozesmívá z principu. Hasičák, vesty...jsou jasná bezpečnostní pomůcka a musím ji mít v autě, protoe nevím, kdy ji budu potřebovat.
Ale ten alkotester je pracovní nástroj policisty pro výkon jeho činnosti. Take kdybychom li dále, tak za chvíli budou Frantíci chtít, abychom poliovi dali i bloček na pokuty, psací potřeby, v noci na sebe posvítili vlastní baterkou a výhledově mu půjčili i uniformu :-)
|
|
14.02.2013 19:25 -
|
2548343
|
|
Darja
|
|
|
najk napsal(a): přesně tak neřete análoviny, Darja dala odkaz a tak se zařiďte jak chcete. Ja mám sjetou Evropu a VDY mám to co mám mít. Hasičák mám hlavně pro sebe a ne pro poldy, vesty pro kadého mám pro sebe a ne pro poldy, 2 trojuhelníky mám pro sebe a ne pro poldy a ta blbá foukačka ve Francii stojí 1 ojro, tak co se vlastně řeí. Místo kam to uloit? Cena? Nebo snad bezpečnost? Ja jednoznačně bezpečnost!!!!!
Nojo, člověk je zvyklej, e ve svým autě vechny tyhle věci má, ale pak ti dají sluebák, polou tě do tramtárie a člověk zjistí, e tam půlka věcí chybí. A za problémy to nestojí.
Mě to jen překvapilo, e hasičák je povinnej a shánět ho na poslední chvíli taky není cajk.
Hlavně opatrně, vy, kdo jedete na jarňáky za hranice
Nojo, člověk je zvyklej, e ve svým autě vechny tyhle věci má, ale pak ti dají sluebák, polou tě do tramtárie a člověk zjistí, e tam půlka věcí chybí. A za problémy to nestojí.
Mě to jen překvapilo, e hasičák je povinnej a shánět ho na poslední chvíli taky není cajk.
Hlavně opatrně, vy, kdo jedete na jarňáky za hranice :palec
|
|
14.02.2013 20:44 -
|
2548367
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
najk napsal(a): přesně tak neřete análoviny, Darja dala odkaz a tak se zařiďte jak chcete...
Ono není problém to vyřeit, je problém znát národní předpisy vech států v celé Evropě - ani ty nemusí vědět, e si třeba přítí měsíc v Belgii schválí do povinné výbavy dvě lékárničky a ty u to nesplňuje.
Ono není problém to vyřeit, je problém znát národní předpisy vech států v celé Evropě - ani ty nemusí vědět, e si třeba přítí měsíc v Belgii schválí do povinné výbavy dvě lékárničky a ty u to nesplňuje.
|
|
14.02.2013 21:03 -
|
2548371
|
|
Alien
|
|
|
TomasT napsal(a): Ono není problém to vyřeit, je problém znát národní předpisy vech států v celé Evropě - ani ty nemusí vědět, e si třeba přítí měsíc v Belgii schválí do povinné výbavy dvě lékárničky a ty u to nesplňuje.
A to je ono. Jasný příklad, jak to ve vzniká. Prosím Tě, kdy tam někde schválí dvě lékárničky, tak Tobě to můe být úplně jedno. Chápe? Ale né úplně vechno samoe. Viz příklad s chlastometrem. O tom to je. No nejlepí by bylo to tady vůbec neprobírat a zavřít to.
A to je ono. Jasný příklad, jak to ve vzniká. Prosím Tě, kdy tam někde schválí dvě lékárničky, tak Tobě to můe být úplně jedno. Chápe? Ale né úplně vechno samoe. Viz příklad s chlastometrem. O tom to je. No nejlepí by bylo to tady vůbec neprobírat a zavřít to. ;-)
|
|
14.02.2013 21:16 -
|
2548394
|
|
Darja
|
|
|
Alien napsal(a): A to je ono. Jasný příklad, jak to ve vzniká. Prosím Tě, kdy tam někde schválí dvě lékárničky, tak Tobě to můe být úplně jedno. Chápe? Ale né úplně vechno samoe. Viz příklad s chlastometrem. O tom to je. No nejlepí by bylo to tady vůbec neprobírat a zavřít to.
Jsou země, třeba jako Ukrajina nebo Rumunsko, kde tímhle argumentovat můe, ale asi ti to moc platné nebude. Tam je to trochu jinak, ne jsme zvyklí. Dobrý je orgány nedrádit... vlastně vůbec je nedrádit a pokud mono hodit po nich pár гривня a rychle mazat pryč...
Jsou země, třeba jako Ukrajina nebo Rumunsko, kde tímhle argumentovat můe, ale asi ti to moc platné nebude. Tam je to trochu jinak, ne jsme zvyklí. Dobrý je orgány nedrádit... vlastně vůbec je nedrádit a pokud mono hodit po nich pár гривня a rychle mazat pryč...
|
|
14.02.2013 21:21 -
|
2548402
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tak fajn a pomalu by jsme se mohli vrátit k relevantním informacím k cestám do zahraničí, co byl i můj počáteční impuls k zaloení tohoto vlákna, děkuji, take pouze konkrétní info ke konkrétní zemi, jinak bude Mario Pedersen, na to aby si člověk před dovčou něco ověřil bude muset louskat nae plky o ničem děkuji za dodrení
tak fajn a pomalu by jsme se mohli vrátit k relevantním informacím k cestám do zahraničí, co byl i můj počáteční impuls k zaloení tohoto vlákna, děkuji, take pouze konkrétní info ke konkrétní zemi, jinak bude Mario Pedersen, na to aby si člověk před dovčou něco ověřil bude muset louskat nae plky o ničem ;-) děkuji za dodrení
|
|
30.07.2013 19:46 -
|
2603611
|
|
vilous
|
|
|
Do F a I opravdu radím redukci na 220. Jejich některé zásuvky (záleí na stáří stavby) mají 3 kolíky v řadě, zemnící uprostřed. Úzkou českou zástrčku (třeba holící strojek) do toho člověk s trochou síly narve, ale tlusté kulaté zástrčky (třeba notebook) ani omylem.
Kluk byl na kolním zájezdu na Riviéře v mobilhomu a s redukcí tam byl král zájezdu a vichni s notebooky a mobily chodili za ním.
Já jsem byl nyní ve Veroně v moderním hotelu a na TV a mikrovlnku tam sami Taliáni měli ty redukce, co jsem si přivezl, nevím, proč je to baví mít to tak sloité.
Do F a I opravdu radím redukci na 220. Jejich některé zásuvky (záleí na stáří stavby) mají 3 kolíky v řadě, zemnící uprostřed. Úzkou českou zástrčku (třeba holící strojek) do toho člověk s trochou síly narve, ale tlusté kulaté zástrčky (třeba notebook) ani omylem.
Kluk byl na kolním zájezdu na Riviéře v mobilhomu a s redukcí tam byl král zájezdu a vichni s notebooky a mobily chodili za ním.
Já jsem byl nyní ve Veroně v moderním hotelu a na TV a mikrovlnku tam sami Taliáni měli ty redukce, co jsem si přivezl, nevím, proč je to baví mít to tak sloité.
|
|
30.07.2013 20:27 -
|
2603627
|
|
DrMarvin
|
|
|
stačí se zeptat na recepci....slunějí hotely je mají a pujčí.Doporučuji mluvit německy:=)Chovají se hned jinak
stačí se zeptat na recepci....slunějí hotely je mají a pujčí.Doporučuji mluvit německy:=)Chovají se hned jinak:D
|
|
10.04.2014 10:33 -
|
2686058
|
|
BERY
|
|
|
Ahoj. Nevíte někdo jak je to teď s poplatky na polských dálnicích? Potřebuju v květnu zajet trasu Ostrava - Gdaňsk a zpět. Díky!
Ahoj. Nevíte někdo jak je to teď s poplatky na polských dálnicích? Potřebuju v květnu zajet trasu Ostrava - Gdaňsk a zpět. Díky!
|
|
| |
|
|