| | |
29.02.2012 21:49 -
Informace pro cesty do zahraničí, rady ap.
|
2455115
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
.link.
http://www.satc.sk/rozne-spravy/zachranna-ulicka-na-rakuskych-cestach.html
|
|
30.07.2012 12:27 -
Re: Informace pro cesty do zahraničí, rady ap.
|
2496049
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Projel jsem 2000 km po Itálii (bez cesty z ČR) a upadla mi čelist. Byl jsem tam vícekrát, ale naposledy 2004. Byl jsem zvyklý, e kdy jedu v obci 75, tak mi metr za zadkem kvílí fiatík a kdy to jde, tak mne stovkou předjede. Té jsem byl zvyklý, e na dvouproudé silnici předjídějí z obou směrů najednou a zázrakem se ve nějak poskládá.
Tomu je konec - takovou změnu národní mentality jsem nezail. Na rovné silnici se plazí klidně i 70... Naopak já jsem byl ten, kdo chvátá a furt někoho předjíděl. Na dálnici vysloveně málokdo jede na povolené hranici, spí lidi z D nabo NL. Prý jim se zavedením eura nějak nasadili velké pokuty nebo etří na pohonných hmotách - no byl to fakt velká změna.
Dalí kapitola - kamiony (to je stále stejné). Na dálnici se 2 pruhy NIKDO nepředjídí. Jel jsem berennerskou dálnicí i před 6 ráno, kdy osobáci v Itálii nejezdí - levý pruh zcela prázdný, nikomu by to tedy nevadilo, ale NIKDO ze souvislé kolony kamionů nevybočil. Jistě to někomu jede víc ne jinému (kór do kopců na Brenneru), ale nikoho nenapadne předjídět. U nás asi bude potřeba pár řidičů náklaďáků pověsit za ebro na mýtnou bránu. Aby bylo jasno - jejich práci jim nezávidím a jsem konzumentem jimi přepravovaného zboí - ale kdy neotravují jinde, tak proč u nás?? Nějakou masivní účast dopravní policie jsem tam neviděl. Díky tomu je tam úasná plynulost a tedy propustnost. Po tříproudé páteřní dálnici Terst - Milano je permanentně nařezáno, ale pravý pruh kamionů jede kolem 100, prostřední autobusy a malé osobáky kolem 110 a levý 130 a vechno úasně odsejpá.
Za celý pobyt jsem nezail jedinou nebezpečnou situaci, ani nějaké prudí brdění.
Jetě k autu - kromě dálnic jsem byl i 5x přes 2000 m, často jsem řadil i na 1. Úasné je, e teploměr vody se nehne ani o milimetr, u benzín vectra jsem měl z teploměru mávátko. Celková spotřeba 6,8 v 5 lidech se soustavnou klimatizací. Jen mi pil krev A sloupek řidiče, při levé vracečce je kulové vidět a při míjení busu v takové zatáčce je to záitek. Ale to je obdobné o mnohých současných aut.
Projel jsem 2000 km po Itálii (bez cesty z ČR) a upadla mi čelist. Byl jsem tam vícekrát, ale naposledy 2004. Byl jsem zvyklý, e kdy jedu v obci 75, tak mi metr za zadkem kvílí fiatík a kdy to jde, tak mne stovkou předjede. Té jsem byl zvyklý, e na dvouproudé silnici předjídějí z obou směrů najednou a zázrakem se ve nějak poskládá.
Tomu je konec - takovou změnu národní mentality jsem nezail. Na rovné silnici se plazí klidně i 70... Naopak já jsem byl ten, kdo chvátá a furt někoho předjíděl. Na dálnici vysloveně málokdo jede na povolené hranici, spí lidi z D nabo NL. Prý jim se zavedením eura nějak nasadili velké pokuty nebo etří na pohonných hmotách - no byl to fakt velká změna.
Dalí kapitola - kamiony (to je stále stejné). Na dálnici se 2 pruhy NIKDO nepředjídí. Jel jsem berennerskou dálnicí i před 6 ráno, kdy osobáci v Itálii nejezdí - levý pruh zcela prázdný, nikomu by to tedy nevadilo, ale NIKDO ze souvislé kolony kamionů nevybočil. Jistě to někomu jede víc ne jinému (kór do kopců na Brenneru), ale nikoho nenapadne předjídět. U nás asi bude potřeba pár řidičů náklaďáků pověsit za ebro na mýtnou bránu. Aby bylo jasno - jejich práci jim nezávidím a jsem konzumentem jimi přepravovaného zboí - ale kdy neotravují jinde, tak proč u nás?? Nějakou masivní účast dopravní policie jsem tam neviděl. Díky tomu je tam úasná plynulost a tedy propustnost. Po tříproudé páteřní dálnici Terst - Milano je permanentně nařezáno, ale pravý pruh kamionů jede kolem 100, prostřední autobusy a malé osobáky kolem 110 a levý 130 a vechno úasně odsejpá.
Za celý pobyt jsem nezail jedinou nebezpečnou situaci, ani nějaké prudí brdění.
Jetě k autu - kromě dálnic jsem byl i 5x přes 2000 m, často jsem řadil i na 1. Úasné je, e teploměr vody se nehne ani o milimetr, u benzín vectra jsem měl z teploměru mávátko. Celková spotřeba 6,8 v 5 lidech se soustavnou klimatizací. Jen mi pil krev A sloupek řidiče, při levé vracečce je kulové vidět a při míjení busu v takové zatáčce je to záitek. Ale to je obdobné o mnohých současných aut.
|
|
30.07.2012 22:15 -
|
2496194
|
|
zdenekb
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Co se týče teploty, musím souhlasit - v červnu 2009 jsem absolvoval cestu kolem východního Turecka s C5 II 2,0HDI a ani kdy bylo venku okolo 40 stupňů, nabyly s chlazením potíe - i ve stoupáních seděla ručička jak přibitá. Ostatně, popis cesty je v článku tady na serveru a obírněji u mne na webu (zzz.cz).
Co se týče Italie, zail jsem Neapol a jih v roce 2000 a byl to docela děs, jak píe vilous. V posledních letech jsem byl několikrát na severu a skutečně se tam jezdí klidněji a bezpečněji, ne u nás. A nejen kamiony. Ale jih byl vdycky divočejí.
Co se týče teploty, musím souhlasit - v červnu 2009 jsem absolvoval cestu kolem východního Turecka s C5 II 2,0HDI a ani kdy bylo venku okolo 40 stupňů, nabyly s chlazením potíe - i ve stoupáních seděla ručička jak přibitá. Ostatně, popis cesty je v článku tady na serveru a obírněji u mne na webu (zzz.cz).
Co se týče Italie, zail jsem Neapol a jih v roce 2000 a byl to docela děs, jak píe vilous. V posledních letech jsem byl několikrát na severu a skutečně se tam jezdí klidněji a bezpečněji, ne u nás. A nejen kamiony. Ale jih byl vdycky divočejí.
|
|
14.08.2012 18:11 -
Itálie-aneb výlet mezi taliány.
|
2499118
|
|
DrMarvin
|
|
|
Ahoj...nemate nekdo zkusenosti ze zasuvkama v italii?
prej tam maji mensi koliky a nase euro koncovky se k nim do zasuvky nevejdou,nemate nekdo nejakou radu,nebo tip kde se da sehnat redukce?dikes
Ahoj...nemate nekdo zkusenosti ze zasuvkama v italii?
prej tam maji mensi koliky a nase euro koncovky se k nim do zasuvky nevejdou,nemate nekdo nejakou radu,nebo tip kde se da sehnat redukce?dikes
|
|
14.08.2012 18:47 -
Re: Itálie-aneb výlet mezi taliány.
|
2499123
|
|
stano1
|
|
|
Ahoj,ja som 4 roky il v IT a je to katastrofa.
Ale nezúfaj, skoro v kadých potravinách (teda Eurospin určite) dostane kúpi prechodky, a tie v takých obchodoch ako OBI a pod.
Ahoj,ja som 4 roky il v IT a je to katastrofa.
Ale nezúfaj, skoro v kadých potravinách (teda Eurospin určite) dostane kúpi prechodky, a tie v takých obchodoch ako OBI a pod.:-)
|
|
14.08.2012 19:07 -
|
2499124
|
|
DrMarvin
|
|
|
take nehledat to v cr ale koupit to na miste?
take nehledat to v cr ale koupit to na miste?
|
|
14.08.2012 19:25 -
|
2499129
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Já tam normálně dával naí koncovku ale jen tu plochou bez nuly . Například nabíječku mobilu. Ta velká s nulou tam nejde.
Já tam normálně dával naí koncovku ale jen tu plochou bez nuly . Například nabíječku mobilu. Ta velká s nulou tam nejde.
|
|
14.08.2012 19:27 -
|
2499131
|
|
Hanz 397
|
|
|
Asi teda záleí na lokalitě,ale já jsem tam se zásuvkama problém neměl(telefon,rychlovarka,přenosný DVD,ve ok)... Ale říkám-asi jak kde...
Asi teda záleí na lokalitě,ale já jsem tam se zásuvkama problém neměl(telefon,rychlovarka,přenosný DVD,ve ok)... Ale říkám-asi jak kde...
|
|
14.08.2012 20:01 -
|
2499136
|
|
DrMarvin
|
|
|
neboj...s mobilem se mi to stava taky
no meli by mit mensi koliky,tedy ze normalni vydlice s kolikem tam nejde,jinak bez zeme v pohode...ale ty jsou na 6A a rychlovarka se mi tam moc davat nechce
no zkusim neco sehnat,nebo holt tam no
neboj...s mobilem se mi to stava taky;-)
no meli by mit mensi koliky,tedy ze normalni vydlice s kolikem tam nejde,jinak bez zeme v pohode...ale ty jsou na 6A a rychlovarka se mi tam moc davat nechce:-D
no zkusim neco sehnat,nebo holt tam no:-(
|
|
14.08.2012 20:06 -
|
2499140
|
|
DrMarvin
|
|
|
ja vim,ja daval priklad...a kuprikladu nabijecka na ntb....prikon malej ale bez zeme vam nenabije ani kapku....mne jde akorat o mobil,ntb,xbox...
stejne kafe nepiju
ja vim,ja daval priklad...a kuprikladu nabijecka na ntb....prikon malej ale bez zeme vam nenabije ani kapku....mne jde akorat o mobil,ntb,xbox...
stejne kafe nepiju:-D
|
|
14.08.2012 20:55 -
|
2499148
|
|
C5stepan
|
|
|
Noas atd. má kolík, italské zásuvky ne! Byl jsem letos v Lignanu a v recepci hotelu měli pro nás k zapůjčení dost redukcí. V Česku koupí jen redukce bez kolíku a musí je upravit na - konvice, notebook atd.
Noas atd. má kolík, italské zásuvky ne! Byl jsem letos v Lignanu a v recepci hotelu měli pro nás k zapůjčení dost redukcí. V Česku koupí jen redukce bez kolíku a musí je upravit na - konvice, notebook atd.;-)
|
|
17.08.2012 08:44 -
|
2499771
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
V Itálii záleí kdy jak moderně byly dělány rozvody v domě. U starích jde narvat jen nae ploché zástrčky a to jetě troch viklají. V novějím domě letos jsem neměl potíe ani s hodně tlustou zástrčkou od notebooku s nulákem.
Ale vozím pro sichr redukce. Koupil jsem před dvěma roky v normálním elektro (ádný hobby market) sestavu celkem 5 redukcí, které do sebe zapadají a člověk si vezme váleček jen pro danou oblast. Je tam i USA, Čína, F, GB, I a celé za 180 Kč.
V Itálii záleí kdy jak moderně byly dělány rozvody v domě. U starích jde narvat jen nae ploché zástrčky a to jetě troch viklají. V novějím domě letos jsem neměl potíe ani s hodně tlustou zástrčkou od notebooku s nulákem.
Ale vozím pro sichr redukce. Koupil jsem před dvěma roky v normálním elektro (ádný hobby market) sestavu celkem 5 redukcí, které do sebe zapadají a člověk si vezme váleček jen pro danou oblast. Je tam i USA, Čína, F, GB, I a celé za 180 Kč.
|
|
13.02.2013 10:56 -
|
2547895
|
|
dwarf
|
Město: Zvolen, Auto: Jeep Commander | Počet příspěvků: 84 |
|
|
Haló vetkým, prosím radu, resp. nejaké info.
Mám brata v DE a potrebuje zisti, či tam pri dlhodobom pobyte / práca / nie je nutné ma auto prihlásené u nich/ poistly a pod. /. Zaskočil ma tým. Sám netuím. Pekný rým.
Haló vetkým, prosím radu, resp. nejaké info.
Mám brata v DE a potrebuje zisti, či tam pri dlhodobom pobyte / práca / nie je nutné ma auto prihlásené u nich/ poistly a pod. /. Zaskočil ma tým. Sám netuím. Pekný rým.:-p
|
|
13.02.2013 12:35 -
|
2547919
|
|
jumep
|
|
|
ak je tam viac ako jeden rok, tak ano, musi ho mat prihlasene tam (dane atd.)
ak je tam viac ako jeden rok, tak ano, musi ho mat prihlasene tam (dane atd.)
|
|
13.02.2013 12:54 -
|
2547927
|
|
dwarf
|
Město: Zvolen, Auto: Jeep Commander | Počet příspěvků: 84 |
|
|
Vdaka.
Vdaka.
|
|
13.02.2013 13:21 -
|
2547934
|
|
DrMarvin
|
|
|
Podle mne jen kdy tam má trvalé bydlitě.
Podle mne jen kdy tam má trvalé bydlitě.
|
|
13.02.2013 13:31 -
|
2547937
|
|
jumep
|
|
|
DrMarvin: oni nemaju dialnicne znamky atd. ale platia dane a poplatky za auto. Ak tam robis / byvas viac ako 1 rok / mas tam auto, toto musis prihlasit u nich
(byva tam jeden clen odtialto z clubu a tiez si musel prehlasit auto)
DrMarvin: oni nemaju dialnicne znamky atd. ale platia dane a poplatky za auto. Ak tam robis / byvas viac ako 1 rok / mas tam auto, toto musis prihlasit u nich
(byva tam jeden clen odtialto z clubu a tiez si musel prehlasit auto)
|
|
| |
|
|