| | |
26.01.2012 09:27 -
Re: Onboard kamera (DVR do auta)
|
2444268
|
|
zdenekb
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Mně ta oboustranná páska pořád jetě drí, na dvou autech. Pouil jsem Tesa Montage fix Outdoor (kde to Outdoor je myslím to podstatné). Pak by se dal magnet jetě přilepit lepidlem na zrcátka. Do přísavky by se mi nechtělo, nenael jsem místo, kam by se kamera dala dát na přísavku v souladu s předpisy. Krom toho přísavka nevydrí ani tejden.
Mně ta oboustranná páska pořád jetě drí, na dvou autech. Pouil jsem Tesa Montage fix Outdoor (kde to Outdoor je myslím to podstatné). Pak by se dal magnet jetě přilepit lepidlem na zrcátka. Do přísavky by se mi nechtělo, nenael jsem místo, kam by se kamera dala dát na přísavku v souladu s předpisy. Krom toho přísavka nevydrí ani tejden.
|
|
26.01.2012 09:44 -
|
2444278
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Koukám e kadej máme odliné zkuenosti. Mě nesedí ta páska a spí preferuju přísavky z důvodu snadné demontáe a výdre. A STB jsem zatím neměl ádný problém i kdy u spolujezdce je přísavek a dráku jak nakakáno.
Koukám e kadej máme odliné zkuenosti. :-d Mě nesedí ta páska a spí preferuju přísavky z důvodu snadné demontáe a výdre. A STB jsem zatím neměl ádný problém i kdy u spolujezdce je přísavek a dráku jak nakakáno. :-d
|
|
06.02.2012 11:39 -
|
2448118
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
O weekendu jsem se konečně dokopal k instalaci doraziví kamery DOD-F900LHD (s největí pravděpodobností originálu) Realizace instalace - viz pikčry. Tradičně jsem nepouil dodávanou přícucku na sklo a kamera drí na ocelové konzolce a neodymovém magnetu z HDD. Je to mení, skladnějí, kamera se dá zapikat přímo pod stropnici a nemá anci vibrovat. Co mě potěilo je funkčnost a kvalita obrazu. Pravda - funkčnost by čék očekával tak nějak samo sebou, ale ze třech předchozích modelů sem se ji ve 100% nedočkal ani u jedné a to jsem kolem toho podnikal vskutku harakiry s napájením a reklamacemi atd. Kvalita obrazu je velmi sluná za světla, za tmy díky přítomnosti umu v obraze a jeho komprese je patrná pixelace a částečná degradace, ale i tak se to dá. Kamerá má weehodu, e má otočnou kamerovou hlavu a pokud je v dosahu ruky a vhodném místě, dá se hlava velmi rychle přetočit o 180 stupnů na dění za autem. Bohuel - tělo je stříbrné, páč podle současné mody - co se leskne je drahé - tudí je hezky vidět za oknem. časem ji přestříknu na černo. Záruka sice pujde do pekel, ale nebude si tak říkat o problémy...
O weekendu jsem se konečně dokopal k instalaci doraziví kamery DOD-F900LHD (s největí pravděpodobností originálu) :-) Realizace instalace - viz pikčry. Tradičně jsem nepouil dodávanou přícucku na sklo a kamera drí na ocelové konzolce a neodymovém magnetu z HDD. Je to mení, skladnějí, kamera se dá zapikat přímo pod stropnici a nemá anci vibrovat. Co mě potěilo je funkčnost a kvalita obrazu. Pravda - funkčnost by čék očekával tak nějak samo sebou, ale ze třech předchozích modelů sem se ji ve 100% nedočkal ani u jedné a to jsem kolem toho podnikal vskutku harakiry s napájením a reklamacemi atd. Kvalita obrazu je velmi sluná za světla, za tmy díky přítomnosti umu v obraze a jeho komprese je patrná pixelace a částečná degradace, ale i tak se to dá. Kamerá má weehodu, e má otočnou kamerovou hlavu a pokud je v dosahu ruky a vhodném místě, dá se hlava velmi rychle přetočit o 180 stupnů na dění za autem. Bohuel - tělo je stříbrné, páč podle současné mody - co se leskne je drahé - tudí je hezky vidět za oknem. časem ji přestříknu na černo. Záruka sice pujde do pekel, ale nebude si tak říkat o problémy...
Přílohy: CIMG5303.JPG ( 219480b ) - front view CIMG5304.JPG ( 227887b ) - rear view CIMG5306.JPG ( 228703b ) - holder/installation |
|
06.02.2012 18:29 -
|
2448351
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Roozena napsal(a): O weekendu jsem se konečně dokopal k instalaci doraziví kamery DOD-F900LHD (s největí pravděpodobností originálu) Realizace instalace - viz pikčry. Tradičně jsem nepouil dodávanou přícucku na sklo a kamera drí na ocelové konzolce a neodymovém magnetu z HDD. Je to mení, skladnějí, kamera se dá zapikat přímo pod stropnici a nemá anci vibrovat. Co mě potěilo je funkčnost a kvalita obrazu. Pravda - funkčnost by čék očekával tak nějak samo sebou, ale ze třech předchozích modelů sem se ji ve 100% nedočkal ani u jedné a to jsem kolem toho podnikal vskutku harakiry s napájením a reklamacemi atd. Kvalita obrazu je velmi sluná za světla, za tmy díky přítomnosti umu v obraze a jeho komprese je patrná pixelace a částečná degradace, ale i tak se to dá. Kamerá má weehodu, e má otočnou kamerovou hlavu a pokud je v dosahu ruky a vhodném místě, dá se hlava velmi rychle přetočit o 180 stupnů na dění za autem. Bohuel - tělo je stříbrné, páč podle současné mody - co se leskne je drahé - tudí je hezky vidět za oknem. časem ji přestříknu na černo. Záruka sice pujde do pekel, ale nebude si tak říkat o problémy...
vypada to pekne, postni potom nejaka videa za dne a za horsich svetelnych podminek, jsem docela zvedavy
vypada to pekne, postni potom nejaka videa za dne a za horsich svetelnych podminek, jsem docela zvedavy :)
|
|
06.02.2012 20:45 -
|
2448428
|
|
pagi
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 74 |
|
|
Roozena napsal(a): O weekendu jsem se konečně dokopal k instalaci doraziví kamery DOD-F900LHD (s největí pravděpodobností originálu) Realizace instalace - viz pikčry. Tradičně jsem nepouil dodávanou přícucku na sklo a kamera drí na ocelové konzolce a neodymovém magnetu z HDD. Je to mení, skladnějí, kamera se dá zapikat přímo pod stropnici a nemá anci vibrovat. Co mě potěilo je funkčnost a kvalita obrazu. Pravda - funkčnost by čék očekával tak nějak samo sebou, ale ze třech předchozích modelů sem se ji ve 100% nedočkal ani u jedné a to jsem kolem toho podnikal vskutku harakiry s napájením a reklamacemi atd. Kvalita obrazu je velmi sluná za světla, za tmy díky přítomnosti umu v obraze a jeho komprese je patrná pixelace a částečná degradace, ale i tak se to dá. Kamerá má weehodu, e má otočnou kamerovou hlavu a pokud je v dosahu ruky a vhodném místě, dá se hlava velmi rychle přetočit o 180 stupnů na dění za autem. Bohuel - tělo je stříbrné, páč podle současné mody - co se leskne je drahé - tudí je hezky vidět za oknem. časem ji přestříknu na černo. Záruka sice pujde do pekel, ale nebude si tak říkat o problémy...
pěkný, jak si vyřeil napájení? kudy vede kabel a má ho v zapalovači?
O weekendu jsem se konečně dokopal k instalaci doraziví kamery DOD-F900LHD (s největí pravděpodobností originálu) :-) Realizace instalace - viz pikčry. Tradičně jsem nepouil dodávanou přícucku na sklo a kamera drí na ocelové konzolce a neodymovém magnetu z HDD. Je to mení, skladnějí, kamera se dá zapikat přímo pod stropnici a nemá anci vibrovat. Co mě potěilo je funkčnost a kvalita obrazu. Pravda - funkčnost by čék očekával tak nějak samo sebou, ale ze třech předchozích modelů sem se ji ve 100% nedočkal ani u jedné a to jsem kolem toho podnikal vskutku harakiry s napájením a reklamacemi atd. Kvalita obrazu je velmi sluná za světla, za tmy díky přítomnosti umu v obraze a jeho komprese je patrná pixelace a částečná degradace, ale i tak se to dá. Kamerá má weehodu, e má otočnou kamerovou hlavu a pokud je v dosahu ruky a vhodném místě, dá se hlava velmi rychle přetočit o 180 stupnů na dění za autem. Bohuel - tělo je stříbrné, páč podle současné mody - co se leskne je drahé - tudí je hezky vidět za oknem. časem ji přestříknu na černo. Záruka sice pujde do pekel, ale nebude si tak říkat o problémy...
pěkný, jak si vyřeil napájení? kudy vede kabel a má ho v zapalovači?
|
|
07.02.2012 11:44 -
|
2448553
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
tak - pokus o upload na jůtůb here:
.link.
video je v originále v HD, ale nevim proč - system na Youtube ho resamploval do nějakého SD... nicméně - náznakově je rozdíl kvality noc/den patrný.
Napájení jsem pořeil tak, e je napájecí kabel veden pod stropnicí a pravým krytem sloupku do porstoru bočnice palubky, kde je takový příhodný prostor, krytý snadno odnímatelným deklem. Zde je umísten voltage converter (raději 2A - dodávaný je 1A a v horkých letních měsících by mohl kolabovat) Zdroj je napojen na odruovací filtr, dále na zpoďovací časové relé - cca 30 sec - ne se po startu srovná napětí v síti, co byla smrt pro moji předchozí kameru, která kvůli napěovým pičkám a propadům větinou nenajela a nakonec na klíčkové napětí (vyvedené z CAN převodníku pro radio, ale dá se samozrejme i jinde). Pro větinu kamer odruovací filtr ani zpoďovač nebude nutný. Zatim se to chová zcela korektně a páč má kamera LCD display (který se dá vypnout), tak je zajímavé pozorovat, které úsekové měření je aktivní, a které jen děsí lidi...
tak - pokus o upload na jůtůb here:
http://youtu.be/EjwF-yK5Mgs
video je v originále v HD, ale nevim proč - system na Youtube ho resamploval do nějakého SD... nicméně - náznakově je rozdíl kvality noc/den patrný.
Napájení jsem pořeil tak, e je napájecí kabel veden pod stropnicí a pravým krytem sloupku do porstoru bočnice palubky, kde je takový příhodný prostor, krytý snadno odnímatelným deklem. Zde je umísten voltage converter (raději 2A - dodávaný je 1A a v horkých letních měsících by mohl kolabovat) Zdroj je napojen na odruovací filtr, dále na zpoďovací časové relé - cca 30 sec - ne se po startu srovná napětí v síti, co byla smrt pro moji předchozí kameru, která kvůli napěovým pičkám a propadům větinou nenajela a nakonec na klíčkové napětí (vyvedené z CAN převodníku pro radio, ale dá se samozrejme i jinde). Pro větinu kamer odruovací filtr ani zpoďovač nebude nutný. Zatim se to chová zcela korektně a páč má kamera LCD display (který se dá vypnout), tak je zajímavé pozorovat, které úsekové měření je aktivní, a které jen děsí lidi... :-)
|
|
07.02.2012 16:05 -
|
2448611
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Roozena: Mohl bys podrobněji zdokumentovat to uchycení kamery, prosím? Krabičku mám stejnou (ale vevnitř fejk ) nicméně v dráku se to trochu třepká, com i vadí
Roozena: Mohl bys podrobněji zdokumentovat to uchycení kamery, prosím? Krabičku mám stejnou (ale vevnitř fejk :-)))) ) nicméně v dráku se to trochu třepká, com i vadí
|
|
07.02.2012 16:47 -
|
2448628
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Roozena: Moc hezké umístění. Taky by mě zajimalo jak si ji tam dokázal naoperovat. Furt pekuluju kam umístit tu mojí history camera tak aby nepřekáela a netřískala do očí.
PS: U těch úsekovek bacha. To co vidí na display je pouze infra přisvícení které neni vdy aktivní. Přes den je IR přisvícení větinou vypnuté a v noci se stává e příjezdová kamera IR přisvícení nemá zapnuté, ale odjezdová kamera ano.
Roozena: Moc hezké umístění. Taky by mě zajimalo jak si ji tam dokázal naoperovat. Furt pekuluju kam umístit tu mojí history camera tak aby nepřekáela a netřískala do očí. :-d
PS: U těch úsekovek bacha. To co vidí na display je pouze infra přisvícení které neni vdy aktivní. Přes den je IR přisvícení větinou vypnuté a v noci se stává e příjezdová kamera IR přisvícení nemá zapnuté, ale odjezdová kamera ano. ;-)
|
|
07.02.2012 17:10 -
|
2448634
|
|
zico
|
|
|
Roozena, aky to ma deklarovany uhol? Lebo mam pocit, ze ta flytova kamera ma sirsiu panoramu.
Inak kvalita obrazu vynikajuca!
Roozena, aky to ma deklarovany uhol? Lebo mam pocit, ze ta flytova kamera ma sirsiu panoramu.
Inak kvalita obrazu vynikajuca!
|
|
07.02.2012 17:54 -
|
2448650
|
|
Roozena
|
|
|
Zítra to nafotim za světla, ale je to vpodstatě jen ohnutá dvojka plech + magnet na origo holderu. Základmí mylenka byla - naíbovat kameru někam, kde bude mít dobrý rozhled, co se automaticky rovná co nejvý, nebude překáet ve výhledu, musí být pod stíranou plochou... ve vech předchozích případech (tento nevyjímaje) byl dodávaný holder formou přícucky a to jaxi přem deklasuje místo pro kameru kamkoliv, jen ne tam, kde by měla být...
to felix81: To je ale swiňárna... (myslim s tim IR)... Já na to samozřejmě nečumim furt - to jsem si jen viml, e to je kamera schopná registrovat, ale e nejsou zapnutý přisvícení u některých vjezdových kamero úsekáčů sem věru netuil.
Zítra to nafotim za světla, ale je to vpodstatě jen ohnutá dvojka plech + magnet na origo holderu. Základmí mylenka byla - naíbovat kameru někam, kde bude mít dobrý rozhled, co se automaticky rovná co nejvý, nebude překáet ve výhledu, musí být pod stíranou plochou... ve vech předchozích případech (tento nevyjímaje) byl dodávaný holder formou přícucky a to jaxi přem deklasuje místo pro kameru kamkoliv, jen ne tam, kde by měla být...
to felix81: To je ale swiňárna... :-o (myslim s tim IR)... Já na to samozřejmě nečumim furt - to jsem si jen viml, e to je kamera schopná registrovat, ale e nejsou zapnutý přisvícení u některých vjezdových kamero úsekáčů sem věru netuil.
|
|
08.02.2012 00:02 -
|
2448826
|
|
drobec
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 214 |
|
|
evidentne by nebol od veci filter aby nebolo vidno ten odraz palubky v skle
evidentne by nebol od veci filter aby nebolo vidno ten odraz palubky v skle
|
|
08.02.2012 15:27 -
|
2449032
|
|
Roozena
|
|
|
Dohazuji nějaké pikčry uchycení, ale jaxem byl pravil - ale je to jen ohnutý plech (pochopitelně musí mít prohláčení o shodě, jako má ten můj... ) a neodymový magnet lípnutý na tělo kamery - v mém případě byla ke kameře dodána jakási koilka, která je pervně nacvaklá na tělo kamery a na ní je teprve lípnutý magnet. Pokud by měl někdo nutkání si říci, proč jsem takový idiot a nalepil jsem magnet ejdrem, věřte, e původně byl nalepen docela uplně rovně, ale páč má kamera hallův snímač vyklopení displaye z "parkovací polohy" - přilepený magnet ovlivňoval hallův senzor a kamera si myslela, e je display stále zakolopen a z důvodu etření energie display nerosvítila, i kdy byl v pzorovací poloze.
To ALX:
díky za link - zdá se, e mám genuine pís...
To Drobec:
Výbornej nápad s filtrem, ale kde sehnt polarizák 2 cm v prooměru?... jedině snad udělat z folie z nějakého lesklého LCD...
Dohazuji nějaké pikčry uchycení, ale jaxem byl pravil - ale je to jen ohnutý plech (pochopitelně musí mít prohláčení o shodě, jako má ten můj... :-) ) a neodymový magnet lípnutý na tělo kamery - v mém případě byla ke kameře dodána jakási koilka, která je pervně nacvaklá na tělo kamery a na ní je teprve lípnutý magnet. Pokud by měl někdo nutkání si říci, proč jsem takový idiot a nalepil jsem magnet ejdrem, věřte, e původně byl nalepen docela uplně rovně, ale páč má kamera hallův snímač vyklopení displaye z "parkovací polohy" - přilepený magnet ovlivňoval hallův senzor a kamera si myslela, e je display stále zakolopen a z důvodu etření energie display nerosvítila, i kdy byl v pzorovací poloze.
To ALX:
díky za link - zdá se, e mám genuine pís... :-)
To Drobec:
Výbornej nápad s filtrem, ale kde sehnt polarizák 2 cm v prooměru?... jedině snad udělat z folie z nějakého lesklého LCD...
Přílohy: CIMG5356.JPG ( 260951b ) - CIMG5360.JPG ( 325082b ) - CIMG5363.JPG ( 217766b ) - CIMG5364.JPG ( 328597b ) - CIMG5366.JPG ( 271692b ) - |
|
26.08.2012 16:21 -
|
2501310
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Trochu to tu oivim... Má někdo zkuenosti s tímto: .link. ?
Trochu to tu oivim... :-) Má někdo zkuenosti s tímto: http://www.ebay.com/itm/2-7-140-Dual-Lens-dash-board-camera-car-dvr-black-box-video-recorder-gps-logger-/280753941622?pt=US_Surveillance_Digital_Video_Recorders_Cards&hash=item415e3d2c76 ? ;-)
|
|
27.08.2012 11:22 -
|
2501538
|
|
Zbyňa
|
|
|
S tímto zkuenost nemám, ale co to rozliení? Není lepí trochu si připlatit a koupit něco, co točí aspoň 720p? doba pokročila a 1280*480 není zrovna hitparáda..
S tímto zkuenost nemám, ale co to rozliení? Není lepí trochu si připlatit a koupit něco, co točí aspoň 720p? :nevim doba pokročila a 1280*480 není zrovna hitparáda..
|
|
27.08.2012 16:56 -
|
2501644
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Pravda. Doporučil bys nějakou? Aby to bylo tak nějak kolem 1500kč zhruba, mělo to detekci pohybu atd.. Zadní kamera není tak nutná..
Pravda. Doporučil bys nějakou? Aby to bylo tak nějak kolem 1500kč zhruba, mělo to detekci pohybu atd.. ;-) Zadní kamera není tak nutná..
|
|
27.08.2012 17:14 -
|
2501645
|
|
Roozena
|
|
|
Nevim, nevim... U je chyby v angličtině v popisu jsou zaráející. Úhel pro "zadní" kameru je prakticky dvojnásobný, ne by bylo třeba - není nutné sledovat osádku, ale výhled z okna a při standartním rozliení a úhlu, který kamera zabírá bude z dění za autem vidět prd - nehledě na příerný světelný kontrasty, se kterými si levná elektronika nemá anci poradit. Btw - ono deklarované rozliení je sumární a defiitivní, čili děleno dvěma pro kadý chip, co je mizérie.
Asi bych hledal jinde.
V kategorii do 1500 bude těko hledat něco sluného a hlavně spolehlivého v HD. Btw - nač detekce pohybu?...
Nevim, nevim... U je chyby v angličtině v popisu jsou zaráející. Úhel pro "zadní" kameru je prakticky dvojnásobný, ne by bylo třeba - není nutné sledovat osádku, ale výhled z okna a při standartním rozliení a úhlu, který kamera zabírá bude z dění za autem vidět prd - nehledě na příerný světelný kontrasty, se kterými si levná elektronika nemá anci poradit. Btw - ono deklarované rozliení je sumární a defiitivní, čili děleno dvěma pro kadý chip, co je mizérie.
Asi bych hledal jinde.
V kategorii do 1500 bude těko hledat něco sluného a hlavně spolehlivého v HD. Btw - nač detekce pohybu?...
|
|
27.08.2012 20:06 -
|
2501685
|
|
Zbyňa
|
|
|
.link.
mám tuto, psal jsem o ní někde tady ve vlákně (měl by tam být i odkaz na videa).. napodobenina kvalitní kamery, take se nenech zmást tím, e kdy dá její název do youtube vykoukne na tebe luxusní fullHD video točí sluně 720p , akorát je potřeba pár "úprav" , aby se v dráku neklepala.. jinak jsem s ní spokojenej. Rozhodně bych el spí po rozliení a kvalitě obrazu ne po detekci pohybu, GPS rychlosti apod., to jsou věci celkem zbytěčný. Stejně v případě nějakýho průvihu nebude nikdo brát v potaz údaje z kamery z hongkongu poskládanou estiletejma dětma v továrně za městem
http://www.ebay.com/itm/F900LHD-1080P-HD-2-5-TFT-Digital-Car-Camera-Video-Recorder-DVR-120-Lens-X-XJS1-/271043989751?pt=US_Surveillance_Digital_Video_Recorders_Cards&hash=item3f1b7b10f7#ht_4396wt_1145
mám tuto, psal jsem o ní někde tady ve vlákně (měl by tam být i odkaz na videa).. napodobenina kvalitní kamery, take se nenech zmást tím, e kdy dá její název do youtube vykoukne na tebe luxusní fullHD video :D točí sluně 720p , akorát je potřeba pár "úprav" , aby se v dráku neklepala.. jinak jsem s ní spokojenej. Rozhodně bych el spí po rozliení a kvalitě obrazu ne po detekci pohybu, GPS rychlosti apod., to jsou věci celkem zbytěčný. Stejně v případě nějakýho průvihu nebude nikdo brát v potaz údaje z kamery z hongkongu poskládanou estiletejma dětma v továrně za městem :D
|
|
| |
|
|