| | |
10.06.2011 16:10 -
FAP filtr - Bezpečnost při čitění
|
2396230
|
|
karkulin77
|
|
|
Ahoj vem, chystám se na vyčitění FAPU. Chci na to pouít ji mnohokrát zmiňovanou Wapku s horkou vodou.
Jen se chci zeptat vás kteří u toto máte za sebou jak moc se chránit. Dnes jsem se na to ptal v Citroenu a tam
mně dost odrazovali e to je dost nebezpečné z důvodu vysoce karcinogeních látek, monost rakoviny atd. Tak prosím o radu jestli čistit normálně nebo pouít nějaké bezpečnostní pracovní oblečení,rukavice,brýle apod. Díky.
Ahoj vem, chystám se na vyčitění FAPU. Chci na to pouít ji mnohokrát zmiňovanou Wapku s horkou vodou.
Jen se chci zeptat vás kteří u toto máte za sebou jak moc se chránit. Dnes jsem se na to ptal v Citroenu a tam
mně dost odrazovali e to je dost nebezpečné z důvodu vysoce karcinogeních látek, monost rakoviny atd. Tak prosím o radu jestli čistit normálně nebo pouít nějaké bezpečnostní pracovní oblečení,rukavice,brýle apod. Díky.
|
|
10.06.2011 16:58 -
Re: FAP filtr - Bezpečnost při čitění
|
2396232
|
|
jruze
|
|
|
Já to čistím hodně výkonou vapkou(stála 150tkč),která ten fap odfoukne jako nic - take ho musím zapřít o rot a i tak ho několikrát honím po myčce.Jsem vdy jak vodník-tomu se u toho neubrání.Snaím se mít zavřenou pusu a co nejmíň se olizuji a potom se jen umeju,vydímu a osuím. (to je má bezpečnost při práci)
Já to čistím hodně výkonou vapkou(stála 150tkč),která ten fap odfoukne jako nic - take ho musím zapřít o rot a i tak ho několikrát honím po myčce.Jsem vdy jak vodník-tomu se u toho neubrání.Snaím se mít zavřenou pusu a co nejmíň se olizuji:-)))) a potom se jen umeju,vydímu a osuím.:-d (to je má bezpečnost při práci)
|
|
10.06.2011 17:27 -
|
2396239
|
|
jumep
|
|
|
ja mam na to aby som to nepustal kade tade staru neopuzivanu zumpu z kosom do ktoreho dam fap a striekam. Ako uz jruze napisal, nepit nejest, nefajcit a nenechat si nastriekat do ust atd.
ja mam na to aby som to nepustal kade tade staru neopuzivanu zumpu z kosom do ktoreho dam fap a striekam. Ako uz jruze napisal, nepit nejest, nefajcit a nenechat si nastriekat do ust atd.
|
|
03.11.2011 15:54 -
|
2423401
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Kdo to cistite FAP nejen jednou pro sebe si kupte za par korun v lekarne dychaci rousku, po pouziti ji vyhodte a mate relativni klid... Jinak klasika jak uvedl jumep a kazdy navod na barvach (nejist, nepit,...)
Kdo to cistite FAP nejen jednou pro sebe si kupte za par korun v lekarne dychaci rousku, po pouziti ji vyhodte a mate relativni klid... Jinak klasika jak uvedl jumep a kazdy navod na barvach (nejist, nepit,...)
|
|
26.09.2012 12:38 -
|
2507763
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Ty jo na co to jezdí. To přece není moný takhle zacpat filtr
Ty jo na co to jezdí. To přece není moný takhle zacpat filtr:-o
|
|
26.09.2012 13:26 -
|
2507787
|
|
jumep
|
|
|
1.6, maly kotlik, ked je plny cerinu, je plny aj sadzi podobne ako je na fotke
1.6, maly kotlik, ked je plny cerinu, je plny aj sadzi podobne ako je na fotke
|
|
26.09.2012 18:00 -
|
2507899
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Ááááá zase můj oblíbený FAP. Nechci bejt zase za rejpala, ale já to celkem nechápu.
Kdy u máte peníze na to koupit si auto s FAPem tak máte mít peníze i na jeho ODBORNOU EKOLOGICKOU likvidaci přímo u Citroenu a zakoupit si fungl nový FAP a nechat si ho u Citroenu namontovat.
Takhle popíráte smysl toho FAPu. Ten sajrajt z toho filtru vrátíte zpět do přírody. A je úplně fuk jestli ho vypláchnete nebo spálíte autogenem. Jediný kdo to umí správně zlikvidovat je přeci sám výrobce.
PS: Furt se tomu řechtám ale líbí se mi jak se ílí po čistotě ovzduí, přitom loni si na prdeli Evropy bouchla sopka a zastavila leteckou dopravu a vyflusla tolik sazí co nevyprodukujou auta za deset let. Ale to je jen tak mimo.
Ááááá zase můj oblíbený FAP. :-d Nechci bejt zase za rejpala, ale já to celkem nechápu. :-))
Kdy u máte peníze na to koupit si auto s FAPem tak máte mít peníze i na jeho ODBORNOU EKOLOGICKOU likvidaci přímo u Citroenu a zakoupit si fungl nový FAP a nechat si ho u Citroenu namontovat.
Takhle popíráte smysl toho FAPu. Ten sajrajt z toho filtru vrátíte zpět do přírody. A je úplně fuk jestli ho vypláchnete nebo spálíte autogenem. Jediný kdo to umí správně zlikvidovat je přeci sám výrobce. ;-)
PS: Furt se tomu řechtám ale líbí se mi jak se ílí po čistotě ovzduí, přitom loni si na prdeli Evropy bouchla sopka a zastavila leteckou dopravu a vyflusla tolik sazí co nevyprodukujou auta za deset let. Ale to je jen tak mimo. :-)
|
|
26.09.2012 19:58 -
|
2507951
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Tak to bude komplet zasranej motor, EGR ten u nemůe být vůbec funkční kdy koukám na ty fotky FAPu.
To fakt jedil na sajrajt to není moné nebo jo?
Tak to bude komplet zasranej motor, EGR ten u nemůe být vůbec funkční kdy koukám na ty fotky FAPu.
To fakt jedil na sajrajt to není moné nebo jo?:-o
|
|
26.09.2012 20:53 -
|
2508000
|
|
alphaville
|
Město: Praha , Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ne,skutečně jsem nejezdil na sajrajt,ale na normální naftu od značkových pump.Začelo to řvát risk of blocking filter a antipolution faulty,tak to Jruze rozebral a vypadlo tohle.
Ne,skutečně jsem nejezdil na sajrajt,ale na normální naftu od značkových pump.Začelo to řvát risk of blocking filter a antipolution faulty,tak to Jruze rozebral a vypadlo tohle.
|
|
26.09.2012 20:54 -
|
2508001
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Čau Felixi. Ty jsi ale diletant a demagog. Copak se vichni musíme chovat jako prasata, kdy se tak chová příroda a soptí? A myslí e rozpráený saze jsou stejně nebezpečný jako ty zachycený v jímce odpadních vod, který se potom čistěj? Ty tu vodu z jímky pije a nebo jen dejchá saze z tvýho tanku? Nechápu, proč odsuzuje, kdy někdo chce udělat něco dobrýho pro ovzduí. Netvrdím, e FAP nás spasí, ale nafáky bez FAPů nás trávěj jistě. A a se tomu směje jak chce, i na tebe dojde a nebude moct svou smradlavou káru provozovat navěky. Kdy u smrdí, tak se neposmívej těm, který smrdět nechtěj. Ty jsi stejnej extremista, jako Greenpeace a ostatní zelenáči. Ale oni to dělají alespoň s dobrým úmyslem, kde to ty jen tak z trucu a nebo naschvál. A to se nedělá. Ty ty ty.
Čau Felixi. Ty jsi ale diletant a demagog. Copak se vichni musíme chovat jako prasata, kdy se tak chová příroda a soptí? A myslí e rozpráený saze jsou stejně nebezpečný jako ty zachycený v jímce odpadních vod, který se potom čistěj? Ty tu vodu z jímky pije a nebo jen dejchá saze z tvýho tanku? Nechápu, proč odsuzuje, kdy někdo chce udělat něco dobrýho pro ovzduí. Netvrdím, e FAP nás spasí, ale nafáky bez FAPů nás trávěj jistě. A a se tomu směje jak chce, i na tebe dojde a nebude moct svou smradlavou káru provozovat navěky. Kdy u smrdí, tak se neposmívej těm, který smrdět nechtěj. Ty jsi stejnej extremista, jako Greenpeace a ostatní zelenáči. Ale oni to dělají alespoň s dobrým úmyslem, kde to ty jen tak z trucu a nebo naschvál. A to se nedělá. Ty ty ty. :-p
|
|
26.09.2012 21:30 -
|
2508027
|
|
jruze
|
|
|
No sem to sice nepatří,ale něco jsem zaslechl o emisních zónách jako mají v D a Praha s tím začne a felix tak a bude hledat parkovitě tak se ozvy - bydlím za Prahou
No sem to sice nepatří,ale něco jsem zaslechl o emisních zónách jako mají v D a Praha s tím začne a felix tak a bude hledat parkovitě tak se ozvy - bydlím za Prahou:-))))
|
|
26.09.2012 22:15 -
|
2508053
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Já jsem zase zaslechl o Francii, tam chtějí zakázat do měst vem dieselům (jasně e to neprojde, ale co kdyby..). Tak se tady nesmějte lidem bez úasnýho FAPu, protoe klidně za 2 roky se do města taky nemusíte dostat. A za dalích pár let se tam nedostanete ani s benzínem, vjezd budou mít povolený jenom hybridy...
Nebo si nadávejte na smradlavý diesely, zakazujte auta bez FAPu, a je příroda zelenějí a líp se nám dýchá. Ale utahujete si smyčku kolem vlastního krku.
Já jsem zase zaslechl o Francii, tam chtějí zakázat do měst vem dieselům (jasně e to neprojde, ale co kdyby..). Tak se tady nesmějte lidem bez úasnýho FAPu, protoe klidně za 2 roky se do města taky nemusíte dostat. A za dalích pár let se tam nedostanete ani s benzínem, vjezd budou mít povolený jenom hybridy...
Nebo si nadávejte na smradlavý diesely, zakazujte auta bez FAPu, a je příroda zelenějí a líp se nám dýchá. Ale utahujete si smyčku kolem vlastního krku.
|
|
26.09.2012 22:36 -
|
2508070
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Mikráčku ty potforo ty a takhle na mě??
Nepochybuju e saze jsou karcinogenní, ale dejchám je u od narození a posledních 11 let mám díky strojům na lodi hodně vysoké koncentrace sazí v plicích+ 40 startek denně A IJU.
Mikro to co jsem napsal musí brát s nadsázkou. Samozřejmě e nemám nic proti vyplachování, vypalování či vykuchání FAPu prostě aby to uetřilo peníze.
Mikro můu tě ubezpečit, e na moje milované auto nedojde i kdyby byly kdovíjaké emisní zóny a jiné zákazy. Vdycky se dokáe najít klička jak to obejít a já jí rozhodně vyuiji. Notabene moje auto smrdí se spotřebou nafty o které ty si můe nechat jenom zdát. Ty sice nesmrdí, ale ere ti to při regeneraci jak kráva nevydojená.
PS: jetě jsem neviděl, e by greenpeace dělali něco dobrého. Zatím jen pozoruji, e úspěně kasírují peníze za NIC!!!!!
Mikráčku ty potforo ty a takhle na mě?? :-d
Nepochybuju e saze jsou karcinogenní, ale dejchám je u od narození a posledních 11 let mám díky strojům na lodi hodně vysoké koncentrace sazí v plicích+ 40 startek denně A IJU.
Mikro to co jsem napsal musí brát s nadsázkou. Samozřejmě e nemám nic proti vyplachování, vypalování či vykuchání FAPu prostě aby to uetřilo peníze.
Mikro můu tě ubezpečit, e na moje milované auto nedojde i kdyby byly kdovíjaké emisní zóny a jiné zákazy. Vdycky se dokáe najít klička jak to obejít a já jí rozhodně vyuiji. ;-) Notabene moje auto smrdí se spotřebou nafty o které ty si můe nechat jenom zdát. Ty sice nesmrdí, ale ere ti to při regeneraci jak kráva nevydojená. ;-)
PS: jetě jsem neviděl, e by greenpeace dělali něco dobrého. Zatím jen pozoruji, e úspěně kasírují peníze za NIC!!!!!
|
|
26.09.2012 22:51 -
|
2508084
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Věděl jsem, e se ozve. Ale nijak jsi mě nepřesvědčil. Pořád si myslím, e je lepí dělat alespoň něco ne jen smradit. I kdy mě to něco stojí. Jsou na světě i lidi, který si adoptujou dítě na dálku. Taky jim z toho nic nekápne, ale někomu pomůou. A já ten FAP vidím taky tak. Teda ne a tak, ale trochu tak. Tak tak.
Věděl jsem, e se ozve. Ale nijak jsi mě nepřesvědčil. Pořád si myslím, e je lepí dělat alespoň něco ne jen smradit. I kdy mě to něco stojí. Jsou na světě i lidi, který si adoptujou dítě na dálku. Taky jim z toho nic nekápne, ale někomu pomůou. A já ten FAP vidím taky tak. Teda ne a tak, ale trochu tak. Tak tak. :-d
|
|
26.09.2012 22:55 -
|
2508086
|
|
jumep
|
|
|
a este raz, my to nelejeme do kanala .... teda aspon ja nie ....
a este raz, my to nelejeme do kanala .... teda aspon ja nie ....
|
|
27.09.2012 15:21 -
|
2508200
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Mě jen nejde do hlavy, co se teda děje s onou extranavíc naftou, respektive se zplodinami z nafty při provozu filtru a při jeho regeneraci. uváíme-li e auto s FAPem má obecně vyí spotřebu (neuvádím kolik - informace se různí , referenční hodnota jaxi není a vlastní zkuenost není etalon, ale obecně se jedná o procenta, a desítky), zda je účinnost vlastního systému (nutno započítat právě tu extra naftu navíc a jetě tolik, aby byl systém ekologyčtějí, ne motor bez FAPu, který ,ale produkuje méně emisí, páč se nemusí prát s FAPem) plus ekonomická stránka (majitel a jen majitel platí za zvýenou spotřebu a jednou vytěená a spálená nafta se u neobnoví, zákazník zaplatí za FAP výrobci) plus ekologická stránka (FAP cosi pochytá, ale jsou tu alternativní metody jeho čitění WAP kou, kdy se sjrajt "ztrácí" kdesi f odpadu, co nemá s ekologickou likvidací společnýho ani hovno, výroba fapu, která nebude maeriálově ani energeticky nenáročná plus opravdová ekologická likvidace, kdy se bordel musí spálit při velmi vysokých teplotách) - tedy, zda je ve světle těchto přímých i nepřímých ukazatelů pouití FAPu jetě tak neodvratitelné a světzachraňující. Nechci fakt do nikoho rejt - vím, e jme měli s Mikrou na tohle téma ne zcela akademickou diskuzi a jsem chlape fakt rád, e je to za náma ale tohle téma má skalní zastánce po celém názorovém spektru a je otázka, jakej klacek si kdo do ruky veme.
Mě jen nejde do hlavy, co se teda děje s onou extranavíc naftou, respektive se zplodinami z nafty při provozu filtru a při jeho regeneraci. uváíme-li e auto s FAPem má obecně vyí spotřebu (neuvádím kolik - informace se různí , referenční hodnota jaxi není a vlastní zkuenost není etalon, ale obecně se jedná o procenta, a desítky), zda je účinnost vlastního systému (nutno započítat právě tu extra naftu navíc a jetě tolik, aby byl systém ekologyčtějí, ne motor bez FAPu, který ,ale produkuje méně emisí, páč se nemusí prát s FAPem) plus ekonomická stránka (majitel a jen majitel platí za zvýenou spotřebu a jednou vytěená a spálená nafta se u neobnoví, zákazník zaplatí za FAP výrobci) plus ekologická stránka (FAP cosi pochytá, ale jsou tu alternativní metody jeho čitění WAP kou, kdy se sjrajt "ztrácí" kdesi f odpadu, co nemá s ekologickou likvidací společnýho ani hovno, výroba fapu, která nebude maeriálově ani energeticky nenáročná plus opravdová ekologická likvidace, kdy se bordel musí spálit při velmi vysokých teplotách) - tedy, zda je ve světle těchto přímých i nepřímých ukazatelů pouití FAPu jetě tak neodvratitelné a světzachraňující. Nechci fakt do nikoho rejt - vím, e jme měli s Mikrou na tohle téma ne zcela akademickou diskuzi a jsem chlape fakt rád, e je to za náma :-) ale tohle téma má skalní zastánce po celém názorovém spektru a je otázka, jakej klacek si kdo do ruky veme.
|
|
27.09.2012 16:43 -
|
2508218
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Pokud povauje za kodlivé emise CO2 tak je motor s FAPem horí (větí spotřeba = více CO2), pokud ale mnoství sazí ve výfukových plynech (to měří na STK), tak je lepí (ve FAPu se dodatečným vypalováním při regeneraci ze zachycených sazí tvoří CO2 a CO).
Pokud povauje za kodlivé emise CO2 tak je motor s FAPem horí (větí spotřeba = více CO2), pokud ale mnoství sazí ve výfukových plynech (to měří na STK), tak je lepí (ve FAPu se dodatečným vypalováním při regeneraci ze zachycených sazí tvoří CO2 a CO).
|
|
| |
|
|