| | |
15.05.2012 20:01 -
Re: Kdo kde potkal hajzla
|
2478547
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
poutění aut přijídějící z vedlejí silnice, větinou kolony na hlavní silnici prodluuje. Auta na hlavní musí brzdit a tím se spomaluje a zastavuje provoz a kolona narůstá rychleji, tudí narůstá i doba průjezdu kolonou. Řidič jedoucí po vedlejí (pokud je pozorný a schopný) si větinou skulinu mezi autama na hlavní, do které se vejde, s trochou trpělivosti najde, ani by nějak extrémně zbrzdil auto na hlavní. Čili, čím víc "poutěčů", tím delí kolona.
Poznámka: Autor příspěvku je zkuený praktik
poutění aut přijídějící z vedlejí silnice, větinou kolony na hlavní silnici prodluuje. Auta na hlavní musí brzdit a tím se spomaluje a zastavuje provoz a kolona narůstá rychleji, tudí narůstá i doba průjezdu kolonou. Řidič jedoucí po vedlejí (pokud je pozorný a schopný) si větinou skulinu mezi autama na hlavní, do které se vejde, s trochou trpělivosti najde, ani by nějak extrémně zbrzdil auto na hlavní. Čili, čím víc "poutěčů", tím delí kolona.
Poznámka: Autor příspěvku je zkuený praktik;-)
|
|
16.05.2012 10:01 -
|
2478843
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Před několika lety, kdy jsem byl čerstvým a pyným majitelem C5/I jsem zaparkoval u Penny marketu v amberku a protoe jsem věděl, jaké nebezpečí čeká na těchto parkovitích, nechal jsem C5 na nejvzdálenějím a prázdném konci parkingu. Kdy jsem vylezl z obchodu, vidím jak dva snad osmiletý parchanti tlučou vozíkem zepředu do nárazníku mého miláčka (jeden seděl ve vozíku a druhý zajioval pohyb). Zbělal jsem vzteky a valím za nima. Ne jsem doběhl, naskočili do dodávky s Nizozemskou SPZ, kde na ně čekali usměvaví rodiče, a byli v ři*i. Mám rád holandský děti .
Rampa
Před několika lety, kdy jsem byl čerstvým a pyným majitelem C5/I jsem zaparkoval u Penny marketu v amberku a protoe jsem věděl, jaké nebezpečí čeká na těchto parkovitích, nechal jsem C5 na nejvzdálenějím a prázdném konci parkingu. Kdy jsem vylezl z obchodu, vidím jak dva snad osmiletý parchanti tlučou vozíkem zepředu do nárazníku mého miláčka (jeden seděl ve vozíku a druhý zajioval pohyb). Zbělal jsem vzteky a valím za nima. Ne jsem doběhl, naskočili do dodávky s Nizozemskou SPZ, kde na ně čekali usměvaví rodiče, a byli v ři*i. :-)) Mám rád holandský děti :-).
Rampa
|
|
29.05.2012 07:20 -
|
2481061
|
|
flyteSVK
|
|
|
Tak vcera som bol za hajzla ja
Lahke nedobrzdenie v kolone. C5 prasknuty ramik na prednej znacke a znacka trochu ohnuta. Ceed rozparany zadny naraznik.
Tak vcera som bol za hajzla ja :(
Lahke nedobrzdenie v kolone. C5 prasknuty ramik na prednej znacke a znacka trochu ohnuta. Ceed rozparany zadny naraznik.
|
|
29.05.2012 13:26 -
|
2481115
|
|
jumep
|
|
|
si si isty ze si nenacal vystuhu pod naraznikom?
si si isty ze si nenacal vystuhu pod naraznikom?
|
|
29.05.2012 19:08 -
|
2481142
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Tak kluci jak jsem psal,e pojistovna bude platit tak platila. Podle nich cena opravy je 46t. Realna je 65t CO TED. Psal jsem na pojistovnu a bylo mi řečeno,e mi nebudou zhodnocovat vuz novými díly,ale stejne opotřebovanými třeba z vrakáče. A je to.
Nic neudělám take super.Přítě a do mě někdo nabourá tak to jetě rozmlátím kladivem at je to totálka. My jsme stát
Tak kluci jak jsem psal,e pojistovna bude platit tak platila. Podle nich cena opravy je 46t. Realna je 65t CO TED. Psal jsem na pojistovnu a bylo mi řečeno,e mi nebudou zhodnocovat vuz novými díly,ale stejne opotřebovanými třeba z vrakáče. A je to.
Nic neudělám take super.Přítě a do mě někdo nabourá tak to jetě rozmlátím kladivem at je to totálka. My jsme stát:-(
|
|
29.05.2012 19:53 -
|
2481151
|
|
Hanz 397
|
|
|
Teď nedávno se tohle někde v médiích řeilo a jasně si z toho pamatuju,e říkali,e na to pojiovny,i kdy to často dělaji,nemají nárok a tohle jednání je protiprávní. A je fakt,e jsem tenkrát opravoval auto po velký ráně z povinnýho od Český pojiovny a platili bez řečí ceny nových originál dílů... Nedej se a bojuj proti těm sv...ím. Jen to chce nechat si platbu poslat sloenkou a dokud nebude s její výí spokojen,tak ty prachy nevybírat a hádat se. Nepříjde o ně,neboj,pokadý je polou z5 a kdy se nedá,tak nakonec polou vechno,nebo aspoň větinu a ne ten výsměch,co zkouej...
Teď nedávno se tohle někde v médiích řeilo a jasně si z toho pamatuju,e říkali,e na to pojiovny,i kdy to často dělaji,nemají nárok a tohle jednání je protiprávní. A je fakt,e jsem tenkrát opravoval auto po velký ráně z povinnýho od Český pojiovny a platili bez řečí ceny nových originál dílů... Nedej se a bojuj proti těm sv...ím. Jen to chce nechat si platbu poslat sloenkou a dokud nebude s její výí spokojen,tak ty prachy nevybírat a hádat se. Nepříjde o ně,neboj,pokadý je polou z5 a kdy se nedá,tak nakonec polou vechno,nebo aspoň větinu a ne ten výsměch,co zkouej...
|
|
29.05.2012 19:56 -
|
2481152
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
přesně tak amortizace auta se do kody nesmí počítat a pouít starý náhradní díl nesmí, druhovýrobu jetě snad ale ojeté díly neexistuje
přesně tak amortizace auta se do kody nesmí počítat a pouít starý náhradní díl nesmí, druhovýrobu jetě snad ale ojeté díly neexistuje
|
|
29.05.2012 20:05 -
|
2481155
|
|
Mamlas
|
|
|
Nehlede na to, ze nehodou se cena auta snizi i kdyz je to opraveny z novych dilu.
Nehlede na to, ze nehodou se cena auta snizi i kdyz je to opraveny z novych dilu.
|
|
29.05.2012 20:05 -
|
2481156
|
|
flyteSVK
|
|
|
jumep: isty si budem ked pojde dole naraznik. Ale bol to tuk max 15 kmh, ani to hadam nie.
Fakt nic ine neprasklo, len ten ramik okolo spz. Naraznik pohoda, este som pozeral pod kapotu, plasty ok. Tak pevne dufam ze sa nic nestalo.
jumep: isty si budem ked pojde dole naraznik. Ale bol to tuk max 15 kmh, ani to hadam nie.
Fakt nic ine neprasklo, len ten ramik okolo spz. Naraznik pohoda, este som pozeral pod kapotu, plasty ok. Tak pevne dufam ze sa nic nestalo.
|
|
29.05.2012 20:15 -
|
2481157
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
DaveLbc napsal(a): ... Podle nich cena opravy je 46t. Realna je 65t CO TED. Psal jsem na pojistovnu a bylo mi řečeno,e mi nebudou zhodnocovat vuz novými díly,ale stejne opotřebovanými třeba z vrakáče ...
Já, nebo spí členové naí rodiny, se tomuhle vyhýbáme tak, e dáme opravit auto v servisu, který nám pojiovna navrhne. Smluvní servis. Potom respektujou cenu opravy.
Jinak tady se o tom píe - .link.
Dalí způsob je předem od pojiovny získat velikost částky, kterou jsou ochotní zaplatit. To větinou zjistí v servise, který jim pole odhad. Opět smluvní servis. Naposledy takhle přijel technik do servisu k dědový Xsaře. Tam mechanik hodil cifru, pojiovák souhlasil a děda byl spokojený.
A vyplň si dole v tom linku na D-Test svůj mail a dostane k tomu materiály.
Já, nebo spí členové naí rodiny, se tomuhle vyhýbáme tak, e dáme opravit auto v servisu, který nám pojiovna navrhne. Smluvní servis. Potom respektujou cenu opravy.
Jinak tady se o tom píe - http://www.dtest.cz/clanek-2063/neopravnene-kraceni-pojistneho-plneni-pri-autonehodach-pokracuje
Dalí způsob je předem od pojiovny získat velikost částky, kterou jsou ochotní zaplatit. To větinou zjistí v servise, který jim pole odhad. Opět smluvní servis. Naposledy takhle přijel technik do servisu k dědový Xsaře. Tam mechanik hodil cifru, pojiovák souhlasil a děda byl spokojený.
A vyplň si dole v tom linku na D-Test svůj mail a dostane k tomu materiály.
|
|
29.05.2012 20:22 -
|
2481158
|
|
Hanz 397
|
|
|
Mikra napsal(a): Já, nebo spí členové naí rodiny, se tomuhle vyhýbáme tak, e dáme opravit auto v servisu, který nám pojiovna navrhne. Smluvní servis. Potom respektujou cenu opravy.
Jinak tady se o tom píe - .link.
Tady je troku problém v tom,e v autorizáku je to u takhle"starýho" auta docela často totálka a navíc pojiovny(speciálně Kooperativa) moc nechtěji říkat cenu,do který jsou ochotný jít. Nechají si dát odhad a pak teprve řeknou buď opravit,nebo totál a moc se jim nechce smlouvat... Vím,o čem mluvím,docela často to řeíme
Tady je troku problém v tom,e v autorizáku je to u takhle"starýho" auta docela často totálka a navíc pojiovny(speciálně Kooperativa) moc nechtěji říkat cenu,do který jsou ochotný jít. Nechají si dát odhad a pak teprve řeknou buď opravit,nebo totál a moc se jim nechce smlouvat... Vím,o čem mluvím,docela často to řeíme:-(
|
|
29.05.2012 20:28 -
|
2481160
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
OK, i od toho se dá odpíchnout. Pokud zaplatí totálku, tak mám pořád monost si to za ty peníze nechat opravit jinde. A ne e to nechám opravit a potom doplatím.
V tomhle případě bych pouil ten "Vzor" z linku a pěkně se vema zmíněnýma paragrafama bych tu pojiovnu bombardoval.
OK, i od toho se dá odpíchnout. Pokud zaplatí totálku, tak mám pořád monost si to za ty peníze nechat opravit jinde. A ne e to nechám opravit a potom doplatím.
V tomhle případě bych pouil ten "Vzor" z linku a pěkně se vema zmíněnýma paragrafama bych tu pojiovnu bombardoval.
|
|
29.05.2012 20:36 -
|
2481161
|
|
Hanz 397
|
|
|
To jo,ale i z tý totálky můe být člověk docela rozčarovanej... Ten link je super,asi bych to zkusil...
To jo,ale i z tý totálky můe být člověk docela rozčarovanej... Ten link je super,asi bych to zkusil...
|
|
30.05.2012 15:29 -
|
2481219
|
|
DaveLbc
|
|
|
Děkuji za super link. Určitě to zkusím,protoe stejně nemám co ztratit. Ale stejně jak si to můou dovolit To mi prostě hlava nebere. A lak mě trefuje.
Děkuji za super link. Určitě to zkusím,protoe stejně nemám co ztratit. Ale stejně jak si to můou dovolit:-( To mi prostě hlava nebere. A lak mě trefuje.
|
|
30.05.2012 15:51 -
|
2481220
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
kdyby na takové jednání byl paragraf podobný pokusu o podvod nebo něco podobného tak je klid.
kdyby na takové jednání byl paragraf podobný pokusu o podvod nebo něco podobného tak je klid.
|
|
30.05.2012 16:28 -
|
2481226
|
|
Mamlas
|
|
|
Levny pojistny = problemy s proplacenim skody. I kdyz poskozeny je v tom nevine protoze to resi pojistovna vinika.
Levny pojistny = problemy s proplacenim skody. I kdyz poskozeny je v tom nevine protoze to resi pojistovna vinika.
|
|
30.05.2012 17:10 -
|
2481231
|
|
Mikra
|
|
|
Myslím e se mýlí. e nezáleí na tom, jak drahou pojistku platí. Jde vdycky o toho hajzla, kterej událost vyřizuje. U jedný pojiovny jsem se setkal se dvěma naprosto rozdílnýma přístupama. Jednou samá ochota a podruhý výjeb na třetí. Prostě to zkouejí. Stejně tak to zkouí hodně jiných velkých firem. Banky, mobilní operátoři, zdravotníci... Kdy se nebrání, tak v podstatě dává k ojebávání souhlas. Kdy se ozve, ihned se uklidní a jednají podle zákona. Pokus o podvod bys těko dokazoval. Vymluvili by se na omyl a nebo pochybení jednotlivce. Bohuel ijeme v absurdistánu, kde poctivost znamená slabost.
Myslím e se mýlí. e nezáleí na tom, jak drahou pojistku platí. Jde vdycky o toho hajzla, kterej událost vyřizuje. U jedný pojiovny jsem se setkal se dvěma naprosto rozdílnýma přístupama. Jednou samá ochota a podruhý výjeb na třetí. Prostě to zkouejí. Stejně tak to zkouí hodně jiných velkých firem. Banky, mobilní operátoři, zdravotníci... Kdy se nebrání, tak v podstatě dává k ojebávání souhlas. Kdy se ozve, ihned se uklidní a jednají podle zákona. Pokus o podvod bys těko dokazoval. Vymluvili by se na omyl a nebo pochybení jednotlivce. Bohuel ijeme v absurdistánu, kde poctivost znamená slabost.
|
|
30.05.2012 17:23 -
|
2481236
|
|
Divous
|
|
|
Myslím, e lepí ne se dohadovat s pojiovnou viníka. Je viníka upozornit, e jeho pojiovna nehodlá jím způsobenou kodu uhradit. A e rozdíl v ceně opravy a plněním pojiovny bude poadovat po něm - soudní cestou. Zde má anci uspět. Kdy u nic jiného a neel bys do soudního sporu, bude svou pojiovnu bombardovat také on, který tam je pojitěný. Můj kamarád tento postup vyzkouel: doplatil to řidič co ho naboural - dobrovolně.
Myslím, e lepí ne se dohadovat s pojiovnou viníka. Je viníka upozornit, e jeho pojiovna nehodlá jím způsobenou kodu uhradit. A e rozdíl v ceně opravy a plněním pojiovny bude poadovat po něm - soudní cestou. Zde má anci uspět. Kdy u nic jiného a neel bys do soudního sporu, bude svou pojiovnu bombardovat také on, který tam je pojitěný. Můj kamarád tento postup vyzkouel: doplatil to řidič co ho naboural - dobrovolně.
|
|
03.06.2012 18:16 -
|
2481945
|
|
DaveLbc
|
|
|
Kluci auto u mám doma. A konečně jsem přestal drkotat zubama s koktavky
Jinak pojitovna jetě počítá nevím teda co,ale počítá. Dopis mám staený a vyplněný a u jenom čekám co řeknou.Jetě jednou děkuji za ten link.
No chybí jetě boční blinkr. V tom zmatku ho zapomněli objednat. No a hurá do změti naí dopravy
Kluci auto u mám doma. A konečně jsem přestal drkotat zubama s koktavky :-)
Jinak pojitovna jetě počítá nevím teda co,ale počítá. Dopis mám staený a vyplněný a u jenom čekám co řeknou.Jetě jednou děkuji za ten link.
No chybí jetě boční blinkr. V tom zmatku ho zapomněli objednat. No a hurá do změti naí dopravy:-))))
Přílohy: P6030177.JPG ( 151279b ) - oparveno P6030178.JPG ( 162131b ) - ve sedí jak má P6030180.JPG ( 150273b ) - barva je přesná |
|
| |
|
|