| | |
27.09.2012 22:48 -
Re: FAP filtr - Bezpečnost při čitění
|
2508403
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Víte, já si myslím, e vývoj vede ke sniování emisí. Ne kadej vynález se uchytí a není to jen kvůli penězům, ale i kvůli tomu, e kadej neplní to co se od něj chce. FAP u tady nějakou dobu je. A vyvíjí se. A roziřuje se. A mnoí. Přece nemůe bejt celej svět tak pitomej, e bude cpát prachy do neúčinných FAPů a kodit ekologii a zvyovat spotřebu a nevědět, e vlastně jen klame sám sebe a cpe zbytečně svý peníze nějakým nenarancům. Nad těmahle věcma nebdí jen bankéři a politici, ale taky ekologové. A ti mají někdy hodně dlouhý prsty a silný páky. Kdyby ty FAPy opravdu nefungovaly a nebo dokonce kodily, u by se dávno ozvali. A výrobci aut by museli vymýlet něco novýho. Automobilovej průmysl musel přijmout opatření ke sniování spotřeby, sniujou objemy motorů a snaej se z nich vycucat maximum efektivity. Myslíte si, e by se nechali do toho tlačit a neozvali by se, e jim FAP sniuje výkon a zvyuje spotřebu a k tomu je neekologickej?
Nikdy jsem netvrdil, e nás FAP spasí, ale vdycky jsem byl proti jeho odstraňování, kdy u tam jednou je a můe znečitění zmenit. A to obzvlá, kdy někdo argumentoval poplanýma zprávama typu BLESK a SUPER. Nechovám se nijak příkladně ekologicky, ale neznečiuju úmyslně tam kde nemusím.
Víte, já si myslím, e vývoj vede ke sniování emisí. Ne kadej vynález se uchytí a není to jen kvůli penězům, ale i kvůli tomu, e kadej neplní to co se od něj chce. FAP u tady nějakou dobu je. A vyvíjí se. A roziřuje se. A mnoí. Přece nemůe bejt celej svět tak pitomej, e bude cpát prachy do neúčinných FAPů a kodit ekologii a zvyovat spotřebu a nevědět, e vlastně jen klame sám sebe a cpe zbytečně svý peníze nějakým nenarancům. Nad těmahle věcma nebdí jen bankéři a politici, ale taky ekologové. A ti mají někdy hodně dlouhý prsty a silný páky. Kdyby ty FAPy opravdu nefungovaly a nebo dokonce kodily, u by se dávno ozvali. A výrobci aut by museli vymýlet něco novýho. Automobilovej průmysl musel přijmout opatření ke sniování spotřeby, sniujou objemy motorů a snaej se z nich vycucat maximum efektivity. Myslíte si, e by se nechali do toho tlačit a neozvali by se, e jim FAP sniuje výkon a zvyuje spotřebu a k tomu je neekologickej?
Nikdy jsem netvrdil, e nás FAP spasí, ale vdycky jsem byl proti jeho odstraňování, kdy u tam jednou je a můe znečitění zmenit. A to obzvlá, kdy někdo argumentoval poplanýma zprávama typu BLESK a SUPER. Nechovám se nijak příkladně ekologicky, ale neznečiuju úmyslně tam kde nemusím.
|
|
28.09.2012 15:05 -
|
2508491
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Mikro má víceméně pravdu, ale v něčem se mýlí. Jakýkoliv "punt" ve výfuku turbomotoru brzdí volný odchod spalin ven. Tím pádem abys překonal ten odpor musí zvýit dávku paliva, aby motor měl sílu se prát se puntem. To je to samé jako kdy má zvětenou prostatu. Musí víc tlačit abys překonal to zůení u prostaty.
Ano Mikro celej svět je bohuel opravdu pitomej. Tenhle systém spotřební výroby, zadluování aby se točily peníze se brzo zhroutí. A tenhle systém spadne tak se zase bude muset začít ničit a vradit aby se zase mohlo budovat a plodit. Počítám, e tak do 5ti let to vypukne a docela v to doufám, protoe to snad lidi na potřetí poučí. Ale to jsem trochu odbočil.
Mikro má víceméně pravdu, ale v něčem se mýlí. ;-) Jakýkoliv "punt" ve výfuku turbomotoru brzdí volný odchod spalin ven. Tím pádem abys překonal ten odpor musí zvýit dávku paliva, aby motor měl sílu se prát se puntem. To je to samé jako kdy má zvětenou prostatu. Musí víc tlačit abys překonal to zůení u prostaty. ;-)
Ano Mikro celej svět je bohuel opravdu pitomej. :-( Tenhle systém spotřební výroby, zadluování aby se točily peníze se brzo zhroutí. A tenhle systém spadne tak se zase bude muset začít ničit a vradit aby se zase mohlo budovat a plodit. Počítám, e tak do 5ti let to vypukne a docela v to doufám, protoe to snad lidi na potřetí poučí. Ale to jsem trochu odbočil.
|
|
28.09.2012 19:21 -
|
2508501
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Jasně má pravdu. Ale musí brát v potaz atmosférák a turbomotor. Nepřeplnovaný motor je velice citlivý na výfuk. Přesně nevím proč to tak je, ale vím e kdy mi u atmosféráku upadl výfuck tak to ralo a hovno to jelo. Ale kdy mi u i XMa 2.1TD upadl fuck před katalyzátorem tak jsem na to přiel a kdy jsem pod to auto vlez. Rambajs ádnej spotřeba byla lepí a motor pěkně táhl.
Proč myslí, e mám od turba pouze holou rouru s vykuchaným katrem??? Kdy jsem jezdil jetě na dalí tři tlumiče tak to ralo jak Zeman na zabijačce. Po vykuchání (nejsem debil abych kupoval tlumiče za pár desítek tisíc kdy stačí roura za 400kč) to jezdí za hubičku a táhne jak ďas.
Prostě, kde je turbo tam jsou punty patně. Dle mého úsudku.
Jasně má pravdu. Ale musí brát v potaz atmosférák a turbomotor. Nepřeplnovaný motor je velice citlivý na výfuk. Přesně nevím proč to tak je, ale vím e kdy mi u atmosféráku upadl výfuck tak to ralo a hovno to jelo. Ale kdy mi u i XMa 2.1TD upadl fuck před katalyzátorem tak jsem na to přiel a kdy jsem pod to auto vlez. Rambajs ádnej spotřeba byla lepí a motor pěkně táhl.
Proč myslí, e mám od turba pouze holou rouru s vykuchaným katrem??? Kdy jsem jezdil jetě na dalí tři tlumiče tak to ralo jak Zeman na zabijačce. Po vykuchání (nejsem debil abych kupoval tlumiče za pár desítek tisíc kdy stačí roura za 400kč) to jezdí za hubičku a táhne jak ďas.
Prostě, kde je turbo tam jsou punty patně. Dle mého úsudku. :-)
|
|
29.09.2012 18:10 -
|
2508656
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Take se ti to povedlo. To je teda nářez Kolik ti to zabralo času. Jinak
Take se ti to povedlo. To je teda nářez:-o Kolik ti to zabralo času. Jinak :palec
|
|
30.09.2012 07:33 -
|
2508836
|
|
DaveLbc
|
|
|
No, jenom co tě nebo mě asi bude brzo zase čekat To ví mám taky ten výborný motor tak proto mě to zajímá,ale u jsme se o tom bavili.
No, jenom co tě nebo mě:-)) asi bude brzo zase čekat;-) To ví mám taky ten výborný motor tak proto mě to zajímá,ale u jsme se o tom bavili.
|
|
30.09.2012 08:08 -
|
2508849
|
|
DaveLbc
|
|
|
Jenom abych se vrátil k té ekologii tak tohle je přesně to co je úplně patně. Stačí sledovat video od 2:45 minuty.
Je to zase dané penězi kdyby to stálo pár kaček tak nemusíme riskovat rakovinu a zamořit kolem sebe ve.
Úplně se jeím kdy vidím jak se v tom máchá.
Nemyslím to proti odbornému čistění které provádí Jruze to je přece jasný,ale podstatu o které se tady mluví.
.link.
Jenom abych se vrátil k té ekologii tak tohle je přesně to co je úplně patně. Stačí sledovat video od 2:45 minuty.
Je to zase dané penězi kdyby to stálo pár kaček tak nemusíme riskovat rakovinu a zamořit kolem sebe ve.
Úplně se jeím kdy vidím jak se v tom máchá.
Nemyslím to proti odbornému čistění které provádí Jruze to je přece jasný;-),ale podstatu o které se tady mluví.
http://www.youtube.com/watch?v=ZdYqSlzrNck
|
|
03.10.2012 12:04 -
|
2509768
|
|
bexxx
|
|
|
Je zábavné číst názory na FAP. Pro mě osobně je to uplně zbytečná věc na tom autě.
Kdy by to byl takový booom v ekologii,tak proč ho teda nedávali na vechny HDI kdy u to měli vymyleno? To si házeli kostkou,nebo tahali olíky kam to zrovna naroubujou? Nebo e by tahák na prachy pro určitou skupinu lidí,kterým prodejce řekne,ANO,kupte si to s FAPem,budete jezdit "ekologičtěji" a uděláte něco pro ivotní prostředí?
Bohuel mám tuto nepříjemnost na svém 2.0HDI,tak fakt nevím proč těch dalích odhaduji 90% 2.0HDI to nemělo?
Na otázku proč jsem si to koupil s FAPem kdy mi tak vadí,rovnou odpovídám e jsem měl omezený rozpočet na nákup a shlédnuté vozy bez,byli v alostném stavu.
Nechci se nikoho dotknout,ale o ekologické likvidaci při čitění FAPu dost pochybuju.
Je zábavné číst názory na FAP. Pro mě osobně je to uplně zbytečná věc na tom autě.
Kdy by to byl takový booom v ekologii,tak proč ho teda nedávali na vechny HDI kdy u to měli vymyleno? To si házeli kostkou,nebo tahali olíky kam to zrovna naroubujou? Nebo e by tahák na prachy pro určitou skupinu lidí,kterým prodejce řekne,ANO,kupte si to s FAPem,budete jezdit "ekologičtěji" a uděláte něco pro ivotní prostředí?
Bohuel mám tuto nepříjemnost na svém 2.0HDI,tak fakt nevím proč těch dalích odhaduji 90% 2.0HDI to nemělo?
Na otázku proč jsem si to koupil s FAPem kdy mi tak vadí,rovnou odpovídám e jsem měl omezený rozpočet na nákup a shlédnuté vozy bez,byli v alostném stavu.
Nechci se nikoho dotknout,ale o ekologické likvidaci při čitění FAPu dost pochybuju.
|
|
03.10.2012 12:08 -
|
2509776
|
|
jumep
|
|
|
pretoze to zo zaciatku davali na vyber
v nemecku kde bol bonus za ekologickejsie auta to nemci kupovali... taliani nie, lebo tam ten bonus nebol
je fakt silno zarazajuce ako si ludia nenastuduju zakladne veci okolo toho a rovno to odsudzuju ...
ale comu sa divim, volia fica a jemu podobnych a este ine nezmysli .... pri takom niecom pochopit vyznam a funkciu fapu .... (sorry ak sa to niekoho dotklo - chcem tym povedat, ze nastudujte si kompletne preco a ako to funguje a nehladajte preco by som to tam nemal mat, ale preco by som to tam mal mat a az potom robte usudky)
este by som sem mohol dat vyznam a funkciu egr a podobne ...
ps. mercedes a nemci to ponukaju na niektore starsie auta ze to mozu domontovat ....
a snad uz posledny edit: tu sa mame bavit o bezpecnosti pri cisteni a co s tym bordelom z toho a nie o tom ci ano alebo nie
pretoze to zo zaciatku davali na vyber
v nemecku kde bol bonus za ekologickejsie auta to nemci kupovali... taliani nie, lebo tam ten bonus nebol
je fakt silno zarazajuce ako si ludia nenastuduju zakladne veci okolo toho a rovno to odsudzuju ...
ale comu sa divim, volia fica a jemu podobnych a este ine nezmysli .... pri takom niecom pochopit vyznam a funkciu fapu .... (sorry ak sa to niekoho dotklo - chcem tym povedat, ze nastudujte si kompletne preco a ako to funguje a nehladajte preco by som to tam nemal mat, ale preco by som to tam mal mat a az potom robte usudky)
este by som sem mohol dat vyznam a funkciu egr a podobne ...
ps. mercedes a nemci to ponukaju na niektore starsie auta ze to mozu domontovat ....
a snad uz posledny edit: tu sa mame bavit o bezpecnosti pri cisteni a co s tym bordelom z toho a nie o tom ci ano alebo nie
Přílohy: fap_rhr.pdf ( 720076b ) - |
|
03.10.2012 13:05 -
|
2509805
|
|
bexxx
|
|
|
Pěkný počteníčko. Já zhruba vím jak FAP funguje
koda e u nás se toho asi nikdy nedočkáme aby stát zohledňoval "ekologičtějí" vozidla,leda by některý z politiků měl značný podíl v nějakém takovém podniku,třeba na výrobu elektromobilů,pak by se asi začlo lobovat
Ale jak píe,toto je téma o bezpečnosti při čitění,tak to tu nebudu víc rozpatlávat jestli FAP ano či NE !
Pěkný počteníčko. Já zhruba vím jak FAP funguje
koda e u nás se toho asi nikdy nedočkáme aby stát zohledňoval "ekologičtějí" vozidla,leda by některý z politiků měl značný podíl v nějakém takovém podniku,třeba na výrobu elektromobilů,pak by se asi začlo lobovat :-)
Ale jak píe,toto je téma o bezpečnosti při čitění,tak to tu nebudu víc rozpatlávat jestli FAP ano či NE ! :-))
|
|
| |
|
|